Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.515.789
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Pozz!

Trenutno imam HDD 5400RPM kojem se nekad zna desiti neka tromost i sporost i smeta me to malo, pa me zanima, s obzirom da imam 64GB USB 3.0 i USB 3.0 kontroler na ploči, mogu li i ISPLATI li se dignut Windowse na taj USB? Jer sam čuo da se to može..

Hvala 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1

može ako je zadovoljavajuća brzina (zaboravi na 3.0)..

-dali se ISPLATI? lol... (recimo ne, jer je isplativost stvar novca-zarade, dali ti treba, tko zna.. ako ti ne znaš itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
ihush kaže...

može ako je zadovoljavajuća brzina (zaboravi na 3.0)..

-dali se ISPLATI? lol... (recimo ne, jer je isplativost stvar novca-zarade, dali ti treba, tko zna.. ako ti ne znaš itd.).

Ma uglavnom mi treba nešto što bi mi brže radilo od trenutnog diska, pa zato pitam za isplativost..

Riječ je o Kingston Datatraveler 100 G3 64GB Modelu

16 godina
Windows 8 i 8.1

Prelazim s 7-ice na 8.1 i sad me zanima je li treba napraviti update BIOS-a?

I hoće li raditi 7-ica nakon flashanja BIOSa s obzirom da piše da je za 8-icu? Trebala bi, al eto pitam da budem siguran....

I ako netko ima siguran link za čistu instalaciju 8.1 bio bih zahvalan. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...
..

Riječ je o Kingston Datatraveler 100 G3 64GB Modelu

-  stvar u deklariranom i stvarnom.. obično cijena otkriva stvarnu brzinu. Ako ti na USB 2.0 kopira (R/W) s 10-20MB/s (teoretski max 40, realno oko 30MB) tad je OK. Ali razlog je pogrešan... no svejdno probaj, testiraj..

btw različiti FS i cluster daju različite rezultate.. defaultno se korsiti FAT32/veliki sektor koji tad daje 'zavaravajuću' brzinu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 22:24 (ihush).
13 godina
brkan83 kaže...

kupio sam win 8 odmah kada je izasao na njihovoj sluzbenoj stranici, do sad nisam jos nista od komponenti mjenjao

1. dali je moguce nesto promjeniti kao npr. maticnu plcu

2.dali ga mogu totalno formatirati i staviti na drugi komp, imam ga u iso. formatu i na dvd-u.

Vidim da ti nitko nije odgovorio pa cu probati ja, mozda moje informacije nisu sto posto tocne pa neka me netko ispravi, ako sam sta krivo rekao.
1. Ukoliko mjenjas maticnu plocu morat ces reinstalirati i Windows, davno je bilo postavljeno to pitanje u ovoj temi (ili u Windows 7) tako da se bas i ne sjecam.

Sto se tice procesora, graficke i ostaloga, to mozes mjenjti kako hoces (samo obrisi drivere od stare graficke prije nego sto upogonis novu)...

2. Mozes

Opet ponavljam mislim da su tocni odgovori, ali ako nisu neka me netko ispravi...

15 godina
Windows 8 i 8.1

Kako vidjeti koju vrstu zaštite koriste pronađene Wi-fi mreže?

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

U subotu sam bio u posjeti obiteljskim prijateljima koji su nabavili novi Acerov laptop sa predinstaliranim Windows 8.1 operativnim sustavom. Da budem iskren, nije da Start fali, malo jest neobicno, ali ukupni dojam je da mi je Windows 7 drazi, ne zbog tipke Start vec stoga sto je snalazenje, barem meni, u njima lakse. Sto manje klikanja do zeljenog cilja, to bolje!
Lijepi pozdrav svima iz Aalena {#}{#}!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Zdravo, 

Imam jedan problem. Naime, pc i laptop su mi spojeni kuci na isti Wifi, odnosno mrezu. Sta god uradim na chromeu, to isto se odrazi i na PC. Npr. dodam neki bookmark na chrome, isti ce se pojaviti i na pc-u. Kako da to ustimam i da mi se ne desava vise, malo ide na zvice?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Zdravo, 

Imam jedan problem. Naime, pc i laptop su mi spojeni kuci na isti Wifi, odnosno mrezu. Sta god uradim na chromeu, to isto se odrazi i na PC. Npr. dodam neki bookmark na chrome, isti ce se pojaviti i na pc-u. Kako da to ustimam i da mi se ne desava vise, malo ide na zvice?

Hvala!

Prijavio si se kod instalacije Chrome-a. Ili se odlogiraj, ili podesi sinkronizaciju.

https://support.google.com/chromebook/answer/1281195?hl=en

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
Almin94 kaže...

Zdravo, 

Hvala!

Prijavio si se kod instalacije Chrome-a. Ili se odlogiraj, ili podesi sinkronizaciju.

https://support.google.com/chromebook/answer/1281195?hl=en

Pogledaj si postavke od Chrome.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Zaboravi napisati, nisam se prijavio, odjavljen sam. Samo sam na laptopu prijavljen na google.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Zaboravi napisati, nisam se prijavio, odjavljen sam. Samo sam na laptopu prijavljen na google.

Koliko vidim po netu, to nije moguce :)

A jesi u opcijama ugasio sinkronizaciju?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
Windows 8 i 8.1

Microsoft nam je napokon  ''poklonio'' alat za download i izradu medija za instalaciju Windowsa 8.1 Update 1.

Iako su jednostavnije mogli dati linkove na servere, što bi i kraće trajalo ,ali dobro, bolje i to nego skidati sumnjive verzije sa torrenta, koje onda ne možete aktivirati, jer ih vaš originalni ključ ne prepoznaje.

Dakle, s njim možete downloadati i izraditi bootabilni usb ili iso,

točno onu verziju koja vam treba,
s jezikom po želji
 i arhitekturom koja vam treba (32 ili 64 bita).
Brzina downloada, naravno, ovisi o brzini vaše veze,
a kad download završi, program će provjeriti podatke
i nakon toga napraviti iso ili usb,
 ovisno o tome što ste na početku odabrali.
Tako da više nema potrebe za traženjem instalacije po bespućima interneta.

Windows 8.1 Installation Media Creation Tool

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 18:00 (kizo2703).
13 godina
kizo2703 kaže...

Microsoft nam je napokon  ''poklonio'' alat za download i izradu medija za instalaciju Windowsa 8.1 Update 1.

Iako su jednostavnije mogli dati linkove na servere, što bi i kraće trajalo ,ali dobro, bolje i to nego skidati sumnjive verzije sa torrenta, koje onda ne možete aktivirati, jer ih vaš originalni ključ ne prepoznaje.

Dakle, s njim možete downloadati i izraditi bootabilni usb ili iso, točno onu verziju koja vam treba, s jezikom po želji  i arhitekturom koja vam treba (32 ili 64 bita). Brzina downloada, naravno, ovisi o brzini vaše veze, a kad download završi, program će provjeriti podatke i nakon toga napraviti iso ili usb, ovisno o tome što ste na početku odabrali.Tako da više nema potrebe za traženjem instalacije po bespućima interneta.

Windows 8.1 Installation Media Creation Tool

Dali taj post i link vrijedi i za kupljeni 8 pro, ako skinem taj 8.1 dali ce raditi i traziti od 8 key? i dali radi sam ili treba staviti 8 prvo?

13 godina
kizo2703 kaže...

Zna netko možda, ta verzija se stalno nadograđuje i svaki put se skine najnovija verziaj sa svim patchevima, il je fiksni ISO star tko zna koliko?

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
. il je fiksni ISO star tko zna koliko?

pogodi. :)

-fix, jer bi inače bilo tisuće buildova, divlji zapad (kao kod pingvina).

-to je možda i pametnije, npr slipstream.. bolje izbjeći, jer se ograničava na npr chipset i sl. desi se da moraš imati par verzija installa za razna računala + uvijek novo dolazi.. tad je (mala gnjavaža) lakše/sigurnije nakon installa pokrenuti SP i to je to.. (10-15 min..). Naravno, ima i suprotnih potreba. Svatko odlučuje za sebe.

13 godina
ihush kaže...
CyberDemonVZ kaže...
. il je fiksni ISO star tko zna koliko?

pogodi. :)

-fix, jer bi inače bilo tisuće buildova, divlji zapad (kao kod pingvina).

-to je možda i pametnije, npr slipstream.. bolje izbjeći, jer se ograničava na npr chipset i sl. desi se da moraš imati par verzija installa za razna računala + uvijek novo dolazi.. tad je (mala gnjavaža) lakše/sigurnije nakon installa pokrenuti SP i to je to.. (10-15 min..). Naravno, ima i suprotnih potreba. Svatko odlučuje za sebe.

Da, ima smisla..

Ja cesto slazem tudja racunala, pa kad sam snimao s originalnim ISO-m, na sporoj internet vezi mi je skidalo update nekoliko sati :/

Sad svako malo skinem s torrenta netaknute windowse, ali sa aktualnim patchevima u jednom direktoriju koji se sami instaliraju. A sva sreca, sad imam i brzu vezu s netom :)

16 godina

- pogrešno:

- Prvo tipkati 'na glas' (o izvoru OSa), to se jednostavno preskoči.. (psssttt).

- drugo, jednaka stvar su update DVDi.. čemu skidanje (ipak rizično) OSa kad može samo origigi updatea? Pročitaj Kizine postove-teme.. offline wsus. Time eliminiraš i prvu pogrešku. Dodatno, brzim internet vezama, postane nepotrebno.. (lako, brzo) i bez tog, jer uvijek ima neki noviji update, dok su neke stvari lančane-redoslijed, pa ih se ne može ubrzati.

16 godina
brkan83 kaže...

Dali taj post i link vrijedi i za kupljeni 8 pro, ako skinem taj 8.1 dali ce raditi i traziti od 8 key? i dali radi sam ili treba staviti 8 prvo?

Da.

CyberDemonVZ kaže...

Ja cesto slazem tudja racunala, pa kad sam snimao s originalnim ISO-m, na sporoj internet vezi mi je skidalo update nekoliko sati :/

Sad svako malo skinem s torrenta netaknute windowse, ali sa aktualnim patchevima u jednom direktoriju koji se sami instaliraju. A sva sreca, sad imam i brzu vezu s netom :)

Ja, kad nekome instaliram sistem, to uvijek radim kod sebe, gdje znam da imam ''brzu'' internet vezu.

Za te stvari postoji WSUS Offline Update.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 13:47 (kizo2703).
14 godina
Windows 8 i 8.1

Pošto sam novi korisnik Windowsa 8.1 Pro.
Zanima me kako će mi se prikazivati nadogradnje za Skype te Viber.
Pripadajuće aplikacije sam "downloadao" s pripadajuće trgovine.
Sada me zanima hoće li se (kada bude dostupno) aužiriranje prikazati unutar pripadajuće aplikacije (neka oznaka) ili će Update biti dostupan putem Windows 8.1 trgovine?

lp!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Može li netko pomoć, naime imam problem sa HDDom od laptopa..

na njemu je bio Win 8 i stavljen je da se upgrejda na Win 8.1 i onda se za vrijeme upgrejda nes brejkalo i sad mi pri pokretanju laptopa pise da nema OS-a,

onda sam ga spojio na komp da spasim podatke, posto sam imao dvije particije sa one na kojoj nije OS sam spasio sve podatke dok ova particija na kojoj je bio OS ima strasnih problema,

kad god prebacujem podatke sve zatrokira i brzina prbacivanja je strasno mala(manja od 1mb/s).. ne znam sta da napravim jer svim podatcima sa te particije mogu pristupiti na jednostavan nacin i video i slike "rade" ali kad zelim prebaciti cim je file malo veći to ne zeli prebaciti...
Dajte molim vas pomozite jer su mi stvarno bitni podatci koji se nalaze na toj particiji...

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

pozdrav sima, 

ovako, sutra planiram da kupim novi processor i novu maticnu, trenutno mi je instaliran novi windows 8.1 koji sam nedavno kupio, prijatelj mi je rekao da uradim backup windows kljuca,

tako da kad stavim sutra novu plocu to sve radi kako trebam, kako da uradim taj backup ? hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav sima, 

ovako, sutra planiram da kupim novi processor i novu maticnu, trenutno mi je instaliran novi windows 8.1 koji sam nedavno kupio, prijatelj mi je rekao da uradim backup windows kljuca,

tako da kad stavim sutra novu plocu to sve radi kako trebam, kako da uradim taj backup ? hvala puno

Skini i pokreni ProduKey, zapiši ključ.

11 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

pozdrav sima, 

Skini i pokreni ProduKey, zapiši ključ.

pokrenuo sam program isto sada samo product ID da zapisem ? jer product key imam na kutiji od cd-a 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 18:11 (siick_bubble_gumm).
16 godina

pokrenuo sam program isto sada samo product ID da zapisem ? jer product key imam na kutiji od cd-a 

ID tebi ne znači ništa. Samo ne znam u čemu je problem ako znaš ključ? Ne treba ti nikakav backup, to se radi samo u slučaju kada nemaš/ne znaš svoj ključ!

11 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

ID tebi ne znači ništa. Samo ne znam u čemu je problem ako znaš ključ? Ne treba ti nikakav backup, to se radi samo u slučaju kada nemaš/ne znaš svoj ključ!

pa radi se o tome da ako instaliram taj windows i unes taj isti kljuc na novoj maticnoj prepoznace mi komp kao novi komp i nece mi raditi taj kljuc. :) 

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

pa radi se o tome da ako instaliram taj windows i unes taj isti kljuc na novoj maticnoj prepoznace mi komp kao novi komp i nece mi raditi taj kljuc. :) 

Istovremeno može biti samo jedna licenca aktivirana. Ako isti cdkey hoćeš aktivirati i na drugo računalo, ono na prvom računalu će se deaktivirati. Ali tebi to nije problem jer ćeš prvotne Windowse izbrisati.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
13 godina
The Black Iso kaže...

Može li netko pomoć, naime imam problem sa HDDom od laptopa..

na njemu je bio Win 8 i stavljen je da se upgrejda na Win 8.1 i onda se za vrijeme upgrejda nes brejkalo i sad mi pri pokretanju laptopa pise da nema OS-a,

onda sam ga spojio na komp da spasim podatke, posto sam imao dvije particije sa one na kojoj nije OS sam spasio sve podatke dok ova particija na kojoj je bio OS ima strasnih problema,

kad god prebacujem podatke sve zatrokira i brzina prbacivanja je strasno mala(manja od 1mb/s).. ne znam sta da napravim jer svim podatcima sa te particije mogu pristupiti na jednostavan nacin i video i slike "rade" ali kad zelim prebaciti cim je file malo veći to ne zeli prebaciti...
Dajte molim vas pomozite jer su mi stvarno bitni podatci koji se nalaze na toj particiji...

Mislim da bi ti mogao ovdje pomoci Hiren's boot. Ima jako puno korisnih funkcija koje ti pomazu kad ne mozes bootati OS.

Iako nisam siguran da podrzava i ovo sto tebi treba, ali msm da da. Mozda ti moze vise informacija dati netko tko je vise koristio ovaj program (ja samo par puta)

16 godina
AA-d00d kaže...
kizo2703 kaže...

Istovremeno može biti samo jedna licenca aktivirana. Ako isti cdkey hoćeš aktivirati i na drugo računalo, ono na prvom računalu će se deaktivirati. Ali tebi to nije problem jer ćeš prvotne Windowse izbrisati.

nastavak na kizo:  -ili kad je OEM, aktiviran..

(ostali zaboravljaju da je npr student=retail+vlk licenca, to radi..)

@ siick, alatom s datog kizinog linka snimi reg./act. (za svaki slučaj), kasnije uvezeš ako uneseni key ne prolazi aktivaciju. To je smisao takvog backupa.

To ugl ne vrijedi za promijenu HWa, tj tad se aktivacija može resetirat i traži ponovo... (jednako sysprep) Ali MS te uvijete stalno mijenja (i skriva), recimo da su dosta tolerantni.

imaš key, teoretski bi mogao neograničeno puta instalirati/aktivirati... ali, MS nije bentav. Ako se pojavi key na dva istovremeno aktivirana IDa, problem osvisno o licenci. Retail, VLK, OEM.. OEM je jednokratan, veže se uz HW-ID, potrošen. Uz to postoji i učestalost, npr tjedan-mjesec.. ako bi se par dana za redom pojavljivao isti key, tad više automatska aktivacija (možda) ne prolazi..

Ako si kupio OEM (uz HW), instalirao ga, sad mijenjaš HW.. to nije predviđeno licencom.

key je key-aktivator-licenca, ID je generiran broj ovisno o HW+keyu (licenca). ID je beskoristan za korisnika (zato je lako vidljiv, dok je key skriven u kutiji).

za sve slučajeve kad aktivacija neće poziv MSu, 0800300300.. 90% da će tad proći.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice