Xiaomi Redmi 3
- poruka: 2.089
- |
- čitano: 398.986
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Naravno da mi se ne čini, nego sam siguran. Oprostiti ćeš mi, ali ja, kao i svatko na svijetu, bi prije vjerovao onome što vidi u praksi nego ikakvim mjeračima.
U svakom slučaju predlažem ekipi da proba par puta skinuti s punjača iste sekunde čim dođe do 100% , pa zatim sljedeći puta držati sat vremena nakon što dođe do 100%

Moze mi neko rec jel redmi 3S sa aliexpressa od top one trgovine ima kineskih reklama na customised romu, frend je kupio pa ne znam jel uopce potrebno flashat miui international. Jel rade ota nadogradnje iako sumnjam da ce on uopce vodit brigu o azuriranjima?
Lijep pozdrav.
Ako može pomoć :)
Razmišljam se između ova dva mobitela.
http://www.honorbuy.com/919-xiaomi-redmi-note-3-pro-international-version-3gb-32gb-gold.html
http://www.honorbuy.com/929-redmi-3s-prime-international-version-3gb-32gb-smartphone-gray.html
Idealno bi zapravo bilo da ima 5'' sa 1080p rezolucijom jer nisam siguran da li bi se naviknuo na 5.5'' ekran. Nisam nikad imao ovoliko velik mobitel pa neznam da li bi mi odgovaralo.
Bitno mi je također i da ima 3 GB Ram-a i bateriju iznad 4k mAh :)
Uglavnom, ako možete podijeliti svoja iskustva i sugestije bio bih jako zahvalan!
Hvala unaprijed :D
Iskreno i tebi bi kao i meni bio idealan 3s, ali sa procesorom od Redmi note 3 pro. Na ekranu nećeš primjetiti neku razliku u rezoluciji. Odličan je i ovaj ekran na 3s, ali se i osjeti slabiji procesor, pa eto... Ako ti to nije toliko bitno (prije svega za igrice) mobitel je za svaku preporuku. LP
I jel itko imao problema sa redmi 3s i vip karticom? frendu ne radi 3g ni 4g, samo mu pise E, jel treba nesto dodatno podesiti ili? u postavkama je namjesteno preferirano 4g lte
Da nije možda do sim kartice? Jel na prošlom mobitelu to imao?
Da nije možda do sim kartice? Jel na prošlom mobitelu to imao?
Imao je Z2 i sve je bilo ok s mrezom
Gdje u postavkama Redmi 3 MIUI8 se može podesiti smartcover mode (da kad otvorim prednji dio zaštite da se mog upali, a ne da moram stiskati gumbić sa strane).
Gdje u postavkama Redmi 3 MIUI8 se može podesiti smartcover mode (da kad otvorim prednji dio zaštite da se mog upali, a ne da moram stiskati gumbić sa strane).
Ne mogu pomoci, ali hvala na ovome! Nisam ni znao da to postoji!
Radi to na svim coverima, proximity sensor, ili ovisi o coverima, nešto magnetsko u njima, ili nešto takvo?

Pa ne radi na mom, sad mi došao cover, i neće. A u postavkama nigdje ne vidim opciju. :/ Na netu mogu pronaći samo za redmi 3 note, a nigdje da vidim gdje se to skrije za redmi 3. :(
Pa ne radi na mom, sad mi došao cover, i neće. A u postavkama nigdje ne vidim opciju. :/ Na netu mogu pronaći samo za redmi 3 note, a nigdje da vidim gdje se to skrije za redmi 3. :(
Može link? Ja imam Note.

Aha, nisam tražio. Imaš neki prijedlog neke dobre apliakcije koja ne jede bateriju za to? Mislim znači li to da ću je uvijek morati imati upaljenu, tipa kad stisnem x pa počisti svu memoriju, može li ta aplikacija biti aktivna u pozadini a da se ne vidi kao open tab?
Što se tiče postavke na redmi note čini se da ima lako taj smartcover u settings, a na redmi 3 to ne pronalazim...
Lijep pozdrav.
Ako može pomoć :)
Razmišljam se između ova dva mobitela.
http://www.honorbuy.com/919-xiaomi-redmi-note-3-pro-international-version-3gb-32gb-gold.html
http://www.honorbuy.com/929-redmi-3s-prime-international-version-3gb-32gb-smartphone-gray.html
Idealno bi zapravo bilo da ima 5'' sa 1080p rezolucijom jer nisam siguran da li bi se naviknuo na 5.5'' ekran. Nisam nikad imao ovoliko velik mobitel pa neznam da li bi mi odgovaralo.
Bitno mi je također i da ima 3 GB Ram-a i bateriju iznad 4k mAh :)
Uglavnom, ako možete podijeliti svoja iskustva i sugestije bio bih jako zahvalan!
Hvala unaprijed :D
sve sto zelis ima redmi 4 mislim da bi uskoro trebao izaci.
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4-8263.php
A sa cime si ti mjerio sa kit... svojom? Napunio do 100% maknuo sa punjaca pa ispraznio, kasnije napunio do 100% ostavio jos 1h na punjacu i dobio sitnih 30-50mah s tim da to moze biti i statisticka greska jer i ekran crpi struju i nisam nista dobio sa tim dodatnim punjenjem, moza 2-3 min ako je to tebi puno duze onda svaka cast.
A sa cime si ti mjerio sa kit... svojom? Napunio do 100% maknuo sa punjaca pa ispraznio, kasnije napunio do 100% ostavio jos 1h na punjacu i dobio sitnih 30-50mah s tim da to moze biti i statisticka greska jer i ekran crpi struju i nisam nista dobio sa tim dodatnim punjenjem, moza 2-3 min ako je to tebi puno duze onda svaka cast.
Mjerio sam satom, a on je tata za tvoj mjerač ! Gledao battery use informacije u MIUI-u, i ono što se očito vidilo da postoci brže padaju. I to pod jednakim uvjetima, sve isto osvjetljenje, apps itd. Oko sat vremena je duži SOT ako ga držim na punjaču još sat vremena nakon što već dosegne 100%, možda i više, ali sigurno ne manje od 45 minuta duži sot.
Mjerio sam satom, a on je tata za tvoj mjerač ! Gledao battery use informacije u MIUI-u, i ono što se očito vidilo da postoci brže padaju. I to pod jednakim uvjetima, sve isto osvjetljenje, apps itd. Oko sat vremena je duži SOT ako ga držim na punjaču još sat vremena nakon što već dosegne 100%, možda i više, ali sigurno ne manje od 45 minuta duži sot.
Sat vremena duzi SOT?? pa jer ti kuzis sta pricas?? Ako je hebena baterija 4000mah i onda je 1% 40mah znaci 99% je 3960mah ocito da ti je softwer banana. Ti kazes da ti taj 1% drzi bateriju jos 45min - 1h? i onda sam ja lud
Sat vremena duzi SOT?? pa jer ti kuzis sta pricas?? Ako je hebena baterija 4000mah i onda je 1% 40mah znaci 99% je 3960mah ocito da ti je softwer banana. Ti kazes da ti taj 1% drzi bateriju jos 45min - 1h? i onda sam ja lud
Šta još nisi shvatio da više vjerujem praksi nego onome što pokazuje tvoj mjerač, kao i svi na svijetu. Pošto se javio forumaš koji je potvrdio isto za više mobitela onda je to neko uobičajeno pravilo. I ne spominji mi više taj mjerač, ni tih 1%, uopće me ne zanima kakve on izbacuje rezultate
Pa cekaj jer tebi jasno da ti je onda softwer banana? jer ako napuni bateriju do 99% to je onda 3960mah ako je 100% onda je to 4000mah. Ti se se nasao odmah uvrijeden, pa logicki zakljuci koji je klinac onda. ne moze 1% baterije dati jos 45min da se postavis na trepavice, ako ti to nije jasno onda stvarno neznam sta da ti kazem.
I tebi je softwersko ocitanje preciznije od hardwerskog? svasta sam cuo ali takvo nesto jos nisam.
Još nisi shvatio da me mjerač ne zanima, ali hoćeš, hoćeš.
Pa to sta tebe ne zanima to uopce nije bitno, iznosim svoje mjerenje i svoje stavove, sad ako ti mislis da su tvoji u pravu neka ti je, to me ni najmanje ne dira, ali dovoditi druge u zabludu da ce im to donijeti jos 45min SOT je po meni totalna glupost
I jel itko imao problema sa redmi 3s i vip karticom? frendu ne radi 3g ni 4g, samo mu pise E, jel treba nesto dodatno podesiti ili? u postavkama je namjesteno preferirano 4g lte
izgleda da većina ima taj problem... rješenje je upisati *#*#4636#*#* pa odabrati ono prvo "Telefonske informacije1" te zatim "Postavite željenu vrstu mreže" i tamo odabrati željenu mrežu.... ako hoće samo 3G onda je to "TD-SCDMA and WCDMA", ako hoće i 4G onda isto to samo u kombinaciji sa LTE.. i da kad idući put upali mob mora sve ispočetka, sreća pa sve to traje 10 sekundi