Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.321
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
kizo2703 kaže...
millo kaže...

Kolko sam čitao ako se adwisor pokrene na 32 bitnim windowsima, onda se i upgrade može kupiti samo sa osmicom 32 bit.

Hvala na odgovorima.

Ako imaš 32 bitni sistem ,upgrade (preko Upgrade Advisora) možeš napraviti samo na 32 bitnu Osmicu.

Za prelazak na 64 bitni sistem moraš obrisati 32 bita. A i nisam siguran hoće li ključ koji dobiješ za 32 bitni sistem raditi na 64 bitnom. Probaj.

Samo kod traženja 64 bitnog sistema ,gledaj da je untouched.

Zato ,imaš link na PP.

Franjo15 kaže...

na 8. ti je kod na 32 i 64 jedan i isti, tako da ako napraviš upgrade, i registriraš na 8. se na 32, mislim da bi trebao bez problema staviti nove 64 na taj kod. 

Nebi išlo ,ali može probati.

hmm, ja imam obje verzije mogućnost skinuti i instalirati, i za obje imam jedan kod. A kad sam uzimao sedmicu, onda sam za 32 imao jedan kod, a za 64 drugi kod. Tako da sad, onda neka caka mora postojati tu. 

Đuro#2155,
16 godina
Franjo15 kaže...

hmm, ja imam obje verzije mogućnost skinuti i instalirati, i za obje imam jedan kod.

Hmm ,ako misliš na verzije sa MSDN-a ,tj, DreamSparka ,to je sasvim drugi par čarapa. A i one imaju mogućnost aktivacije s istim ključem na dva PC-a.

Čisto sumnjam da je sa upgradeom isto.

Ali ,već sam reko ,nek proba.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina

Kaj je ovo sa ikonama? Doduše, na VMware! Jel to ima kakve veze?

13 godina
Windows 8
Ako imam sada Windows 7 32-bit mogu li ja staviti Windows 8 64-bit ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
frcko kaže...

Kaj je ovo sa ikonama? Doduše, na VMware! Jel to ima kakve veze?

Isključi ''Use check boxes to select items'' u Folder options.

Opcija postoji još od Viste ,ako ne i prije.

FileFicho kaže...

Ako imaš 4 gb umjesto ''loading ...'' ,da ,možeš.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran
FileFicho kaže...

Nemaš koristi od 64- bitnog OS- a, osim ako nemaš 4 ili više gigabajta RAM- a.

16 godina
neaktivan
Windows 8

ah, praktički ne možeš reći da nemaš koristi od 64bit OS-a, nije to kao prije, dok je bio XP i nekompatibilnost programa i slične stvari koje su se događale. 

Danas sve aplikacije rade na 64bit windowsima, svi imaju 64 bitne procesore, svaki novi komp prelazi 4gb rama, ili ima 4 gb rama.

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Da li mi može netko pomoći? Kupila sam laptop od frenda koji je kupljen sa win 7 home premium i ta licenca mi je na pozadini laptopa, ali je frend na njega stavio win ultimate isto legalno.(vjerojatno od firme) Mene sad zanima da li mogu na ultimate nadograditi win 8 sa ključem od win home premium pošto nemam broj licence od ovoga koji je trenutno na laptopu, i to za cijenu od 15$ ili moram kupovati po 40?

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Mozes si stavit program Win KeyFinder koji ti pronadje koji kljuc od Win koji sada koristis i onda koristis taj kljuc ne moras od Win Home.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala ti puno, probati ću. A da li trebam imati neko znanje da to sama upgradam ili će me voditi tijekom instalacije? Imam znanje prosječnog korisnika, pa me strah ak negdje zapne...

17 godina
Mislim da za 15$ se moze upgrejdat samo oni Windowsi koji su kupljeni od 5-6 mjeseca 2012 na dalje.
Osobno nisam radio taj upgrejd pa ti ne bih znao rec ali koliko sam citao tu po forumu trebalo bi biti jako jednostavno tako da svaka "kucanica" razumije ;-).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
Franjo15 kaže...

ah, praktički ne možeš reći da nemaš koristi od 64bit OS-a, nije to kao prije, dok je bio XP i nekompatibilnost programa i slične stvari koje su se događale. 

Danas sve aplikacije rade na 64bit windowsima, svi imaju 64 bitne procesore, svaki novi komp prelazi 4gb rama, ili ima 4 gb rama.

- osim najvažnije stvari, aplikacija. Sve app su 32 (izuzetak npr Adobe AE-CS6), samo poneke 64bit, OS nije problem nego mogućnosti app koja je ograničena na 2GB userskog mem-spacea (osim PAE3). Tako da je za većinu sporedno. Razlike u performansama 32-64 spadaju u statističku grešku. Driveri su sad već dobro zastupljeni (osim nekih..) tako da je izbor 32-64 stvar korisnika tj ovisno ako neka app specifično traži 32-ili-64 bita tad izbora nema.

- Kod nove instalacije (novije računalo), logičnije je staviti 64 ako nema konkretnog razloga za 32bita, jer na 64bitnom može sve raditi (osim izuzetaka). Izuzetak može biti slabije računalo (manji disk, manje RAMa, pa da je optimalnije 32 bita) ili ako se želi svaki 'gram' snage iskoristiti jer 64 32bitne izvršava kroz WOW, neprimjetno ali ipak, uz veće alociranje svih sys resursa (opet ugl neprimjetno osim na slabom računalu kad je sama rasprava o 64bita besmislena kao prikvačiti 10tonsku prikolicu na fiću). Količina RAMa nije brzina nego količina-gepek, širina sabirnice nije brzina nego propustnost (više paralelnih, autocesta), OS samo iskorištava hardware CPU-MBO(chipset)-I/O uređaji. Npr, ikona s desktopa, 32x32 pixla, 8bitna ili 32bitna.. zauzima jako malo byteova, baratanje takvim podatkom npr kopiranje nije ništa brže na 'većem' OSu (veći po količini RAMa, broju bitova..) usporedivo kao da 1kg krumpira vozimo u fići ili šleperu. Tek kad se govori o VELIKOM podatku, npr 20t krumpira, tad Fićo ili Ferrary koji može biti brži od šlepera, jednostavno ne stiže prenijeti tu količinu u istom vremenu, tj broju ciklusa i korisnog tereta po ciklusu. CPU je samo registrar, kao utovarna rampa za kontejnere.. jasno je da dizalica potroši jednako vrijeme za 1kg ili 10t dok s broda prebacuje na šleper-fiću-ferrrarija-bicikl-traktor...

-Ono što nije isto za CPU, obrada, tj recimo 'prepakiravanje' ili pretovar... pa jasno je da će veći paket u manje ciklusa biti prepakiran-pretovaren.. preduvijet je samo da CPU (čitav sistem) to može tj da je npr 64bitni. Zamislite sad da svaki krumpir od 10t treba odvojeno pakirati, to je fićo.. Tako da se samo s VELIKIM podatcima-količinama dobija prednost višebitnog-više procesorskog-više svega sistema. U startu, veliki teret traži veliko-jako vozilo, jer bi spomenutih 10t zdrobilo fiću, tj ako je računalo preslabo tad velik gepek ne znači ništa kao ni autoput s 8 traka ako je prazan.. fićo ide jednako sporo, tek ferrari može pokazati brzinu ali ako je količina tereta višestruko veća od kapaciteta tad mora biti x-puta brži od šlepera da bi obavio isti posao u istom vremenu, jer se na kraju gleda količina obavljenog-RAD. To je 32-64bita, to je bitno ne 'veličina' kao i ćaćini brkovi. Većina/prosječnih polsova će većim biti brže obavljena, specifične situacije-potrebe-namjene su specifične ali tad se tako slaže sistem kao što se posebno radi specijalno vozilo za specijalne terete... i 8bitni može biti brži od 64bitnog, to je stvar konkretnog posla. Paralelizam pomaže samo do neke granice u nekim slučajevima (ne svim). Zato je LPT-PATA zamijenjen USB-SATA standardom. Zato nije LPT kabel evoluirao na više žica nego ga je zamijenio USB par (dva para sa strujom) višestruko više brzine.

CPU-EMT64/AMD64 je skup naredbi, preduvijet za 64bitni OS tj mora imati registar dovoljno velik za podatak (ima i veće ali se ne navode, sam memory kontroler je skoro uvijek veći od širine sabirnice 36-48bit, tek na 64 su jednaki, čak i onemogućeni-skraćeni, jer nema potrebe za više). Zaboravlja se da CPU nije samo taj dio, nego SIMDovi-MMX.. (SSE-AVX..) koji zapravo daju ogromnu razliku u 'mljevenju' brojeva. Koriste se za sve moguće od igara-transkodiranja.. kao cooprocesor. Oni nisu 32-64 bitni, neosvisni su o tom 'externom' dijelu CPUa, usporedivo s VGA koja može biti 32-64-128-192-256-384-512 bitna neovisno o OSu. E to je u konkretnom poslu važno, to je ono što će dati ogromnu razliku npr CPU generacije od prije 5-10 godina i današnji, današnji to obavi višestruko brže na istom OSu i na manje GHza. Današnji jednojezgreni Atom je u tome brži na menje GHz od Pentiuma-Willematea. Pošto se danas koristi 3d svugdje (Aero, internet-YT..). AVX je 256bitni.

Stara i nova VGA, jednaka razlika.. najmanje je u tome bitan broj bitova-OSa..

- OS nije problem ako hardware podržava više od 8GB, ovisno o kombinaciji, do 192GB.. ali tad aplikacija mora biti tako napravljena (iz doba 32bitnih OSeva/applikacija neke app su bez problema koristile nekoliko puta po 2GB, nije problem).

djigibao kaže...
.. trebalo bi biti jako jednostavno tako da svaka "kucanica" razumije ;-).

zbog sexualne neutralnosti-korektnosit, kućanica zamijeniti USA citizen ''average Joe''.. klik-Next shema, btw razne EULAe mogu tražiti npr donaciju bubrega, samo klik na ''accept'' bez gubljenja vremena na čitanje sitnih slova koja ne služe ničemu osim pravnicima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Windows 8

Da li netko zna jel se može kupiti nadogradnja za 15$ sa licencom ili je prošao rok? I gdje se upisuje broj licence? Traži me samo promo kod,jel to to?

0 0 hvala 0
17 godina
dnk kaže...

Da li netko zna jel se može kupiti nadogradnja za 15$ sa licencom ili je prošao rok? I gdje se upisuje broj licence? Traži me samo promo kod,jel to to?

Nisam siguran ali mislim da više nema toga, inače da se nabasati na neke druge akcije ali uglavnom po USA siteovima, npr. jučer sam vidio prodaju win8 upgrade za $40, danas sam pogledao nema više... trebao sam odmah iskoristit priliku.

14 godina
neaktivan

Evo da javim, može se, kupila sam za 15$, dobila produkt key, samo se treba registrirati na microsoft stranici i trebaš ispunjavati njihove uvjete. Ostali koji imaju piratske win mogu kupiti po cijeni od 39$ do 31.1.

16 godina
makopos kaže...
dnk kaže...

Nisam siguran ali mislim da više nema toga, inače da se nabasati na neke druge akcije ali uglavnom po USA siteovima, npr. jučer sam vidio prodaju win8 upgrade za $40, danas sam pogledao nema više... trebao sam odmah iskoristit priliku.

-nadogradnja za 15$ se odnosila samo na kupljen OS (win7 predinstaliran) unazad pola godine. Naravno, MS ne zna kad je netko kupio PC-OS, pa je to bilo dovoljno ispuniti u prijavi. Ovisno o proizvođaču, kao Acer, koji je čak refundirao kupljen OS...

- nadogradnja za 40$ (39$) je normalna nadogradnja, za OS kupljen van tog perioda, za bilo koji koji je podržan, XP-Vista-Seven.

- obje akcije su zaključne do 31.1. ako se ne varam... inače je cijena 80$ (79$) za OEM, trenutno Retail Pro umjesto 199$ po cijeni OEM/Home 69$.. kakve će cijene biti kad akcija prođe, tko zna, možda iste, možda i niže, možda više. Vani ima i 3pak, home pak.. koji je cijenom sličan ovim akcijskim cijenama.

Ovisno gdje se možete prijaviti na MSstore, možda je bolje (jeftinije) kupit izvan HR, PDV.. na siftware se ne naplaćuje (download), isključivo na robu, tj ako je kutija-medij. Isplatljivije je.

17 godina
protjeran
Windows 8

imam problem, nemogu vise slusat xbox music a neki dan sam mogao, kako da to popravim da opet mogu slusati xbox music ?

ovako izgleda taj problem ovako izgleda taj problem
Play Hrad Play Cool
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 17:07 (The Black Iso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Tako je i meni bilo, mislim da se radilo o trialu od mjesec dana, za dalje bi trebalo platiti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8
kako uopce namjestit xbox music da radi?
Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Znaci isao sam instalirati win8 ali mi izbacuje da neke aplikacije nisu kompatibilne. Od navedenih aplikacija brine me nekakav secure boot jer neznam sto je to ali mi zvuci bitno pa me zanima dali s win8 dobivam nekakvu alternativu ili sto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Updetaj BIOS, pa ponovi provjeru.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
mario.L_hr kaže...
Updetaj BIOS, pa ponovi provjeru.

Bios prije tjedan dana updatean na najnoviju verziju.

16 godina
gamer34 kaže...

.. Od navedenih aplikacija brine me nekakav secure boot jer neznam sto je to ali mi zvuci bitno pa me zanima dali s win8 dobivam nekakvu alternativu ili sto?

Novi BIOS UEFI je donio i sec.boot. To je fičer povezan s Win8 (pa čak i linux distre otkupljuju od MSa licencu), osim ako koristiš neki soft. Ništa strašnog, ali ni pretjerano bitnog za 'prosječnog usera', ako smeta isključi u BIOSu, odnosno ako je dodatna app, deinstaliraj.

16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Znaci isao sam instalirati win8 ali mi izbacuje da neke aplikacije nisu kompatibilne. Od navedenih aplikacija brine me nekakav secure boot jer neznam sto je to ali mi zvuci bitno pa me zanima dali s win8 dobivam nekakvu alternativu ili sto?

Za tebe je nebitno, za sve sa starim BIOSom Windows 8 će se bootati kao 7ica>Vista>Xp>..., bez da firmware provjeri digitalni potpis bootloadera. Za sva nova računala sa predinstaliranim Win 8 Microsoft zahtijeva od proizvođača ''moderniji'' UEFI BIOS, GPT particioniranje (zbogom Master Boot Record) i provjeru digitalnog potpisa bootloadera.

Early adopter
17 godina
protjeran
geek_boy1 kaže...
kako uopce namjestit xbox music da radi?

,,,

Play Hrad Play Cool
15 godina
neaktivan
Windows 8

Upravo napisao opširan post o Win8,kad mi se konekcija sruši i obrisalo

mi se sve.
Damn. 

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

- nadogradnja za 40$ (39$) je normalna nadogradnja, za OS kupljen van tog perioda, za bilo koji koji je podržan, XP-Vista-Seven.

Daj link čovječe, da vidim gdje je to normalna cijena, idemo odmah kupovati.

16 godina
makopos kaže...
ihush kaže...

Daj link čovječe, da vidim gdje je to normalna cijena, idemo odmah kupovati.

-google ne radi? Microsoft, Store, ... windows 8 (price..) klikni me (button, ''Kupite Windows 8'') i gle čuda, 39,99$

14 godina
Windows 8

Jel bi mi mogao netko objasniti kako sloziti win8 i neki linux dual boot?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
gamer34 kaže...

Jel bi mi mogao netko objasniti kako sloziti win8 i neki linux dual boot?

Kaoprvo napraviš particije. Za Windows 1 a za Linux 3 (/; /home i /swap). Pri tome zaWindowse nemoj imati manju praticiju od 80 GB, dok bi za Linux particije minimum bio 40 GB. Nakon toga instaliraš Windowse a zatim Linux. Kod instalacije Linuxa moraš voditi računa o bootloaderu. Ako želiš stvar napraviti kako treba onda ćeš instalirati GRUB (on će ti prepoznati sve OS-eve) akoseželiš zezati s bcd-om onda ne instaliraš GRUB već prilagodiš .bcd sa npr EasyBCD-om.

Stručnjak za odmaganje...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice