Sistem maintenance je kompleksan proces i treba mu i veza sa ms serverima, pa se ponekad proces oduži ako veze trenutno nema.
Defragmentaciju onemogući i sistem maintenance će ju preskočiti.
Sistem maintenance je kompleksan proces i treba mu i veza sa ms serverima, pa se ponekad proces oduži ako veze trenutno nema.
Defragmentaciju onemogući i sistem maintenance će ju preskočiti.
Defragmentacija nije loša stvar za HDD i ukljuciti ce samo ako je potrebna!
Kaj se tice SSD-a, ne treba se brinuti jer winsi znaju da se taj tip diska ne defragmenta pa ga sigurno nece automatski odrediti za to.
Druga prica je ako korisnik ne zna pa manualno pokrene defrgm.za SSD disk!
Pozdrav,
imam jedan problem, pojavljuje mi se bsod s porukom BAD_POOL_HEADER.
Zanimljivo je da se to dogada samo kad sam na faksu i spojen sam na njihov wlan.
Googlajuci sam pronasao da bi moglo biti do rama/hdd-a, al mislim da nije posto mi se nijednom doma nije dogodilo nego samo na faksu(i nije onako random nego cijelo vrijeme)
Takoder sam nasao da bi mogao biti problem u AVG-u, kojeg sam obrisao, al opet problem.
Ima tko kakvu preporuku?
Hvala.
Pozdrav,
imam jedan problem, pojavljuje mi se bsod s porukom BAD_POOL_HEADER.
Zanimljivo je da se to dogada samo kad sam na faksu i spojen sam na njihov wlan.
Googlajuci sam pronasao da bi moglo biti do rama/hdd-a, al mislim da nije posto mi se nijednom doma nije dogodilo nego samo na faksu(i nije onako random nego cijelo vrijeme)
Takoder sam nasao da bi mogao biti problem u AVG-u, kojeg sam obrisao, al opet problem.
Ima tko kakvu preporuku?
Hvala.
Ljudi pričaju po forumima da je Avira krivac za to, jel imaš možda Aviru ili neki drugi AV program koji bi mogli stvarati takav problem?
Ako nije do AV programa onda vele da je sigurno do nekog DRIVERA ( ako veliš da su RAM i DISK-ovi u redu )!
EDIT: Nađoh nešto što bi ti možda riješilo problem...
Windows Maintenance je stvarno jedna od većih tlaka proizašla iz kontraverznog MS-a, koji uvijek uspije smisliti neku glupost. Mene je izluđivao do bola, jer je dugo trajao, gotovo uvijek bi se javljao kad bi sistem bio idle, uredno bi zakovao CPU na 100% dobrih 20 minuta, jednom riječju, užas...Jednu noć sam zasukao rukave i odlučio se riješiti toga govna. Da sad ne mudrujem, evo linka kako. Najbolja je ova opcija korištenjem PSExec programa, samo prati upute.
http://superuser.com/questions/497500/disable-automatic-maintenance-in-windows-8
sinoc sam slucajno kliknio ''OK'' da mi skine update na win8.1...i to je trajalo sat vremena,i upale se windowsi,reko sve je ok...
idem samo resetirat laptop da provjerim je sve ok...i pojavi se ovo i vise nema sanse da ikako udje u windowse...
http://forums.toshiba.com/tshb/attachments/tshb/brd_win8/4446/1/2014-02-07%2014.36.23.jpg
molim pomoc
sinoc sam slucajno kliknio ''OK'' da mi skine update na win8.1...i to je trajalo sat vremena,i upale se windowsi,reko sve je ok...
idem samo resetirat laptop da provjerim je sve ok...i pojavi se ovo i vise nema sanse da ikako udje u windowse...
http://forums.toshiba.com/tshb/attachments/tshb/brd_win8/4446/1/2014-02-07%2014.36.23.jpg
molim pomoc
Potraži među dvdima koje si dobio uz laptop repair disc, bootaj i neka sam popravi što je smrdao. Ili, na drugom kompu skini untouched ISO 8.1 i isti postupak.
Prije svega pozdrav, novi sam ovdje.
Imam problem sa svojim laptopom. Sinoć sam nakon godinu dana korišćenja uradio update na Win 8.1. Danas, kompjuter mi je nevjerovatno spor. CPU je zakucan na 99%, ne mogu čak ni You tube da pokrenem kako treba. U čemu je fora ?
Izgleda da taj update sa 8 na 8.1 nesto zezne jer nisi jedini koji ima neke probleme nakon toga, najbolje je napraviti frisku instalaciju win.8.1...ja tako uradio i sve je ok!
Izgleda da taj update sa 8 na 8.1 nesto zezne jer nisi jedini koji ima neke probleme nakon toga, najbolje je napraviti frisku instalaciju win.8.1...ja tako uradio i sve je ok!
Može li se kako sada vratiti na 8.0 jer sam ja bio sasvim zadovoljan kako je ona radila? Meni bolje nije trebalol.
Imam problem sa svojim laptopom. Sinoć sam nakon godinu dana korišćenja uradio update na Win 8.1. Danas, kompjuter mi je nevjerovatno spor. CPU je zakucan na 99%, ne mogu čak ni You tube da pokrenem kako treba. U čemu je fora ?
Mozes pogledat/stavit sliku sta ti je to zakucalo CPU na 100%
Mozes pogledat/stavit sliku sta ti je to zakucalo CPU na 100%
Vjerojatno ti Windowsi rade onu njihovu optimizaciju (automatic maintenance), da li imas kod sata (u kutu desno) na zastavici mali sat (kao na slici)?
Ako ti to smeta netko je par postova prije pisao o tome i stavio link kako da se to srediVjerojatno ti Windowsi rade onu njihovu optimizaciju (automatic maintenance), da li imas kod sata (u kutu desno) na zastavici mali sat (kao na slici)?
Ako ti to smeta netko je par postova prije pisao o tome i stavio link kako da se to sredi
Taj sat je stajao i onda sam samo kliknuo Stop Maintenance i on je nestao. Sada ću pokušati ovo kao što je gore navedeno. Mada mi ova opcija preko ovoga PSEXEC nije jasna. ( Jbg tele sam za laptop)
Može li se kako sada vratiti na 8.0 jer sam ja bio sasvim zadovoljan kako je ona radila? Meni bolje nije trebalol.
ma i ja bi to najradije napravio,koji ce mi ovo k....
inace nakon sto sam 2 put usao u safe mode (ali nisam nista prckao) i par put resetirao komp,sad opet hvala bogu radi...
al ko za k... ja i zena gledali film,ovo sranje iskocilo...i ja refleksno bez da sam čitao kliknio OK i sranje...sat vremena neke instalacije koju nije moglo poništit ili zaustavit,koja glupost...
imam USB 3.0 stick i ukljucim ga u USB2 port na racunalu i brzina prijenosa MKV filea od 4gb je 8.30MB/s
ukljucim ga u USB3 port (direkt na maticnu) i brzina se popne na mozda 11-12MB/s
rijec je o kingston i xdata stickovima..
koji je vrag sa svim windowsima i malim brzinama prijenosa sa stickova?
imam USB 3.0 stick i ukljucim ga u USB2 port na racunalu i brzina prijenosa MKV filea od 4gb je 8.30MB/s
ukljucim ga u USB3 port (direkt na maticnu) i brzina se popne na mozda 11-12MB/s
rijec je o kingston i xdata stickovima..
koji je vrag sa svim windowsima i malim brzinama prijenosa sa stickova?
-to nema veze s win, nego sa hardwareom. Preduvijet je 'pravi' kontroler, driver i (uobičajno usko grlo) sam flash disk. Jeftiniji modeli su upravo zato jeftiniji, provjeri na njihovim str.. stvarne/teoretske brzine. USB3.0 je samo standard, ne čarobni štapić... (ima i gorih/sporijih modela, ima i boljih/bržih, cijena govori sve).
-dodatno razlike imaš za Read/Write i ovisi o filesysu + clusteru. Reklama će isticati samo (teoretski/idealan) transfer. Brzine od 20-30 naviše su OK (to može i USB2.0), dok topmodeli idu 50-100 i više.. ali ponekad neostvarivo (i izaziva blokadu-zastoj čitavog sistema, ovisi o chipsetu, kontrolerima, slobodnim stazama... tek na jačim MBO se taj transfer može iskoristiti bez sideefekta).
Imam instaliran W8.1..Asrock h81 dgs rev2.0
Meni uopće ne radi usb 3.0, odnosno novi stick Kingston dt 100 g3 16 GB prepoznaje kao usb 2.0..
Portovi rade, ali na 2.0..Plus što navodi status sticka-može raditi brže..
Driveri su instalirani, čini mi se da je problem sa intelovim usb 3.0 driverom i W8.1..
Ako netko ima kakvo rješenje?
Imam instaliran W8.1..Asrock h81 dgs rev2.0
Meni uopće ne radi usb 3.0, odnosno novi stick Kingston dt 100 g3 16 GB prepoznaje kao usb 2.0..
Portovi rade, ali na 2.0..Plus što navodi status sticka-može raditi brže..
Driveri su instalirani, čini mi se da je problem sa intelovim usb 3.0 driverom i W8.1..
Ako netko ima kakvo rješenje?
Jel si gu turnul v pravi port?
Na matičnoj imaš i 2.0 i 3.0 priključke pa...
NHF na mom pitanju ak to znaš
Pozz
kupio sam novi komp i sada ugradio samsungov ssd. Posto su windowsi bili gore,ja sam pomocu samsung data migration prebacio sve sa mehanickog diska i pisalo je da je sve u redu. Sada ja vidim da su oba diska jednaka a on i da lje boota s c diska i ako nesto stavin na desktop stavlja na mehanicki a ne na ssd. I kad se instalira nesto on i dalje sam instalira na mehanicki. Gledam u disk manageru i pise da je ssd primarna a za mehanicki da je boot i primarnani jos par stvari. Kako da to popravim. Da formatiram mehanicki? napravio sam recovery na usbu prije kloniranja.
Unaprijed hvala
Imam problem koji nisam nikad doživio, a nainstalirao sam hrpetinu win u životu.
1. Imam funkcionalan laptop (dual boot win + linux, win su otišli, pa idem sve pregaziti s novom instalacijom, u linuxu sve radi)
2. Pokrenem instalaciju win i kod brisanja postojeće particije postupak zapne i traje vječno
3. Restartam komp da počnem ispočetka
4. Više se ne želi bootati linux, neće ući u bios, neće pokrenuti postupak instalacije s DVD-a, samo stoji ASUS logo i tako bez ikakvog pomaka
Na drugom laptopu se pokreće instalacija s istog tog DVD-a...
Pozz
kupio sam novi komp i sada ugradio samsungov ssd. Posto su windowsi bili gore,ja sam pomocu samsung data migration prebacio sve sa mehanickog diska i pisalo je da je sve u redu. Sada ja vidim da su oba diska jednaka a on i da lje boota s c diska i ako nesto stavin na desktop stavlja na mehanicki a ne na ssd. I kad se instalira nesto on i dalje sam instalira na mehanicki. Gledam u disk manageru i pise da je ssd primarna a za mehanicki da je boot i primarnani jos par stvari. Kako da to popravim. Da formatiram mehanicki? napravio sam recovery na usbu prije kloniranja.
Unaprijed hvala
Kada se klonira s HDD na SSD onda je potrebno HDD iskljuciti iz kompa i bootati preko SSD-a, ovako ti je boot otisao ma HDD.
Trebas ili boot staviti na SSD ili ponoviti postupak ali da napravis ono iz prve recenice.
Pozz
Unaprijed hvala
Kada se klonira s HDD na SSD onda je potrebno HDD iskljuciti iz kompa i bootati preko SSD-a, ovako ti je boot otisao ma HDD.
Trebas ili boot staviti na SSD ili ponoviti postupak ali da napravis ono iz prve recenice.
To dovoljno u biosu napraviti pa pobrisati sve sa HDD-a ili moram jos nesto? Jer neznam je li neke stvari kod kloniranja pobrisao s HDD-a pa da nebude potpuno kloniranje
@ izvone.. kloniranje je kloniranje. Ako nema grešeke (ili dovoljno mijesta) tad je identično.
-BIOS određuje boot disk. Defaultni redosljed je po portu SATA0-1-2.. (od nule ili od 1). Odspoji HDD i bootaj sa SDDa za provjeru, nakon tog ponovo spoji HDD.
-btw, previše stvari radiš na ćoravo... ta metoda nije preporučljiva.
@ izvone.. kloniranje je kloniranje. Ako nema grešeke (ili dovoljno mijesta) tad je identično.
-BIOS određuje boot disk. Defaultni redosljed je po portu SATA0-1-2.. (od nule ili od 1). Odspoji HDD i bootaj sa SDDa za provjeru, nakon tog ponovo spoji HDD.
-btw, previše stvari radiš na ćoravo... ta metoda nije preporučljiva.
Isto radio i na sedmici i on je pobrisao sve sa starog i ovog stavio bood,samo osmica ovako zaje
Pozz
kupio sam novi komp i sada ugradio samsungov ssd. ..
Nisi nešto dobro napravio. Da je clone diska bio ispravan, nakon odspajanja HDDa (i nakon podešavanja BIOSa) bi trebao krenuti boot sa SSDa. Ako to radi, tek onda možeš ići formatirati HDD. Ovako, imaš neku mix situaciju gdje boot (valjda) ide sa SSDa (to je ona particija od 100MB) a bootaju se windowsi sa HDDa. I naravno da sve sprema na HDD.
Napravi backup, formatiraj SSD i kloniraj ponovno sa gpartedom. Nakon završenog kloniranja, odspoji HDD i bootaj sa SSDa. Ako sada radi, problem riješen. Formatiraj HDD i to je to.
A ako ne radi, RTFM. Nešto krivo radiš čitavo vrijeme...
Sada nisam citao ovih proslih 50 stranica pa cu pitati ako netko zna rjesenje.
Dogodi mi se povremeno da jednostavno start ikonica ne radi kada kliknem misom na nju. Radi se naravno o win 8.1.
Znaci, kao da ne postoji. Imam ukljucenu opciju Auto-hide the taskbar i kada hoveram misom u donji lijevi kut na start, traka se ne dize nego moram pomaknut na neko drugo mjesto gdje imam neku drugu ikonu i tada se traka podigne.
Tada kliknem na start, nista se ne dogodi, a ista stvar je i sa desnim klikom, opet nista. Kada stisnem windows tipku na tipkovnici, normalno se otvori. Windows je originalan i up-to-date.
Citao sam malo po netu, ali nitko nema konkretno rjesenje. Sto ja tada napravim je da srusim explorer.exe i ponovo ga pokrenem pa opet radi. A cuo sam da Microsoft govori kako to nije do njih.
pozdravljam. kupio sam laptop i na njemu je bio orginalni windows 8 licenciran, medzutim buraz je odnio laptop kolegi daga formatira, majstor je izbrisao windows 8 sa laptopa i instalirao 7. zanima me kako mogu vratiti orginalnu windows 8 na laptop , imam sve racune i podatke laptopa.kupljen je uadnji hvala