Foobar2000

poruka: 377
|
čitano: 130.981
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Foobar2000

Nakon sto sam cijeli zivot koristio Winamp, odlucio sam promjeniti player i izbor je pao na Foobar2000 1.1.7.

Kako je sada "starog konja" tesko naviknit na neke nove stvari, mozete mi dati par preporuka za skinove ali da rade obavezno na 1.1.7.

Ne trebam puno nekih "dida-mida", vec neke osnovne stvari samo da su malo lijepse poslozene nego je to po defaultu.

Znaci trebam vidjeti sta trenutno svira, album art, volume, ostale kontrole tipa "Play", "Stop" i sl. te da ima naravno lijepo poslozene boje.

Sto se tice boja, najvise mi pase neki "Windows 7 Aero" look te da mozda u pozadini ima neki wallpaper ili da ga mogu sam promjeniti.

Na netu sta god nalazim to je za starije verzije Foobara, a to mi ne odgovara.

Ako znate neki dobar skin ili tutorial za 1.1.7 (ne, ne zelim stariju verziju instalirat) bio bih zahvalan da postate link na isti.

Hvala!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Foobar2000
win32 kaže...

Nakon sto sam cijeli zivot koristio Winamp, odlucio sam promjeniti player i izbor je pao na Foobar2000 1.1.7.

Kako je sada "starog konja" tesko naviknit na neke nove stvari, mozete mi dati par preporuka za skinove ali da rade obavezno na 1.1.7.

Ne trebam puno nekih "dida-mida", vec neke osnovne stvari samo da su malo lijepse poslozene nego je to po defaultu.

Znaci trebam vidjeti sta trenutno svira, album art, volume, ostale kontrole tipa "Play", "Stop" i sl. te da ima naravno lijepo poslozene boje.

Sto se tice boja, najvise mi pase neki "Windows 7 Aero" look te da mozda u pozadini ima neki wallpaper ili da ga mogu sam promjeniti.

Na netu sta god nalazim to je za starije verzije Foobara, a to mi ne odgovara.

Ako znate neki dobar skin ili tutorial za 1.1.7 (ne, ne zelim stariju verziju instalirat) bio bih zahvalan da postate link na isti.

Hvala!

Evo probaj ovdje: http://foo-nation.deviantart.com/gallery/24533224

Sretno! ;)

...life is only an iLLusion!
14 godina
neaktivan
Foobar2000

Pozdrav, skinuo sam musicbrainz dodatak za foobar kako bi automatski tagirao, i stavio album cover itd. na razne pjesme...

problem je sto uvijek daje: Not Found, a znam je uneseno tocno, probao sam i preko ID-a kojeg sam nasao na njihovim stranicama, i ope mi javlja not found, dali nesto krivo radim, moze pomoc?

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CRT kaže...

Pozdrav, skinuo sam musicbrainz dodatak za foobar kako bi automatski tagirao, i stavio album cover itd. na razne pjesme...

problem je sto uvijek daje: Not Found, a znam je uneseno tocno, probao sam i preko ID-a kojeg sam nasao na njihovim stranicama, i ope mi javlja not found, dali nesto krivo radim, moze pomoc?

Imaš neispravno kodiran CD (da sad ne ulazim u detalje, ripper nije ispravno konfiguriran, transkodirano je s nekim šugavim programom...)

Traži preko artist-album traženja.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
14 godina
neaktivan
Foobar2000

rippano je samim foobarom....

i da, pokusao sam i artist/album ali nedaje rezultate

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CRT kaže...

rippano je samim foobarom....

i da, pokusao sam i artist/album ali nedaje rezultate

?

Onda imaš drugačiji pressing - ili CDR, izgleda da ti fali pjesma ili pjesme nisu točnog rasporeda ili minutaže.

Nisam do sad NIKAD imao problema sa tom tražilicom.

Podesi u foobaru prije ripanja offset correction, pa probaj onda.

btw. musicbrainz ne skida covere.

Kada tražiš kompilacije, pod artist obavezno moraš upisati (barem) Various.

Koji je CD u pitanju?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 23:05 (Father_Dougal).
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Foobar mi je uspješno odripao više od 50 CD-a i to bez ijedne pogreške, sa dva klika skinuo tagove sa musicbrainza i "zaljepio" album arte na svaku pjesmu.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Foobar2000

ja imam sve tagove, fale mi album arti i to me muci, i zanima me kako to automatski sredit da ne trebam za svaki album skidat s neta....

(i da, pjesme su uredno poslozene, tocnog imena i ispravne minutaze)

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CRT kaže...

ja imam sve tagove, fale mi album arti i to me muci, i zanima me kako to automatski sredit da ne trebam za svaki album skidat s neta....

(i da, pjesme su uredno poslozene, tocnog imena i ispravne minutaze)

Za Foobar ih trebaš sam skinuti s neta, ali za neke za koje nisam mogla pronaći na netu (i za koje mi se nije dalo tražiti) odradila sam preko Mp3Tag-a. Odličan program s kojim u 5 klikova odradiš tagove, covere i sve što ti treba.

14 godina
neaktivan
Foobar2000

mp3tag kazes? heh, imam neki osjecaj da je to samo za mp3-ce, a ja imam dosta flacova (glavni razlog zbog kojeg sam presao na foobar2k)

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CRT kaže...

mp3tag kazes? heh, imam neki osjecaj da je to samo za mp3-ce, a ja imam dosta flacova (glavni razlog zbog kojeg sam presao na foobar2k)

http://www.mp3tag.de/en/

16 godina
Foobar2000

Mislim da Mp3Tag kupi covere s Amazona. Malo pripaziš,odrediš da ti skupi samo covere jer nekad zna pokupiti i netočne tag-ove i redoslijed pjesama,krivo pre-tagira i napravi ti zbrku...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Istina, trebalo mi je malo da se naviknem na Mp3tag, ali koristim ga samo kad mi se ne da za neku "divlju" pjesmu tražiti "sličicu".

1 0 hvala 0
17 godina
Foobar2000

evo i dva taba iz mog foobara...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 0:48 (LittleNicky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
skank666 kaže...

evo i mog :) skin je darkOne

Zgodno, evo idem ga malo koristi, dosadio mi FooAvA.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
odjavljen

iako izgleda natrpano u biti je jako funkcionalan....

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Dodala sam ovaj lyrics plugin ali me zanima kako prikazati tekst pjesme nakon uspješnog dodavanja u tag?

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components_0.9/foo_lyricsgrabber2

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Foobar2000

Ovako izgleda moj foobar.Kao pozadinu mozete postaviti sta god zelite.
Veoma dobar skin...
u pitanju je ,,Xch4nge"

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 23:57 (mire777).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Dodala sam ovaj lyrics plugin ali me zanima kako prikazati tekst pjesme nakon uspješnog dodavanja u tag?

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components_0.9/foo_lyricsgrabber2

ovako, nakon pola sata zaje*avanja po cijelom netu sam konacno dosao do rjesenja.

nije elegatno, ni lijepo i savrseno, ali radi...

neznam sa lyrics grabberom2 kako prikazati lyricse, sigurno se nekako moze jer se vidi da je <lyrics> popunjen tekstom...ali, nasao sam alternativno rjesenje...

skines:http://www.multiupload.com/RUMQI4M3V6 i taj dll stavis u components, restartas foobar i kada pokrenes pjesmu pod view odaberes lyrics show panel v2 i otvori ti se prozor sa lyricsima...

posto to bas nije prakticno rjesenje, mozes se zezat sa layoutom i scratchbox (kao sto sam i ja) i lyricse integriras negdje (ja sam odmah ispod playliste).

Eh sada, neznam dali ce radit na svim temama, ali na nekim radi (tipa night life) i lijepo izgleda... ja koristim najjednostavniji (meni najbolji) i defaultni prikaz...

To je sta sam ja uspio napraviti, sda cekamo father_dougala da nam da neko bolje rjesenje {#}

Igor
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 2:12 (CRT).
17 godina
Foobar2000

He, načekat ćete se, ne koristim lyrics plugin i teme :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Zahvaljujem na odgovoru, no imam sljedeći problem. Svi tekstovi koji su navodno spremljeni u tag nisu vidljivi prilikom reprodukcije u nekom drugom playeru, a niti u Foobaru nakon micanja ove lyrics ekstenzije. Stvar je u tome da ih se vjerovatno sprema u neki poseban folder, a ne direktno u pjesmu. 

Ne smeta i zapravo je korisna stvarčica, ali eto zanima me samo kako ih uspješno zaljepiti u tag tako da kad npr. prebacim koju pjesmu nekome ili negdje još uvijek vidim lyrics tagove?

0 0 hvala 0
17 godina
GigaGirl kaže...

Zahvaljujem na odgovoru, no imam sljedeći problem. Svi tekstovi koji su navodno spremljeni u tag nisu vidljivi prilikom reprodukcije u nekom drugom playeru, a niti u Foobaru nakon micanja ove lyrics ekstenzije. Stvar je u tome da ih se vjerovatno sprema u neki poseban folder, a ne direktno u pjesmu. 

Ne smeta i zapravo je korisna stvarčica, ali eto zanima me samo kako ih uspješno zaljepiti u tag tako da kad npr. prebacim koju pjesmu nekome ili negdje još uvijek vidim lyrics tagove?

I jopet - mp3tag :) lyricsi nemaju svoj tag standard, IIRC.

13 godina
neaktivan
Foobar2000
Jel neko zna neki plugin,koji bi omogucio da se u foobaru, prikazuje lirics,
ali da tekst pesme skida online u toku reprodukcije i prikazuje je u samom foobar prozoru..
Slicno kao sto skida biografiju online.
Nema potrebe da to sacuva,vec samo da prikazuje..
A ne zelim da to bude neki drugi program sa svojim interfejsom spolja..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components#Lyrics

ja koristim Lyrics Show Panel 2 i zadovoljan sam
14 godina
neaktivan
Foobar2000

pa pogledaj moj post iznad...

mozes konfigurirat da izvlaci lyricse online searchom, a ne preko tagova, isto tako, ako ne zelis da pamti, mozes i iskljucit tu mogucnost....

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izašla je nedavno nova komponenta za lyricse, lyrics show panel 3.. pa ko voli..

Meni radi odlično. Pošto je razvoj "dvojke" stao davno, ovo je preporučljiv upgrade. 

Jhva Elohim Meth.
13 godina
neaktivan
Foobar2000

Ako nekog zanima, pronasao sam nacin kako da snimate radio stream pravo iz foobara
samo sa jednim pritiskom tastera.
Veoma jednostavno...

Ne trebaju vam nikakvi plugini,stream-ripperi i sl...
Foobar ima ugradjen converter preko koga moze da snima stream..

Na primer, ja sam definisao kod mene da kada pritisnem <ENTER> foobar automatski pocinje da snima
stream..(vi mozete staviti neki drugi taster ako zelite)

Postupak koji treaba da obavite je sledeci:

U meniju odete na:

file->> preferences ->>keyboard shourtcuts

u ,,assigned shourtcuts"  pritisnete ,,add new"

zatim u ,,action prozoru" skrolujete i pronadjete opciju
,,convert"

kliknite na "last used,,

odete malo dole na ,,Key" kliknete misom na prazno polje , i pritisnete neki taster koji zelite da koristite za pokretanje
convertera zatim na ,,apply" i ok.

Sledece sto treba da uradite je da u svojoj plej listi kliknete desnim tasterom misa na
stream koji slusate tj. radio stanicu i zaberete ,,convert".

Pojavice vam se prozor u kom pise
(last used) i ... (tri tacke)

Kliknite na te tri tacke ...

Otvorice vam se prozor ,,converter setup".

kliknete na ,,destination". I tu treba da upisete sledece:

-Outputh path: Ask me later

-Destinacija gde da sacuva fajl: C:\Users\korisnik\Desktop\

U -Output style and file name formatting:

odaberite prvu stavku i oznacite je *

Zatim u odeljku name format, upisite sledece:

Name format: %last_modified% (ovo je obavezno)

Zatim kliknete na ,,back dugme"

Pojavice vam se prozor u kom kliknete na (last used)
pa onda (Save <<)

Zatim se pojavljuje prozor ,,Save preset"

tu odaberite "overwrite"
i pritisnite ,,convert"

Da prihvati sve promene i vidite kako radi...

Ako ste sve dobro postavili, program ce sada poceti da snima stream i fajl ce se pojaviti na vasem desktopu.

Pritisnite abort da prekinete...

Fajl koji se pojavio na vasem desktopu slobodno obrisite jer vam ne treba, to je samo proba  (on je u wav formatu i to je snimak stream-a)..

To je sve, sledeci put kada zelite da snimate stream

jednostavno pritisnite ENTER i snimanje pocnje istog trenutka.

Da prekinete pritisnete ABORT. Fajl je sacuvan na vasem desktopu :))

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 20:37 (mire777).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Foobar2000

Kada se pojaca bas na equalizer-u do kraja, foobar malo snizi niske note. Da li neko zna nacin da se to iskljuci?  I cemu to sluzi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Foobar2000

Može netko uploadat .fcl iz ovog posta. Nije više dostupan za download.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.

0 0 hvala 0
16 godina
Tomislav95 kaže...

Može netko uploadat .fcl iz ovog posta. Nije više dostupan za download.

Editirao sam post, pa ako nekom još treba..

Jhva Elohim Meth.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice