Xiaomi Mi5
- poruka: 2.282
- |
- čitano: 466.669
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Još je rano, tek za mjesec-dva.
Ja dosad nisam našao problema sa betom, slobodno nju skini
Just in case it helps someone.
I'm running Stock 8.2.2 Stable Global un-rooted.
I installed Magisk by temporarily booting into TWRP using fastboot boot twrp.img
Then flashing the Magisk zip file in TWRP.
Reboot
Jel ovo moguće napravit? I mora li se otključavat BL jer lik veli da je un-rooted???
moraš otključati BL
a on je išao na to radi ROOT-a
magisk + magisk manager
Skinio unlock app, odmah u folder unlock appa skinuo i recovery.
Nakon sto je app odradio svoje i unlockao, pokrenuo u istom folderu cmd i flashao preko fastboota twrp.
Probao sam malo lineage os. Dosao sam do ovog zakljucka: koliko god me prije vukao cisti android, toliko mi je sada jako disfunkcionalan i ne povezan. Tako sam se vratio na miui, ovaj put xiaomi eu rom, baziran na miui9.
Nema se šta dodat, sve leti, nema bugova. Bateriju necu komentirat jer je meni ocito neki hardveraki problem s njom, koji god softver stable, beta, miui8, miui9, LOS, xiaomieu, meni na 4g ekran ide do 2.5h i nikako preko. Al ajd brzo se puni pa mi nije tolika tragedija. Ako netko zna gdje narucit bateriju dobru...
E da, ako zelite i na miui always on fingerprint. Dakle da ne morate pritiskat tipku, vec je samo taknete i odmah cita otisak i otkljucava, mozete flashati ovaj zip.
https://drive.google.com/file/d/0B1t2GtxZ6-RKM2NNQWNKd2hZUGs/view?usp=drivesdk
Naravl root i twrp nužni.
EDIT:
Evo dodao slike baterije, dakle niti 3h SOTa na niti jednom romu.
moraš otključati BL
a on je išao na to radi ROOT-a
magisk + magisk manager
Kad otključavam BL jel moguće da ne gubim podatke pomoću neke metode, ili se gube jer se mora radit reset? I ne kužim zakaj je išel na root ak je naglasio da ima un-rooted uređaj...
Skinio unlock app, odmah u folder unlock appa skinuo i recovery.
Nakon sto je app odradio svoje i unlockao, pokrenuo u istom folderu cmd i flashao preko fastboota twrp.
Probao sam malo lineage os. Dosao sam do ovog zakljucka: koliko god me prije vukao cisti android, toliko mi je sada jako disfunkcionalan i ne povezan. Tako sam se vratio na miui, ovaj put xiaomi eu rom, baziran na miui9.
Nema se šta dodat, sve leti, nema bugova. Bateriju necu komentirat jer je meni ocito neki hardveraki problem s njom, koji god softver stable, beta, miui8, miui9, LOS, xiaomieu, meni na 4g ekran ide do 2.5h i nikako preko. Al ajd brzo se puni pa mi nije tolika tragedija. Ako netko zna gdje narucit bateriju dobru...
Zavidim ti na isprobavanju, ja nemam vremena ni volje više. A nekad sam isto tako. :D
A volio bih probati MIUI9 xiaomi eu, vjerujem da je brz i ako su ikone još uvijek one njihove, po meni ljepše... Al uvijek sam s njim imao problema pa mi mrsko. Od rušenja chroma, automatic brightnes sporo reagirao, baterija kraće trajala. Čekam Global stable i bok! :D
Pozdrav ljudi! Zanima me koliko vam treba vremenski da se baterija napuni na mobitelu? Moj mobitel je star tek par dana i baterija se napuni za 1h i 30 min. Čitao sam po raznim recenzijama da punjeje baterije traje 1h i 15 minuta. Mislim nije to sad neka velika razlika, ali me zanima je li to do punjaca ili baterije.
Pozdrav ljudi! Zanima me koliko vam treba vremenski da se baterija napuni na mobitelu? Moj mobitel je star tek par dana i baterija se napuni za 1h i 30 min. Čitao sam po raznim recenzijama da punjeje baterije traje 1h i 15 minuta. Mislim nije to sad neka velika razlika, ali me zanima je li to do punjaca ili baterije.
Mislim da je to normalno, i meni isto tako, oko sat i po'.
Pa tako negdje, zavisi da li ga koristis dok se puni. I kod mene se tako puni.
Po tutorialu s youtuba nije tesko promjenit, poklopac iza se lako skine, iskopca se s mobitela stara baterija, povuce se neka traka sto ju drzi zaljepljenu i to je to.. bitno je da se ne mora pol mobitela rastavljat da bi doso do baterije
Moram priznati da ovaj MIUI 9 global developer na ovom mi5 radi jako dobro. Bar u mom slučaju. ;)
Sranje nakon zadnjeg updejta vise se ne moze birati ove tipke ljevo desno dolje koje god hoces da ti budu
Kako ne? Ja imam back na desnoj, kolega na lijevoj strani. Obojica na zadnjem updateu :D
Možda na .eu ali na stock Dev Global ROMu su sjebali mi poredak, tj vratili na recent-home-back (imao sam obrnuto) i izbacili mogućnost da se to promijeni.
Možda na .eu ali na stock Dev Global ROMu su sjebali mi poredak, tj vratili na recent-home-back (imao sam obrnuto) i izbacili mogućnost da se to promijeni.
Tako je, ja gledam koji k... popizdio sam, izbacili su jednostavnu tu opciju a puno mi bolje bilo kada mi je back bilo na ljevoj tipci i tako naviko i sve i sada 0 bodova budem se tamo žalio na forumu da to vrate u sljedećem updejtu
Jesi li pogledao u Settings > Additional settings > Key and gesture shortcut?
U Kineskom možda ima, ali u Globalu nema mirroringa. Daj zdrukaj ekipu da to vrati
Inače, po cijelom forumu ljudi kukaju da je Global žešće zakinut za te opcije u MIUI9 nego kineski ROM, baš su usrali motku, al ajd, bitno da šljaka...
Inače, po cijelom forumu ljudi kukaju da je Global žešće zakinut za te opcije u MIUI9 nego kineski ROM, baš su usrali motku, al ajd, bitno da šljaka...
All thanks to Google...
dal si probao zadnji miui 9 ? neki kazu da je bolja baterija na njemu
-neki drugi rom ? rr i kernel drugi?
To je već star ROM, stavi zadnji Developer ROM preko fastboota.