Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 790.819
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Pogledaj u Settings - Additional settings - Battery & performance - Battery use šta ti najviše troši. Također daj onaj graf desno od Hardware taba da vidimo šta se i tamo dešava.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2

evo slika, probat cu opet ostavit preko noci, pa vidit dal ce se ponovit, ako da reinstalirat cu rom.. 

http://trakt.tv/user/MjezZza
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Hmm, koliko vidim device ti je cijelo vrijeme awake ? Moguće da ti neki proces stoji cijelo vrijeme upaljen u pozadini pa ti draina bateriju jer ti je Phone idle na 64%

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

Hmm, koliko vidim device ti je cijelo vrijeme awake ? Moguće da ti neki proces stoji cijelo vrijeme upaljen u pozadini pa ti draina bateriju jer ti je Phone idle na 64%

eh kako saznati sad koji proces... mislim da cu veceras flashat rom opet... prosli put prije flashanja sam instalirao airdoid i nakon flashanja je on ostao na novom romu. kako to? kako da izbrisem sve prilikom instalacije?

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jednostavno probaj iskljuciti sve aplikacije i procese da rade u pozadini. Neka aplikacija ti mozda jede tu bateriju a da ju nisi ni upalio jer radi u pozadini cijelo vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ekipa, moze pomoc...

Pokusavam update napraviti sa developer romom... Sa ovog linka : http://en.miui.com/download-274.html

Uspio sam skinuti file na komp, no prilikom kopiranja na mob stane na 50% i ne ide dalje...

Onda sam probao skinuti direkt na mob, i uspio... I onda napravio reset u recovery mode, ali kad odaberem update, kaze mi da je file corrupted...

Ima li jos koji nacin, ili ponovno skidanje pa opet probati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probaj sa Updaterom. Meni je tako uspilo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 19:01 (Neo dD.).
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Probaj prebaciti taj skinuti file na mob preko Mi Pc Suite. Imaš tamo opciju import pa smjesti .zip na root folder internal storagea. 

Zatim otvori Updater aplikaciju i odi gore na (...) i stisni na choose download package i izaberi taj zip.

Jel netko probao flashati ovaj Redmi Note 2 dev version 5.8.20 ?

http://en.miui.com/thread-147907-1-1.html

Edit: maxy,  imaš li stable ili developer verziju ?

ako je developer i rootan si probaj skinut wakelock detector

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 19:12 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gam3r kaže...

jednostavno probaj iskljuciti sve aplikacije i procese da rade u pozadini. Neka aplikacija ti mozda jede tu bateriju a da ju nisi ni upalio jer radi u pozadini cijelo vrijeme.

kako da ih iskljucim?

@cromaki, nisam, na stable romu sam.. i nije rootan tako da nista od te app

12 godina
neaktivan
Neo dD. kaže...

Probaj sa Updaterom. Meni je tako uspilo.

Probao sam sa updaterom i tako je proslo ok...

Evo sa testiram ovaj zadnji dev... Pa cemo vidjet dan dva...

13 godina
maxy0 kaže...

kako da ih iskljucim?

Odi u Security app - Permissions - Autostart i tamo ostavi samo ono osnovno šta ti treba da ti dolaze instant poruke (tipa Messenger, Viber)

Također redovito čisti aplikacije iz task managera, znači ako si završio s poslom otvori task manager (kod mene se drži home button da se otvori task manager) i samo stisnem dolje na onaj x da očisti aplikacije iz memorije.

15 godina
Cromaki kaže...
maxy0 kaže...

kako da ih iskljucim?

Odi u Security app - Permissions - Autostart i tamo ostavi samo ono osnovno šta ti treba da ti dolaze instant poruke (tipa Messenger, Viber)

Također redovito čisti aplikacije iz task managera, znači ako si završio s poslom otvori task manager (kod mene se drži home button da se otvori task manager) i samo stisnem dolje na onaj x da očisti aplikacije iz memorije.

a dobro, tamo mi i je vec samo messenger i whatsapp... nista, stavljam upravo ponovno rom... mogu tamo u mi recoveryu wipe-at sve?

12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Opet trebam pomoc...

Sad kad sam stavio ovaj dev rom miui7...

Sve sljaka ali nikako da osposobim play market...  Kako to rjesiti???

Probao sam skinuti sa http://opengapps.org/ sljedece - ARM64/5.0/NANO...

To prebacio u ROOT folder i onda sa Updater aplikacijom probao update taj zip, ali mi fail-a svaki put...

Probao sam jos skinuti neki google instaler apk sa xda foruma ali ni to ne pali...

Help!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Maxy, naravno u recoveryu možeš wipati sve.

Wh1T3L10n, te GAPPS moraš flashati s custom recovery.

http://www.technobuzz.net/fastest-way-install-google-play-store-xiaomi-mi-4-phone/

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Maxy, naravno u recoveryu možeš wipati sve.

Wh1T3L10n, te GAPPS moraš flashati s custom recovery.

http://www.technobuzz.net/fastest-way-install-google-play-store-xiaomi-mi-4-phone/

Uspio sam skinuti taj GoogleInstaller.apk, ali kad sam ga uspjesno instalirao, ulogirao se... Tu nastaje problem... Whatsup, viber nisu kompatibilni sa mojom verzijom necega... Hm...

Ako ovo ne bude islo, idem instalirati zadnju stable verziju, jer ako sam dobro skuzio... Ona ima predinstaliran play market...

13 godina
neaktivan
moj upravo u mojim rukama, sad se idemo igrat ;)
najlakse plaj store instalirat kroz mi store, odes u mi store u trazilicu upises google, odaberi baidu, onda ti nade nesto s crvenom ikonom google ko od google plus to instaliras, pokrenes i instaliras servise iz te app i jeej imas google play itd.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

sto se tice mog trosenja baterije, nisam nasao razlog al mi pada na pamet nesto, ukljucio sam  bio u mi accountu da mi se synca galeriju, pa tko zna mozda se u pozadini to uploadalo... sad sam wipe-o sve u recoveryu i cini mi se da je ok sad.. probat cu ostavit preko noci pa cemo vidit

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
moj upravo u mojim rukama, sad se idemo igrat ;)
najlakse plaj store instalirat kroz mi store, odes u mi store u trazilicu upises google, odaberi baidu, onda ti nade nesto s crvenom ikonom google ko od google plus to instaliras, pokrenes i instaliras servise iz te app i jeej imas google play itd.

To sam napravio, ali onda mi pola aplikacija nije kompatibilno... vjerojatno sa verzijom MIUI-a...

Sad upravo idem probati sa stable verzijom MIUI6-ce... 6.7.4.0.

Jel netko napravio update na tu verziju? Da li je to global, i da li ima vec predinstaliran play market?

12 godina

Imam pitanje za one koji se već dobili i isprobali RN2:

a) kako radi GPS?

b) kojom brzinom zaključa satelite (poziciju)? Da li praktički idmah, ili treba čekati 10-20 sek? Naravno, vani na cesti.

c) koja je točnost, preciznost pokazane pozicije?

Naime, jedna od najvažnijih stvari na mobu mi je GPS. Sadašnji moj Note 4G je po top pitanju izvrstan, pa ako RN2 nije jednako dobar, ne dolazi u obzir...

14 godina
neaktivan
papinijanus kaže...
assassin.st kaže...

Svaka čast ekipa, 7 stranica u temi, a od toga pune 4 vezano za promjene statusa DHL pošiljki...

Hahaha pa kad je to trenutno najbitnija stvar vezana uz taj mobitel. Dnevno 20-40 puta kliknem F5 na stranici gdje su poruke s sellerom. Evo konačno i meni poruka od kineza.

Terry Xu

2015-09-04 02:34:29

hi dear Igor 
so sorry let you wait so long time, this weekend in China, there is a "World War II Victory Day holiday", it is 3 days, the post agent also have holiday, so please understand, all parcels are a little delay, I think we can ship out at Saturday night  :-)

Dali si kupio 16gb ili 32gb?

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav ljudi, imam jedan sitni problem koji ne mogu nikako rjesit. Naime kad skidan aplikacije s google playa stalno mi trazi da skidam s wi fija ,a ne mogu nista skinit preko mobilnih podataka. Di je caka? Sta napravit? hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Evo mali osvrt nakon par sati igranja po mobu.

Cim sam ga otpakiro odmah je išla nadogradnja na zadnji stabilni ROM, nakon toga wipe all data iz recovery-a.

Prošlo sve u najboljem redu. 

Upogonio play store, instaliro hrpu toga, od fb, viber, whatsapp, instagram, do raznih clouda, itd ugl ikonicama sam popunio 2 ekrana u potpunosti.

Tipkovnicu sam zamijenio s google tipkovnica i stavio odma HR slova i raspored.

E sad malo na moj dojam o uređaju...

Kvaliteta same izrade mi se cini odlicna, prije njega sam imo galaxy alpha, a prije alphe lg g3, mogu reci da mi se cini na jednakoj a mozda i boljoj kvalitti same plastike itd.

Kameru sam isprobao malo u kaficu na terasi pod slabim osvijetljenjem, slike mi izgledaju jako dobro, kolega ima galaxy s4, njemu i meni su slike puno bolje na redmi note 2.

Sto se tice samog ekrana nemam niti jednu zamjerku, te sad vidim kolika je glupost na g3 ona ogromna rezolucija na 5.5". Ko je gledo samsungov super amoled do neki dan, ovaj stvarno ima odlican prikaz boja.

E sad neznam što vi oko temperature uređaja ratujete, mogu samo rec da u istim uvijetima, znači masovna instalacija svega i svacega s play stora, redmi note 2 je tek malo posto topal, dog g3 vrel, alpha da i nepricam sve ju neugodno u ruci držat.

Bateriju i ostalo cemo vidit kroz nekoliko dana, 4G isprobat sutra.

Kad sve zbrojim i oduzmem, za nekog tko je imo ajmo rec i top klasu (G3) i sad ovog kineza, ja zadovoljan, vise zamjerki sam imo na g3, pogotovo za uzasno losu optimizaciju FW.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
8 0 hvala 4
16 godina
PC - stručnjak kaže...

Evo mali osvrt nakon par sati igranja po mobu.

Cim sam ga otpakiro odmah je išla nadogradnja na zadnji stabilni ROM, nakon toga wipe all data iz recovery-a.

Prošlo sve u najboljem redu. 

Upogonio play store, instaliro hrpu toga, od fb, viber, whatsapp, instagram, do raznih clouda, itd ugl ikonicama sam popunio 2 ekrana u potpunosti.

Tipkovnicu sam zamijenio s google tipkovnica i stavio odma HR slova i raspored.

E sad malo na moj dojam o uređaju...

Kvaliteta same izrade mi se cini odlicna, prije njega sam imo galaxy alpha, a prije alphe lg g3, mogu reci da mi se cini na jednakoj a mozda i boljoj kvalitti same plastike itd.

Kameru sam isprobao malo u kaficu na terasi pod slabim osvijetljenjem, slike mi izgledaju jako dobro, kolega ima galaxy s4, njemu i meni su slike puno bolje na redmi note 2.

Sto se tice samog ekrana nemam niti jednu zamjerku, te sad vidim kolika je glupost na g3 ona ogromna rezolucija na 5.5". Ko je gledo samsungov super amoled do neki dan, ovaj stvarno ima odlican prikaz boja.

E sad neznam što vi oko temperature uređaja ratujete, mogu samo rec da u istim uvijetima, znači masovna instalacija svega i svacega s play stora, redmi note 2 je tek malo posto topal, dog g3 vrel, alpha da i nepricam sve ju neugodno u ruci držat.

Bateriju i ostalo cemo vidit kroz nekoliko dana, 4G isprobat sutra.

Kad sve zbrojim i oduzmem, za nekog tko je imo ajmo rec i top klasu (G3) i sad ovog kineza, ja zadovoljan, vise zamjerki sam imo na g3, pogotovo za uzasno losu optimizaciju FW.

Hvala na ovom osvrtu, sad mogu mirno zaspati. Ovih dana se stalno pitam jesam li brzopleto odabrao, jos me i ovi čajnizi ubili s čekanjem ...

13 godina
neaktivan
babobabo kaže...
papinijanus kaže...
assassin.st kaže...

Svaka čast ekipa, 7 stranica u temi, a od toga pune 4 vezano za promjene statusa DHL pošiljki...

Hahaha pa kad je to trenutno najbitnija stvar vezana uz taj mobitel. Dnevno 20-40 puta kliknem F5 na stranici gdje su poruke s sellerom. Evo konačno i meni poruka od kineza.

Terry Xu

2015-09-04 02:34:29

hi dear Igor 
so sorry let you wait so long time, this weekend in China, there is a "World War II Victory Day holiday", it is 3 days, the post agent also have holiday, so please understand, all parcels are a little delay, I think we can ship out at Saturday night  :-)

Dali si kupio 16gb ili 32gb?

16gb

14 godina
neaktivan

@mungo: Otiđi u download i u settingsima ćeš naći podešavanje toga...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 5:23 (gafinho).
14 godina
neaktivan

@SHELBY_09: Potpisujem :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 5:24 (gafinho).
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Napokon sam uspio sve posloziti kako treba.

Sad mobitel radi fantasticno.

1. http://en.miui.com/download-274.html - SKINUO Developer MIUI7

2. napravio update preko updatera.

3. Full whipe, clean

4. http://miuif.celogeek.com/5.9.1/ - SKINUO Hermes(za RedmiNote2)

5. opet update preko updatera.

6. Full whipe, clean

I sada radi savrseno, sa predinstaliranim Google play, google keyboard...

Vise nema onog problema da mi google play javlja da mi mobitel nije kompatibilan sa whatsappom ili viberom...

P.S. Moram i ja potvrditi one nebuloze oko zuckastog ekrana... Ekran je mrak! Bijel kao kanta jupola :D

Moj PC  
7 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...

Napokon sam uspio sve posloziti kako treba.

Sad mobitel radi fantasticno.

1. http://en.miui.com/download-274.html - SKINUO Developer MIUI7

2. napravio update preko updatera.

3. Full whipe, clean

4. http://miuif.celogeek.com/5.9.1/ - SKINUO Hermes(za RedmiNote2)

5. opet update preko updatera.

6. Full whipe, clean

I sada radi savrseno, sa predinstaliranim Google play, google keyboard...

Vise nema onog problema da mi google play javlja da mi mobitel nije kompatibilan sa whatsappom ili viberom...

P.S. Moram i ja potvrditi one nebuloze oko zuckastog ekrana... Ekran je mrak! Bijel kao kanta jupola :D

Sta je taj Hermes i kako znas da je za note2?

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Hermes je codename za Redmi Note 2.

Edit: znajte da sa Xiaomi.eu nemožete updatati na noviju verziju tako da skinete samo upgrade package već morate skinuti cijeli rom da napravite upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 10:09 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ok ali sta je to drugo (hermes) sto je skinuo i kako kakose instalira?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice