Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.319
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Syke kaže...

Ja ću ponoviti...

Molim?

Jerbo ovo objašnjenje je na razini vrtića....

{#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
16 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav!

kuplljen laptop prije mjesec dana i sada dodatno ugradio SSD,klonirao podatke ali nije to to,želio bih reinstalirati Windowse 8 koji su došli sa laptopom. Problem je taj što nisam dobio CD-key iliti product key. Da li ima način kako da saznam? softverski,ili di da ga u računalu nađem. Neznam dal bi kaj pomoglo ako se javim u dućan di sam ga kupio?

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Syke kaže...

Ja ću ponoviti...

Molim?

Jerbo ovo objašnjenje je na razini vrtića....

jaslička napredna grupa. No ima vremena... (čisti off pa treba ignorirati).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
izvone kaže...

Pozdrav!

kuplljen laptop prije mjesec dana i sada dodatno ugradio SSD,klonirao podatke ali nije to to,želio bih reinstalirati Windowse 8 koji su došli sa laptopom. Problem je taj što nisam dobio CD-key iliti product key. Da li ima način kako da saznam? softverski,ili di da ga u računalu nađem. Neznam dal bi kaj pomoglo ako se javim u dućan di sam ga kupio?

Unaprijed hvala!

pogledaj na laptopu ili kutiji od laptopa, ili u dokumentaciji uz laptop, imaš li (a trebao bi) imati naljepnicu od Windowsa sa svojim ključem Windowsa, a ukoliko nema, javi se u trgovinu da ti daju ključ, jer su ti ga dužni isporučiti. U međuvremenu možeš ućiniti backup ključeva i aktivacije s ovime, pa reinstalirati. 

16 godina
WackyZG kaže...
izvone kaže...

Pozdrav!

Unaprijed hvala!

pogledaj na laptopu ili kutiji od laptopa, ili u dokumentaciji uz laptop, imaš li (a trebao bi) imati naljepnicu od Windowsa sa svojim ključem Windowsa, a ukoliko nema, javi se u trgovinu da ti daju ključ, jer su ti ga dužni isporučiti. U međuvremenu možeš ućiniti backup ključeva i aktivacije s ovime, pa reinstalirati. 

na vašem linku piše da ne podržava win 8.1,a baš taj ja imam. Sličica od win 8 je iza ali bez keya,ima samo serial number od laptopa,na pakovanju je isto to,samo od laptopa serijski broj.

16 godina
izvone kaže...
WackyZG kaže...
izvone kaže...

Pozdrav!

Unaprijed hvala!

na vašem linku piše da ne podržava win 8.1,a baš taj ja imam. Sličica od win 8 je iza ali bez keya,ima samo serial number od laptopa,na pakovanju je isto to,samo od laptopa serijski broj.

Onda je najbolje kontaktirati trgovinu gdje je laptop kupljen, pa neka daju key. BTW. ima li recovery DVD među CDima koji su došli uz laptop? Ako postoji, može se napraviti recovery iz njega, ili pokrenuti možda reset PC iz Windowsa?

16 godina
Windows 8 i 8.1

Nema ni cda,kontaktirat ću ih,još jedno pitanje,ako i dobim key,od kuda da skinem windowse? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvone kaže...

Nema ni cda,kontaktirat ću ih,još jedno pitanje,ako i dobim key,od kuda da skinem windowse? 

Ja sam skinuo .iso file na ovaj način, s time da imaš na prošloj strani kako instalirati 8.1 s Windows 8 original ključem, moj post, ima 2 načina (uz pretpostavku da ključ koji ćeš dobiti je zapravo Windows 8 ključ, ne 8.1). Malo je Microsoft izglumio to da dostupnošću .iso fileova i instalacijom sa Win 8 ključeva, ali ništa što se ne da riješiti. 

16 godina
WackyZG kaže...
izvone kaže...

Ja sam skinuo .iso file na ovaj način, s time da imaš na prošloj strani kako instalirati 8.1 s Windows 8 original ključem, moj post, ima 2 načina (uz pretpostavku da ključ koji ćeš dobiti je zapravo Windows 8 ključ, ne 8.1). Malo je Microsoft izglumio to da dostupnošću .iso fileova i instalacijom sa Win 8 ključeva, ali ništa što se ne da riješiti. 

Vidjet ću što će mi reć ovi tuljani kod kojih sam kupio. hvala na savijetu,ako oni nemaju riješenja bit će onda ovo vaše,hvala!

14 godina
Windows 8 i 8.1

Jel netko skontao kako na Windows 8.1 SkyDrive zamijeniti s OneDriveom?

Nek' su mi zatrpali sve moguće microsoft račune spamom o tome da je dostupan, a kako ga "aktivirati" na Windows 8.1?
Na Storeu ga nema {#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...

Nek' su mi zatrpali sve moguće microsoft račune spamom o tome da je dostupan, a kako ga "aktivirati" na Windows 8.1?
Na Storeu ga nema {#} 

Pretpostavljam da je to potpuno isto. Ili ce se naknadno promjenit ime, il ce onima koji su prije instalirali ostat SkyDrive.

il sam u krivu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
sudy_freak kaže...

Na Storeu ga nema {#} 

Pretpostavljam da je to potpuno isto. Ili ce se naknadno promjenit ime, il ce onima koji su prije instalirali ostat SkyDrive.

il sam u krivu?

Da, ali u zadnjih par dana, koliko rade na "promjeni imena", SkyDrive mi nije radio sync, ostao bez nekih dokumenata i tako.
Ali koja je logika promjene imena, ako će SkyDrive na 8.1 i dalje ostati SkyDrive. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
Windows 8 i 8.1

Skydrive = Onedrive, tako da se samo radi o kozmetičkoj promjeni ikone / izgleda Metro* /desktop / browser aplikacije. S vremenom će se svima izmijeniti, ako ništa ranije, ona sa 8.1 update 1, u leakanim buildovima je već izmijenjen naziv u Metro* sučelju.

*Modern sučelju, isprika. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 19:23 (WackyZG).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Windows 8 i 8.1

Uopće mi nije bitno kako će se zvati, nek' se zove Alibaba, ali nek radi svoj posao.

Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
Windows 8 i 8.1

sudy_freak

- Koliko ja znam, Skydrive bi trebao prijeći u Onedrive kad nadogradiš na win 8.1 update 1.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 19:32 (Valentin17).

4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Na Storeu ga nema {#} 

MS je izgubio parnicu s Sky-em za ime skydrive (glupost ali što ćeš)

Obična promjena imena - ništa posebno. riješit će se preko updatea (barem su tako rekli))

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Na Storeu ga nema {#} 

Čekaj Spring update za 8.1 . Uskoro će novi leak, pa čekajte da dođe pravi RTM updatea.

CyberDemonVZ kaže...

il sam u krivu?

Ime je već promjenjeno u leakanim buildovima Windows 8.1 "Spring GDR Update".

WackyZG kaže...

Skydrive = Onedrive, tako da se samo radi o kozmetičkoj promjeni ikone / izgleda Metro* /desktop / browser aplikacije. S vremenom će se svima izmijeniti, ako ništa ranije, ona sa 8.1 update 1, u leakanim buildovima je već izmijenjen naziv u Metro* sučelju.

*Modern sučelju, isprika. {#}

I gdje god se vidi ta opcija je promjenjeo u OneDrive (slika ispod je jedan od dokaza toga)

Paolo2612 kaže...

MS je izgubio parnicu s Sky-em za ime skydrive (glupost ali što ćeš)

Obična promjena imena - ništa posebno. riješit će se preko updatea (barem su tako rekli))

Ukoliko imas vremena za instalaciju leakanih updateova (samo updatei, ne i cijeli OS) imas ga na MDL Forumu (PP ako trebas link). Ja ga imam i nemam zamjerki.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
16 godina
midzan21 kaže...

I gdje god se vidi ta opcija je promjenjeo u OneDrive (slika ispod je jedan od dokaza toga)

Hvala na ispravku, na poslu sam, pa nisam stigao prgooglati vidi li se i u drugim dijelovima sučelja promjena. 

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

poz..par pitanja prije nego što instaliram windows 8.1 na laptop

1. da li je istina da se nakon instalacije windowsa driveri ( grafička, wireless, bluetooth i ostalo ) automatski instaliraju te ih nije potrebno nabavljati sa stranice proizvođača?

2. ako nema nekih drivera za windows 8.1, da li se mogu skinuti i instalirati driveri od windows 8 ili od windows 7, da li će normalno raditi?  ( pitam jer sam na web stranicama proizvođača vidio da svi driveri koji postoje za win 7 i win8, ne postoje i za win 8.1 )

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

kod sebe samo jedino morao skinuti nove drivere za diskretnu graficku (GT740m) jer su winsi instalirali stare. intelova radi uredno.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hrc987 kaže...

poz..par pitanja prije nego što instaliram windows 8.1 na laptop

1. da li je istina da se nakon instalacije windowsa driveri ( grafička, wireless, bluetooth i ostalo ) automatski instaliraju te ih nije potrebno nabavljati sa stranice proizvođača?

2. ako nema nekih drivera za windows 8.1, da li se mogu skinuti i instalirati driveri od windows 8 ili od windows 7, da li će normalno raditi?  ( pitam jer sam na web stranicama proizvođača vidio da svi driveri koji postoje za win 7 i win8, ne postoje i za win 8.1 )

hvala

-da, ne, ovisi... (možda) su odgovori.

-ako OS (nije važno koji) ima u installu driver, tad je on dovoljan barem do update-upgrade.... naravno, novi PC ima novi chipset pa ne mora biti podržan u OSevima, nego se driver tad mora dati OSu-installu.

-jedini 'pravi' problem je mrežna, lan-wlan, jer ako nema interneta ne može ni ostalo povuči. SATA-IDE je manji problem ali i taj driver je potrebno-poželjno imati pogotovo ako se mora ići na SATA-AHCI ili RAID... zvuk, video itd. su 'sporedni' za taj dio, ali uz VGA imaš medij s driverom, postoje 3 VGA, intel, nvidia, ati. Driver se može skinuti direktno ili prepustiti updateu. Sve drivere prvo pokupiš sa stranica proizvođača PCa (ako je brand ili notebook), ostali izvori samo ako tamo nema.

Za driver nije važno konkretan model PCa-notebooka, nego chipset, vlan-chip, vga-chip.. i tad tražiš po tom konkretnom dijelu, može od neko sličnog notebooka (ne mora biti isti brand, bitini su dijelovi-chipset..). Uz problem koji se dešava s novim dual-swichable VGA, ne skida se bilo koji driver, nego baš takav npr intel+nvidia ...

.. zapravo ne treba unaprijed brinuti (osim za mrežu), jer update će vjerojatno sve obaviti.

-Driver uvjek tražiš za konkretan OS, npr 8.1, ako nema ideš na prvi niži.. VAŽNO, (najvažnije) je 32-ili-64 bita, to se ne može kemijati. Dodatak (zezelica) Win ne dozvoljava instalaciju necertificiranog drivera, ignorira.. pogledaj ako do tog dođe safeboot-opcija za driver, ali tad moraš biti siguran da je driver odgovarajući.

-uvjek je dobro imati liveOS, dal win-miniPE, linux distru (kao ubuntu..) jer tad nemaš brige oko takvih sitnica, kao mreža... bootneš, skineš, instaliraš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Može tutorial za instaliranje windows 8.1 sa usba ? Bio bih zahvalan.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav ,

Već par programa pokušavam instalirati ili obrisati i izbacuje mi "the installer has encountered an unexpected error installing this package. this may indicate a problem with this package the error code is 2503" 

Googlao sam i pokušavao preko registrya rješiti ali bezuspješno pa evo ako neko zna i može pomoći hvala vam :D btw ak je pitanje na krivom mjestu molio bi mod. da prebaci ak nije bed  sry... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Tommy_123 kaže...

Može tutorial za instaliranje windows 8.1 sa usba ? Bio bih zahvalan.

Kako napraviti Windows 8.1 instalacijski medij  Tu imaš kako instalirati na DVD ili USB. USB mora biti formatiran.

StarChild
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo, naime napravio sam frišku instalaciju windows 8.1 preko externog harda pošto nisam mogao naći usb a dvd drive mi je u qurcu. I sve super prošlo, instalirao avast, drivere za grafu, winrar i chrome. Odspojim externi hard, restartam komp i javlja mi stalno system boot failure. Nemogu u windowse normalno ući nego moram preko boota, tj uključit externi hard i preko njega u winse uć. Tad me pita oću windows 8.1 ili pokrenut setup. Šta da radim sad, ima ko kakvo riješenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Tommy_123

- Instalacija je snimila boot fileove na externi disk, sad kad taj disk makneš, ti fileovi mu fale i ne želi se pokrenuti.

- Po meni, najlakše ti je instalirat win ponovno s neke USB flash memorije.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 21:30 (Valentin17).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Sve riješeno, uspješno na 8.1 :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Windows 8 i 8.1

Poz momci,

Da li se 8.1 može instalirat zasebno (na čisto) ili je samo upgrade, pa prvo treba instalirat 8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...

Poz momci,

Da li se 8.1 može instalirat zasebno (na čisto) ili je samo upgrade, pa prvo treba instalirat 8?

Ide na čisto, bez problema. Čak i bolje tako, nego update s 8. 

Đuro#2155
15 godina

Hvala na brzom odgovoru :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice