Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 579.221
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
12 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - Problemi
soundstream kaže...
mxselotejp kaže...

Znači, imam problem na kompjuteru navedenom pod "Moj PC".

Jučer sam instalirao Windows 8 Enterprise 32-bit.

Imam monitor rezolucije 1440*900, ali windowsi mi kao najveću rezoluciju daju 1280*1024. Zna li netko kako staviti rezoluciju na 1440*900?

Jesi instaliro drivere od graficke?

Da, imam catalyst 10.2 i WDM driver. Jel netko zna kako riješiti ovaj poblem? 

14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Oke..dala sam si truda i temu pročitala od početka do kraja i nisam naišla na ovo pa ću vas zagnjaviti..problem je aktivacija w8 ,ključ mi je stigao mailom i kod ukucavanja mi ne aktivira..da ne pišem litanije stavit ću sličice što mi sve govori i što sam probala a neznam dalje..ako mi se ne isplati čačkati dali da inst iznova??

hvala

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=L2b5IpkYH2w&NR=1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Mozes probati aktivirati preko comand prompta stranica objasnjenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 14:09 (mikymaus).
14 godina
neaktivan
mikymaus kaže...

Mozes probati aktivirati preko comand prompta stranica objasnjenje.

to mi veli....{#}

13 godina

nisma neki znalac ali probaj ovakvu upisatu naredbu slmgr.vbs /ipk 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 16:17 (mikymaus).
14 godina
neaktivan
mikymaus kaže...

nisma neki znalac ali probaj ovaku upisatu naredbu slmgr.vbs /ipk 

ja sam još manji znalac..evo pratila sve i onda mi on svašta veli,,a ja njemu velim da ga niš ne razumijem..{#}

15 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

Oke..dala sam si truda i temu pročitala od početka do kraja i nisam naišla na ovo pa ću vas zagnjaviti..problem je aktivacija w8 ,ključ mi je stigao mailom i kod ukucavanja mi ne aktivira..da ne pišem litanije stavit ću sličice što mi sve govori i što sam probala a neznam dalje..ako mi se ne isplati čačkati dali da inst iznova??

hvala

OK ,sad me ispravi ako griješim ,ali ti hoćeš aktivirati Windows sa ključem za Media Center?

Koji ,naravno ,nemaš instaliran u sistemu?

Neće ići - prvo moraš aktivirati sadašnju verziju Windowsa (na bilo koji način) ,a tek onda možeš ići na Upgrade.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
Windows 8 - Problemi

Točno, sve te verzije imaju svoje ključeve.... 8...   pro, pro with MC, enterprise.....

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 23:23 (Oldy).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

ja sam još manji znalac..evo pratila sve i onda mi on svašta veli,,a ja njemu velim da ga niš ne razumijem..{#}

Ko što već rekoh ,neće ići. Ponovi instalaciju.

Naprvi bootabilni usb i onda stavi ei.cfg u ''sources'' folder. S tim ćeš izbjeći obavezno ukucavanje ključa na početku instalacije ,a dobivaš meni s izborom koju verziju Windowsa hoćeš instalirati.

Nažalost ,u meniju ćeš dobiti samo Windows 8 i Windows 8 Pro ,jel samo te komponente imaš na ''običnoj'' instalaciji.

Ali ,ako hoćeš ,možeš napraviti AIO instalacijski medij.

Uputstva

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 16:35 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
Windows 8 - Problemi

Pitat ću tu da ne otvaram novu temu.
Znači, imam trenutno na malo starijem PCu instaliranu sedmicu koja nije legalna. Odlučio sam kupiti osmicu za 39.99$ budući da sam kupio Vistu legalno još prije par godina.

Vratio sam se na Vistu da bih mogao napraviti upgrade. Skinuo sam Windows 8 Upgrade Assistant koji mi kaže da ne mogu instalirati osmicu jer moj procesor nema podršku

za NX. Malo sam prošvrljao internetom i procesor stvarno ne podržava taj NX.

Odlučio sam skinuti ilegalnu verziju osmice tek toliko da vidim bude li radilo sve. Windowsi su se bez problema instalirali i nisam dobivao nikakve errore za koje su

po raznim forumima tvrdili da bih trebao.

Zvao sam Microsoft podršku i rekao da mi upgrade assistant tvrdi da ne mogu napraviti upgrade, dok sam ja kao skinuo s interneta verziju koja traje 30 dana, napravio

clean install preko boota i sve radi. Čovjek mi tvrdi da je instalacija prošla samo zato što su to windowsi za isprobati koji traju 30 dana.
Ne znam da li sam ja glup pa mislim da je razlika jedino u aktivaciji, a ne u samim windowsima, ili čovjek priča bedastoće.

Ne bih htio kupovati licencu, a da mi na kraju ne prođe instalacija tj. upgrade.
Pomoć! {#}

Hvala unaprijed!

Pro patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

eto namecio se i ja da stavim win 8 pa odmah na startu win ne prepoznaju diskove u raid 0 polju..  7  uredno radi i boota + kuzi raid prilikom nove instalacije ..  smijurija..

xfact
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

Kako maknuti to da moram upisivat pass svaki put kad ulazim u windowse. Imam win 8 Pro verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
$rky kaže...

Kako maknuti to da moram upisivat pass svaki put kad ulazim u windowse. Imam win 8 Pro verziju.

Ovako?

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

ok windows 8 i skidanje torenata / programa ... neda mi crvene se koja je to fora

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

Vratio sam se na Vistu da bih mogao napraviti upgrade. Skinuo sam Windows 8 Upgrade Assistant koji mi kaže da ne mogu instalirati osmicu jer moj procesor nema podršku

za NX. Malo sam prošvrljao internetom i procesor stvarno ne podržava taj NX.

Odlučio sam skinuti ilegalnu verziju osmice tek toliko da vidim bude li radilo sve. Windowsi su se bez problema instalirali i nisam dobivao nikakve errore za koje su

po raznim forumima tvrdili da bih trebao.

Vjerojatno i modificiranu ,pa zato prolazi NX/SSE2/PAE check.

Inače ,ako ti je Sedmica bila aktivirana sa DAZ-ovim loaderom ,prošla bi genuine check.

whisper2311 kaže...

ok windows 8 i skidanje torenata / programa ... neda mi crvene se koja je to fora

Ha? Malo obrazloži ,kaj se crveni?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 16:43 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam instaliran Widows 8 Pro oko 15-ak dana, i sve je radilo savršeno do danas ujutro. Upalim PC, normalno boot-a sve do konačnog pregleda desktopa, a onda mi se zacrni monitor i tako ostane. Vidim strelicu od miša, ali jedino što mogu, mogu klikati po toj crnoj površini. Slijedeće što sam napravio je da sam sa Ctrl+Alt+Del ušao u Task Manager, pod procesima otvorio putanju gdje je instaliran Firefox, pokrenuo ga, i sve radi normalno. Mogu na Internet, pregledavati stranice.... ali nemam Start Menu-a, tako da iz Task Managera moram pojedinačno otvarati, npr, Word, W. Explorer, Thunderbird. Opet napominjiem, sve mi radi normalno kad radim u tom načinu preko Task Managera.

Probao sam reinstalirati Windowse, napraviti self-repair, skenirao računalo sa Avastom, virusa nema, ali uvijek ista situacija. Pitanje: Da li su se Windowsi zblesirali ili je nešto drugo u pitanju?

Hvala na odgovorima!

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 19:24 (Pipe Smoker).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

Ha? Malo obrazloži ,kaj se crveni?!

krenila sam skidati torente{#},programi su bili..nekoliko komada i automatski čim je učitao torent sve je pocrvenilo i stao download bez ikakve poruke i port je pokazivalo zatvorenim....AV je bio na disable.Danas je išla nova instalacija i sve je ok za sad ali torent još nisam pokrenula pa neznam dali će se to ponoviti..

15 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

krenila sam skidati torente{#},programi su bili..nekoliko komada i automatski čim je učitao torent sve je pocrvenilo i stao download bez ikakve poruke i port je pokazivalo zatvorenim....AV je bio na disable.Danas je išla nova instalacija i sve je ok za sad ali torent još nisam pokrenula pa neznam dali će se to ponoviti..

To nema veze s Windowsima ,već s trackerima. Meni se to znalo događati i na OS X-u i na Windowsima. Nađi drugi torrent.

15 godina
whisper2311 kaže...
..

to mi veli....{#}

- pogrešno natipkano (razmak-space) ispred switcha - ili /

za sve naredbe imaš quick help (?) i osnovnu sintaksu.

- ako 'slmgr' ne radi (ne postoji), tad imaš cracknut OS. Nabavi čisti.

Malarkey kaže...

.. Malo sam prošvrljao internetom i procesor stvarno ne podržava taj NX.

..

? Koji to CPU ne podržava NX? - uključi u BIOSu.

Pogledaj REQ za 8, NX, Vdt, x86-64 ..

Važnije, postavi normalne postavke, OC može 'zbuniti' wizzarda jer CPU ne odgovara podatcima koje ima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
whisper2311 kaže...

To nema veze s Windowsima ,već s trackerima. Meni se to znalo događati i na OS X-u i na Windowsima. Nađi drugi torrent.

otvori portove u utorrentu ili bilo kojem drugom bittorrent klijentu koji koristis

Samobor je lepa varoš :))
14 godina
neaktivan
geek_boy1 kaže...
kizo2703 kaže...
whisper2311 kaže...

otvori portove u utorrentu ili bilo kojem drugom bittorrent klijentu koji koristis

:) da znam..otvoreni su,ak niš drugo nisam naučila kao sy onda sam se portova naotvarala... čudno mi je bilo to sa mi na 7 skida a na 8 neće..a onda mi jedan lik reče da su ovi iz microsofta ubacili nešto u 8 da se ne mogu skidati programi ,ni instalirati..al samo skinuti preko utorenta..pa sam nekako to povezala..nadam se da nije tako.. :))

15 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

..a onda mi jedan lik reče da su ovi iz microsofta ubacili nešto u 8 da se ne mogu skidati programi ,ni instalirati..al samo skinuti preko utorenta..pa sam nekako to povezala..nadam se da nije tako.. :))

BS!! Ne vjeruj svakom biseru.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
whisper2311 kaže...

..a onda mi jedan lik reče da su ovi iz microsofta ubacili nešto u 8 da se ne mogu skidati programi ,ni instalirati..al samo skinuti preko utorenta..pa sam nekako to povezala..nadam se da nije tako.. :))

BS!! Ne vjeruj svakom biseru.

{#} poklopilo se..pa mi to palo na pamet...neću više...{#}

14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

dal zna ko kako da se premjestim na americki windows store?

lokalni ima samo par applikacija

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matijax2 kaže...

dal zna ko kako da se premjestim na americki windows store?

lokalni ima samo par applikacija

Nije stvar u regiji ,nego u jeziku. Idi u postavke storea i isključi ''Make it easier to find apps in my prefered languages''.

14 godina
neaktivan

opa, hvala :)

p.s. Sad cu ti poslat jos nesto na p.m. jer nisam siguran dal smijem ovdje 

11 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

POZDRAV!Imam problem sa windows 8 64 bit.instalirao sam ga i više nemogu igrati online igru project blockout jer mi previše šteka.POMOĆ!Imao sam win 7 i nije mi štekala igrica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 1:04 (king8888).

0 0 hvala 0
13 godina
king8888 kaže...

POZDRAV!Imam problem sa windows 8 64 bit.instalirao sam ga i više nemogu igrati online igru project blockout jer mi previše šteka.POMOĆ!Imao sam win 7 i nije mi štekala igrica.

Vrati se na 7, vjerovatno je neki problem u driverima.

Valentin
11 godina
neaktivan

DRIVERI SU OK.

13 godina
king8888 kaže...

DRIVERI SU OK.

Otkuda znaš da su driveri ok, vrati se na 7, opće je poznato da 8 ima problema sa takvim glupostima.

Je.. ti igru za XP hoćeš igrat na 8, čudo da u opće radi na 7.

EDIT: Ima igara zbog kojih ja još držim dual boot XPa x32 i Win 8 x64, tipa Call of duty 2 MP (izvlači više FPSa, stabilnije radi i nema problema sa pokretanjem na XPu), možda bi i ti mogao razmisliti o dual boot configuraciji 7 i 8, ako ti ta igra radi na 7, prvo snimiš 7, kod instalacije 7-ice kreiraš minimum 2 particije i na prvu staviš 7 a na drugu 8, i kod pokretanja te pita koji OS hoćeš pokrenuti i to je to, igru normalno instaliraš na 7.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 10:04 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice