Imam staru televiziju Blaupunkt. Posto je sada u tijeku akcija prebacivanja digitalnog signala u Hrvatskoj kupio sam digitalni prijamnik Strong: Digital Terrestrial Receiver SRT 5203.
Na televiziji ukupno ima 9 kanala + AVo, AV1 i AV2. Kada upalim televiziju a zatim upalim digitalni prijamnik automatski mi prebacuje na AVo kanal, koji je po nekom mojem shvacanju neka vrsta neutralnog kanala preko kojeg ti uredaju prikazuju sliku.
Uredaj radi savrseno međutim slika na televiziji stalno ''šeta'' po ekranu, tj ne moze se normalno gledat. Pretrazio sam sve moguce kanale itd međutim na nijednom od njih slika ne stoji kako bi inace trebala stajati.
Dodao bih da je televizija prije bila spojena sa videom tako da je glavna antena ulazila u video, a zatim izlaz iz videa spaja ulazni dio antene za televiziju, ali smatram da ako spojim video sa digitalnim prijamnikom preko SCART kabela nece imati nikakav utjecaj na poboljsanje slike.
Sto se tice digitalnog prijamnika iza se nalaze sljedeci priključci:
ANT IN
TO TV
S/PDIF (coax)
USB
SCART
VCR SCART
Posto nisam neki znalac u tom polju jako bih cjenio pomoc bilo kakvu kako bih rijesio problem.
Unaprijed hvala.