8.2.2.0 je poprilično fluidan, jesi siguran da nemaš neki drugi problem zbog čega ti je fluidnost smanjena?
Xiaomi Mi5
- poruka: 2.282
- |
- čitano: 466.654
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se mob doslovno u dzepu iskrivio, bilo je vidljivo okom.. u prednjem, ne straznjem.. :)
Nezelim pametovat, dizat ili spustat u nebesa bilo koji mob, al promjenia sam ih zadnjih par godina bar desetak.. i mi5 je za mene jedan od najboljih, ali zbog navedenog problema nikad vise ga nebi uzea, ni za koju lovu..
Ps. Poprilicno pazim na uređaje, al ne volim bas maske.. :)
Imam dvije SIM kartice u mobitelu. Kako znam od koje se koristi internet kada upalim Mobile data? I mogu li zabraniti korištenje interneta na samo jednoj kartici bez da potpuno isključim karticu?
Imam dvije SIM kartice u mobitelu. Kako znam od koje se koristi internet kada upalim Mobile data? I mogu li zabraniti korištenje interneta na samo jednoj kartici bez da potpuno isključim karticu?
Oba odgovora s Note 3, vjerojatno je isto na tvojem
Pozdrav ljudi! Kakva su vaša iskustva kupovine mobitela preko honorbuy? Čitao sam po nekim forumima da se mobiteli nakon kupovine brzo kvare ili dolaze unaprijed s nekom greškom i kvarom. Kupio bih ovaj xiaomi mi5 mobitel pa me zanimaju vaša iskustva.
Naručio sam mi5 64gb sa honorbuya negdje u trećem mjesecu i platio sam ga dosta skuplje nego u drugim webshopovima ali nisam imao nekog izbora...
Stigao je za nekih 3-4 dana uključujući vikend. Hardverski je sve bilo okej jedino je imao problem sa wifijem i problem je nestao updateom miui-a (dakle jednostavni update preko aplikacije updater). Mob je došao sa global stable romom. Evo za mene je sve prošlo glatko, ako te još nešto zanima slobodno pitaj.
Zanima me koji rom je dosao s mobitelom kad si ga kupio preko honorbuy? Podrzava li hrvatski jezik ili si morao dodano instalirati neku nadogradnju?
Zanima me koji rom je dosao s mobitelom kad si ga kupio preko honorbuy? Podrzava li hrvatski jezik ili si morao dodano instalirati neku nadogradnju?
Dakle došao je sa global stable romom, updejtao sam sa 8.1.2.0 na 8.2.2.0 preko aplikacije updater, mislim da je došao na engleskom i tako sam ga i ostavio ali u postavkama možeš odabrati hrvatski jezik i netreba ništa skidati (upravo isprobao).
Bootloader i root nisam ni dirao jer se ni ne razumijem u te stvari. :)
Dakle, nakon 4 mjeseca koristenja prvo mi se sjebao punjac.. tocnije kabal, punio je jako jako sporo, po 10-15 sati za 100% , ako sam ga koristio i punio u isto vrijeme baterija je isla prema dole..
Nazalost veceras mi se skroz ugasio, stavio sam ga na punjac ali nista, nema znakova zivota.. pokusao preko kompjutera, laptopa.. nista..
Kad drzim tipku za paljenje, samo se pojavi kao da je prazna baterija i ugasi se i upali ponovo ta ikonica i tako u krug.. ne mogu u recovery uc..
Ne znam sta da radim, ima li netko slicnih iskustava? Vidim da neki pisu da se otvori zadnji poklopac i odspoji baterija i spoji ponovo pa da to nekad uspije, ali ja ne znam kako bih otvorio taj zadnji poklopac kad nemam onaj vakum ?
Trenutacno sam ga ostavio na punjacu i pustit cu ga do sutra u nadi da ce se desit nesto ali sumnjam.. pokusat cu sutra posudit drugi punjac od nekoga ako uspijem nac, jer nema bas puno njih s type C kablom.. help me! :(
Vidim izašo je novi dev rom za Mi5 7.8.24. Jel to Miui 8 ili 9? Na updateu piše 8 a na njihovom forumu 9.
Dakle, nakon 4 mjeseca koristenja prvo mi se sjebao punjac.. tocnije kabal, punio je jako jako sporo, po 10-15 sati za 100% , ako sam ga koristio i punio u isto vrijeme baterija je isla prema dole..
Nazalost veceras mi se skroz ugasio, stavio sam ga na punjac ali nista, nema znakova zivota.. pokusao preko kompjutera, laptopa.. nista..
Kad drzim tipku za paljenje, samo se pojavi kao da je prazna baterija i ugasi se i upali ponovo ta ikonica i tako u krug.. ne mogu u recovery uc..
Ne znam sta da radim, ima li netko slicnih iskustava? Vidim da neki pisu da se otvori zadnji poklopac i odspoji baterija i spoji ponovo pa da to nekad uspije, ali ja ne znam kako bih otvorio taj zadnji poklopac kad nemam onaj vakum ?
Trenutacno sam ga ostavio na punjacu i pustit cu ga do sutra u nadi da ce se desit nesto ali sumnjam.. pokusat cu sutra posudit drugi punjac od nekoga ako uspijem nac, jer nema bas puno njih s type C kablom.. help me! :(
Ako nije kabel - imao sam slično iskustvo sa Redmi 3 Pro, jednostavno ga više nije punio (probao razne kablove/punjače). Neutrino je predlagao zamjenu matične, uz trošak skoro kao novi mobitel, na kraju sam sa dragon-tt.com za 8$ naručio pločicu sa USB konektorom, to zamjenio i sve radi dalje bez problema.
Otvaranje stažnjeg poklopca Mi5 sa suction cupom ide lagano, ako ga nemaš potraži u bilo kojem kineskom dućanu, offertisimi, nami... Valjda postoje još igračke ili privjesci ili strelice za pištolje sa tim vakuumskim dijelom. :)
Ako nije kabel - imao sam slično iskustvo sa Redmi 3 Pro, jednostavno ga više nije punio (probao razne kablove/punjače). Neutrino je predlagao zamjenu matične, uz trošak skoro kao novi mobitel, na kraju sam sa dragon-tt.com za 8$ naručio pločicu sa USB konektorom, to zamjenio i sve radi dalje bez problema.
Otvaranje stažnjeg poklopca Mi5 sa suction cupom ide lagano, ako ga nemaš potraži u bilo kojem kineskom dućanu, offertisimi, nami... Valjda postoje još igračke ili privjesci ili strelice za pištolje sa tim vakuumskim dijelom. :)
Kabel je sigurno.
Rilkula su mi već tri, ovaj sad(jeftinjak sa Aexpresa) mi već drži neko vrijeme, radi fast charge.
Imaš u Svijetu medija za 25 kn, ali mi je trajao ravno 20 dana.
Skidam pa cu probat
Javim sutra dojmove, al puno je sve brze nego na miui8.
Bas leti.
Na koji način si instalirao? Brišu li se svi podaci?
Ides ppstavke, o telefonu, azuriranje softvera. Pa opcije odaberi paket za azuriranje.
Je brise se sve.
Ja ga updateo čim sam došo s posla preko OTA. Ništa nisam moro brisati. Za sada dobro izgleda.
Btw spoijo sam ga na punjac od htc u11, munjevito brzo puni.
Da neda se ni meni, kad bi vratio sve slike sigurno bi mi bile razbacane a ne ovak lijepo po datumu raspoređene, isto i s muzikom.. a podesit mob u 15 min mi nije problem.. valjda ce brzo stabilni
možeš dvoklikom tipke volume -
ima za podesiti u postavkama
za home tipku nisam siguran
Pa zar nije oko mjesec dana nakon beta da izlazi cca?
U pravilu je problem u konektoru, bio on USB-C ili micro USB, ti konektori su jako osjetljivi,lako se odleme od matične ploče, ili lem pukne.Mobitele bi inače trebalo jako pažljivo punit, ne smiju visjeti na usb kabelu ili biti savijeni dok je spojen usb kabel.Prvo moraš otvorit mobitel, izvadit bateriju i napunit je sa nekim eksternim punjačem, čisto da se uvjeriš da mobitel normalno radi kad se baterija napuni. Nakon toga probaj punit sa drugim punjačem, nebitno je koliko mA ima punjač, ako ima 500mA punit će sporije ali mora napunit bateriju. Kad si sve druge mogućnosti eliminirao, ideš na internet i nađeš refužo tip USB-C konektora koji je u Xiaomiju. Često se prodaju u paketu po 5 komada, ali je cijena niska pa te nije briga. Kad si nabavio USB-C konektor odeš do nekog elektroničara starog kova koji će rastaviti matičnu i zalemiti novi USB-C konektor. :)
Čisto malo osvrt na MIUI9 na Global Dev-u
Vidno brži, bolji RAM management. Baterija mi nešto duže traje, pri korištenju sporije prazni a i standby je znatno bolji. Multiwindow radi ok. Za ostale neke stvari nisam primijetio razliku, pa tako ni u kameri, tu mislim da je sve isto.
Rijesen problem, na srecu onaj najlaksi - kabel je skroz otisao u k .. posudio drugi i puni normalno, narucio s ebaya punjac + usb type c kabel "uGreen" jos prije par dana no ipak je samo kabel potreban, to cu sutra probat nac u gradu :)
EDIT: Ne isplati se onda sa global stable prebacivat na dev ? Kada dolazi global stable MIUI 9?
Stable ROM neće još tako brzo.
https://xiaomi.eu/community/threads/7-8-24.41227/