Xiaomi Redmi 3
- poruka: 2.089
- |
- čitano: 398.991
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne kužim...imaš google istražuj...ako ti se neda., onda navedeni mob nije za tebe. Kupi onda top model...daj 500-1000kn više i dobit ćeš to što tražiš.
Ne kužiš uopće..
Trebam ovi mob. Mjesecima već googlam, čitam recenzije i forume, youtube...itd Tražim mobitel do nekih ajmo reći 500KM ~ 250€ ~2000kn u vrh glave. Potrebni su mi jaka baterija i što bolja kamera. Ostalo mogu pretrpjeti da nije top.
Nakon višemjesečne potrage naletim na Xiaomi Redmi 3s Prime.. Zadovoljava skoro sve moje potrebe po onom viđenom na papiru. I onda naletim na ovakve forume gdje svi pričaju o nekakvim problemima, o "flashanju" "bootloaderu" "official romu" "custom romu" "global stable romu" itd itd..
Pojma nemam što je to.
Samo sam tražio savjet od vas koji ste već kupili mobitele i razumijete se u materiju da mi pomognete odakle naručiti a da ne dobijem "kvarnu robu". Znači već sam odabrao mobitel i samo tražim pomoć kako i odakle naručiti da ne kupim mačka u vreći.
Samo to.
Ništa više.
Ako je previše savjet koji pitam, oprostite.
Hvala.
Ne kužiš uopće..
Trebam ovi mob. Mjesecima već googlam, čitam recenzije i forume, youtube...itd Tražim mobitel do nekih ajmo reći 500KM ~ 250€ ~2000kn u vrh glave. Potrebni su mi jaka baterija i što bolja kamera. Ostalo mogu pretrpjeti da nije top.
Nakon višemjesečne potrage naletim na Xiaomi Redmi 3s Prime.. Zadovoljava skoro sve moje potrebe po onom viđenom na papiru. I onda naletim na ovakve forume gdje svi pričaju o nekakvim problemima, o "flashanju" "bootloaderu" "official romu" "custom romu" "global stable romu" itd itd..
Pojma nemam što je to.
Samo sam tražio savjet od vas koji ste već kupili mobitele i razumijete se u materiju da mi pomognete odakle naručiti a da ne dobijem "kvarnu robu". Znači već sam odabrao mobitel i samo tražim pomoć kako i odakle naručiti da ne kupim mačka u vreći.
Samo to.
Ništa više.
Ako je previše savjet koji pitam, oprostite.
Hvala.
Daj e nemoj se bojati, meni frendica narucila 2 ta mobitela sa aliexpressa i nije apsolutno nista flahala i rade super. Ako i trebas flashati stavis neki oficijalni global rom za koji ne treba nista otkljucavati i miran si, jedino nisam siguran ako ima hrvatski jezik na njemu...
Top one odmah dobis sa eu romom tako da nema nikakvog problema sa jezikom. Samo napises da zelis eu rom da ti stave i to je to.
Točnije, radi nekih 20 minuta bez problema, pa se 2-3 minute isključi, tj i dalje su mobilni podaci uključeni, ali ne radi internet i tako cijeli dan. Do cega bi to moglo biti? Jel jks netko imao sličan problem?
S njim je dosao mob
Točnije, radi nekih 20 minuta bez problema, pa se 2-3 minute isključi, tj i dalje su mobilni podaci uključeni, ali ne radi internet i tako cijeli dan. Do cega bi to moglo biti? Jel jks netko imao sličan problem?
Jesi li na Global Developer ROM-u ?
Da, onaj koji dođeod TopOnea nisam nista sam instalirao ni od njih zahtjevao.
Nisam ovih dana imao pristup normalnom internetu, pa sam odmah ovdje pitao, sad evo skidam Stable verziju, pa cemo vidjet oce li raditi
Evo da javim, da sam stavio stable ROM i da mi sad izgleda kao da sve radi u najboljem redu, pratit cemo sad dva dana, dal gubi signal i slicno, ali mislim da je samo do developer verzije ROMa bio problem.
Ali sto je je, mobitel leti, jos sam ja presao sa Redmi 1s, pa mi je ovo bas ugodno iznenađenje :D
Moj nećakinja. Kupio sam joj taj mob na poklon i sad joj ne radi internet :(
Ali izgleda da si mi upravo otkrio rješenje Hvala!
Ljudi koji ROM koristite na 3s prime?
Ja sam instalirao ovu klasicnu stable ROM verziju sa sluzbene stranice, ali vidim da na xiaomi.eu imaju jos druge razlicite verzije, koje vjerujem nisu sluzbene i koje imaju hrvatski jezik, jel im HR jezik jedina prednost ili imaju jos neke(tipa duze baterija traje i sl.)
Znaci flashanje stable roma rijesava problem na redmi 3s?
A sto je s onim non hlos sranjem sta se flasha? jel on rijesava probem i jel treba otkljucati bootloader za to?
Pozdrav svima, ako netko zna kako bi mogao riješit sljedeći problem:
imam redmi 3 koji je kupljen u 4.mj. i s kojim je do prije dva dana bilo sve u redu a onda su počeli problemi. Uglavnom mobitel se počeo sam od sebe gasit i palit ,a drugi je problem što ga ne mogu punit. Ti problemi su se pojavili u isto vrijeme. Kad uključim punjač lampica uglavnom zasvijetli, nekad ne, ali ga uopće ne puni, nema onog znaka gore kod baterije ni zvučnog signala kad se uključi na struju.. Probao na više punjača i opet isto. Što se tiče gašenja i paljenja prvo je bilo par puta dnevno a onda se praktički svakih 10 minuta gasio i palio. Nisam više znao šta da radim i vratio ga na tvorničke postavke, tu večer je sve bilo ok i uspio sam ga napunit. Drugi dan sam ga išao probat ponovno ga stavit na punjač i opet ista stvar, neće punit i počeo se sam od sebe gasit i palit par puta tokom dana. Jel zna netko možda o čemu se radi i kako to riješit?
Mobitel je kupljen preko aliexpressa, radi se o MIU 7.3 Stable, 7.3.2.0 (LHPCNDD)
Znaci flashanje stable roma rijesava problem na redmi 3s?
A sto je s onim non hlos sranjem sta se flasha? jel on rijesava probem i jel treba otkljucati bootloader za to?
Nazalost ne rjesava stable ROM problem. Tek sad vidim o cemu su ljudi pricali, mislim da ce trenutni developer ROM rijesit problem, onda kad postane stable, zvuci smijesno.
Moj problem sa developer modom je bio sto je mob gubio signal i mrezu i ne imao internet nikako, ali kad je imao interneta i mreze, tad je radio 4g bez ikakvih problema. Flashao sam stable ROM i rijesio problem gubljenja signala i toga da me netko ne moze dobit, sad je signal stalno tu i mobilni podaci rade, ali samo 2g, dakle ne hvata mi 3g i 4g, tek sam danas obratio paznju na to, jer sam na wifi spojen vecinom, nisam znao za te probleme. Ali cini mi se da ce ovaj developer mode, kad bude pusten kao stable ipak taj problem rijesit
Flashanje non-hlos.bin takoder ne rjesava problem. Isprobano i da, treba bit unlockan BL
Najnoviji developer rjesava problem?

Rijesava problem da prepozna 3g i 4g, meni je prepoznavao, bio sam na 4g cijeli dan, samo mi je mob svako 15-20 minuta gubio signal, pa onda 5 minuta nema signala, pa dodje i opet radi, tu je bio problem, ali kad je bilo signala samo je 4g pičio i to na oba sim utora(isprobano)
Pozdrav ekipa,sutra mi napokon stize prvi xiaomi tocnije ovaj http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-note-3-pro-high-edition-android-5-1-hexa-core-4g-lte-3-32gb-gray.html?search=xiaomi%20red%20mi%20note%203%20pro.
Trebam li sto znati prije nego sto ga pustim u pogon,izmjeniti kakve postavke,mjenjati sto?
svaki savijet bi mi dobro dosao da bi mi sto duze trajao.
Unaprijed hvala svima na savijetima. Lp
Mobitel je kupljen preko aliexpressa, radi se o MIU 7.3 Stable, 7.3.2.0 (LHPCNDD)
da nemas mozda rom 7.3.2.0.0. ? to je rom instaliran od strane aliexpressa, neko njihovo njesra
Ne ne, baš 7.3.2.0...tražio sam sealed box, da mi ne stavljaju svoj rom. Znači nakon vraćanja na tvorničke postavke sam uspio mobitel napunit nekako do kraja i to se samo htio punit tako da je okrenut ekranom prema dole, ne možeš vjerovat heh. Nakon toga je sad sve ok, ne gasi se i pali sam od sebe i evo sad ga stavio na punjač i normalno se puni
Ne ne, baš 7.3.2.0...tražio sam sealed box, da mi ne stavljaju svoj rom. Znači nakon vraćanja na tvorničke postavke sam uspio mobitel napunit nekako do kraja i to se samo htio punit tako da je okrenut ekranom prema dole, ne možeš vjerovat heh. Nakon toga je sad sve ok, ne gasi se i pali sam od sebe i evo sad ga stavio na punjač i normalno se puni
mozda da stavis miui 8?
A bio sam stvarno zadovoljan sa ovim romom do sad prije par dana i nisam imao potrebe ga dirat uopće. Ako će bit nekih problema opet vjerojatno ću onda stavit miui 8
Pliz za one koji imaju Redmi 3s ili prime da potvrde dali je na svim romovima moguće maknuti google traku s početnog ekrana na vrhu?
I još ovo, kako ova dva modela, dakle 3s i prime stoje s hrvatskim meniem? Koji to romovi imaju HR meni te da li ima neki službeni rom sa HR meniem koji uz to radi i normalni OTA update? Dakle, htio bih kupiti jedan od ova dva modela ali s HR meniem a da ne moram flashati custom romove, da mob dođe odmah sa službenim romom koji ima dvije osnovne stvari kao i većina mobitela drugih marki: 1. HR meni i 2. OTA službeni update. Tražim li nemoguće trenutno od Xiaomia?
rom.

Pliz za one koji imaju Redmi 3s ili prime da potvrde dali je na svim romovima moguće maknuti google traku s početnog ekrana na vrhu?
I još ovo, kako ova dva modela, dakle 3s i prime stoje s hrvatskim meniem? Koji to romovi imaju HR meni te da li ima neki službeni rom sa HR meniem koji uz to radi i normalni OTA update? Dakle, htio bih kupiti jedan od ova dva modela ali s HR meniem a da ne moram flashati custom romove, da mob dođe odmah sa službenim romom koji ima dvije osnovne stvari kao i većina mobitela drugih marki: 1. HR meni i 2. OTA službeni update. Tražim li nemoguće trenutno od Xiaomia?
ako narucis s top one trgovine na aliexpressu imat ces i hrv meni i ota update i neces morat nista dodatno flashat, provjereno znam
Evo i ja sam kao iPhone korisnik najviše zbog slabe baterije odlučio preći u ovaj tabor, pritom ne mislim na Android, nego Xiaomi i to zbog baterije i sličnosti IOS-u.
Kupio sam Xiaomi Redmi 3S u Instaru, za po meni malo velikih ipak 1400 kn, ali šta je tu je. Jedini su u Zagrebu imali crnu boju, a ostale mi se ne sviđaju.
Pakiranje je stvarno oskudno, osim mobitela i punjača nema skoro ništa, čak nisam našao niti iglicu za otvaranje sim ladice. Tu su se mogli ipak malo više potruditi, neko kaljeno staklo i maskica kod nas košta oko 100 kn, njih bi izašlo niti 1$. Ali ajde, nije niti to kraj svijeta.
Uređaj je na prvi pogled elegantan, tanak, dok je skroz hladan malo i sklizav, ali ne puno. Sve tipke su čvrste i ne škripi.
Dok sam instalirao sve i prošao postavke što inače radim mi je trebalo, toliko detaljne postavke nisam još vidio. S druge strane, većina tih postavki imaju smisla i služe nekoj svrsi pa pohvale za tako detaljne mogućnosti personalizacije.
Došao je bez instaliranog hrvatskog jezika, ali s predinstaliranom trg. play i bez kineskih aplikacija.
Mobitel radi jako brzo, bez štekanja, sve aplikacije i notifikacije rade kako treba. Kamera je pristojna, stavio sam srednje postavke jer niti sam nisam siguran što bih trebao. Po danu slike su dosta jasne nema šuma, noći još nisam probao. Prednja isto ok, malo je ispolirana pa izgleda da imaš lice uglancano, ali zato djeluješ ljepše.
Najjači adut ovog mobitela se zna, baterija. Kako vidim na 3g troši možda oko 25% više baterije nego na wi-fiju što je i razumljivo. Na 3g bi trebao (meni s mojim postavkama) izdržati oko 8-10h on screen, na wi-fiju oko 12-15h, vjerovatno ovisi i što radiš, sumnjam da bi izdržao 15h gledanja videa, ali ovo je stvarno pohvalno.
Sve skupa oduševljen sam, platio sam vjerovatno 300-400 kn više nego da sam izvana uzimao, ali imam barem garanciju o njihovom trošku.
Preporučio bih ga svakome tko je koristio IOS pa bi prešao na Android (tj. spoj s iOS- om zbog miuia), da ljubiteli Androida vide kako mi izgleda mob, tema je iOS 10, iskopirano sve, čak i ikonice. :)
Ono što me zanima gdje bih mogao kvalitetnu kožnu preklopnu futrolu nabaviti, tj. koju bi mi preporučili?