Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.596
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
10 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1 - Problemi

Pozdrav.

Kupio sam novi komp pa sam stavio windows 8.1. Nisam ih prije koristio pa imam problem sa headsetom.

Headset radi kada ga prikopčam iza na kučištu, ali ga na utorima naprijed ne prepoznaje.

Neznam da li se treba nešto namjesetiti u windowsima ili je možda kučiše sa greškom. Nadam se da nije jer mi se neda zezat sa servisima...

Kučište je Fractal Design Define R4.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi

Vjerovatno ti nisu ni spojili prednji audio front panel na mbo tamo gdje su ga sklapali...

10 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima. Provjerio sam u biosu. Bilo je nes za front panel audio za birat samo auto ili disabled. Stavljeno je na auto.

Provjerit cu kasnije da li je prikopcan kabel u maticnu. Vjerojatno nije jer su bili dosta smušeni ovi u dučanu pa se nebi cudio.

0 0 hvala 0
11 godina

Može pomoć molim vas. Imam win 8.1, i odjednom tijekom rada sve zablokira. Znači totalno freeza i nemam drugu opciju već da resetiram komp. Što uraditi?

Hvala

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Chico12 kaže...

Može pomoć molim vas. Imam win 8.1, i odjednom tijekom rada sve zablokira. Znači totalno freeza i nemam drugu opciju već da resetiram komp. Što uraditi?

Hvala

1.Previse tog rada a premalo RAMa

2.Premalo diskovnog prostora

3.Previse aplikacija istovrameno pokrenuto pa onda dodje i neki update ili av skeniranje

4.Opcenito preslabi hardveraj ili nesto od njega

5.Jogurt winsi...

itd,itd...

Some people are so poor... all they have is money!
11 godina

Nemam ništa instalirano na hdd-u. Jučer instalirao win 8.1, jedno vrijeme sam koristio win10. Win 10 nije crashao, a ovaj zakuca iz nikakvog razloga, samo onako odjednom i nisšta drugo nije otvoreno osim chrome-a.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kakav hardveraj imas?

Winsi sa torrenta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da sa torrenta. A hardware je 4gb rama, g860, gigabyte b75 ploča i hitachi 500gb hdd. Ma stabilnost mavericksa na macbooku i ovog windowsa 8.1 je nebo i zemlja.

Hejjjjj
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Chico12 kaže...

Da sa torrenta. A hardware je 4gb rama, g860, gigabyte b75 ploča i hitachi 500gb hdd. Ma stabilnost mavericksa na macbooku i ovog windowsa 8.1 je nebo i zemlja.

A gle, kak uopče možeš uspoređivati stabilnost i brzinu macka i winsa 

Predlažem ti da pričekaš još jedan dan sa upaljenim automatskim updejtima i daš mu šansu da si instalira sve kaj mu treba pa onda vidi jel šta bolje a ako neće biti bolje, skini ponovo winse sa drugog mjesta (preporuka sa microsoftovih stranica) 

16 godina
Chico12 kaže...

Onda prvo skini ovonapravi originalni instalacijski iso (ili usb) i koristi ga umjesto (potencijalnog) smeća s torrenta, zbog čega vjerojatno i imaš probleme.

Mavericks je rađen baš i samo za Macbook.

Windows se radi za milijun raznih hardverskih kombinacija i uvijek se može dogoditi da baš nema nekog drivera za neki hardver.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Nadam se da u dobroj temi izričem problem.

Ovako. Kad ubacim dvd igrice(orginal je i kompatibilna sa windows 8.1), autoplay mi se uopće ne pojavi, u my computer mi ne prikazuje da je išta u dvd romu (instalirani su driveri), al čuje se kako vrti dvd. I tako s njih nekoliko. Ne znam kak da to rješim. Bio bih zahvalan na pomoći.

Radi se o orginal windowsu 8.1 skinutog sa dreamsparka (studenti imaju besplatno bla bla).

Hvala 

"Ne želim imenovati, ali ću reći da sam ja prokockao novac, a neki su prokockali Svetinju."
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robinho94 kaže...

Ovako. Kad ubacim dvd igrice(orginal je i kompatibilna sa windows 8.1), autoplay mi se uopće ne pojavi, u my computer mi ne prikazuje da je išta u dvd romu (instalirani su driveri), al čuje se kako vrti dvd.

Možda ti je čitač neispravan, možeš probati promjeniti onaj podatkovni SATA kabel.

Možda ne bi bilo loše podići neku live distribuciju Linuxa, npr. Ubuntu ili Mint, vidjeti da li se tamo očitava DVD ili ne,

čisto radi provjere, a i tako budeš utvrdio da li je problem hardwer ili softwer, a onda budeš ovisno o tome postupao dalje.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
16 godina
robinho94 kaže...

Ovako. Kad ubacim dvd igrice(orginal je i kompatibilna sa windows 8.1), autoplay mi se uopće ne pojavi, u my computer mi ne prikazuje da je išta u dvd romu (instalirani su driveri), al čuje se kako vrti dvd. I tako s njih nekoliko. Ne znam kak da to rješim. Bio bih zahvalan na pomoći.

Radi se o orginal windowsu 8.1 skinutog sa dreamsparka (studenti imaju besplatno bla bla).

Hvala 

-onako iz čarobne kugle... ili je neispravan CD-DVD uređaj, ili imaš DemonTools-VirtDisk. DT je smeće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

pozdrav!

Imam problem na laptopu..prije 2 dana su mi prestali raditi usb portovi, tj kaj god da stavim u usb port, windows mi javlja grešku:the last device you connected to this computer malfunctioned and windows doesn't recognize it. Napravio sam system restore, no nikakve pomoći od toga te sam još probao ovo: http://www.geekscab.com/2014/01/How-to-Fix-USB-Device-Not-Recognized-Windows-Problem.html

Na laptopu imam instaliran windows 8.
Molim Vas za savjet!
Lijep pozdrav! :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 22:00 (svenn007).

0 0 hvala 0
15 godina
svenn007 kaže...

pozdrav!

Imam problem na laptopu..prije 2 dana su mi prestali raditi usb portovi, tj kaj god da stavim u usb port, windows mi javlja grešku:the last device you connected to this computer malfunctioned and windows doesn't recognize it. Napravio sam system restore, no nikakve pomoći od toga te sam još probao ovo: http://www.geekscab.com/2014/01/How-to-Fix-USB-Device-Not-Recognized-Windows-Problem.html

Na laptopu imam instaliran windows 8.
Molim Vas za savjet!
Lijep pozdrav! :)

Govoriš u množini, baš SVI su ti prestali raditi???

Evo nađoh nešto kaj ti možda pomogne...LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 1:25 (andi.cro).
12 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Da, kad stavim nekaj u bilo koji port javlja mi tu grešku :// hvala na pomoći, isprobao sam to, ali mi i dalje računalo javlja grešku kad nešto stavim u usb :/

15 godina
svenn007 kaže...
andi.cro kaže...

Da, kad stavim nekaj u bilo koji port javlja mi tu grešku :// hvala na pomoći, isprobao sam to, ali mi i dalje računalo javlja grešku kad nešto stavim u usb :/

Updateaj na 8.1, napravi sve updateove.

Potraži drivere za matičnu ploču/chipset na stranici proizvođača laptopa.

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
svenn007 kaže...
andi.cro kaže...

Updateaj na 8.1, napravi sve updateove.

Potraži drivere za matičnu ploču/chipset na stranici proizvođača laptopa.

Sve mi je updateano, osim win 8.1...Imam piratsku verziju te ju ne mogu updateati. Na ovoj stranici: http://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z500-notebook?c=1 sam našao drivere, al neznam točno kaj bi trebao instalirati za matičnu, a ovo od chipseta sam instalirao. sori, al ne razumijem se baš previše u te stvari :D

13 godina
neaktivan

Posto ne mogu naci odgovor na pitanje molim vas pomozite

Instalira san win 8.1 Pro  i nakon svakog restarta pri boot-u se pojavi crni ekran i nista drugo...onda ga opet moran restartirat(na botun) i onda tek radi

Proba san san bootrec /fixmbr,proba san s uninstaliranjem drivera za grafu i porba san safe boot mode,nista ne radi,a meni se ovo ne da vise trpit

Hvala

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ii7scw kaže...

Instalira san win 8.1 Pro  i nakon svakog restarta pri boot-u se pojavi crni ekran i nista drugo...onda ga opet moran restartirat(na botun) i onda tek radi

Proba san san bootrec /fixmbr,proba san s uninstaliranjem drivera za grafu i porba san safe boot mode,nista ne radi,a meni se ovo ne da vise trpit

Hvala

Probaj u biosu namjestit "Save Optimized Defoults", možda pomogne!

Možeš također probat napraviti "Refresh" winsa ako je do njih a možda si instalirao neke "jogurt" winse pa probaj skinuti čiste winse sa Microsoftovih stranica i nanovo sve ispočetka uraditi ali to je zadnja opcija, mislim da je najvjerojatnije do biosa!

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 20:45 (andi.cro).
13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
ii7scw kaže...

Hvala

Možeš također probat napraviti "Refresh" winsa ako je do njih a možda si instalirao neke "jogurt" winse pa probaj skinuti čiste winse sa Microsoftovih stranica i nanovo sve ispočetka uraditi ali to je zadnja opcija, mislim da je najvjerojatnije do biosa!

Neznam stvarno do cega je,ima sam win 8.1 pro prije,sad sam instalirao drugi win 8.1 pro... i prcka san po biosu(naravno ono ta razumin) i nije bas pomoglo

17 godina
neaktivan

Evo ja imam jedan problem na windows 8.1. Dakle kad pokrenem laptop mcaffe antivirus mi pokrene skeniranje racunala koje stoji na 99% i ne prestaje, a prekinit ga ne mogu. Pokusao sam ga gasit kao proces u task manageru a cak ga i deinstalirati, međutim nista od toga. Šta da radim? Želim maknuti mcaffe i koristiti nesto drugo.

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Riba kaže...

Evo ja imam jedan problem na windows 8.1. Dakle kad pokrenem laptop mcaffe antivirus mi pokrene skeniranje racunala koje stoji na 99% i ne prestaje, a prekinit ga ne mogu. Pokusao sam ga gasit kao proces u task manageru a cak ga i deinstalirati, međutim nista od toga. Šta da radim? Želim maknuti mcaffe i koristiti nesto drugo.

Da sam na tvoj mjestu,instalira bi Revo uninstaller pro i tu ga izbrisa,zajedno sa svim ostacima(naravno ako mozes pokrenut druge programe)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 22:18 (ii7scw).
15 godina
Riba kaže...

Preporuka je maknuti ga sa "Geek Uninstallerom" ( moje osobno mišljenje ) ali prije toga obavezno otvori McAfee i u samom programu ugasi sve šta se ugasiti dadne (self defence,update,monitoring,real time protection,av protection...bubam ovo napamet da shvtiš poantu) znači SVE!!!

Tada, otvori "Task Manager" i vidi jel ostao koji proces uključen od strane McAfea i ako je,označi ga pa desni kljik "End Process Tree"

Tek tada kada i u "TM-u" pogasiš SVE od njega onda otvori Geek Uninstaller i deinstaliraj ga od tamo i obriši SVE ostatke koje nađe!

Ako kojim slučajem taj postupak ne uspije onda češ morati kroz "Safe Mode" uraditi deinstalaciju

SRETNO 

btw: Nakon McAfee deinstalacije instaliraj Pandu,BitDefender ili Aviru

16 godina

Ja bi mu odmah savjetovao safe mode jer vjerojatno moduli antivirusa imaju samozaštitu od isključivanja!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Windows+R,  msconfig, safe boot, restart, deinstal mcafeja..restart...dalje znaš...

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
ii7scw kaže...

Hvala

Vidi vraga,upalilo

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 13:57 (ii7scw).
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
robinho94 kaže...

Ovako. Kad ubacim dvd igrice(orginal je i kompatibilna sa windows 8.1), autoplay mi se uopće ne pojavi, u my computer mi ne prikazuje da je išta u dvd romu (instalirani su driveri), al čuje se kako vrti dvd.

Možda ti je čitač neispravan, možeš probati promjeniti onaj podatkovni SATA kabel.

Možda ne bi bilo loše podići neku live distribuciju Linuxa, npr. Ubuntu ili Mint, vidjeti da li se tamo očitava DVD ili ne,

čisto radi provjere, a i tako budeš utvrdio da li je problem hardwer ili softwer, a onda budeš ovisno o tome postupao dalje.

ihush kaže...
robinho94 kaže...

Hvala 

-onako iz čarobne kugle... ili je neispravan CD-DVD uređaj, ili imaš DemonTools-VirtDisk. DT je smeće.

ispravan je uređaj..bar bi trebal bit čim čita filmove hehe

i nemam DT, dapače, niti jedan program koji radi virtualni disk

"Ne želim imenovati, ali ću reći da sam ja prokockao novac, a neki su prokockali Svetinju."
16 godina
robinho94 kaže...
..
ihush kaže...
robinho94 kaže...

Hvala 

čarobna kugla je na remontu.. (bilo je napamet, č.kugla je nepogriješiva..).

- prvo kažeš da ne radi.. sad da neki mediji rade. Misliš da je to sporedan podatak? Tad je problem medij ili soft/AV-postavke. Npr autoplay je opcija koja se može zabraniti, dvd-film je vjerojatno asociran s wmp i pokreće se. Tad je to samo autopaly postavka, ali što ju je promijenilo .. tko zna, možda antivirus. Uobičajeno je da te win pita (pojavi se prozor metroiziran..) i ako mu kažeš da ne radi ništa, tad win upravo napravi to 'ništa'. Reci win da pokrenu autoplay...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
robinho94 kaže...
..
ihush kaže...
robinho94 kaže...

Hvala 

čarobna kugla je na remontu.. (bilo je napamet, č.kugla je nepogriješiva..).

- prvo kažeš da ne radi.. sad da neki mediji rade. Misliš da je to sporedan podatak? Tad je problem medij ili soft/AV-postavke. Npr autoplay je opcija koja se može zabraniti, dvd-film je vjerojatno asociran s wmp i pokreće se. Tad je to samo autopaly postavka, ali što ju je promijenilo .. tko zna, možda antivirus. Uobičajeno je da te win pita (pojavi se prozor metroiziran..) i ako mu kažeš da ne radi ništa, tad win upravo napravi to 'ništa'. Reci win da pokrenu autoplay...

sad kad pročitam svoje postove vidim da nisam najspretnije opisal kaj me muči..nije problem autoplay, on me ne zanima..ne rade mi samo igrice, njih ne želi čitat uopće (to je problem xD), dok filmovi i muzika rade normalno..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice