Kako napraviti DVD film

poruka: 13
|
čitano: 6.087
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako napraviti DVD film

Radi se o tome da tražim već duže neke original filmove za poklon al ih nigdje nema za kupit pa sam odlučila naprait sama kopiju al mi treba pomoć oko nekih stvari. Prvo zanima me gdje se mogu kupiti one plastične prazne dvd kutije u kojima inaće dolaze original filmovi i one naljepnice šta se naljepe na sam dvd?

Drugo, kako napraviti meni na dvd-u i da se automatski pokrene kad se ubaci dvd u player? I u kakvom formatu trebam tražit filmove prilikom skidanja avi, mkv?

Uglavnom ako postoji neki tutorijal il mi može netko objasnit bila bih mu jako zahvalna pošto mi to treba za poklon :)

0 0 hvala 0
17 godina
Kako napraviti DVD film

Sve sto ti treba je convertxtodvd program on ti to sve radi, sve podrzava i relativno je jednostavan. Jedino sto ti ne moze kupiti prazne kutije od DVD-a, ali tko zna mozda su i to rijesili u zadnjim verzijama.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako napraviti DVD film
shiver. kaže...

Radi se o tome da tražim već duže neke original filmove za poklon al ih nigdje nema za kupit pa sam odlučila naprait sama kopiju al mi treba pomoć oko nekih stvari. Prvo zanima me gdje se mogu kupiti one plastične prazne dvd kutije u kojima inaće dolaze original filmovi i one naljepnice šta se naljepe na sam dvd?

Drugo, kako napraviti meni na dvd-u i da se automatski pokrene kad se ubaci dvd u player? I u kakvom formatu trebam tražit filmove prilikom skidanja avi, mkv?

Uglavnom ako postoji neki tutorijal il mi može netko objasnit bila bih mu jako zahvalna pošto mi to treba za poklon :)

Plasticne prazne kutije mozes potražit gdje te volja,a naljepnice za dvd imaš u svim informatickim ducanima i ducanima koji se bave printanjem,prodavanjem boja za printere i ostaloga.
Evo npr.imas ovaj u Splitu i Zagrebu KLIK! Ja ti ne bih to radio jer i nije baš pametno,možeš ošteti DVD tokom citanja bez obzira sto nije na strani za citanje. To i nisu neke super naljepnice tako da... Ako su ti skupe ili ih ne mozes naci onda mozes sama uzeti neki dupli samoljepljivi papir i uzeti neki bozicni template ili od filma pa zalijepiti.
Recimo meni bi bilo bolje da zaljepiš na tu kutiju ili staviš unutar omota nego na sam dvd.Znam da bi bolje izgledalo,ali tako malo riskiras.
Format nije bita tako ako vec skidas skini dobru kvalitetu tipa 1080p Blu-Ray pa ces ih lako prebaciti,ali moras onda paziti na velicinu i da li moze taj dvd citac,citati bluray ako je od tv-a...
Ostalo cu ti poslat u private,od template i savjeta...

16 godina

@ drhtava,

- to može svaki (ne baš svaki) ozbiljniji DVD authoring soft, kao i razni utilsi-konverteri..

- svejedno koji format, bitna je kvaliteta, konvertirat će se u DVD-PAL ili željeni format. Svaka konverzija može biti problem, praktično je imati format koji ne treba konvertirati, npr mpg2. Inače je tad bio standard miniDV-avi. Za kućne potrebe npr Pinnacle Studio (koji je zapravo ulead studio) više ne postoji (Corel-Sony) je Ok. Premiere, Vegas, windows muvie maker (samo treba vidjeti koje profile ima, nekad su TV kartice dodavale profile..), pa ipak nepotrebno, recimo za jednostavnost, Fremake bi trebao biti optimalan.

-za početak, uvjek radi ISO image, lako ga se snimi, testiraš ga mountanjem i mora raditi kao pravi DVD, dok nije tako ponavljaj.. ili RTFM.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Ukoliko tražiš all in one/instant rješenje koje za tvoje navedene potrebe mogućnostima zadovoljava i premašuje (capturing, editing, convert, authoring,..) savjetujem kupi neki light video-edit&authoring paket; CyberLynk PowerDirector ili Corel DVD Movie Factory. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 1:15 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Ukoliko tražiš all in one/instant rješenje koje za tvoje navedene potrebe mogućnostima zadovoljava i premašuje (capturing, editing, convert, authoring,..) savjetujem kupi neki light video-edit&authoring paket; CyberLynk PowerDirector ili Corel DVD Movie Factory. 

Savjet je ok,ali nece doticna kupovati cijeli paket da napravi jedan bozicni poklon...

15 godina
neaktivan
Kako napraviti DVD film

Hvala svima na odgovorima, pomogli ste mi puno, ja sam cijeli meni napravila popoću FAB9DVD programa, probala sam i s drugima al taj mi je nekako najviše odgovarao.

Al sad se to sve konvertiralo u jedan file u kojem su znači AUDIO_TS i VIDEO_TS folderi pa me sad još samo zanima kako to sve spržit na DVD da kad se ubaci u player da se automatski pokrene meni. Ja inace koristim Ashampoo program za prženje al mogu i s drugima, samo ne znam kako to namjestit

0 0 hvala 0
17 godina

Ako imaš već gotov VIDEO_TS folder, trebaš samo u programu za snimanje odabrati opciju (format) DVD-Video (ne obični data). Tako snimljen DVD trebao bi raditi u svakom DVD playeru.

Namještanje automatskog pokretanja menija radiš u programu za pripremu DVD-a, a ne kod snimanja.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 11:13 (KaeR).
15 godina
neaktivan
Kako napraviti DVD film

Znači taj folder sa filmom u kojem su ta dva audio i video foldera samo stavim pržit ko DVD video a ne kado data DVD i to je to? Super hvala, idem probat sad da vidim kako će završit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako napraviti DVD film

Pozdrav!!

Imam pitanje, pa da ne otvaram novu temu bezveze!
Ovak, htio bi zapržiti DVD. Imam nekakav rip (slika), sad bi ja vrlo rado te podatke snimio

na DVD, ali da ga normalni DVD playeri prikazuju kao klasićan DVD...

Dakle imam hrpu razbacanih fileova, a znam da je inaće na DVD-ima sve u dva foldera i sve supoer radi :)

Hvala!!! 

zapis zapis
Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only appear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U Burnaware free (ili bilo kojem drugom programu za snimanje koji podržava snimanje filmskih DVD-a) odabereš profil DVD-Video i onda te sve datoteke staviš unutar VIDEO_TS foldera i snimiš. I to je to.

KaeR
12 godina
Sint1 kaže...

Sve sto ti treba je convertxtodvd program on ti to sve radi, sve podrzava i relativno je jednostavan. Jedino sto ti ne moze kupiti prazne kutije od DVD-a, ali tko zna mozda su i to rijesili u zadnjim verzijama.

Legendooo.

Nebi ni ja bolje reka.

Samo si zaboravija reć da je to komercijalni program ocu rec placa se, al vridi svake lipe.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
17 godina
neaktivan
Kako napraviti DVD film

Hvala, uopće nisam znao da postoji DVD burn kao diskretna opcija! ;) Tnx

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only appear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice