Gledam prime samo u zagrebačkim trgovinama, ništa web shopovi, posebno strani, to me ne zanima. Ima li netko prime sa službenim romom sa HR meniem a da je kupljen u Zagrebu?
Xiaomi Redmi 3
- poruka: 2.089
- |
- čitano: 398.984
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema iglice, e i da stigao je s MIUI 8.0 Global stable ROM, jel to sve ok?
Ne mogu preko moba uploadati sliku preko onoga dodaj slike, ne da mi se sad zezat budem kasnije
Ljudi, rijesen je problem 3g/4g mobilni internet sa zadnjim updateom sluzbenog ROMa(8.0.3.0), ja sam instalirao i sebi i sestri, ja sam posljednjih dana u roamingu pa nisam ni pokusavao, ali vidio sam da se setra ne zali i pitao je, i stvarno mobilni internet radi bez problema, a mob ne gubi signal ;)
EDIT: I ja sam dobio iglicu uz oba mobitela u kutiji
Evo i ja sam kao iPhone korisnik najviše zbog slabe baterije odlučio preći u ovaj tabor, pritom ne mislim na Android, nego Xiaomi i to zbog baterije i sličnosti IOS-u.
Kupio sam Xiaomi Redmi 3S u Instaru, za po meni malo velikih ipak 1400 kn, ali šta je tu je. Jedini su u Zagrebu imali crnu boju, a ostale mi se ne sviđaju.
Pošto ga imaš, možda ti možeš odgovoriti da li se google traka s početnog ekrana može maknuti ili je fiksna?
Pa samo prstom je uzmi kao da ces je micat i onda gore na vrh na "kantu za smece" i to je to
Evo i ja sam kao iPhone korisnik najviše zbog slabe baterije odlučio preći u ovaj tabor, pritom ne mislim na Android, nego Xiaomi i to zbog baterije i sličnosti IOS-u.
Kupio sam Xiaomi Redmi 3S u Instaru, za po meni malo velikih ipak 1400 kn, ali šta je tu je. Jedini su u Zagrebu imali crnu boju, a ostale mi se ne sviđaju.
Pošto ga imaš, možda ti možeš odgovoriti da li se google traka s početnog ekrana može maknuti ili je fiksna?
Je samo držiš i baciš u kantu za smeće i gotovo..
Ako si probao sam onda može, tnx.... pitah zato jer neki mobiteli ne mogu maknuti google traku s početnog ekrana, tako su softwerski napravljeni. A naravno da se miče prstom u koš za smeće, ako to dopušta softver, jel.
Ovaj može
Ekipa, evo još jedne pridošlice u Redmi 3 grupi.
Nabavio sam Redmi 3 Pro i za sada sam više nego zadovoljan. Stigao je jučer i odmah sam ga ažurirao na MIUI 8 i za sada dobro radi.
Pošto sam tražio da mi ne otvaraju kutiju i ništa ne stavljaju na njega, imate li kakvu preporuku?
Instalirati unofficial miui 8 sa xiaomi.eu ili ostati na trenutnom official MIUI-u?
odi na miui8 global dev da imas hrvatski jezik i tjedne nadogradnje. nikakvih kastum kuhani romovi ti ne trebaju.
Zaboravio sam napomenuti da nisam neki početnik u svemu tome. Preferiram mobitel na engleskom držati, ne na hrvatskom jer mi taj jezik nije toliko bitan na uređaju.
Što se tiče updaetova, koliko su mi važni toliko i nisu jer sam čitao po forumu, što u ovoj temi tako i u ostalima da se neke stvari pomrdaju sa updaetovima itd itd. Imam jednog xiaomija pored sebe (redmi note 4g) koji mi je pre odgoman pa sam odlučio manji nabaviti. Tako da što se tiče root-anja, mjenjanja rom-ova, instaliranja cm13-14 itd itd s tim sam dobro upoznat.
EDIT: koliko sam shvatio ovo je official rom od MIUI-a na uređaju jer mi je odma po postavljanju uređaja ponudio ažuriranje
Nema iglice, e i da stigao je s MIUI 8.0 Global stable ROM, jel to sve ok?
Ima li taj Redmi 3s kojeg si kupio u Instaru sa MIUI 8.0 Global stable ROM hrvatski meni, srpski možda? Zvuči mi po imenu da se radi o službenom romu, dakle nije custom, može potvrda od iskusnijih?

Čitam poruke, pročitao sam sve od prve stranice... Ali računao sam da bi hrvatski jezik trebao doći na službeni rom sa budućim nadogradnjama (ako global stable je službeni rom), zar ne? Jel moguće to očekivati ili...? Jer zaista me ne zanimaju nikakvi developer romovi i flašanja, gdje uvijek postoji šansa da zahebeš cijeli mob..kao što smo imali prilike vidjeti u temi..
Dakle, kužim da je ovaj mob kineski i predviđen za kinesko i indijsko tržište ali fakat mi nije jasno kako nisu u stanju već odavno na službenom romu staviti sve jezike pa i hrvatski...kad dobro znaju da se prodaje po cijelom svijetu?!? WTF?!
Ok, ajmo razjasniti ovo za ubuduće.. Dali je taj xiaomi.eu rom koji ima hrv. jezik službeni rom? Drugo, dali je moguće tražiti u hrvatskom dućanu (jer samo u hr ga mislim kupiti) da stave pri kupnji xiaomi.eu rom ako kojim slučajem već nije u mobitelu? I treće, ima li taj rom OTA nadogradnje, od koga, developera ili firme Xiaomi?
Mozes traziti, a sad jel ce ga dati ne znam, vjerojatno nece jer nije official a flashanjem unofficial roma se gubi garancija u hr(iako po nekom zakonu root i flashanje roma nebi smjeli ponistavati garanciju, posto je to ko da na kompu promijenis s win7 na npr win10 i hardverski se nis ne mijenja) a ne znam jel ce ti htjet stavit xiaomi.eu jer su neki prodavali sa vendor romom, a garancija samo kao sa official ..
Kolko sam cuo, xiaomi.eu ima ota, ali ne cesto ko kaj mozes sam flashat jer im je jako spor upload na te kineske servere s kojih ide ota
Ok, ajmo razjasniti ovo za ubuduće.. Dali je taj xiaomi.eu rom koji ima hrv. jezik službeni rom? Drugo, dali je moguće tražiti u hrvatskom dućanu (jer samo u hr ga mislim kupiti) da stave pri kupnji xiaomi.eu rom ako kojim slučajem već nije u mobitelu? I treće, ima li taj rom OTA nadogradnje, od koga, developera ili firme Xiaomi?
xiaomi.eu rom nije službeni ROM
to je ROM "nas budalaša" koji uzmu kinesku dev verziju ROM-a, ubace eu jezike, google aplikacije i maknu kineske aplikacije
za flešanje tog ROM-a ti je potrebno
otključati bootloader i custom recovery zvan TWRP
on nema OTA, potrebno je ručno napraviti update
HRVATSKI JEZIK
za sad dolazi u global dev verziji koji je službeni ROM (još ne u svim uređajima, nisu mi dali kinezi tu infromaciju po kojoj shemi koji uređaj dobija prijevod) taj ima OTA službeni
u global stable još nema hr jezika a kad će biti dostupan, ne znam, nemam još tu informaciju, i taj ima OTA službeni
xiaomi.eu rom nije službeni ROM
to je ROM "nas budalaša" koji uzmu kinesku dev verziju ROM-a, ubace eu jezike, google aplikacije i maknu kineske aplikacije
za flešanje tog ROM-a ti je potrebno
otključati bootloader i custom recovery zvan TWRP
on nema OTA, potrebno je ručno napraviti update
HRVATSKI JEZIK
za sad dolazi u global dev verziji koji je službeni ROM (još ne u svim uređajima, nisu mi dali kinezi tu infromaciju po kojoj shemi koji uređaj dobija prijevod) taj ima OTA službeni
u global stable još nema hr jezika a kad će biti dostupan, ne znam, nemam još tu informaciju, i taj ima OTA službeni
Hvala momci, posebno Masvi za kojeg sam skužio da je radio prijevod na hr i preko drugih foruma. Svaka čast.
Masva, može još dodatno pojašnjenje... Ako sam dobro skužio postoje dakle, dva službena roma, prvi je global developer a drugi je global stable. Zašto dva službena roma, čemu to? S kojim romovima dolaze redmi 3s i prime u hr dućanima ako možda znaš ili znate ostali? Dakle, ako hr dućan može i želi instalirati global dev rom sa hr jezikom imati ću OTA nadogradnju i valjanu garanciju (jer je jedan od dva službena roma)? Jesam li dobro shvatio?
Evo konačno u ruci držim novi Redmi S3 Prime kupljnog u WOW shopu. MIUI 8 Global 6.8. 18 Beta, što god to značilo.
Tek sam ga izvadio iz kutije i još ga proučavam bez sim kartice jer ovdje na poslu nemam wifi mrežu pa će konačne postavke sljediti kad se vratim kući.
Pošto na njega prelazim sa Redmi 1, MIUI sučelje mi nije strano tako da po tom pitanju ne očekujem probleme
Evo konačno u ruci držim novi Redmi S3 Prime kupljnog u WOW shopu. MIUI 8 Global 6.8. 18 Beta, što god to značilo.
Tek sam ga izvadio iz kutije i još ga proučavam bez sim kartice jer ovdje na poslu nemam wifi mrežu pa će konačne postavke sljediti kad se vratim kući.
Pošto na njega prelazim sa Redmi 1, MIUI sučelje mi nije strano tako da po tom pitanju ne očekujem probleme
Čestitke, bit češ ugodno iznenađen baterijom
Ja sam prešao sa Redmi 1S i ostala mi je navika kada je baterija na cca 25% da ga odmah stavim puniti jer znam da neće dugo izdržati dok na 3S još par sati bez problema.
Redmi 3 pro, star par mjeseci, gore od prvog dana xiaomi.eu stable 7.5.2 ROM.
Unatrag par tjedana fingerprint senzor progresivno sve slabije lovi, tu i tamo nće niti nakon 4-5 pokušaja i onda se mob više ne da tako otključati nego samo preko pina (napiše nešto u stilu "use your pasword to unlock).
Ima netko sličnih iskustava, rikava senzor ili?
Ne bi rado mijenjao rom jer mi ovaj radi odlično, a i bilo bi čudno da je do ROMa jer bi onda valjda od početka bilo problema s time.
Danas sam dobar dio dana proveo u istraživanju mogućnosti novog Redmi 3 Prime. Najprije je trabalo naći adapter sa nano SIM na mikro.
Na kraju me izludilo traženje mogućnosti postavljanja individualnih melodija dolaznih poziva za pojedine kontakte koje već godinama koristim na svim dosadašnjim aparatima.
Nije mi pošlo za rukom da neke melodije koje su u AMR i VAW formatu postavim za melodiju kontakta.
Melodije postoje na nekoliko lokacija na SD kartici i memoriji uređaja ali je ne nudi kao mogućnost melodije kontakta iako je tu istu melodiju moguće reproducirati kad se uđe u datoteku u kojoj se nalazi.
Nervira me i neosvjetljenost funkcijskih tipaka, iako je isti slučaj na Redmi 1 ne mogu se naviknuti na to.
Btw. odmah mi je ponudio ažuriranje softvera pa sam imam MIUI8 Global 6.10.27 l Beta
New - Antivirus scans for apps installed from third party markets (11-01)

skinuo sam ovaj stable rom http://en.miui.com/download-298.html i instalirao i sada imam problema sa ne dolazenjem poruka na whatsappu. takvih problema nisam imao na dev romu. Ima jos netko istih takvih problema i kako se to moze riješiti? I aplikacija je ukljucena u onim sigurnosnim postavkama.. I nije mi htio stavit softver preko fastboot update nego sam trebao ic preko system update, a sve sam radio kako treba... Jel moze neko pomoc?
I iskreno se nadam da je stvarno do ROMa jer ako je do moba, razbit cu ga.
Znam da je prije bilo problema za službene miui.com ROM-ove u vezi toga da romovi za redmi 3 nisu pasali za Redmi 3 PRO, a možda isto kasnije za S verziju redmia, sve zato jer nisu bili kompatibilni sa fingerprintom...
Jesu li to sada u ovim novijim ROM-ovima npr. 7.5.2.0 i 7.5.1.0 ispeglali, znači sada valjaju za sve verzije redmia 3 ?