Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)

poruka: 115
|
čitano: 27.892
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 za dvije godine?
15 godina
neaktivan

Ovo je rijetka informacija

Windows 8 izlazi sredinom 2011

pa ako su sedmicu napravili za 2 godine moce i osmicu zar ne?

A jos su je i planirali dok su radili na sedmici

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ne kužim zašto OS na OS u tako kratko vremena ali ok
bug caruje, um klade valja

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

A zasto jednostavno niste otvorili Wikipediu pa da vidite da Microsoft stanca novi OS svake dvije godine? Sto je tu cudno? Novci su u pitanju. Server familija je druga prica

Izvor Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Microsoft_Windows 

██████████████████████
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 9:45 (Lazarus Long).

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)
Lazarus Long kaže...

A zasto jednostavno niste otvorili Wikipediu pa da vidite da Microsoft stanca novi OS svake dvije godine? Sto je tu cudno? Novci su u pitanju. Server familija je druga prica

Izvor Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Microsoft_Windows 

Ma da ako su windows 7 za dvije godine napravili moce i 8

Jedva cekam.

Odma cu uzeti osmicu :P

bas me zanima koje su one major bugsove popravili i dali su nadogradili sistem za zastitu.

Nadam se da ce osmica potuci Mac Snow Leopard :D

17 godina
protjeran
mrakky kaže...

bolje da se oduži izlazak win8 i da budu kak se spada....makar je win7 savršen nikakvih problema....

baš da je savršen, nije.

16 godina
GamerMaster2041 kaže...

Sedmica nije napravljena za dvije godine ,po milijarditi put!

GamerMaster2041 kaže...

bas me zanima koje su one major bugsove popravili i dali su nadogradili sistem za zastitu.

Potući ga u čemu?? Hoćeš reći da je u nečemu bolji od Sedmice? Jedino u tome kaj napravljen samo za određeni hardver pa nema puno drivera i zato je 5 % brži.

Inače je u mnogim stvarima isti ili inferioran!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

Sedmica nije napravljena za dvije godine ,po milijarditi put!

GamerMaster2041 kaže...

Potući ga u čemu?? Hoćeš reći da je u nečemu bolji od Sedmice? Jedino u tome kaj napravljen samo za određeni hardver pa nema puno drivera i zato je 5 % brži.

Inače je u mnogim stvarima isti ili inferioran!

pa ima nesto kretenu XD

Previse njih koristi mac pa ce windows 8 naterati njih da odu na windows :P

jel sad svatas?

sry na izrazu XP

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 14:46 (GamerMaster2041).
17 godina
neaktivan

Ne vidim razloga za prelazak na 8micu već kroz godinu dana kad sam totalno zadovoljan sa 7micom koju koristim tek 11 mjeseci Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

šta se mene tiče iako ja zagovaram windows 8 i jedva ga čekam blablabla ja ću na njega vjerojatno preći samo ako potrebna konfa bude barem približno ista kao za sedmicu...

16 godina
GamerMaster2041 kaže...

pa ima nesto kretenu XD

jel sad svatas?

sry na izrazu XP

-žalosno da ovakve osobe mogu bez nadzora stručne-kvalificirane osobe imati pristup internetu.

Dado_ZG78 kaže...

Ne vidim razloga za prelazak na 8micu već kroz godinu dana kad sam totalno zadovoljan sa 7micom koju koristim tek 11 mjeseci Neodlučan

- nemoraš, neradi MS novi OS za tebe, kao što nisi morao ni 7 koristiti. Dali kad kupiš kruh i mlijeko (kao osnovne životne potrebe) vidiš neki poseban razlog da to isto napraviš idući dan? To je OS nešto što se u slučaju XPa koristilo 10tak godina. Samo se osvrni na teme 'dali preći s XP na Seven'...  Po ćemu bi iduća verzija (desktop) trebala biti drugačija?

hint, kad izađe 8, iduća verzija će biti u izradi 'vjerojatno' 9ka, iza nje 10... (nazivi mogu varirati). Razvojni tim godinama (unaprijed, jer nemoguće je unazad) razvija platforme, ideje... neke se ostvare, neke (kao FS) ne. U međuvremenu izlaze i serverske verzije, planira se razvoj clouda, home-media servera, spajanje svih uređaja (Tv-vešmašina...).

Dali je npr prije 10-20 godina netko trebao mobitel s ekranom u boji, mp3 player i fotić ili samo telefon? Odgovor bi (vjerojatno) bio, ''što će mi fotić na telefonu....'' dok meni ni danas netreba SMSosim za parking.

(zato nemoj predviđati budućnost, danas donositi odluke na koje nemaš baš nikakvog utjecaja jer će se vjerojatno promijeniti... više puta).

Enivej, bit će bar novih skinova za desktop.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 13:14 (ihush).
16 godina

Nema ali baš nikakve potrebe za novim OS-om do negdje 2013-2014.

Nek se sedmica prvo pretvori u "novi xp" po broju korisnika..

Trying is the first step towards failure.
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
GamerMaster2041 kaže...

pa ima nesto kretenu XD

jel sad svatas?

sry na izrazu XP

-žalosno da ovakve osobe mogu bez nadzora stručne-kvalificirane osobe imati pristup internetu.

Dado_ZG78 kaže...

- nemoraš, neradi MS novi OS za tebe, kao što nisi morao ni 7 koristiti. Dali kad kupiš kruh i mlijeko (kao osnovne životne potrebe) vidiš neki poseban razlog da to isto napraviš idući dan? To je OS nešto što se u slučaju XPa koristilo 10tak godina. Samo se osvrni na teme 'dali preći s XP na Seven'...  Po ćemu bi iduća verzija (desktop) trebala biti drugačija?

hint, kad izađe 8, iduća verzija će biti u izradi 'vjerojatno' 9ka, iza nje 10... (nazivi mogu varirati). Razvojni tim godinama (unaprijed, jer nemoguće je unazad) razvija platforme, ideje... neke se ostvare, neke (kao FS) ne. U međuvremenu izlaze i serverske verzije, planira se razvoj clouda, home-media servera, spajanje svih uređaja (Tv-vešmašina...).

Dali je npr prije 10-20 godina netko trebao mobitel s ekranom u boji, mp3 player i fotić ili samo telefon? Odgovor bi (vjerojatno) bio, ''što će mi fotić na telefonu....'' dok meni ni danas netreba SMSosim za parking.

(zato nemoj predviđati budućnost, danas donositi odluke na koje nemaš baš nikakvog utjecaja jer će se vjerojatno promijeniti... više puta).

Enivej, bit će bar novih skinova za desktop.

Upravo to ja govorim svaki puta kada se radi o razvoju novog OS-a a ljudi odgovaraju tipa:zar već rade na tome,pa tek je izašao xy OS kaj će mi već XZ OS...

15 godina
neaktivan

Pa sedmicu ima jako puno ljudi

0 0 hvala 0
16 godina
Skizzy kaže...

Pa sedmicu ima jako puno ljudi

Operating system usage

Trying is the first step towards failure.
15 godina
neaktivan

samo se nadam da ce windows 8 traziti jos manje rama i ostalog

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
protjeran

Meni osobno totlano nepotrebno. Sedmica je prokleto dobra.

Kladionicarski tipovi na http://betsandtips.blogspot.com/
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Nisi shvatio moj komentar - želio sam reči da što 8mica može u tako kratkom roku ponuditi što se nije moglo staviti samo u service pack za 7micu koja je fenomenalan OS (barem 64 bitna verzija)?

XP je druga priča - solidan OS za svoje vrijeme, no danas samo nužno zlo u vidu VirtualXP-a pod Win7 Professional/Ultimate za (pra)stare aplikacije koje netko još koristi po dužnosti Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina

-zato jer se govori o verziji-generaciji OSa, ne SP-1 ili minornim razlikama kao Vista. Novi OS se planira daleko unaprijed. No nevermajnd... sve je fenomenalno. :)

I meni je seven ljepši ali se o ukusima ne raspravlja i previše su subjektivni.

btw. za što koristiš OS? ... ili koristiš računalo, aplikacije, miša, glazbeni instrument ... uz ovu statistiku.

Meni to zvuči kao da koristiš određeni auto zbog vrste goriva. - ako shvaćaš moj komentar, NHF.

15 godina
i ja kažem da je nepotrebna tako brzo,
i ako to buse nešto osim samog face liftinga, mada pola tih điđa miđa po os-u pola ljudi uopče ne koristi, bilo bi se u redu maknuti sa windowsa kakve znamo, ako već opet rade nešto novo, to što će mi promjeniti izgled taskbara mi malo znači, znači ili nešto konkretno ili ništa,

ja ne kažem da mi na sedmici nije bolje i lijepše nego na xp, je, ali treba iči dalje osim vizuelno,
e sad ako će osmica trebati isto rama da bi šminkeri stavili osmicu jer eto to je nešto novo, opet pušiona,
treba i povečati zauzeče jer bi se onda i vidio konkretan pomak u radu, s nizom novih mogučnosti itd, mada opet kažem pola ljudi ne koristi ni pola os-a
znači ide se u futuru na upravljanje mišlju, na 3D prostora, na povezivanje cijelog kućanstva bla bla nemam pojma,
hoću reči ovakav sad pristup, tipkanjem po tipkovnici, guranjem miša ili prsta po touchpadu itd treba unaprijediti, ako će svaki slijedeči os to imati to nije napredak to je stajanje u mjestu
otprilike ako ste shvatili što hoću reči,
dakle meni sad nakon godine na ovom os-u ne treba za godinu opet os koji funkcionira na isti način tim načinom je dobar i ovaj,
osim da se hurčim ko djete mada nisam odavno, eeeee burazzzz imam ossssmicu eeeee :p
bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina

Mene najviše zanima hoće li u 8 - ici napokon izaći njihov famozno najavljivan / odgađan file system, tzv. WinFS? Trebao je još u Visti izaći, pa su ga zbog razvoja najavili za 7, pa opet ništa od toga. Bilo je čak nekih najava da bi SP1 za 7-icu trebao donijeti njega, ali koliko sam čitao, neće ga biti. Zanima me kako će on funkcionirati, hoće li pravilno prepoznavati datoteke, hoće li ubrzati ili usporiti rad diska... ah... puste sanje, zar ne? Nećemo mi taj FS vidjeti još dugo čini mi se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

winFS ti je u 7 i to u obliku librariesa(tj.biblioteka) samo što nisu neku pompu oko toga radili.

16 godina
odjavljen
g12356 kaže...

winFS ti je u 7 i to u obliku librariesa(tj.biblioteka) samo što nisu neku pompu oko toga radili.

To je samo jedan od dijelova WinFSa koji su bili u planu. Tu je trebalo biti daleko bolje pretraživanje,  drugačiji pristup metapodacima (id3 tagovi npr. više nebi bili dio mp3 fajla nego bi ih sam FS trabao sadržavati kao atribute koje trenutno koristimo (read-only, hidden..)), poboljšani sistem dozvola...

WinFS je bio u jednom buildu Longhorna i nikad više nije bio viđen. Sam koncept WinFSa se vuče od 90ih (od projekta Cairo koji je također otkazan a na čijoj osnovi je Win NT).

Očito da je WinFS proklet od početaka...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

Nekako mi prebrzo izlazi ovaj novi windows

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
xxxxx kaže...

Nekako mi prebrzo izlazi ovaj novi windows

Nova MSova politika.

A baš da je i novi, i nije. To je u osnovi Win7. Ista stvar kao Vista SP2 - Win7 korak.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
g12356 kaže...

To je samo jedan od dijelova WinFSa koji su bili u planu. Tu je trebalo biti daleko bolje pretraživanje,  drugačiji pristup metapodacima (id3 tagovi npr. više nebi bili dio mp3 fajla nego bi ih sam FS trabao sadržavati kao atribute koje trenutno koristimo (read-only, hidden..)), poboljšani sistem dozvola...

WinFS je bio u jednom buildu Longhorna i nikad više nije bio viđen. Sam koncept WinFSa se vuče od 90ih (od projekta Cairo koji je također otkazan a na čijoj osnovi je Win NT).

Očito da je WinFS proklet od početaka...

@g12356: To znam, ali je Libraries samo jedan dio, a i on je, IMHO nekako traljavo napravljen. Moglo je i bolje biti napravljeno.

@Sum_of_all_fears: Vidiš, nisam znao da se WinFS pojavio u buildu Longhorna. Znam da se koncept povlači još odavna, ali nikako da nešto konkretno naprave... sada u zadnje vrijeme nisam čuo puno o tome, ali se sjećam pred Vistu, svako malo je bilo, biti će u Visti, pa neće, pa bude, pa smo odustali, pa staviti ćemo u sljedeću verziju, pa nećemo... Više se nije znalo tko pije, a tko plaća. 

Baš kao što kažeš, izgleda da je proklet ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 8:56 (WackyZG).
16 godina
odjavljen
WackyZG kaže...

@Sum_of_all_fears: Vidiš, nisam znao da se WinFS pojavio u buildu Longhorna.

To je bio milestone 5, 4015 build. Naravno, nije radio kako treba i developeri su ga gasili radi gadnih problema sa performansama.

15 godina
neaktivan

Iskreno, neda mi se aš čitati ovo more poruka, ali mislim da slična (ili gotovo ista) rasprava već postoji tu negdje.

Windowsi 7 su tek izašli i tek trebaju izaći prvi service packovi, pa je tako SP1 tek u beti..

Zar stvarno očekujete da je 8ica u nekakvom nastajanju? Možda postoji nešto u labosima što se crtaju varijante kako bi što bi moglo biti, no ako to čak već i postoji, SIGURNO nije izašlo van jer takve informacije i špekulacije čuvaju kao zmija noge..

SilvioS, MSP Lead, Windows Desktop Experience MVP

0 1 hvala 0
16 godina
SilvioS kaže...

Iskreno, neda mi se aš čitati ovo more poruka, ali mislim da slična (ili gotovo ista) rasprava već postoji tu negdje.

Windowsi 7 su tek izašli i tek trebaju izaći prvi service packovi, pa je tako SP1 tek u beti..

Zar stvarno očekujete da je 8ica u nekakvom nastajanju? Možda postoji nešto u labosima što se crtaju varijante kako bi što bi moglo biti, no ako to čak već i postoji, SIGURNO nije izašlo van jer takve informacije i špekulacije čuvaju kao zmija noge..

-.. i suprotno, obično izlakom SP3 dolazi novi OS. PRovci svo to vrijeme pumpaju reklame, opisuju čudotvorna svojstva novog OSa da bi se što bolje prodao. To je primarni cilj. Ako se proda jednom u 10g, nije ista zarada naspram jednom u 5g. Ali kao s Vistom, potreban je hype-dobar marketnig=dobar start (što S.Jobs jako dobro zna i koristi).

-Ne skrivaju se informacije o novom OSu. To netreba mješati sa zatvorenim kodom ili patentima. Ili recimo suradnja s partnerima (hardware-driveri..) kao i RTM verzija koja se mora poslati na umnažanje dovoljno rano. Nije to skrivanje informacija.

Usporedi s industrijom igara ili filmova, isti princip.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 23:56 (ihush).
15 godina
neaktivan
RE: Windows 8
mindstorm kaže...

ma kojih par godina, vista je izašla prije 3 god, ljudima nije valjala, znači windows 7 je krenuo u radnju prije 1,5 god i več gotov.... zato je i bugovit

pa Mac je popularan a nema virusa za njega baš ili su se tvorici virusa namjerili na MS

Dali si siguran da na mac'u nema virusa??

17 godina
neaktivan
RE: Windows 8
mindstorm kaže...

znači windows 7 je krenuo u radnju prije 1,5 god i več gotov.... zato je i bugovit

LOL-čina! SmijehSmijehSmijeh

Molim te objasni mi po čemu zaključuješ da je Win7 bugovit OS?

Lijep pozdrav ;)
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 za dvije godine?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice