HR jezik je za sada samo na Global Developer ROM-u.
Xiaomi Redmi 3
- poruka: 2.089
- |
- čitano: 399.004
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ekipa,
imam redmi 3 pro, možete mi staviti link od global stable rom, imam kineski stable rom. Prije pola godine kad sam stavljao rom nije bilo global rom-a. Ako može link za download rom-a bio bih zahvalan i ako stavite postupak stavljanja da ne googlam bio bih još zahvalniji :)
Hvala, pozz
Pozdrav,
evo koristim redmi 3s već par mjeseci i u zadnjih par tjedana imam problema s istim.
Prvo je krenulo sa učestalim crashanjem aplikacija ( bilo kojih) , te nemogučnost ulaska u google play. ( error onaj rh-01 ), ali sam to rješavao tako da force closeam google play i onda radi.
Sada više ni to ne pomaže. Pokušao sam obrisati cache memoriju google playa i google play servicea ništa ne pomaže.
Savjeti na netu kažu da obrišem google account i ponovo ga postavim, ali ne mogu to napraviti zato što čim kliknem na accounts u settings odma mi crasha settings app.
Ima li kakvog rješenja za problem, a da nije ponovno postavljanje nekog rom-a?
MIUI : 8.0.6.0 ( MALCNDG)
Hvala unaprijed.
E nemam pojma jel to china stable, al izgleda da cu morat novi ROM stavljat
Evo ti odlican guide s kojim sam ja uspio instalirati miui 8,samo skini rom za 3s ne obicni 3.

probat cu prvo preku updatera pa kak bude bilo...
Nakon tjedan-tjedan ipo mobitel je stigao u Beijing i sad cekam da ga dostave, to ide sporije jer je bio 11.11 i kaos je tamo jos uvjek..
Ma znam, predugo mi je to i previse komplikacija, pokusat cu ovako rijesit, ako ne uspije, jbga, ko ce ga cekat mjesec dana da se vrati

Znači preko updatera ne ide, pokušao sam ,ali neće.
Sad ako hoću preko Fastboota moram prvo otključati uređaj?
Iako bi najbolja solucija bila ako bi itko znao kako riješiti problem s google playom pa da uopće ne moram flashat novi ROM.
EDIT:
Nakon ulaska u recovery mod i par puta rebootaja uređaja, google play proradio sam od sebe. Ali još uvijek ne mogu pristupiti google accountu u settings bez chrashanja, ali to mi je mannje bitno tako da odustajem za sad od flashanja rom-a
EKIPA POMAGAJTE
Iako mislim da pomoci nema....ukratko da objasnim.
Poznaniku sam prije cca 20ak dana nabavio redmi 3s pro.Upalio ga je,malo cackao,skinuo pokoju aplikaciju,aktivirao otisak prsta...ugasio i otisao na Tajland 2 tj.
Vratio se upalio mob i trazi ga naravno pattern a on zaboravio.
Sada je stanje ovakvo
-Mi acc nije napravio
-bootloader naravno zakljucan
-China dev rom je gor (koliko se sjecam)
-Usb debugging naravno DISABLED
Dakle svi uvjeti za "ubiti" novi telefon su omoguceni.
Na razno razne nacine sam pokusao uci u EDL mode ali neide.O adb i fastboot metode do metode sa tipkama i usb-om.Dakle lap mi ne prepoznaje uredaj i vise nevidim nacina kako i sta napraviti.
Takoder sam usao u stock recovery (kombinacijom +volume i power on) ali tamo ne reagira niti na download niti na recovery....samo na fastboot
Postoji li jos koji nacin?
Imam i flashing cable cak i sutra cu jos probati sa tom metodom.
Ima li netko kakvu ideju ili savjet?
Meni nije jasno kako netko može zaboraviti password/PIN/pattern
Dosta se ljudi u zadnje vrijeme žali na sličan problem na Forumu ali nema efikasnijeg rješenja osim flashanja tako da pripazite.
Hvala na pomoci ali pregledao sam sve navedeno i nista od toga nije uspjelo.Kao sto sam rekao,sa adb ne komunicira zbog usb debuginga a u stock recovery sam usao ali tamo isto nista ne reagira...zbog bootloadera zakljucanog naravno
Sat vremena nakon posta sam rijesio problem na,recimo,vrlo jednostavan nacin.Sa flashing kablom kojeg sam narucio za nedaj Boze.I eto iskoristio ga
Ugasis telefon,ukopcas kabel u njega,stisnes tipku i drzis te kabel ukopcas u usb i upalis telefon...i nakon 15 sekundi evo crnog ekrana...tj EDL mode.
Daljni postupak je bio vrlo jednostavan (imao vec instalirane qualcomm drivere otprije) te sam kroz mi flash (koji je tek tada prepoznao uredaj kao COM4) flashao zadnji global dev rom.Jedino sto je flashao 1998 sekundi i izludio me par puta .
Zakljucak svega je...srecom su izmislili taj kabel koji mosti dva pina te preskace bootloader i ulazi direktno u edl mode inace bi telefon bio za u SMECE!
Nakon neke verzije miuia (7.2.nesto) su poceli zakljucavati i edl mode tako da je ovaj flashing kabel spas.
@cromaki
Ni meni nije to jasno ali eto,ljudima se svasta dogada.
A ja kad naidem na problem,rijesit cu ga sigurno...kad tad i kako tako.Prekopat cu sve da nadem rijesenje i u 99% slucajeva i uspijem.To mi je vrlina
Mana mi je s druge strane da sam uvijek malo "pametniji" od onoga tko je pisao pa volim zuriti i naravno preskociti poneki "nebitan" korak i samim time si dati vise posla.
Zato treba citati i pozorno pratiti svaki korak i sve se na kraju dobro zavrsi

Za Redmi 3s, imao sam neki problem stalno je gutao internu memoriju, pa sam u par tjedana sa 6 došao na 2,5gb.
Našao sam u security/optimize/deep clean da radi backup cijelog sistema i to maknuo, sad ima skoro 7gb :)
Samo ako još netko ima sličan problem pa nek se nađe.
Za Redmi 3s, imao sam neki problem stalno je gutao internu memoriju, pa sam u par tjedana sa 6 došao na 2,5gb.
Našao sam u security/optimize/deep clean da radi backup cijelog sistema i to maknuo, sad ima skoro 7gb :)
Samo ako još netko ima sličan problem pa nek se nađe.
Provjeri u Additional settings-Backup and reset (opcija skroz na kraju), tamo se uključuje taj autobackup da ne bi bilo kroz par tjedana opet 6 GB :)
Frendica mi donosi Redmi 3 Pro s kineskim Romom dobila je permission za unlock bootloadera, a ja bi trebao staviti gore EU Rom. Koji je najlakši i najsigurniji način da to napravim?
preko edl moda i mi flasha (googlaj za ostalo jer je puno puta vec objasnjeno u temi).