Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.235
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - Problemi
Pokusat cu kotaktirati neki njihov support ,pokusavao sam update driver ali mi svaki put kaze da je izabran najbolji driver i da ne treba noviji,mada sam instaliro razne, to znaci nece da update vrsi. Ja cisto sumnjam da bas ne podrzava drivere na win 7 je sve super mada sam citao da asus ima problema sa driverima na win 8, sad ne znam koliko bi bilo pametno jos jedan instal windowsa neku drugu verziju:D
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vjerojatniji uzrok su pozadinski procesi (kao update ili neko smeće) i zastarjela konfiguracija koja ne može zadovoljiti novi OS ili problemi s mrežom (kartica, konektor, kabel..).

-provjeri i podesi BIOS npr NX-bit, isključi defrag i sl. tj prebaci update na ručno...

-verzija OSa je najmanje važna. Za test digni neki liveOS (miniPE, linux..), drugačiji test, ostavi driver samo odspoji kabel... ako se ponaša jednako tad nije uzrok driver nego promet preko mreže tj nešto što radi u pozadini.

-btw, driver za LAN može biti VIA Fast (nikako RAID), za tu MBO je RTL. Mora raditi svaki 32bitni (win bi morao prepoznati) odnosno neki txt-inf (ne setup.exe).

Evo ovako pogledao sam bios i NX, to windows 8 automatski ukljuci ako nije ukljuceno da se moze instalirati windows 8, iskljucivao sam lan kablo medjutim opet ista stvar, driver i jeste VIA Rhine II Fast Ethernet Controller (bila je moja greska u kucanju), to znaci opet je sve isto cim idem na disable Network sve radi ko sat ,skida sam ovaj driver i pise da je za Windows 8 ali opet ista stvar, mislim sve mi ostalo radi i audio,video, svi driveri su uredni samo ovaj nije.Sad ne znam jel vise problem do toga drivera ili je greska na windowsu.

15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi
Evo i detaljne informacije o network chipset : Realtek RTL 8201CL.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
alen92 kaže...
...Sad ne znam jel vise problem do toga drivera ili je greska na windowsu.

- greška win sigurno nije.

- osim traženja drivera (Asus.. za win2003-XP 32-64.. nema Vista-Seven-Osam to znači da bi trebao raditi outofbox ili RTL..), jesi li eliminirao da nešto radi u pozadini? Store, cloud, Skydrive... update itd.

- Bootaj neki liveOS, testiraj PC. Jer po opisu, nije krivac driver, tj kad je pogrešan driver drugačiji su simptomi (ugl ne radi internet). Možda je povezano s powermangmentom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Sad i ja mislim da nije problem ni u driveru ni u windowsu jer koji god driver instaliram ovako se desava internet radi punom brzinom bez izbacivanja.Ne znam koji mi je najlaksi nacin da provjerim pozadinske procese vjerovatno se nesto kaci na net i zeza me, sad sam trazio u procesima ali nista.
15 godina
neaktivan

Prijatelji, mislim da sam rijesio problem ubacio sam novu mreznu karticu onu sam sa maticne postavio na disable i sada radi sve kao sat bez problema. Hvala svima za vase vrijeme i odgovore. Pozdrav

15 godina
Windows 8 - Problemi

zasto kad otvorim usb mi se otvara skroz novi prozor u kojem je ikona tog usb-a i tek onda se otvori? kako da vratim da bude normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesu ti postavke kao na slici?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
djigibao kaže...

Jesu ti postavke kao na slici?

da... al to mi se samo kod usb-a događa

17 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav svima!

Imam jedan cudan problem. Radi se o laptopu acer emachines e525 na win 8 i bateriji samog laptopa.

Zadnjih dana napunim bateriju, pise da je raspolozivo negdje oko sat i pol na njoj, radim 10 min i laptop se ugasi. Spojim se na struju i uđem u win. Odem na bateriju i ocitava napunjenost od 5% i dalje se puni. Sto se događa? Ne ocitava se dobro napunjenost? Senzor otisao ili?

Sto mi preporucujete? Tnx!

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
Koliko ti je star laptop/baterija?
Nakon cca. godine/dvije dana mozes ocekivat da baterija pomalo odlazi u ku*** ako se dosta koristila tj. ako je bila non-stop u laptopu.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
Windows 8 - Problemi

Star je nekoliko godina...i da, nazalost u njemu je baterija bila stalno...

Ok, tnx!

TrustNo1

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

jel ikom usb 3.0 nece da radi na 3.0 nego 2.0 uopce neprepoznaje kad prikljucim hdd usb 3.0 i to vise njih?

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
kjugec2 kaže...

Dok sam imal sedmicu i ja sam koristio Avast i bio sam zadovoljan s njim, al na osmici sam imal neke probleme s njim, kao kad mi se je komp upalio nakon lozinke je crni zaslon bio, s Kasperskym nemam tih problema. Istina da je skup, al dok sam kupio komp na poklon sam ga dobio sa godinu dana licencom pa zašto ju ne iskoristit

Ako ga ne moraš plaćat i zadovoljan si s njime, onda ga koristi i dalje.{#}

EDIT: I dalje stojim kod onoga što sam napisao u postu prije.

Bok. Imam identican problem. Jucer sam instalirala avast, a danas mi je ekran nakon upisivanja lozinke crn. Takodjer, imam win8. Kako si rijesio problem? Ako je Avast problem, kako ga se rijesiti...tnx.

17 godina

Probaj pokrenut Windowse u Safe Modu pa onda makni Avast.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 23:07 (djigibao).
13 godina
neaktivan

Maknula sam Avast preko Task Managera...sad je opet sve u redu, ekran je normalan. Hvala puno!! Nisam znala da je Avast tako problematican za win8. 

17 godina
preko task managera ga mozes samo ugasit, nakon sto restartas komp Avast ce se opet upalit
14 godina
djigibao kaže...

- Kolega je mislio da ga uninstaliraš, odeš u control panel, pronađeš programs and features, pronađeš Avast i obrišeš ga.

- A sada okrećem se riješenju problema.

- Avast je sada obrisan sa računala (obriši i Chrome ako si ga instalirala uz Avast).

- Očisti registry sa CCleanerom, ponovno pokreni instalaciju Avasta free, kod instalacije pronađi i odaberi opciju Custom (prilagođena instalacija), sada možeš birati komponente koje želiš instalirati, makni kvačicu sa "behavior shield", tako da taj dio ne instalira, dalje sve isto kao i do sada.

- To je sve, sada će sve radit bez problema.{#}

Valentin B. - Na kvaliteti ne štedim, kome se ne sviđa neka lupa TD, meni ne smeta.
17 godina
Valentin17 kaže...
djigibao kaže...

- Kolega je mislio da ga uninstaliraš, odeš u control panel, pronađeš programs and features, pronađeš Avast i obrišeš ga.

- A sada okrećem se riješenju problema.

- Avast je sada obrisan sa računala (obriši i Chrome ako si ga instalirala uz Avast).

- Očisti registry sa CCleanerom, ponovno pokreni instalaciju Avasta free, kod instalacije pronađi i odaberi opciju Custom (prilagođena instalacija), sada možeš birati komponente koje želiš instalirati, makni kvačicu sa "behavior shield", tako da taj dio ne instalira, dalje sve isto kao i do sada.

- To je sve, sada će sve radit bez problema.{#}

Poslije uninstalla Avasta to nije potrebno, a i uostalom to se ne preporuča ako korisnik nije dobro upoznat sa registry-em jer čišćenje registrya može napraviti probleme. Nego rarra reci ti nama da li su original Windowsi jer čitam baš da to radi zbog aktivatora, te da se black screen jednostavno izbjegne tako da ideš pod Behaviour Shield, pa pod Trusted process. Ova dva procesa dodaš kao "trusted":

1. C:\Windows\explorer.exe

2. C:\Windows\ImmersiveControlPanel\SystemSettings.exe 

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
14 godina
Lovac kaže...

Poslije uninstalla Avasta to nije potrebno, a i uostalom to se ne preporuča ako korisnik nije dobro upoznat sa registry-em jer čišćenje registrya može napraviti probleme. Nego rarra reci ti nama da li su original Windowsi jer čitam baš da to radi zbog aktivatora, te da se black screen jednostavno izbjegne tako da ideš pod Behaviour Shield, pa pod Trusted process. Ova dva procesa dodaš kao "trusted":

1. C:\Windows\explorer.exe

2. C:\Windows\ImmersiveControlPanel\SystemSettings.exe 

- Ma slažem se, neće CCleaner napravit štetu u registry bazi, to se može dogodit kod ASCa ili možda TuneUPa.

- Ja sam taj problem riješio na način koji sam opisao u postu (nisam više na win 8, vratio sam se na 7), za ovaj drugi nisam ni znao, HVALA KOLEGA.{#}

Valentin B. - Na kvaliteti ne štedim, kome se ne sviđa neka lupa TD, meni ne smeta.
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

veceras si planiram instalirat windows 8.. sad imam problem.. imam maticnu Gigabyte GA-EP31-DS3L i gledam na njihovoj stranici el ima drivera za zvuk za windows 8, al nema..ima samo za windows 7 i te starije windowse..hocu ja moc instalirat te drivere za windows 7 na osmicu?

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

SuperDox

- Kad snimiš windows 8 on ti sam bude instalirao potrebne drivere.

- Nećeš ništa morati skidati sa neta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 22:44 (Valentin17).

0 0 hvala 1
13 godina
Windows 8 - Problemi

Pozz kad hocu da instaliram win 8 pise NEX nesto i moram prekinut instalaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

almir7356

- Daj malo više detalja (što točno piše) o tome šta se pojavljuje na ekranu tijekom instalacije.

- Najbolje je da ekran slikaš sa mobitelom i staviš sliku na forum.

EDIT: Popuni Moj PC rubriku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 8:56 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

juce sam stavio windows 8.. i sve uredno i bez problema instaliram.. i na red mi dodu driveri.. imam usb wirelles airlive wn-380 usb..instaliram drivere... te restartam pc.. kad su se digli windowsi ustekam usb taj u pc.. i nista se ne dogada.. lampica ugasena.. i nije nikako mogo detektirat drivere..ima tko kakvo rjesenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

SuperDox

- Kad snimiš windows 8 on ti sam bude instalirao potrebne drivere.

- Nećeš ništa morati skidati sa neta.

dal isto vrijedi i za ovaj laptop

http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a300-20p/

?

ili moram sam traziti drivere ? i koje ? chipset,graficka,directx,zvucna,modem ?

14 godina
Windows 8 - Problemi

kale23

- Snimi 8, pa budeš vidio, trebao bi imati većinu, ako ne i sve, ako mu nešto pofali, idi na windows update (Control panel) i odande neka skine i instalira.{#}

SuperDox

- probaj uklonit drivere, pa probat snimit opet.

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 12:01 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

SuperDox

- probaj uklonit drivere, pa probat snimit opet.

probo..i nece i dalje..ko da ne prepozna taj usb wireless

17 godina
Windows 8 - Problemi

Naletio prekjučer na problem, da je u sustavu falio explorer.exe. Nije se htio pojaviti taskbar niti desktop. Prethodno sam primijetio u radu da dropbox se nije htio pokrenuti, nešto vezano uz permission. Nakon što sam restartao komp, nastao je navedeni problem sa explorer.exe. Koristim Win 8 Pro i Windows Defender kao AV, peerblock, spybot i anti-malware u pozadini i ovo je nešto sa čime sam se susreo prvi put. hvala bogu pa sam imao Macrium Reflect backup od neki dan pa nisam ništa puno izgubio. Nikako mi nije jasno kako je došlo do toga. Pada mi na pamet jedino korištenje programa CCleaner, auslogic disk defrag, možda malwarebytes scan i slično...

zadas sve radi ok. promijenio sam av i stavio nod32 ver6.  pa da vidimo kako se bude ponašao dalje.

last.fm/user/jolly_bravo
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 18:21 (jollyb).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

jollyb

- Ako koristiš spyboot search and destroy, mani se toga programa, jer zna obrisati i nešto što sustavu treba.

- Koristi Malwarebytes za uklanjanje gamadi.

- CClaener ili Auslogic ili MalwareBytes nisu krivi za probleme sigurno.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice