Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.339
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Re: Windows 8
Lovac kaže...

Imam prvi ozbiljniji problem. Ni jedna GFWL igra mi ne radi, ne želi se ni pokrenuti. Probao sam više inačica Games for Windows LIVE-a instalirati. Da li još netko ima te probleme i mogu li se riješiti?

Shvatio sam. Iz nekog glupog razloga treba live exe pokrenuti i ostaviti otvoreno i onda rade igre. Nadam se da će to što prije ispraviti.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
16 godina

Jedine strelice koje ovdje vidiš su sa IE ,a one su iste i na Sedmici. Ko zna kaj je on izvel.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Windows 8

Lol je fakat, toliko puno koristim IE da uopće nisam skužil..... :)

A kažu" by re-instating the Aero Source Codes" na tome radi....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Ako netko treba za drivere ovo čudo je dosta hvaljeno sa nagradama okolo, ima bazu drivera na serveru ne treba updateat bazu  pa vrijedi isprobati...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Tko hoće start neka se vrati na 7-icu? I prije su se određeni "nedostaci" sustava nadopunjavali uporabom dodatnih programa. Ako će to biti odgovor na svaku zamjerku koju korisnici mogu imati nakon što isprobaju Win8, onda žali Bože truda i izdavanja novog sustava. {#} 

BTW, AddictiveTips je dao link do sljedećeg alata koji bi trebao nadomjestiti nedostatak Aera. Nisam isprobala tako da ne znam kako funkcionira, stoga neka netko (tko ima volje i vremena) ukratko iznese svoja iskustva. http://winaero.com/comment.php?comment.news.95

0 1 hvala 0
17 godina
Windows 8

Kak vam memorije guta spram win 7?

I jel ste se navikli na metro? Pošto je dost bilo pljuvanja po nemu, a sad vidim ekipa se utišala..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Večinom su prigovarali za metro oni koji nisu isprobali nego vidjeli samo slike.

Nisam previše pratio memoriju, ali ono što sam vidio da mi je u normalnom radu u rangu win7.

mag.inf
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
GigaGirl kaže...

Tko hoće start neka se vrati na 7-icu? I prije su se određeni "nedostaci" sustava nadopunjavali uporabom dodatnih programa. Ako će to biti odgovor na svaku zamjerku koju korisnici mogu imati nakon što isprobaju Win8, onda žali Bože truda i izdavanja novog sustava.  {#}

BTW, AddictiveTips je dao link do sljedećeg alata koji bi trebao nadomjestiti nedostatak Aera. Nisam isprobala tako da ne znam kako funkcionira, stoga neka netko (tko ima volje i vremena) ukratko iznese svoja iskustva.  http://winaero.com/comment.php?comment.new

Ako je to ovaj aero8tuner? to radi istu stvar onaj bug iz high contrast teme znači neupotrebljivo baš... :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 19:51 (Oldy).
14 godina
neaktivan
Windows 8

Do sada sam ga koristio nekoliko mjeseci i primjetio da je stabilniji od Win7, a i prednost je šta se tiče podrške za dodatne uređaje, drajvere. Naprimjer, na Win7 nikako nisam mogao izaći na kraj sa SS2 satelitskom karticom i instalacijom programa, a na Win8 radi sve od prve. Sa ostalim stvarima baš i nisam oduševljen, tako da do sada opisane mane smetaju i meni. Još do sada nije postignuta funkcionalnost Win98 ni na jednom sistemu poslije njih. Tamo je radilo sve šta je napisano prije, i dugo poslije njih.

Uglavnom, ako se nekako na jednostavan način riješi butanje direktno na desktop, mislim da će biti bolji od sedmice u dosta stvari, pa i šta se tiče kompatibilnosti starog i novog softvera i hardvera, šta je jako bitno za sve koji koriste komp za nešto više od surfanja i pisanja teksta u Wordu.

Inače, za sve probleme je jedino rješenje instalirati WinXP, Win7 i Win8, pa birati prema potrebama. Svaki od njih imaju do sada nerješene probleme i mane, ali i neke vrline. Ja sam jedino tako uspio dobiti sve šta trebam. Još da mi je nekako postaviti gore i Win98, sve bi bilo idealno, ali ni jedna matočna ploča unazad nekoliko godina ih ne podržava i nije ih moguće instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 19:37 (Vac).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ti bi stvarno trebao poceti citati sa razumijevanjem {#} (@Oldy)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 19:35 (tomislav91).
16 godina
Windows 8

To je moj problem vodi svoju brigu. :p

0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Kak vam memorije guta spram win 7?

I jel ste se navikli na metro? Pošto je dost bilo pljuvanja po nemu, a sad vidim ekipa se utišala..

potrošnja mi se krece od 1do2GB (imam 8) u normalnom radu , mislim da je malo manje nego Win7

17 godina
Windows 8
@Vac, o kakvom butanju direkt na desktop pricas? Ak mozes pojasnit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

POstoji onaj trick sa high contrastom...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vac kaže...

Još da mi je nekako postaviti gore i Win98, sve bi bilo idealno, ali ni jedna matočna ploča unazad nekoliko godina ih ne podržava i nije ih moguće instalirati.

A virtualne mašine?

16 godina
moderator
Windows 8

Za one koji imaju Airlive WL-1600USB skinite OVAJ driver.

Computer -> Manage ->Device Manager -> Airlive wl-1600usb -> Update driver software -> Browse my computer for driver softvare -> nađete ta file i to je to.

A ako želite onaj program onda skinite još i OVO(iako je taj program potpuno nepotreban)

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 11:05 (pirat).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

pošto mi neradi skener na osmici ja se opet vratio na sedmicu i tu ću i ostati.....

inače osmica je dobar os i nemam nekih većih zamjerki....

www.apriliabase.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Windows 8

Ovih dana cu kupit laptop pa me zanima jel se isplati sad vec stavljat Windows 8?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Zašto ne? Normalan gotov operativni sustav.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Windows 8

A na koji nacin registrirati Windowse kad ih instaliram?

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

To ti ja neću reči pogotovo ne ovdje. Snađi se kao i ja. :)

2 0 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

Ovih dana cu kupit laptop pa me zanima jel se isplati sad vec stavljat Windows 8?

Nisi li ti Apple fanboy?

Zašto ne Mac?

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ CM10 Lite + DreamKernel 2.7.2 + CWM 6
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
Edge kaže...

Nisi li ti Apple fanboy?

Zašto ne Mac?

Koliko je iOS dominantan nad Android-om, toliko je Windows nad Mac-om. :p

Salu na stranu, nisam ja niciji fanboy, samo tu i tam iznesem neko objektivno misljenje, ali ispadne "cudno" posto je forum pun Andorid fanboy-a.

14 godina
Edge kaže...

Koliko je iOS dominantan nad Android-om, toliko je Windows nad Mac-om. :p

Salu na stranu, nisam ja niciji fanboy, samo tu i tam iznesem neko objektivno misljenje, ali ispadne "cudno" posto je forum pun Andorid fanboy-a.

neću komentirati :)

Vratimo se temi :P 

17 godina
Windows 8

Kaje istina da nakon reinstalacije nekog programa, ne ostaju tragovi u registryu i sistemu?

Znači CCleaner ne treba za uklonit tj brisat "smeća" od zaostalih ostataka od nekog programa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

Kaje istina da nakon reinstalacije nekog programa, ne ostaju tragovi u registryu i sistemu?

Znači CCleaner ne treba za uklonit tj brisat "smeća" od zaostalih ostataka od nekog programa?

Dobro bi došao CCleaner za čišćenje Registrya i ostalih .dll sranja.

Preporuka za CCleaner 

16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

prvi put sad to ovdje čujem, ali čisto sumnjam. jer to ovisi o deinstalatoru programa, pa ako je ostalo smeća nakon deinstalacije na sedmici, ostat će i na osmici, nema windows nikakve veze s time

zato ja sve deinstaliram sa revo uninstallerom. on te zaostatke u registru i na disku pronađe i obriše ako želimo

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
17 godina
Windows 8

Hmm, ma nekaj sam u Bug-u čital da više ne ostaju u registryu smeće nakon brisanja nekog programa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Ni Revo nije svemoguć. Nakon deinstalacije bilo kojeg programa ručno pretražite registry i pronaći ćete nekoliko zaostalih ključeva. Stvar je u tome da svi ti čistači registryja ne rade nešto posebno što se optimizacije samih Windowsa tiče. Da, u nekim slučajevima isprave greške koje neki programi uzrokuju, ali taj se dio odradi ručno samo treba znati što i kako. Oni koji se ne snalaze u tom dijelu bolje da i ne koriste razne čistače jer ponekad (iako sa CCleaner-om nisam imala problema do sada zbog njegove jednostavnosti i ne zadiranja dublje u registry), više štete nego koristi.

Dakle preporuka svima (barem na ovom forumu sa naprednijim korisnicima), Google i malo se educirajte što se gdje nalazi i što koji ključ predstavlja, ručno pretražite i promjenite ono što smeta. I najvažnije: DON'T FIX IT IF IT AIN'T BROKEN!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

ja nikako ne mogu da shvatim da ima ljudi kojima je dobro radit na PC sa win8.... Kakav god da je stabilan, brz i jednostavan, necu da spadnem na nivo poznavanja rada na racunaru tete sa kase ili shanka.... sramota je za ozbiljnu firmu kao M$ da uradi tako neso... pogotovo jos kad vidim da je i serverska verzija na istom sr...u

0 9 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice