Ista je kao i obicna, jer za Hogmi postoji samo stable verzija, samo su obrisane neke od apk, i ubaceni vise manje svi svjetski jezici..
znači slobodno mogu staviti multi?
Ista je kao i obicna, jer za Hogmi postoji samo stable verzija, samo su obrisane neke od apk, i ubaceni vise manje svi svjetski jezici..
meni je mob na putu. Slobodno javi ako bude problema ili opet možda sve bude u redu.
meni je mob na putu. Slobodno javi ako bude problema ili opet možda sve bude u redu.
ok,stavim pa javim,u utorak sam poslao račun na carinu pa očekujem kroz 1-2 dana mob
Sa koje stranice je najbolje uzet Xiaomi 1s? Povoljna i sigurna?
Možeš uzeti u HR preko Wowshop za 1400kn ili preko XiaomiShop za ~1100kn (najjeftinija dostava uzeta u obzir za 19$ i mob bi došao za 7-20 dana)
Možeš uzeti u HR preko Wowshop za 1400kn ili preko XiaomiShop za ~1100kn (najjeftinija dostava uzeta u obzir za 19$ i mob bi došao za 7-20 dana)
Nisam iz HR.. A na njihovom Shop-u je skuplji nego na to2c.com (154$)...
Računaj da ako uzmeš s to2c imaš gotovo 100% šanse da platiš još i PDV
Računaj da ako uzmeš s to2c imaš gotovo 100% šanse da platiš još i PDV
Na koji nacin da narucim a da izbjegnem carinu u BiH? Nekom brzom postom ili? Koje stranice nude sigurno zaobillazenje carine i na koji nacin?
To smo baš sada komentirali u drugoj temi, recimo da uzimaš sa xiaomishop.com, moraš izabrati ovo u sredini ali si siguran od plaćanja PDV-a ali i košta dodatnih 48$
Ako se na taj nacin SIGURNO izbjegne carina, onda je to isplativo za nesto skuplje mobitele. Za ovaj Xiaomi 1s, jeftinije me malo izađe da narucim sa toc2 i platim carinu, pdv i pregled, a postoji mala mogucnost da izbjegnem carinu (stim da brzom postom prije stigne)..
Uglavnom to cu imat na umu ako budem uzimo neke skuplje mobitele gdje pdv i carina prelaze cijenu od 48$..
Kod mene postoji i ovaj germany, da li onda ide na carinu? http://prntscr.com/3z4731
Racunaj ako si iz BIH, i u ovome dijelu Federacije se nalazis, te ti posta stize preko Mostara, 999% da placas PDV i carinu, a na osnovnu cijenu je u BIH to dodatno jos 30%..
Ako se nalazis u republici srpskoj, i posta ti stize preko Banja Luke, onda ima sanse da izbjegnes, tamo znaju nekad propustiti bez pregeda.. Ovo su informacije iz prve ruke..
Odakle god da narucis i stize ti u BIH ne postoji mogucnost izbjegavanja carine i PDV-a, kod nas u HRV je drugacija prica radi EU, jer sve sto stize iz Europske Unije, pa je to roba zajednice i kao takva ne podljeze placanju carine..
Racunaj ako si iz BIH, i u ovome dijelu Federacije se nalazis, te ti posta stize preko Mostara, 999% da placas PDV i carinu, a na osnovnu cijenu je u BIH to dodatno jos 30%..
Ako se nalazis u republici srpskoj, i posta ti stize preko Banja Luke, onda ima sanse da izbjegnes, tamo znaju nekad propustiti bez pregeda.. Ovo su informacije iz prve ruke..
Nalazim se na sjeveru federacije okruzen sa tri strane RS-om (Gradačac), ne znam odakle tu stize postu..
Edit:
Znaci da zanemarim te brze poste i mogucnost sigurnog izbjegavanja carine..
MIslim da preko Mostara u tvom slucaju, jer i dalje je to Federacija..
Upravo tako, gledaj di ti je mobitel najjeftiniji i od tamo naruci ukoliko nemas nikoga u HRV ko ti moze naruciti mob pa ti ga ponjeti kad bude dolazio kod tebe..
Zapeo mi je ovaj mob nedavno za oko, jer su više manje karakteristike slične kao u moto g, ali ovaj ima bolju kameru. Ali me zanima jedna stvar, da li je 3g 900/2100 ili 1900/2100? Jer na nekim stranicama piše jedno, a na nekim drugo. Čak i na xiaomi.com pišu obje varijante, pa ne znam koja je točna? Da li oni koji imaju mob mogu provjeriti pomoću neke system info app, jer ne vjerujem u uputstva koja dođu sa mobom (ipak su to nažalost kinezi i dosta grešaka rade šta se tiče informacija o karakteristikama), čak za mi2s piše da ima 13mpx kameru, a par redova ispod da ima 8mpx kameru. Inače mi2s mi je bio prvi izbor, ali mi je nažalost otpa sa rang liste upravo zato šta ne podržava 3g na 900mhz.
Unaprijed hvala
Zapeo mi je ovaj mob nedavno za oko, jer su više manje karakteristike slične kao u moto g, ali ovaj ima bolju kameru. Ali me zanima jedna stvar, da li je 3g 900/2100 ili 1900/2100? Jer na nekim stranicama piše jedno, a na nekim drugo. Čak i na xiaomi.com pišu obje varijante, pa ne znam koja je točna? Da li oni koji imaju mob mogu provjeriti pomoću neke system info app, jer ne vjerujem u uputstva koja dođu sa mobom (ipak su to nažalost kinezi i dosta grešaka rade šta se tiče informacija o karakteristikama), čak za mi2s piše da ima 13mpx kameru, a par redova ispod da ima 8mpx kameru. Inače mi2s mi je bio prvi izbor, ali mi je nažalost otpa sa rang liste upravo zato šta ne podržava 3g na 900mhz.
Unaprijed hvala
Citaj izmedju redova.. Kod MI2S je situacija sljedeca, model od 16GB ima 8mpx kameru, a model koji ima 32GB dolazi s 13mpx kamerom..
Sto se tice Hongmija, 3g je na 900/2100 s tim neces imati problema.. Ja osobno sam probao u Hongmiju Tele2, Vip, Tmobile, Tomato i Bonbon, te kartice iz susjedne nam drzave BIH Eronet i mTel, sve kartice su radile bez beda.. Kod nasih operatera jedino s kim ces imati za 3g problema sa signalom je Tele 2 jer oni radi slabe infrastrukture, odnosno vecinu infrastrukture iznajmljuju u mjestima gdje je slabija pokrivenost signalom umjesto 2100 za 3g koriste 900 mhz.. svi ostali ti koriste za 3g frekvenciju od 2100..
PS. Xiaomi je sve samo ne obican kinez!
Sto se tice Hongmija, 3g je na 900 s tim neces imati problema.. Ja osobno sam probao u Hongmiju Tele2, Vip, Tmobile, Tomato i Bonbon, te kartice iz susjedne nam drzave BIH Eronet i mTel, sve kartice su radile bez beda.. Kod nasih operatera jedino s kim ces imati za 3g problema sa signalom je Tele 2 jer oni radi slabe infrastrukture, odnosno vecinu infrastrukture iznajmljuju u mjestima gdje je slabija pokrivenost signalom umjesto 2100 za 3g koriste 900 mhz.. svi ostali ti koriste za 3g frekvenciju od 2100..
PS. Xiaomi je sve samo ne obican kinez!
Hvala ti na brzom odgovoru. Da ja sam baš na tele2 i navika sam se više manje na signal. Isto tako vidim da ovaj mob ima problema sa prijemom signala na prvom utoru sim kartice. E sad, da li je to hardverska ili softverska greška?
ima li vas koji ste svoje mobitele stavili u zastitne maskice? ako da mozete li preporuciti par mislim si naruciti ali trazim kvalitetnu
Hvala ti na brzom odgovoru. Da ja sam baš na tele2 i navika sam se više manje na signal. Isto tako vidim da ovaj mob ima problema sa prijemom signala na prvom utoru sim kartice. E sad, da li je to hardverska ili softverska greška?
Ja taj problem nisam primjetio na prvoj verziji Hongmija, znaci s MTK, sad nek netko tko ima 1S ti da informaciju iz prve ruke za tu verziju..
ima li vas koji ste svoje mobitele stavili u zastitne maskice? ako da mozete li preporuciti par mislim si naruciti ali trazim kvalitetnu
Najjeftinija s ebaya odrađuje posao vrhunski za cijenu od 2$, realno nista vise od toga ti ne treba.. ;)
Najjeftinija s ebaya odrađuje posao vrhunski za cijenu od 2$, realno nista vise od toga ti ne treba.. ;)
Za prosle uredaje kada sam sa ebaya narucio "jeftinije" bile bi malo velike ili male tako da me to muci
Moja žuta koju sam kupio je bila 5 dolara jer nije bilo jeftinije ali znaj da cijena tu ne igra ulogu u kvaliteti, u biti sve su maske skoro iste. Ta žuti koji sam imao je bio od silikona, recimo za 5-6 mjeseci koristenja tj obicno od skidanja tog silikona zna se malo rastezati i boja se na tom mjestu od skidanja malo ogulila. Inače mislio sam da je takav žuti silikon no prevario sam se.
Imao sam i onaj od tvrde plastike, ljepsi je, boja se nije ništa gulila ali iskreno po meni najsigurniji mi se pokazao od silikona. Jer jednom mije pao mob sa 2 metra visine i ništa mu nije bilo, taj silikon ga je drzao na mjestu i ublazio pad :D inače mislim silikon pokriva i prednji dio ekrana mislim po rubovima jer se moze rastezati tj reicmo elastičan je malo dok tvrda plastika to nije, ona se najvise drzi po rubovima no ne i po ekranu.
Ja da sada kupujem novu masku opet bi kupio od silikona ali bi ovaj put uzeo prozirni jer takav nije pofarbani nego je baš proziran . Pa ako ti treba neka slika mozes staviti neku isprintanu fotografiju unutar njega, bar tako sam vidio da to neki rade i lijepo izgleda :) Imas i prozirne ili neprozirne silikone koji su naslikani sa nekim motivima znaj da ce se to s vremenom obrisati. bar moj žuti je imao neki natpis koji se obrisao s vremenom :) Gle nemora biti silikon, može biti i mekana guma, koja se navuče.
Moja žuta koju sam kupio je bila 5 dolara jer nije bilo jeftinije ali znaj da cijena tu ne igra ulogu u kvaliteti, u biti sve su maske skoro iste. Ta žuti koji sam imao je bio od silikona, recimo za 5-6 mjeseci koristenja tj obicno od skidanja tog silikona zna se malo rastezati i boja se na tom mjestu od skidanja malo ogulila. Inače mislio sam da je takav žuti silikon no prevario sam se.
Imao sam i onaj od tvrde plastike, ljepsi je, boja se nije ništa gulila ali iskreno po meni najsigurniji mi se pokazao od silikona. Jer jednom mije pao mob sa 2 metra visine i ništa mu nije bilo, taj silikon ga je drzao na mjestu i ublazio pad :D inače mislim silikon pokriva i prednji dio ekrana mislim po rubovima jer se moze rastezati tj reicmo elastičan je malo dok tvrda plastika to nije, ona se najvise drzi po rubovima no ne i po ekranu.
Ja da sada kupujem novu masku opet bi kupio od silikona ali bi ovaj put uzeo prozirni jer takav nije pofarbani nego je baš proziran . Pa ako ti treba neka slika mozes staviti neku isprintanu fotografiju unutar njega, bar tako sam vidio da to neki rade i lijepo izgleda :) Imas i prozirne ili neprozirne silikone koji su naslikani sa nekim motivima znaj da ce se to s vremenom obrisati. bar moj žuti je imao neki natpis koji se obrisao s vremenom :) Gle nemora biti silikon, može biti i mekana guma, koja se navuče.
moze link od silikonske maske koju si ti imao?
Bok, ekipa. Gladam malo ovaj mob ali sam skeptičan prema tim kinezima. Probao sam Cubot One ali nije to neka kvaliteta. Na ovom Cubotu odziv je loš, ekran je prilično hrapav pod prstima.
Da li je tko uspoređivao Cubota sa ovim?
Inače imam LG G2 ali bi mi trebao kvalitetan dual sim sa dobrom kamerom.
Da li je netko probao usporediti kakav brand top model i ovu hongmi kantu :-) ??? Ne bih baš konja na magarca...
Bok, ekipa. Gladam malo ovaj mob ali sam skeptičan prema tim kinezima. Probao sam Cubot One ali nije to neka kvaliteta. Na ovom Cubotu odziv je loš, ekran je prilično hrapav pod prstima.
Da li je tko uspoređivao Cubota sa ovim?
Inače imam LG G2 ali bi mi trebao kvalitetan dual sim sa dobrom kamerom.
Da li je netko probao usporediti kakav brand top model i ovu hongmi kantu :-) ??? Ne bih baš konja na magarca...
Cubot je smece, i Xiaomi i Cubot ne mozes uspoređivati.. Doslovno kao da si usporedi Mercedes i Daciu.. Realno Cubot, iNew i ostala kineska no name smeca se ne mogu usporediti s Xiaomiem..
Ako smatras Hongmi kantom najbolje da ni ne kupujes ovakav mobitel.. Osobno imam Hogmi s MTK koji radi perfektno, imao sam Galaxy S2, koristio S3, i iskreno mobitel je puno puno bolji nego ijedan od ta dva mobitela, radi bolje nego oba Samsungova modela, samim time dual sim, optimiziranost sustava, trajanje baterije.. GPS radi perfektno, da ne bi bilo kako inace neuki ljudi pricaju imao sam Cubota i iNew koji imaju MTK pa GPS nevalja, nije stvar u socu-u nego u tome kakko je mobitel napravljen, a ovome je zavrsna obrada bolja nego neki high end uređaji koji kostaju preko 2.5k kuna..
Kamera na Hongmiju je ista onoj na Galaxy-u S3, tj senor je isti, slike su kvalitetne, video iako samo 720p odlican s obzirom na omjer uloženog i dobivenog.. Usudim se reci da je kamera sto se slikanja tice bolja nego na Galaxyu S2, u rangu s S3..
kako god da okrenes prelazak s G2 na bilo koji slabiji model ce ti na prvu mozda biti "šok" ali ja sam uvjeren da taj prelazak neces ni osjetiti kad predjes na Hongmi ukoliko naravno on zadovoljava sve tvoje potrebe..
Koje su moguce mane na mobu, odnosno na sta se ljudi zale kod ovog moba? Koliko vremena ekran izdrzi tokom koristenja?
Koje su moguce mane na mobu, odnosno na sta se ljudi zale kod ovog moba? Koliko vremena ekran izdrzi tokom koristenja?
Koliko sam ja lista po raznim forumima i gugla, na verziju sa snapdargonom, dosta se ljudi žali na pucanje signala na prvom utoru sim kartice. Xiaomi je nekako šutljiv sa tim, pa ljudi ne znaju da li je do hardvera ili softvera. Ja osobno ću vidit kako će se razvijat situacija po tom pitanju, zbog toga ga zasad nemam namjeru uzimati. Inače sve ostalo je koliko vidim ok. U rangu je sa motorolom g, sa tim da su mu neke karakteristike još bolje, npr. kamera je dosta bolja, i baterija dosta drži.
Koliko sam ja lista po raznim forumima i gugla, na verziju sa snapdargonom, dosta se ljudi žali na pucanje signala na prvom utoru sim kartice. Xiaomi je nekako šutljiv sa tim, pa ljudi ne znaju da li je do hardvera ili softvera. Ja osobno ću vidit kako će se razvijat situacija po tom pitanju, zbog toga ga zasad nemam namjeru uzimati. Inače sve ostalo je koliko vidim ok. U rangu je sa motorolom g, sa tim da su mu neke karakteristike još bolje, npr. kamera je dosta bolja, i baterija dosta drži.
I ja sam ga kontao uzeti, ali onda citam da postoje i kod njega mane. Ako je hardwerski, ne isplati mi se bas slat na garanciju, a ako je problem sa signalom, nije mala stvar jer bi cesto bio koristen mobilni net...
Za istu cijenu sam mislio uzet LG L9 II sa sigurnom i jako dobrom baterijom, solidnom kamerom, garancijom i dostupan mi je odmah.. Malo je slabiji od Xiaomia sto se tice procesora, ali to mi nije toliko bitna stavka, posto ce mob bit koristen za FB, poruke, viber, skype, rijetko za jake igre, dok bateriju ima provjereno dobru..
imam snapdragon verziju i taj problem mi se nikada nije dogodio a mobitel imam skoro 2 mjeseca, isto tako nigdje nisam vidio da se netko zalio na taj problem
Mob mi još nije stiga, tako da nisam isproba, ali izgleda ok. Stigla za 2 tjedna. žprozirna, ali onako tonirana
imam snapdragon verziju i taj problem mi se nikada nije dogodio a mobitel imam skoro 2 mjeseca, isto tako nigdje nisam vidio da se netko zalio na taj problem
http://en.miui.com/thread-22706-1-1.html
Recenzija moba na hrvatskom
nemam sad vremena za neku veliku recenziju al samo da odgovorim sumnjičavima...
dakle mbitelje odličan,signal je padao na orginalnom romu i čim sam stavio ovaj zadnji službeni rom to se više nije ni jednom dogodilo...mobitel doslovno leti kroz sve moguće aplikacije i igre,kamera je odlična!mobitel nema niti jedne mane!+ima vrhunsku podršku!