5.1 Sistem preko kucnog kina na PC.

poruka: 19
|
čitano: 3.443
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Imam neko obicno kucno kino Quadro, ima 5 zvucnika + 1 sub te ima Aux, pa me zanima dali bi radio 5.1 sistem ako spojim preko auxa? Jer imam činčeve koji idu iz DVD-a drito u zeleni utor na maticnoj, no  ipak nisu bezveze stavili ostale utore na maticnu dole da samo zeleni radi ( + mic koji ne brojimo kao rozi ).

Dali se isplati ili moram kupovat bas neko pojacalo pa pospajat sve utore na maticnoj?

Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio. || Čime se pametan stidi, time se budala ponosi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ako ploca podrzava 5.1 syssourround radit ce...meni radi kucno kino 5.1 priko auxa spojeno...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: 5.1 Sistem preko kucnog kina na PC.
zoharbizo kaže...

ako ploca podrzava 5.1 syssourround radit ce...meni radi kucno kino 5.1 priko auxa spojeno...

Maticna : MA 770 UD3 rev 2.0 Gigabyte.. Neznam pitam jer cudno mi je, nisu bezveze stavili ostale utore.

Ko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio. || Čime se pametan stidi, time se budala ponosi.
14 godina

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3097#sp spoji priko aux i radit ce...imas suport...za te ostale prikljucke se ne brini...sve ce radit priko auxa...meni radi vec 2 godine...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crypto kaže...

Imam neko obicno kucno kino Quadro, ima 5 zvucnika + 1 sub te ima Aux, pa me zanima dali bi radio 5.1 sistem ako spojim preko auxa? Jer imam činčeve koji idu iz DVD-a drito u zeleni utor na maticnoj, no  ipak nisu bezveze stavili ostale utore na maticnu dole da samo zeleni radi ( + mic koji ne brojimo kao rozi ).

Dali se isplati ili moram kupovat bas neko pojacalo pa pospajat sve utore na maticnoj?

Zeleni je stereo izlaz (slušalice, lijevi+desni kanal).

Možeš zaboraviti na (pravi) surround zvuk ako samo preko toga spojiš.

Ono što možda dobiješ (preko nekih filtera tipa dolby pro logic) je "rastegnuti" stereo zvuk na sve zvučnike, ali to nije neka sreća.

Mnogi proizvođači to vole nazvati virtual surround.

14 godina

taj virtual surrond je dovoljno dobar...

0 3 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja i zelim pravi surround , dali ima ikakva mogucnost da se to napravi preko ovog kucnog kina ili trebam pojacalo kupovat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li ti kucno kino 5.1 ulaz?

ne shvacajte salu ozbiljno
14 godina
protjeran
apoteka kaže...

Neznam, obicno quadro kucno kino, 5 zvucnika, iza zice di se spajaju ti zvucnici + sub, aux, FM i to je to

14 godina
neaktivan

koliko chinch ulaza imas 2 ili 6?

14 godina
protjeran
apoteka kaže...

koliko chinch ulaza imas 2 ili 6?

nazalost samo 2.

17 godina
neaktivan
Crypto kaže...
apoteka kaže...

Neznam, obicno quadro kucno kino, 5 zvucnika, iza zice di se spajaju ti zvucnici + sub, aux, FM i to je to

Nemozes to napraviti ukoliko nemas ili digitalni ili analogni (malo vjerojatno) 5.1 input.

A sumnjam da kvadro ima i digitalni input

Stoga zaboravi tu ideju

14 godina
neaktivan

jedino ti ostaje opcija, iako sumnjan da kucno kino ima opticki ulaz

nesto kao desno na slici

http://img.tfd.com/cde/_TOSLINK.JPG

a opet ako ima, pitanje je jel podrzaje 5.1

i naravno kompjuter mora imat isto, sto integrirane zvucne obicno nemaju

jedino ti preostaje uzest neke 5.1 kompjuterske zvucnike (zavisno koliko para mozes potrosit)

14 godina
protjeran
apoteka kaže...

jedino ti ostaje opcija, iako sumnjan da kucno kino ima opticki ulaz

nesto kao desno na slici

http://img.tfd.com/cde/_TOSLINK.JPG

a opet ako ima, pitanje je jel podrzaje 5.1

i naravno kompjuter mora imat isto, sto integrirane zvucne obicno nemaju

jedino ti preostaje uzest neke 5.1 kompjuterske zvucnike (zavisno koliko para mozes potrosit)

steta :(

14 godina

spoji priko auxa...svi zvucnici ce radit...neces opazit razliku u zvuku...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

spoji priko auxa...svi zvucnici ce radit...neces opazit razliku u zvuku...

Htio bih onaj efekt metka :/

14 godina

jel te sta kosta provat vidit kako ce zvucat?NIJE..provaj pa javi jesi zadovoljan...ja slusam muziku na kucnom kinu priko aux-a u komp vec par godina i jako sam zadovoljan

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

jel te sta kosta provat vidit kako ce zvucat?NIJE..provaj pa javi jesi zadovoljan...ja slusam muziku na kucnom kinu priko aux-a u komp vec par godina i jako sam zadovoljan

Budem probao, moram zvucnike provest i tako.

14 godina
protjeran

Tu nema nikakvog efekta,bio film DTS ili AC3 sa neznam koliko kanala. Na taj način se dobija mono na svakom kanalu. Jest da svira,ali čarolije u kojoj dekoder raspodjeljuje kanalima potreban sadržaj za bogatu sliku...ništa.

Sa računala jedino igra SPDIF optika u pojačalo opremljeno višekanalnim dekoderom. I tada jeftinjaci nemaju DTS jer im je skupo platiti licencu, te vrte DTS u stereu.

Moja preporuka, uživaj i dalje na dvokanalnim divixima, jer od truda i internet prometa za 4gb DTS zvuka, ne dobije se realizacija istoga. :)

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice