Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 791.041
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Dočekao  i ja taj dan, konačno mi je stigao Xiaomi Redmi note 2 TDD. Nakon što sam u njega prebacio sve potrebne (neke više, neke manje) aplikacije za normalan rad, mobitel je uredno radio otprilike 5 sati, a onda nastaju problemi. Do kraja večeri gotovo nestaju sve boje na ekranu koji polako slabi i blijedi. Preko noći uključujem ga na punjač nadajući se da će se stvari promijeniti  i ujutro je 100 %, no postepeno nestaju i oni zasjenjeni dijelovi i nema ničega...

Ne znam što da radim, lud sam...pa mobitel je kod mene manje od 48 sati 

b.t.w. kupljen je na Everbuying.net i stigao je za otprilike tri tjedna tri tjedna, nažalost plačena su i sva davanja

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
tianma došao na naplatu... svima se to moglo dogoditi, ali zašto si išao preko everbuying pa si još imao i više troškova i dulje si čekao?
11 godina
protjeran
Ekrani su jedina stvar koja me plaši kod kineza...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

valjda su me privukli oglasi jer do sada nisam imao naviku narudžbe mobitela iz Kine, a budući da ću tek sad imati problema oko toga kako donekle osposobiti ono što sam platio, ne znam što ću i kad više naručivati odande... 

16 godina
Jbga, sranja se dogadjaju, snimi kvar i javi se prodavacu, pokusaj dogovorit zamjenu za novi mob ili opciju da se to servisira.
Ovo mi je vec 4 mob kojeg sam narucio od kineza i na srecu nisam imao problema.
Izgleda da ti nemas srece, ili su nemarni u tom shopu pa nisu pregledali mob prije slanja.
To je ta cijena poslovanja s kinezima, cijena i mobiteli su super no kad se dogodi takva situacija problemi nastaju
9 godina
neaktivan

izgleda da smo Alky i ja jedini koji imaju sranja sa mobitelima i kinezima.

on dobija neispravni ekran, a ja svoj sa giztopa ne dobijam misec i po...

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ima li ista stabilno iza 5.10.22 da radi?

Stalno mi izbacuje gresku sa stednjom baterije i biljeskama, i zbog toga se cesto zabloka!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa meni je dosta weekly ROM-ova bilo dobro. Koliko se na prvu sjećam 24.12. i 31.12. isto nisu loši. Prijatelj ima 07.01. koji je ispravljen mislim 11.01. i njemu je isto dobar.
Koliko sam uspio pročitati i zadnji weekly je bez bugova, ali trenutno je redmi note 2 nevažan. Mi3 i mi4 su nadograđeni na marshmallow, pa su svi fokusirani na to, što je zapravo i logično.
Ja na svom trenutno imam cm12.1 pa ne mogu reći ništa konkretnije za miui

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

da mi ne izbacuje stalno aplikacija stednja baterije, i aplikacija biljeske prestalo je s radom, bio bih prezadovoljan, i ovako sam dosta, ali samo jos ovo fali!

morati cu probati cm ukoliko kazes da nema bugova?

0 0 hvala 0
16 godina
tomiotok kaže...

Ima li ista stabilno iza 5.10.22 da radi?

Stalno mi izbacuje gresku sa stednjom baterije i biljeskama, i zbog toga se cesto zabloka!

slobodno stavi zadnji, 6.1.21:

http://xiaomi.eu/community/threads/6-1-21.29600/

9 godina
neaktivan

neka iskustva na 6.1.21? Dal baterija traje dulje, krace? ram usage? na 6.1.14 je bilo zalbi da cucla bateriju...

16 godina
neaktivan
Nema ROM-a bez bugova. Ili možda nema bugova ali nešto mu ipak fali što baš ti koristiš i bez čega ne možeš. Kad je bio bug s bluetoothom, nekima je jako smetalo jer koriste mi band ili bluetooth u autu. Ja taj bug nisam ni osjetio jer ne koristim bluetooth previše.
Cm ima nekoliko verzija, imate na ruskom 4pda forumu veliku temu o rn2 i u principu većina dostupnih ROM-ova je tamo navedena.
Svaki cm koliko ja znam ima bug s mobilnim internetom i drugim sim slotom, tj. mobilni internet 3g i 4g ne radi u drugom sim slotu, samo 2g. Nekome je to veliki bug, meni niti najmanji. Potrošnja baterije je tu negdje kao miui, možda malo bolja. Xposed radi, ali ja ga konkretno trenutno ne koristim na cm, jer se cm može dosta dobro tweakati. Na cm ne radi engineering mod ako nekome smeta, ako ne znaš šta je to, onda se ne brini, neće ti ni trebati, niti ćeš osjetiti.
Mislim da ova verzija cm koju ja imam ima problem s bluetoothom, al pošto ga ne koristim, ne znam ti točno.
Kamera je u nekim verzijama bolja u nekim lošija, ali svakako je nešto lošija i sporija nego na miui. Moj nema slow motion video, al HDR radi i u principu nisu loše fotke, ali ipak prednost ide miui-ju.

Jedino gdje ne preporučujem cm je heavy gaming. U principu, igre će vam letit, usudim se reći puno bolje nego na miui-ju. Problem je zagrijavanje mobitela, tj. baterije, a pogotovu ako igrate na 3g/4g neke igre koje zahtijevaju povezanost s internetom. Al stvatno se ozbiljno zagrije, skoro na 50 celzija i to je jako loše za bateriju. Ako se možete kontrolirati pa odigrati nekih 15-20 minuta, onda će biti manje problema, ali ako imate u planu igrati duže od pola sata, pripemite se da ćete imati tavicu u rukama. Na WLAN-u je bolja situacija, ali ipak je topliji nego na miui-ju.
Ako malo smanjite svjetlinu ekrana i ne igrate igre, onda je vrlo vjerojatno da ćete izvući preko 5 i pol sati sot-a. Ja sam u zadnje vrijeme više na WLAN-u i dobijem preko 6 sati bez gaminga s auto brightnessom.
No, sve je to individualno od čovjeka do čovjeka. Ja ne volim prejaku svjetlinu i zapravo se čudim likovima koji u mrklom mraku razvale na 100%. Izgledaju mi kao da su upalili bateriju ispod face, kao kad ameri pričaju horor priče u filmovima. Ja njih ne razumijem i smiješni su mi, al vjerojatno ni oni mene ne kuže. Zato kažem sot je vrlo individualan, i ako ste jedan od ovih koji razvali brightness na 100%, onda ne očekujte ove rezultate.

Cm je baziran na androidu 5.1.1 i ima dobrih naznaka da će developeri nastaviti razvoj, ali morate shvatiti da nema kernel sourcea i da zapravo puno bolje od ovoga ne mogu napraviti i stvarno je super sve ovo što su dosada napravili. Problem je u razmaženim korisnicima koji su u najmanju ruku nezahvalni za njihov trud, pa onda kukaju i plaču po forumima, i što je najgore omalovažavaju postignuto. Uopće ne krivim ljude kad dignu ruke od svega jer troše svoje slobodno vrijeme a ne dobiju nikakvu lovu za to.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Instalirao 6.1.21 za sada sve OK, zivcira sto svaki puta nakon re instalira Vanja i wipea podataka ponovno m bankarstvo treba riješiti! Hvala dečki na cool savjetima, Kozak apsolutno se slažem glede individualnosti potrošnje i zadovoljstva!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Dobio sam 2. mob i na njega instalirao .21 i dalje se onaj kalendar šta se dobije ne može otvorit, javlja neku pogrešku. Sad jel to inače javljalo nekom pa se to nekako popravi jer sumnjam da na 2 mobitela javlja istu stvar na 2 različita roma...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa jesi probao prebacit na engleski i clear cache i data kalendar aplikacije?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jozak kaže...
Pa jesi probao prebacit na engleski i clear cache i data kalendar aplikacije?

Prebacio na engl, otiša u sttings-instalirane app-kalendar- obrisa sam data, al nisam cache jer je sivo... ugl. ne radi i opet isti eror izbacuje...

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

reinstalacija os-a i wipe dev, cache i data da pokusas s twrp, upravo probao na svom svjeze instaliranom, radi kalendar!

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Mob mi ne prepoznaje USB 3.0 kad ga spojim s OTG kabelom a drugi stick 2.0 iste stvari odmah pokaže.

3.0 je isproban i na Samsungu S3 i radi,pa ako netko ima rješenje.. zahvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ma k vragu i taj kalendar... sve sam ponovo napravio, izgubio naravno sve podatke da opet kalendar ne bi valja... Bilo kako bilo hvala na trudu :)

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

stavi na eng 

idi u settings/installed apps/calendar/clear data

pokreni kalendar 

promjeni na hr jezik i pokreni kalendar

radi provjereno a na svakom uređaju je tako a zašto, iskreno ne znam

ova caka uspijeva

MI4C
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 19:43 (MASVA).

3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jel vam omogučena opcija videopoziva? jer kod mene je uopšte nema, dok na viberju i messengerju radi dobro.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

nisam odavno update mob, jel mogu sve normalno uupdatat ili treba nesto posebno?

ono preko updater app pa change rom zaboravio sam i kako ide haha

ono preko one tri ... tockice 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo nekim čudom danas nakon šta sam skinia neku aplikaciju kalendara mi je proradio ovaj kalendar, deinstalirao taj skinuti kalendar i ovaj dalje radi normalno. Super! :D

Nego jeste vi makli s moba ove "MI" aplikacije (Remote, Drop, Račun, Cloud i šta ja znam šta još...)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jesam ja, no vratile su se sa sljedecim week updateom. Uglavnom, oslobodi ti nesto rama ali mob zna iz cista mira prijaviti neki error zbog deinstaliranog mi clouda.
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

nema potrebe da ih mičete, samo ih smjestite u jedan folder i nećet ih stalno viđati.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
deeki kaže...

jel vam omogučena opcija videopoziva? jer kod mene je uopšte nema, dok na viberju i messengerju radi dobro.

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Znači novi problem na 2. mobitelu. Tek je novi doša, sve sam mu uredno instalira i napravia ko sebi na svoj, stavim sim karticu i ne prepoznaje je uopće... Mob se upali, piše "umetnite sim karticu" ili tako nešto...

UPDATE: Evo kao što to biva kod mene, očito neka glupost + vrijeme sve popravi... Izvadio po 150 put karticu, ponovo je "centrirao" i gle čuda proradila je... Očito neke stvari moram ponovit 100 puta (doslovno) da bi proradile :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 17:14 (1.Lovac).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ave mudri ljudi,

dakle, preko Giztopa mi je stigao Redmi note 2 16GB, sve ok, dočekao me Google Play i Menu na hrvatskom, međutim nikako da mi na alatnoj traci prikaže da Sim 1 lovi 4G mrežu. U postavkama je odabrano da preferiram LTE. Kad ručno tražim mrežu pokaže mi VIP4G mrežu, kliknem na nju ali mi stalno pokazuje H, H+ ili eventualno 3G.

Jesu li možda oni prije slanja zaboravili kliknuti na LTE mrežu?

Kako riješiti?

Molim vas za prijedloge?

Nisam osobito iskusan u svim tim kraticama (ROM, TWERP...), telefon sam promijenio nakon skoro 5 godina a od četvero male djece i posla nemam previše vremena pretraživati sve što je napisano. Pa ako može netko ponuditi savjet sukladno mojim sposobnostima bio bih vrlo zahvalan..

Unaprijed hvala na trudu i vremenu.

0 0 hvala 0
16 godina
Za pocetak procitaj prvi post ove teme a ako nesto ne bude jasno pitaj slobodno ovdje
13 godina
mecaja kaže...

Ave mudri ljudi,

dakle, preko Giztopa mi je stigao Redmi note 2 16GB, sve ok, dočekao me Google Play i Menu na hrvatskom, međutim nikako da mi na alatnoj traci prikaže da Sim 1 lovi 4G mrežu. U postavkama je odabrano da preferiram LTE. Kad ručno tražim mrežu pokaže mi VIP4G mrežu, kliknem na nju ali mi stalno pokazuje H, H+ ili eventualno 3G.

Jesu li možda oni prije slanja zaboravili kliknuti na LTE mrežu?

Kako riješiti?

Molim vas za prijedloge?

Nisam osobito iskusan u svim tim kraticama (ROM, TWERP...), telefon sam promijenio nakon skoro 5 godina a od četvero male djece i posla nemam previše vremena pretraživati sve što je napisano. Pa ako može netko ponuditi savjet sukladno mojim sposobnostima bio bih vrlo zahvalan..

Unaprijed hvala na trudu i vremenu.

Jesi siguran da imas pristup na Vip-ov LTE? Tj. jel ti tvoja tarifa ukljucuje net preko LTE-a?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice