Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 791.308
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Naravno da ću obavijestit, kad i ako dobijem ili lovu ili mob... 

btw,koja ironija- futrola doša 3,4 dana nakon narudžbe i skuplja prašinu :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 23:12 (vajkl1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Samo se nadam da ce mu od "Inbound linehaul scan" u FR do Austrije trebati manje od 7 dana, za koliko mi u BiH dolazi prijatelj na ciju sam adresu narucio 3x RN2 i 1x RN3.

Uzeo sam i Nilkin caseove jer na Youtube reviewovima (za druge modele) izgledaju zaista vrhunski. Nadam se da za $6 fakat i jesu.

Tempered glass sam narucio neki generic "2D 9H" za dolar i kusur, cini mi se kao ista stvar kao i Nilkinovi i slicni za $9. VJerovatno su i iz iste tvornice. Bice slika kad sve stigne. :)

Kolika je razlika u engleskom prijevodu izmedju China Dev i xiaomi.eu roma? Sestri ide RN3, a nisam siguran da se zelim peglati oko otkljucavanja bootloadera na tudjem

mobitelu, pa bih njoj najradje stavio China Dev. I da li se kineske aplikacije vracaju poslije OTA sedmicnog apdejta? Ako bih bloatware rucno pocistio, nadam se da se ne vraca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
jozak kaže...
Ljudi, ne znam koliko puta je već navedeno, nema apsolutno nikakve razlike između td i fdd modela. Nema razlike u ROM-ovima, nema razlike u frekvencijama, 3g i 4g rade u oba slota na oba mobitela, ali logično da ne može u isto vrijeme. U postavkama birate koji slot se koristi za mobilni internet i koju mrežu će koristiti, 2g/3g/4g. Imao sam u rukama oba modela u isto vrijeme i osim što je čovjek više platio fdd, druge razlike nema.
Da ne vidite tu naljepnicu nema šanse da skužite koji je fdd a koji td.
Razlike između 2/16gb modela ima, ali odnose se na različite komponente koje su ugrađene u mobitel, a mislim na lcd, kameru, RAM... Tako možete vidjeti da neki ostvaruju 50k antutu bodova, neki max 45. Ali ni tu nema pravila da je td sporiji ili fdd brži. Kako vas koji potrefi. Dva prijatelja imaju "brže", ja imam "sporiji" mobitel. Sporiji i brži samo uvjetno jer se ta brzina ne osjeti niti igdje vidi, osim na sintetičkim benchmark testovima koji obično služe klincima za kurčenje puno više nego što prikazuju fluidnost i stabilnost određenog mobitela i OS-a.
Vjerojatno je zbog ogromne potražnje za mobitelom bilo više pogona gdje su sklapani, pa su tako i komponente uzimane od različitih dobavljača.

Giztop dostavlja samo td verziju(2/16gb), koliko je meni poznato.

Chronopost u francuskoj - dpd kod nas. Isti logo, različite boje pa je vjerojatno riječ o sestrinskim firmama.
U mojem slučaju, trebalo je 9 kalendarskih dana da iz francuske dođe do mene, ali to je bilo točno u ono vrijeme kad su oni majmuni divljali i ubijali jadne ljude po Parizu. Vjerojatno je zbog tog nesretnog događaja i kasnilo dan-dva.

@vajkl1 šta da ti kažem, žao mi je što ti se to dogodilo, ali sad će se vidjeti kako giztop rješava probleme. Bilo bi lijepo da nas izvijestiš kako će završiti natezanje.

nadam se da si u pravu, ali svakako bi bilo pošteno da su napisali da je to TDD verzija!

16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Može li netko provjeriti radi li mu ftp prijenos preko file aplikacije na eu dev romu 6.1.14.?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozz di ste kupili svoje Xiaomi Piston 3? geabest ima na akciji za 12dolara, uzmem to?

http://www.gearbest.com/earphones/pp_169225.html?wid=1

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 19:07 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ja ih uzeo za istu lovu na everbuying

uzmi, vrijede te novce

MI4W
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 19:54 (MASVA).

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
vajkl1 kaže...

Naravno da ću obavijestit, kad i ako dobijem ili lovu ili mob... 

btw,koja ironija- futrola doša 3,4 dana nakon narudžbe i skuplja prašinu :)

evo da javim, meni je jutros stigo mob, a naručijo sam ga 9.1.16 na Giztopu, tako da je nažalost samo tvoj negde zapeo :(

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

a več imam i problem, nikako neče da mi se poveže na kučni wi-fi a ostali mobiteli se normalno povezuju, šta bi to moglo biti? jest da nisam još metno SIM karticu, pošto imam onu staru, ali mislim da to nebi trebalo imati ikakve veze.

može mi još neko reči molim koja je to verzija MIUIa, dali je to offical od Xiaomija ili je neka xx sa strane trgovca? vidim da je stable, a ima i hrvatski jezik, znaci da je i global, a jel official il nije? i nema Gapps ali dobro to ču nači nekako, samo da wifi proradi. 

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

imaš verziju kuhanu od trgovca di je kupljen

mijenjaj to

MI4C

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MASVA kaže...

imaš verziju kuhanu od trgovca di je kupljen

mijenjaj to

aha pa dobro koji dan ču je koristiti pa ču onda staviti neki official ili sa xiaomi.eu, da vidim razlike. A zanimljivo mi je, da nema na ovom nikakvog bloatwarea što je super, i baterija mi se čini da može dugo izdržati jer mi je za 1h43min SOT-a potrošila nekih 30%, pa ču je baš testirati, ali nemam mreže ni wifi pa možda zato dobro izdrzi. Ali zato mi je puno RAMA zauzeto, kad obrišem sve aplikacije u pozadini, mi je slobodno samo oko 680MB od 2G, baš slabo. 

ali prvo moram rješiti wifi, imali neko rješenje da mi proradi wifi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 22:53 (deeki).
10 godina
neaktivan
cromarko kaže...

jel ima neko problema sa slušalicama? zvuk je jako čudan, stalno nešto ''puca'' frekvencije 10-20HZ i ne radi mikrofon za vrijeme poziva. 

pa zar jedino mene je*e utor za slusalice, nemoguce. znaci kad ih gurnem do kraja, jedna uopce ne radi druga se slabo cuje i ne prepozna mi mikrofon. moram ih malo izvadit kako bi ih nariktao da ne šume, ali svejeno cujem neko titranje pucketanje u pozadini

12 godina
@deeki

Imaš li mogućnost isprobati kod nekog drugog da li se spaja na wifi? Možda treba neke postavke u tvom routeru promijeniti.
Meni se na jedan router nikako nije htio spojiti. Na drugima je radio normalno, pa nisam dalje istraživao...
13 godina
@cromarko je li ti tako sa svim slusalicama?
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kuhani ROM-ovi od sellera su navodno jedan od razloga zašto je xiaomi počeo zaključavati bootloadere na svojim uređajima. Savjet je da to makneš čim prije, jer to što trenutno ne vidiš neki adware ili malware, ne znači da ga nema. Opet, možda ih i nema, ali ja osobno ne bih riskirao s tim možda, a plus još što na tom kuhanom ROM-u nikada nećeš dobiti update.

Naoružaj se strpljenjem i odmah kreneš s flešanjem. Tutorijala imaš na netu, pažljivo pročitaš i odmah to napraviš da ne bi kasnije oklijevao zato što imaš puno aplikacija i podataka koje ne želiš izgubiti. I definitivno radi wipe all/clean flash. Ja osobno volim imati i custom recovery na mobitelu, konkretno na rn2 TWRP, i kad supočeli izlaziti xiaomi.eu weekly za RN2, TWRP je bio jedini način za flešanje. Koliko vidim, ljudi kažu da sad možeš i preko stock recoveryja ili updater aplikacije, pa ako ne želiš imati custom recovery, probaj tako. Ako želiš na mobitlu isprobati neki drugi ROM, onda ćeš morati imati custom recovery, na tebi je da se odlučiš. ROM-ova ima dosta i poprilično su solidni s obzirom da još nije(a pitnje je da li ikad bude) xiaomi dao kernel source. Svejedno je dobro podržan od dev zajednice, uglavnom kinezi/rusi/vijetnamci. 

Ruku na srce, mobitel ima mušica, ali za te novce trenutno nema boljeg uređaja ukupno gledano hardverski i softverski

@cromarko

ja sa slušalicama nemam problema, ni na miui-ju, ni na drugom ROM-u. Da ti nije riječ o kvaru hardvera ili mehaničkom oštećenju?

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja jos uvjek koristim ROM sto je kinez stavio na njega. Nema bloata a update mi tjedni ide :S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Onda si dobio službeni ROM na mobitelu. Oni s duplim brojkama tipa stable 7.00.11.00 ili 66.00.77.00 su kuhani kineski ROM-ovi

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

http://www.ebay.com/itm/262003624779?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

što se tiče slušalica,ja sam uzeo ove za probu jer su za sitnu lovu,odlične su,tako da neću ni naručivati one skuplje (navodno orginalne) jer mi se i ovaj prodavač zakleo da su i ovo orginalne,a došle su u org.kutiji,savršeno smotane,ali naj bitnije odlično rade

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jel ti problem da slikas kutiju i sluse? Ako su originalne, ovo je skoro pa besplatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

Nema potrebe da ništa slika, ne znam jel toliki problem pročitati opis artikla:

"Brand: Unbranded/Generic".

Znači, to nisu original slušalice.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Na ebayu u 99% slucajeva taj opis nema veze sa realnoscu, a ako prodavac kaze da su original i ispostavi se da nisu, to zagarantovan refund.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

Baš naprotiv, striktno se moraju držati opisa kojeg su postavili na ebay, to je jedino bitno, a ne ono što tebi prodavač kaže u privatnoj poruci.

Ako u naslovu artikla i u samom opisu stoji da je nešto "original/genuine/authentic" onda to mora biti original.

Pošto to ovdje nije slučaj, onda se nema šta ni raspravljat, prodavač NIGDJE ne spominje da prodaje original item.

Pa valjda bi i sam istaknuo da je nešto original, a ne skrivao opis pod "generic", lol.

Uostalom, cijena sve govori...

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Darko150 kaže...
@deeki

Imaš li mogućnost isprobati kod nekog drugog da li se spaja na wifi? Možda treba neke postavke u tvom routeru promijeniti.
Meni se na jedan router nikako nije htio spojiti. Na drugima je radio normalno, pa nisam dalje istraživao...

E da opišem malo detaljnije moj problem sa Wi-Fi. Kad unesem password za wifi mi se pocne povezivat ali nikako da se poveže. E pa sam probao sa starim mobitelom napraviti hotspot  i isto kad upišem password, neće da se poveže. E onda sam napravio hotspot dostupan za sve, znači bez password i onda se je konacno povezo i evo upravu pišem sa xiaomija, znači radi Wi-Fi samo nešto zajebava unos passworda. E SAD imali ko ideju sta bi to moglo biti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 15:41 (deeki).
10 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
@cromarko je li ti tako sa svim slusalicama?

da, isprobao sam par komada

9 godina
neaktivan
jozak kaže...

Kuhani ROM-ovi od sellera su navodno jedan od razloga zašto je xiaomi počeo zaključavati bootloadere na svojim uređajima. Savjet je da to makneš čim prije, jer to što trenutno ne vidiš neki adware ili malware, ne znači da ga nema. Opet, možda ih i nema, ali ja osobno ne bih riskirao s tim možda, a plus još što na tom kuhanom ROM-u nikada nećeš dobiti update.

Naoružaj se strpljenjem i odmah kreneš s flešanjem. Tutorijala imaš na netu, pažljivo pročitaš i odmah to napraviš da ne bi kasnije oklijevao zato što imaš puno aplikacija i podataka koje ne želiš izgubiti. I definitivno radi wipe all/clean flash. Ja osobno volim imati i custom recovery na mobitelu, konkretno na rn2 TWRP, i kad supočeli izlaziti xiaomi.eu weekly za RN2, TWRP je bio jedini način za flešanje. Koliko vidim, ljudi kažu da sad možeš i preko stock recoveryja ili updater aplikacije, pa ako ne želiš imati custom recovery, probaj tako. Ako želiš na mobitlu isprobati neki drugi ROM, onda ćeš morati imati custom recovery, na tebi je da se odlučiš. ROM-ova ima dosta i poprilično su solidni s obzirom da još nije(a pitnje je da li ikad bude) xiaomi dao kernel source. Svejedno je dobro podržan od dev zajednice, uglavnom kinezi/rusi/vijetnamci. 

Ruku na srce, mobitel ima mušica, ali za te novce trenutno nema boljeg uređaja ukupno gledano hardverski i softverski

@cromarko

ja sa slušalicama nemam problema, ni na miui-ju, ni na drugom ROM-u. Da ti nije riječ o kvaru hardvera ili mehaničkom oštećenju?

Ma da pa imam u planu staviti drugi ROM vjerovatno eu dev 5.10.22 ili koji noviji ali moram naći vremena za to pa pročitati još cijelu ovu temu ( pročitao sam prvih 50strani), da vidim koji je trenutno najbolji, da radi sve kako treba, i još par stvari si moram razjasnit u vezi flešanja recimo sta treba uraditi prije update, wipe all data ili samo djelomično da ne izbrišem trenutni ROM pa se onda ne mogu vratiti ako flešanja ne uspije i tako neke stvari. A probat ću sa Mi recovery flešat jer mislim da će mi bit najlakse, jer nisam još to nikad radijo.

Ali eto prvo moram rjesiti problem sa Wi-Fi pa onda dalje. Ako to ne proradi, mogu bacit mob :/

11 godina
protjeran
Fleshanjem novog Roma budeš vjerojatno rijesil problem

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nemoj prvo riješavati wifi, nego stavljaj novi rom jel mislim da ćeš s tim riješit i wifi i stavi neki noviji rom jer ako si već odlučio ga flešat i stavljat eu dev rom, onda ne vidim razlog stavljanja lošije, starije verzije... Meni telefon sa 6.1.11. radi SAVRŠENO, znači nema ni jedan bagić :D
15 godina
neaktivan
Natnor kaže...
Nemoj prvo riješavati wifi, nego stavljaj novi rom jel mislim da ćeš s tim riješit i wifi i stavi neki noviji rom jer ako si već odlučio ga flešat i stavljat eu dev rom, onda ne vidim razlog stavljanja lošije, starije verzije... Meni telefon sa 6.1.11. radi SAVRŠENO, znači nema ni jedan bagić :D

Ja imam bug kalendara... ne mogu ga nikako otvorit, skidam sad 6.1.21. valjda će to bit bolje... Ako je tko skinia nek se javi :D

16 godina
Nisam nikako imao problema s kalendarom.
Maloprije sam nadogradio na 6.1.21 i sve se zasad cini OK
16 godina
neaktivan
A da probaš napraviti clear cache i clear data kalendar aplikacije?
Možeš pokušati i prebaciti mobitel na engleski, isto clear cache i data kalendara, i onda otvoriti aplikaciju dok je mobitel na engleskom. Kasnije vratiš na hrvatski.

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Vi koji se patite s MIUI 7 i google appsom, skinite si s xiaomi.eu, modificiranu verziju.
Ja u imam i mogu samo opisivat s superlativima.
1. MIUI v7 dev
2. Predinstaliran google apps
3. HR jezik
4. Nema kineskih aplikacija

Skinite s ovog linka http://goo.gl/BCIkNU

E sad kako da instalirate, lagano ofc...
1. Skinite datoteku i prebacit u memoriju telefona
2. Promjenite joj naziv u update.zip, nisam siguran ali na windowsima bi trebali samo promjenit naziv u update bez .zip jer je vec zip arhiva.
Inace ce ispasti update.zip.zip
3. Odite u mi recovery
4. Napravite wipe cache i wipe data
5. Odite na install update i sacekajte da se proces zavrsi
6. Napravize wipe all data
7. Reboot telefona, sacekajte, potrajat ce cca 5-10 min da se boota
8. Uzivajte u MIUI v7 sa HR suceljem i google appsom.

evo prvo da javim, da mi je proradio wifi :)

e sad me zanima za flešanje novog ROMa, jel bi mogao bez TWRPa po ovom postupku staviti gore stariji xiaomi.eu dev rom recimo 5.9.2 koji nek bi se mogao flešat sa mirecovery, pa onda da sa updaterom stavim neki noviji eu dev ROM tipa 5.10.22 ili još noviji? Volio bi zadrzati mirecovery jer mi se cini jednostavniji nego TWRP pa supersu...

@PC - stručnjak

Kako ga instalirati? Sahttp://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/ skinite najnoviji rom (zip), sa linka Download Weekly. Interni naziv xiaomi.eu za note 2 je Hermes. Trenutno je aktualna verzija 5.9.2, dakle skinite file hermes_5.9.2_v7-5.0.zip.

Nakon sto skinete zip, boot u mirecovery, kompletni wipe data i cache, pa iz mirecoverya instalirati skinuti rom (odaberete gornji zip) i to je to. Nakon sto ga jednom instalirate,  svi buduci updejtovi (svaki petak obicno) idu OTA, nema vise potrebe za recovery ni skidanjem zipova.

jel prije updatea se pravi samo wipe cache i wipe user data bez wipe all data? pošto neki kazu da se i wipe all data napravi kad ides iz stable na dev ali po mojoj logici bi onda izbriso taj update.zip file? i tek poslje updatea napravim wipe all cache? i jel taj update.zip file stavim bilo gdje na mob, recimu o download mapu, na internu memoriju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 3:53 (deeki).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice