Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 466.654
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Xiaomi Mi5

8.2.2.0 je poprilično fluidan, jesi siguran da nemaš neki drugi problem zbog čega ti je fluidnost smanjena?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Xiaomi Mi5
A evo bas gledam, u igricama je ok, saltanje izmedju aplikacija isto. Ali npr. kad idem iz kamere u galeriju par sec laga. Kad kliknem na telefon, stoji prazna lista pa se tek za par sec ucita. Probat cu factory reset jer je islo sa MM na N.
Btw cini mi se da sot nece preko 3.5h?

8 godina
Da, to ce cesto događa koliko sam imao priliku citat po netu.. nisam koristio nikakvu masku, mislim da bi eventualno neka tvrda plasticna/metalna pomogla..
Meni se mob doslovno u dzepu iskrivio, bilo je vidljivo okom.. u prednjem, ne straznjem.. :)
Nezelim pametovat, dizat ili spustat u nebesa bilo koji mob, al promjenia sam ih zadnjih par godina bar desetak.. i mi5 je za mene jedan od najboljih, ali zbog navedenog problema nikad vise ga nebi uzea, ni za koju lovu..
Ps. Poprilicno pazim na uređaje, al ne volim bas maske.. :)

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Imam dvije SIM kartice u mobitelu. Kako znam od koje se koristi internet kada upalim Mobile data? I mogu li zabraniti korištenje interneta na samo jednoj kartici bez da potpuno isključim karticu?

Red tuge, red bijesa
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 14:59 (Ferritin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ferritin kaže...

Imam dvije SIM kartice u mobitelu. Kako znam od koje se koristi internet kada upalim Mobile data? I mogu li zabraniti korištenje interneta na samo jednoj kartici bez da potpuno isključim karticu?

Oba odgovora s Note 3, vjerojatno je isto na tvojem

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 15:14 (CyberDemonVZ).
8 godina
neaktivan
Motorino kaže...
Tritone kaže...

Pozdrav ljudi! Kakva su vaša iskustva kupovine mobitela preko honorbuy? Čitao sam po nekim forumima da se mobiteli nakon kupovine brzo kvare ili dolaze unaprijed s nekom greškom i kvarom. Kupio bih ovaj xiaomi mi5 mobitel pa me zanimaju vaša iskustva.

Naručio sam mi5 64gb sa honorbuya negdje u trećem mjesecu i platio sam ga dosta skuplje nego u drugim webshopovima ali nisam imao nekog izbora...

Stigao je za nekih 3-4 dana uključujući vikend. Hardverski je sve bilo okej jedino je imao problem sa wifijem i problem je nestao updateom miui-a (dakle jednostavni update preko aplikacije updater). Mob je došao sa global stable romom. Evo za mene je sve prošlo glatko, ako te još nešto zanima slobodno pitaj. 

Zanima me koji rom je dosao s mobitelom kad si ga kupio preko honorbuy? Podrzava li hrvatski jezik ili si morao dodano instalirati neku nadogradnju?

12 godina
neaktivan
Tritone kaže...

Zanima me koji rom je dosao s mobitelom kad si ga kupio preko honorbuy? Podrzava li hrvatski jezik ili si morao dodano instalirati neku nadogradnju?

Dakle došao je sa global stable romom, updejtao sam sa 8.1.2.0 na 8.2.2.0 preko aplikacije updater, mislim da je došao na engleskom i tako sam ga i ostavio ali u postavkama možeš odabrati hrvatski jezik i netreba ništa skidati (upravo isprobao).

Bootloader i root nisam ni dirao jer se ni ne razumijem u te stvari. :)

7 godina
Xiaomi Mi5

Dakle, nakon 4 mjeseca koristenja prvo mi se sjebao punjac.. tocnije kabal, punio je jako jako sporo, po 10-15 sati za 100% , ako sam ga koristio i punio u isto vrijeme baterija je isla prema dole..
Nazalost veceras mi se skroz ugasio, stavio sam ga na punjac ali nista, nema znakova zivota.. pokusao preko kompjutera, laptopa.. nista.. 
Kad drzim tipku za paljenje, samo se pojavi kao da je prazna baterija i ugasi se i upali ponovo ta ikonica i tako u krug.. ne mogu u recovery uc..
Ne znam sta da radim, ima li netko slicnih iskustava? Vidim da neki pisu da se otvori zadnji poklopac i odspoji baterija i spoji ponovo pa da to nekad uspije, ali ja ne znam kako bih otvorio taj zadnji poklopac kad nemam onaj vakum ? 

Trenutacno sam ga ostavio na punjacu i pustit cu ga do sutra u nadi da ce se desit nesto ali sumnjam.. pokusat cu sutra posudit drugi punjac od nekoga ako uspijem nac, jer nema bas puno njih s type C kablom.. help me! :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Vidim izašo je novi dev rom za Mi5 7.8.24. Jel to Miui 8 ili 9? Na updateu piše 8 a na njihovom forumu 9.

BF Nick: Xtreme_Switch
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
RenyDB kaže...

Dakle, nakon 4 mjeseca koristenja prvo mi se sjebao punjac.. tocnije kabal, punio je jako jako sporo, po 10-15 sati za 100% , ako sam ga koristio i punio u isto vrijeme baterija je isla prema dole..
Nazalost veceras mi se skroz ugasio, stavio sam ga na punjac ali nista, nema znakova zivota.. pokusao preko kompjutera, laptopa.. nista.. 
Kad drzim tipku za paljenje, samo se pojavi kao da je prazna baterija i ugasi se i upali ponovo ta ikonica i tako u krug.. ne mogu u recovery uc..
Ne znam sta da radim, ima li netko slicnih iskustava? Vidim da neki pisu da se otvori zadnji poklopac i odspoji baterija i spoji ponovo pa da to nekad uspije, ali ja ne znam kako bih otvorio taj zadnji poklopac kad nemam onaj vakum ? 

Trenutacno sam ga ostavio na punjacu i pustit cu ga do sutra u nadi da ce se desit nesto ali sumnjam.. pokusat cu sutra posudit drugi punjac od nekoga ako uspijem nac, jer nema bas puno njih s type C kablom.. help me! :(

Ako nije kabel - imao sam slično iskustvo sa Redmi 3 Pro, jednostavno ga više nije punio (probao razne kablove/punjače). Neutrino je predlagao zamjenu matične, uz trošak skoro kao novi mobitel, na kraju sam sa dragon-tt.com za 8$ naručio pločicu sa USB konektorom, to zamjenio i sve radi dalje bez problema.
Otvaranje stažnjeg poklopca Mi5 sa suction cupom ide lagano, ako ga nemaš potraži u bilo kojem kineskom dućanu, offertisimi, nami... Valjda postoje još igračke ili privjesci ili strelice za pištolje sa tim vakuumskim dijelom. :)

13 godina
Shpiro31 kaže...
RenyDB kaže...

Ako nije kabel - imao sam slično iskustvo sa Redmi 3 Pro, jednostavno ga više nije punio (probao razne kablove/punjače). Neutrino je predlagao zamjenu matične, uz trošak skoro kao novi mobitel, na kraju sam sa dragon-tt.com za 8$ naručio pločicu sa USB konektorom, to zamjenio i sve radi dalje bez problema.
Otvaranje stažnjeg poklopca Mi5 sa suction cupom ide lagano, ako ga nemaš potraži u bilo kojem kineskom dućanu, offertisimi, nami... Valjda postoje još igračke ili privjesci ili strelice za pištolje sa tim vakuumskim dijelom. :)

Kabel je sigurno.

Rilkula su mi već tri, ovaj sad(jeftinjak sa Aexpresa) mi već drži neko vrijeme, radi fast charge.

Imaš u Svijetu medija za 25 kn, ali mi je trajao ravno 20 dana.

10 godina
Pise da je 9

Skidam pa cu probat
10 godina
Dakle skinuo sam global i instalirao preko update aplikacije.

Javim sutra dojmove, al puno je sve brze nego na miui8.
Bas leti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thebatman kaže...
Dakle skinuo sam global i instalirao preko update aplikacije.

Javim sutra dojmove, al puno je sve brze nego na miui8.
Bas leti.

Na koji način si instalirao? Brišu li se svi podaci?

10 godina
Skines global sa eu.miui.com
Ides ppstavke, o telefonu, azuriranje softvera. Pa opcije odaberi paket za azuriranje.

Je brise se sve.
14 godina
Xiaomi Mi5

Ja ga updateo čim sam došo s posla preko OTA. Ništa nisam moro brisati. Za sada dobro izgleda.

BF Nick: Xtreme_Switch
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ja sam bio na stable pa mi je vipealo sve.
Btw spoijo sam ga na punjac od htc u11, munjevito brzo puni.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Brise se bas sve, slike muzika i to ili samo postavke? sad sam na global stable romu 8.2.2.0 a htio bi probat ovaj zadnji global beta.. kad uopce izlazi global stable miui 9?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Sve se briše kad ides sa stable na dev,

evo i kratki video koji sam snimio miui9 beta

13 godina
Također sam na global stable i vjerujem da neće skoro MIUI 9 stabilni za Mi5, a nekako mi se ne da prelaziti na dev... Niti mi se podešava sve ponovno niti mi se da boriti s bugovima ako ih bude, sad mi sve radi kako treba. I mobitel je dovoljno brz i ovako.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Da neda se ni meni, kad bi vratio sve slike sigurno bi mi bile razbacane a ne ovak lijepo po datumu raspoređene, isto i s muzikom.. a podesit mob u 15 min mi nije problem.. valjda ce brzo stabilni 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Mozda ce neko znat, postoji li nacin da se sa dvoklikom home tipke pokrene kamera?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
thebatman kaže...
Mozda ce neko znat, postoji li nacin da se sa dvoklikom home tipke pokrene kamera?

možeš dvoklikom tipke volume -

ima za podesiti u postavkama

za home tipku nisam siguran

MIUI HR TRANSLATOR
9 godina
neaktivan
display name ivo kaže...
Također sam na global stable i vjerujem da neće skoro MIUI 9 stabilni za Mi5, a nekako mi se ne da prelaziti na dev... Niti mi se podešava sve ponovno niti mi se da boriti s bugovima ako ih bude, sad mi sve radi kako treba. I mobitel je dovoljno brz i ovako.

Pa zar nije oko mjesec dana nakon beta da izlazi cca?

7 godina
neaktivan
Bezveze

Luka

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

@RenyDB

U pravilu je problem u konektoru, bio on USB-C ili micro USB, ti konektori su jako osjetljivi,lako se odleme od matične ploče, ili lem pukne.Mobitele bi inače trebalo jako pažljivo punit, ne smiju visjeti na usb kabelu ili biti savijeni dok je spojen usb kabel.Prvo moraš otvorit mobitel, izvadit bateriju i napunit je sa nekim eksternim punjačem, čisto da se uvjeriš da mobitel normalno radi kad se baterija napuni. Nakon toga probaj punit sa drugim punjačem, nebitno je koliko mA ima punjač, ako ima 500mA punit će sporije ali mora napunit bateriju. Kad si sve druge mogućnosti eliminirao, ideš na internet i nađeš refužo tip USB-C konektora koji je u Xiaomiju. Često se prodaju u paketu po 5 komada, ali je cijena niska pa te nije briga. Kad si nabavio USB-C konektor odeš do nekog elektroničara starog kova koji će rastaviti matičnu i zalemiti novi USB-C konektor. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 13:42 (krofna).
11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Čisto malo osvrt na MIUI9 na Global Dev-u

Vidno brži, bolji RAM management. Baterija mi nešto duže traje, pri korištenju sporije prazni a i standby je znatno bolji. Multiwindow radi ok. Za ostale neke stvari nisam primijetio razliku, pa tako ni u kameri, tu mislim da je sve isto.

2 0 hvala 0
7 godina
Xiaomi Mi5

Rijesen problem, na srecu onaj najlaksi - kabel je skroz otisao u k .. posudio drugi i puni normalno, narucio s ebaya punjac + usb type c kabel "uGreen" jos prije par dana no ipak je samo kabel potreban, to cu sutra probat nac u gradu :)

EDIT: Ne isplati se onda sa global stable prebacivat na dev ? Kada dolazi global stable MIUI 9?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 21:21 (RenyDB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Stable ROM neće još tako brzo.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5
Za one koji hoce probat miui 9 a da im se ne brise nista s mobitela nek flashaju eu weekly rom.. fakat je brz
https://xiaomi.eu/community/threads/7-8-24.41227/
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice