ok malo glupo pitanje ali ono pocetnik sam. trebo bi mi nacin da izvucem glas iz neke mp3
i trebalo bi mi da izbacim sav glas iz neke mp3 znaci oba dva postupka pa ako neko moze objasnit :)
ok malo glupo pitanje ali ono pocetnik sam. trebo bi mi nacin da izvucem glas iz neke mp3
i trebalo bi mi da izbacim sav glas iz neke mp3 znaci oba dva postupka pa ako neko moze objasnit :)
Tebi u stvari treba nešto drugo. Treba ti instrumentalna inačica pjesme (dakle bez vokala) i accapella,tj samo vokal bez instrumentalne pratnje.
aha ali znaci nemogu uz pomoc nekog programa ili neceg izvuci samo vokal iz pjesme ili ubit vokal u pjesmi
aha ali znaci nemogu uz pomoc nekog programa ili neceg izvuci samo vokal iz pjesme ili ubit vokal u pjesmi
Ne. Raspon frekvencija ljudskog glasa je presličan instrumentima, pogotovo gitari. Tak da ako ideš ubijat te frekvencije, ubit ćeš i gitaru (banalni primjer, i jako pojednostavljeno, ali nadam se da kužiš poantu). Možeš eventualno malko prigušiti frekvencije oko kojih se vrti glas, ali naravno, pokupit ćeš usput i nekaj gitare i pratećih instrumenata. Potpuno ukloniti glas, ili potpuno ukloniti instrumente, da imaš samo glas je nemoguće. Bez orginalnih traka, kao npr.,
(vokal počinje na 1.32) nikak nećeš dobiti posebno glas, a posebno instrumental... Jbg...Ovak, zavisi kak je pjesma snimljena - odnos pojedinih kanala, širina prostorije ect, ne kužim se baš previše u to. al na nekim pjesmama se fakat glas može ukloniti. Al samo na nekim. Ako je glas snimljen u centralnom izvoru, tako da se bilo kakvim efektima ne može modificirati da se dobije nekakva "dubina" tj. "višedimenzialnost" glasa (neznam kak to nazvat, al znam na kaj mislim), on se može uklonit. Ja sam to radio sa cep2.0 iliti sad je adobe audition, ima neka opcija voice removal ili slično. Postoje i drugi programi za to, proguglaj. Neće svi tak dobro uklonit glas, a normalno opet zavisi o samoj pjesmi.
A ak baš voliš instrumentale, ko ja (jer i prije sam se pital kak da uklonim glas) na netu imaš brdo instrumentalnih verzija pjesama u kojima se inače pjeva, pa skidaj. također i na youetubeu. Utipkaj uz pjesmu instrumental, karaoke version, backing track tak nešt. Normalno te pjesme nisu originalne matrice, al valjda će ti poslužit.
Da, možeš i s audacityem probat. Al, sve ovisi o pjesmi iz koje hoćeš izvaditi glas.