Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.422
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
12 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
D3lBoy kaže...
razermario kaže...

Jer netk oimao problema da mu DISK radi stalno na 100% ? 

Ovo me uzasno pocelo iritirati Stalno mi DISK radi na 100% ... I kad upalim PC treba mu 5 min da dode sebi da mogu negdje uci ... Nakon izlazenja iz necega 2 dana.... Ako stavim nesta kopirati ili nesta nema sanse da negdje pomislim uci ... 

Jednostavno stalno mi koristi 100% I kad udem u task manager, ono bude na 50% pa odma pocne postepeno  ici do 100% ... Dali je netko imao slican problem :S 

Kad pokusam nesta upisati u search u startu treba gotovo 30 sec . da otvori ... 

Cest problem, ja sam ga popravio ovako

Windows+R
piši
services.msc
Disable
1-Super fetch
2-Windows Search

Probo , sad je dosta bolje dok miruje PC ,al je i dalje usporen... Ne znam nema eze formatirati cu ga i ok... Nemam zivaca se muciti 

Finger Up :)
12 godina
Windows 8 i 8.1 - Problemi

Tako je najbolje i ja kad mi se neda zezat s virozama i ko zna kakvom gamadi jednostavno dignem novi sustav il u zadnje vrime vratim sustav iz iso slike

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...

Tako je najbolje i ja kad mi se neda zezat s virozama i ko zna kakvom gamadi jednostavno dignem novi sustav il u zadnje vrime vratim sustav iz iso slike

Ma nema druge.. Jer je ovo D**** ... probaj ovo probaj ono... Samo novo staviti i ok, i to stavljam win 7... Nisam imao tolko problema prije sa njim :)

Finger Up :)
17 godina
Najbolji nacin za naucit nesto novo...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Imam 4GB RAM-a i ponekad mi bude ovakva situacija (nisam još skužio je li nakonkorištenja nekog programa ili nesto drugo...). Znam da dio ide na Video memoriju, al svejedno je previše za upaljen Firefox...

U čemu bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nije bas samo firefox ali dobro, stvarno ti je previse RAM-a zauzeto.
Imas Win 32bit ili 64bit?
Koliko ti ide na video memoriju (ako je 1GB mozda bi trebao smanjit)?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Ugasio sam qBittorrent i palo je na 45%, ali svejedno mi se čini da bi trebalo biti manje. Na slikama se vidi zauzeće video memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Video memorija ti je samo 32MB, mozes ugasit i Dropbox.
16 godina

Sad je oko 35-38% , to bi trebalo biti ok. Ne kužim kako qBittorrent zauzima preko 40%, a piše da mu je zauzeće samo 72 MB ?! Kako to može biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
3560 MB in use !!!

Pa nikad se niti namjerno nisam uspio približiti toj cifri!

To je stvarno čudno.

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imali itko problema sa zvukom?npr pustite pjesmu preko youtuba,playera nekog,nije uopce bitno glavno da svira i onda kod ucitavanja neke stranice,zvuk koda pocne zmrzavat i stekat,koristim firefox kao browser,ali isto se događa i sa drugim browserima.Pocelo je pred par mjeseci i pred tjedan dana sam instalirao nanovo winze i evo danas mi opet pocne sa tim....

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Imam 4GB RAM-a i ponekad mi bude ovakva situacija (nisam još skužio je li nakonkorištenja nekog programa ili nesto drugo...). Znam da dio ide na Video memoriju, al svejedno je previše za upaljen Firefox...

U čemu bi mogao biti problem?

Takodjer cest problem jednom sam igro bioshock infinite i kada sam izasao primjetio sam da je ram usage skocio na 100% i cijelo vrijeme je bilo toliko makar sve pogasio, presao sa win 7 na 8.1 i isto mi bilo i onda sam nesto napravio slicno onome gore sto sam naveo i od onda nemam taj problem, a vec sam nekoliko puta reinstaliro win i na hdd i na ssd tako da mislim da je to neki bug žešći. Probaj ono sto sam gore napisao i za hdd 100% usage

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
D3lBoy kaže...

Probaj ono sto sam gore napisao i za hdd 100% usage

To mi je već disable-ano po defaultu.

15 godina

Nek provjeri da li ima zakazanu automatsku Defragmentaciju jer i to zna jako opteretiti sistem a radi u pozadini pa možda i ne skužiš da je to u pitanju!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
andi.cro kaže...

Nek provjeri da li ima zakazanu automatsku Defragmentaciju jer i to zna jako opteretiti sistem a radi u pozadini pa možda i ne skužiš da je to u pitanju!

I to je izgašeno odmah pošto imam SSD...

14 godina
neaktivan

Frend mi dao laptop HP Pavilion g7 da mu instaliram osmicu... ukljucim legacy boot, iskljucim secure boot i postavim da mi se boota sa internog CD roma, sejvam settingse i u boot dijalogu mi izbacuje samo EFI opciju i boot sa HDDa. molim pomoc

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Pa napravi bootabilni usb sa windowsima 8.1 koji ce podržavati gpt, uefi, secure boot i fast boot...   A bios na default tada... 

0 0 hvala 0
16 godina
MobyMaster kaže...

Frend mi dao laptop HP Pavilion g7 da mu instaliram osmicu... ukljucim legacy boot, iskljucim secure boot i postavim da mi se boota sa internog CD roma, sejvam settingse i u boot dijalogu mi izbacuje samo EFI opciju i boot sa HDDa. molim pomoc

-hajd pročitaj:

uključiš legacy? isključiš sec., dakle želiš NE-UEFI/GPT? btw, još je i FastBoot + možda još neka opcija dok win 8 (pravi) treba imati stari i EFI boot.

-koristi QuickBootMenu F9 il tak nešt.. pa vidi kakav je 'CD'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Kliknuo sam i taj f9 i pojave mi se samo dvije opcije ali nikad dvd room... Mozda je problem jer su mi windowsi na dvd-rwu ?

16 godina

tad nije bootabilan s trenutnom postavkom BIOSa/UEFIja.. (ili uopće nije bootabilan).

možda kraće, reset BIOSa, učitat će vjerojatno EFI-sec.. (podesi ostalo, npr isključen FastBoot, omogući QBM-F9 itd.), jer ispravna 8mica bi morala bootati.

Ako ni tad nema, tad 90% uopće nije boot medij, neispravan ili player..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 22:10 (ihush).
13 godina

Pomalo čudan problemčić mi se dešava ponekada (upravo sada XD) i to SAMO u Win 8.1.

Koristim bluetooth Havit miš na laptopu već 2 godine.

Kada surfam,po desktopu klikam....počne ni miš trokirati(indetično kao kada ima slabe baterije),dok u bilokojoj igrici radi savršeno!?

Baterije su nove,ponekada se dešava i nkada nije pravio takve probleme u Win 7.

Eh da,u safe modu radi savršeno!

Ovi iz Microsoft supporta nemaju pojma-kažu da je do miša,no to se dešava i ako stavim drugi miš!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako nije miš, tad je USB port sumnjivac.. ako imaš USB-3 + ako nešto radi npr ext.hdd .. priključi na drugi (usb2) port.

provjeriri drivere i sl. možda čak powermanagment, dali je na punjaču itd..

13 godina
ihush kaže...

ako nije miš, tad je USB port sumnjivac.. ako imaš USB-3 + ako nešto radi npr ext.hdd .. priključi na drugi (usb2) port.

provjeriri drivere i sl. možda čak powermanagment, dali je na punjaču itd..

Na USB-3 je čisto zato što sami bluetooth je malen pa mogu uštekati i usb od tipkovnice(portovi su glupo staviti preblizu,ne možeš uštekati 2 USB hardwarea istovremeno)

Na lapu imam sa desne strane 2 USB-3 i jedan USB-2 sa ljeve,a koristim miš,tipkovnicu i stick od neta-tako da moram koristiti samo USB-3.

Sami miš nema drivere.

Na supportu su mi "kao" provjerili sve drivere(pa tako i USB+3),koji su "kao" OK!

To "kao" navodim jer znam da sheru,sve mi je koa OK a meni na lapu ne radi FN tipka,touchpad je sheban(ne rade driveri onako kako bi trebali+još što ne mogu isključiti touchpad...)

Ma jedu g..na!

16 godina

- .. nabavi USB HUB (pametnije 2.0 i jeftinije).

- ovisno o chipsetu, USB 3.0 (+driveri) može biti koma.

13 godina
ihush kaže...

- .. nabavi USB HUB (pametnije 2.0 i jeftinije).

- ovisno o chipsetu, USB 3.0 (+driveri) može biti koma.

Ah morati ću,jer mi ionako treba više portova!

A što se tiće USB 3.0 + Windows 8.1 + driveri za ASUS X550D lap---KATASTROFA,uopće ne vidim razliku u brzini,štoviše USB 2.0 mi je brži!

16 godina
Milka30 kaže...
..

A što se tiće USB 3.0 + Windows 8.1 + driveri za ASUS X550D lap---KATASTROFA,uopće ne vidim razliku u brzini,štoviše USB 2.0 mi je brži!

- koji chipset/CPU .. AMD?

.. kad ja to kažem ispadne flamewars. Chipset+driveri + različite kategorijie MBO, propustnost PCI staza.. jedan dio ima problema boot s USBa itd.

na to npr flash drive, bez obzira na deklaraciju, stvarna brzina je nešto drugo, ugl jeftini=spori, bez obzira dal piše 2-ili-3.

-sporije uređaje (miš i sl.) treba spajati na 2.0 ako se može, oni svejedno rade na 1.1 standardu (kompatibilnost je nešto drugo).

-diskovi (hdd-flash..) ovisi o PCju, na slabijem se bolje ponašaju (glađe) na 2.0 jer nema zagušenja ostatka sistema, dok je sam transfer 2.0 dovoljan/iznad brzine vanjskog diska do 40MBs (teorija do 60).

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 14:34 (ihush).
14 godina

Imam problem sa Windows 8.1 i Homegroup.

Napravim na svojem računalu Homegroup i odem na laptop i drugo računalo koji su isto na Windows 8.1 da se pridružim Homegroup i utipkam točan password i kaže da je netočan i nikako se ne mogu pridružiti. Vrijeme i datum su usklađeni na svim računalima. Ima li netko kakvu ideju.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
11 godina

i ja sm probao sa Homegroup napraviti to, na kraju sam odustao jer nisam nikako mogao proći verifikaciju na tabletu.

Tak da sam na kraju sam jednostavno stavio SHARE cijeli folder (na read only) koji hoću i bok

16 godina

homegroup je.. (kako blago reći?) bezvezarija. Ali ako radi OK. goto end :)

-prvi korak je (kad OS prvi put prepozna novu mrežu) odabrati npr home/work sve ostalo se tretira kao public mreža. Public zaključava npr share/firewall. Preporuka work.

-drugi korak je username i pass, ako je identično na više PCja (OSeva) tad je OK, ako nije, kreirati na svakom PCju ostale usere/pass kojima se želi dopustiti share (nije pametno/predviđeno koristiti drugog usera s drugog PCja). Odrediti dali je 'user' ili 'administrator' ili nešto treće.

-treći korak je sam share, ovisno o work/home defaultno se shara file/print ili multimedija.. ostalo user sam određuje. Preporuka, napraviti folder 'zashare' na nekom disku i shareati ga. Permisioni se mogu podešavati (ali recimo da svima damo 'admin' ... jer ipak je kućna mreža, ili kako tko želi).

Gotovo. Mora raditi neovisno o OSu-PCju-tablet-mob.. jer mreža je jedna, jednaka pravila.

end:

Problemi: npr ovisno o ISPu (firmwareu), sam router tj switch, može biti firewallan, tj PC kroz LAN port ne mora imati pristup ostatku, ne vide se, nema ni pinganja. Nema pomoći nego drugi switch (ili čekati da ISP promijeni postavke, pa radi parmjeseci, opet ne radi itd.). Kroz wlan recimo to radi. Ako je to problem, nema kemijanja na PCju koje to fixa (osim npr kroz internet kao teamviewer-vpn-skype-hamachi..), tad nije LAN, nego WAN.

0 0 hvala 0
15 godina

Ovo nije "problem" ali meni je!!!

Kako zauvijek isključiti ono kretensko održavanje ( maitance )???

Pali se 10x dnevno i ja 10x dnevno to isključujem i ono opet i uvijek kada se pokrene meni igrica zašteka i sve se zblokira tak da po neki put moram resetirat komp!!!

Da se bar upali kada je komp u "idleu" ali ne, upali se uvijek kada ne treba 

Toliko me nervira da ću ako ne riješim, vratiti se na 7-micu!!!

Probao sam neku večer ostaviti preko cijele noći u nadi da će odraditi to šta radi ( nemam pojma šta uopče radi ) ali ujutro je još bilo uključeno!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice