Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.268
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
djigibao kaže...
Iako mi je cudno sto ne radi na tako maloj rezi a predvidjen je za tablete?
Valjda svi tableti imaju vecu rezu od ove ili je verzija za tablete prilagodjena manjim rezama?

To samo znači da MS neće dopustit da se Osmica instalira i prodaje na bilo čemu.

Ne ,minimalna rezolucija za Metro (a i za sve ostalo) će bit ko i dosad - 1024x768.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Windows 8

Dobar je ovaj stardock start ima i desni klik ma sve kao i na sedmici samo što zna iznenada dići cpu i hard usage kao explorer.exe dva puta u kratko vremena ako nastavi leti van nabijem ih neću svako malo restartati explorer..... eh blažene bete nekada rade a nekada baš i ne zavisi kako se potrefi...

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 0:08 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Dobar je ovaj stardock start ima i desni klik ma sve kao i na sedmici samo što zna iznenada dići cpu i hard usage kao explorer.exe dva puta u kratko vremena ako nastavi leti van nabijem ih neću svako malo restartati explorer..... eh blažene bete nekada rade a nekada baš i ne zavisi kako se potrefi...

Da li se mogu ukloniti opcije (recimo Help & support i slično) kao na start meniju u sedmici?

World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546
16 godina
Windows 8

Da to je na desni klik nema da koliko vidim ali ovo ostalo radi, pa i restart, search, all programs, computer, control panel itd...

jedino desni klik na help and support pa delete vjerovatno neću probavati što bi ispalo od toga :(

Možda bude u konačnoj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 0:53 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Mislio sam na malo veću slobodu podešavanja kao što je u sedmici. Možda dodaju s vremenom:)

World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546

2 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Ah da toga nema za sada ali ako već ne mogu desnu stranu makar lijevu stranu mogu.... jedino da ne nastavi sa okupacijom zvanom explorer.exe ubuduće da ne moram restartati explorer...

Da ali kako je netko rekao to sve imam na sedmici ne mogu sada sve tu imati što izvolim ipak ovo nije sedmica. :)

Jedino što ovako mogu imati i stari start sa sedmice a i novi metro.... i jedno i drugo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 0:35 (Oldy).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...
Da ali kako je netko rekao to sve imam na sedmici ne mogu sada sve tu imati što izvolim ipak ovo nije sedmica. :)

Teško se riješit starih navika:)

Ovaj dugmić mi se sviđao:

Eto meni su oštri rubovi osmice fora i aero mi ne fali. Još bi izbacio ribone (i Metro i  charms) i eto meni savršeni os:)

Hebe se M$-u za moje mišljenje:)

16 godina
F1-IVO kaže...

Ovaj dugmić mi se sviđao:

Eto meni su oštri rubovi osmice fora i aero mi ne fali. Još bi izbacio ribone (i Metro i  charms) i eto meni savršeni os:)

Hebe se M$-u za moje mišljenje:)

Podešavanja skoro nikakva ,na momente digne cpu i memoriju na preko 50% - klasični Stardockov dre*.

Podešavanja skoro pa i nema. Već je u smeću.

Na Sedmici ,isključi Aero (ili stavi Classic temu) i onda ti ne treba Osmica. A već imaš i temu sličnu tome za skinut na Deviantu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 0:51 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Taj dre kako kažeš se dva puta pojavio i sada sam dva puta restartao za sada ga nema.... a ja sam si stavio alate koje trebam kao i na sedmici paint, notepad.... i još neke pa su mi pri ruci a niti ne trebam micati help and support neka ga ne smeta mi recimo glavno da radi computer, control panel, shut down, restart.... na način na koji sam naučio već dosta godina.... kada se već može zašto ne bi...

A razvijati će oni i dalje nema sumnje.... :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 0:58 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Podešavanja skoro nikakva ,na momente digne cpu i memoriju na preko 50% - klasični Stardockov dre*.

Podešavanja skoro pa i nema. Već je u smeću.

Na Sedmici ,isključi Aero (ili stavi Classic temu) i onda ti ne treba Osmica. A već imaš i temu sličnu tome za skinut na Deviantu.

Ma ja se držim sedmice. Nisam neki power juzer i stvarno nemam razloga za prijelaz (doduše nisam ni imao ni za prelaz sa XP-a ali kud svi...:)). Instalirana mi je na drugom kompu čisto da ovladam novotarijama.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 0:59 (F1-IVO).
13 godina
neaktivan
Windows 8

Da li je neko od vas imao problema sa instalacijom Zune Software-a?

0 0 hvala 0
16 godina
Pitanje :

Imam Tecru M9 (Intel T7500 2.2, dualac 64 bitni, 128 MB Quadro od Nvidie, 2GB rama)
koja je trenutno na XP-u (inace dolazi s vistom).
Sposobna je radit s vistom, a i sa sedmicom, ali osmica mi se cini kao bolje rjesenje jer trosi manje baterije, a i manje resursa.

Dal da pregazim xp i stavim osmicu?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Pitanje :

Imam Tecru M9 (Intel T7500 2.2, dualac 64 bitni, 128 MB Quadro od Nvidie, 2GB rama)
koja je trenutno na XP-u (inace dolazi s vistom).
Sposobna je radit s vistom, a i sa sedmicom, ali osmica mi se cini kao bolje rjesenje jer trosi manje baterije, a i manje resursa.

Dal da pregazim xp i stavim osmicu?

Da, prije nego sedmicu.

13 godina
neaktivan

Stavi, Windows 8 je manje gladan resursa od Windows-a 7.

16 godina

Probaj ,vidjet ćeš na početku instalacije - procesor mora podržavati PAE, NX i barem SSE2. Pošto je dual core ,vjerojatno nebi trebalo biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 11:44 (kizo2703).
16 godina
Xp me vec zivcira pomalo, laptop je relativno jak, cak i za ove koji izlaze sa sedmicom.

Probat cu osmicu cim izade iz RTM-a, makar je ista stvar
16 godina
Mitch kaže...

Ha?! Windows ,bilo koji ,je RTM sve do izlaska prvog SP-a. Neće biti razlike između ovog sada i onog koji izađe ''službeno'' 26.10.

Jedini ''problem'' je aktivacija. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 12:14 (kizo2703).
13 godina
protjeran
Mitch kaže...
Xp me vec zivcira pomalo, laptop je relativno jak, cak i za ove koji izlaze sa sedmicom.

RTM je finalni proizvod.

13 godina
djigibao kaže...
djigibao kaže...
Oldy kaže...

Radi mi back up aktivacije preko tool-a upravo reinstalirano i probano..... a radi mi i weather.... :)

Jel to preko Advanced Tokens Manager 3.5 BETA 2?

Mozes malo objasnit postupak (ili otvorit drugu temu sa tutorijalom)?

Tnx {#}

Evo i video tutorijal kako se radi backup i restore aktivacije {#}

cisto iz radoznalosti sam isprobo ovaj program za backup..napravio sam backup aktivacije na osmici (nisam prenosio aktivaciju,samo sam pokreno program da napravi backup) i nakon tako sam primjetio da mi neradi trgovina (store)..evo vec treci dan ista stvar,sve vise sumnjam da je to bas zbog tog backupa...a sistem je i dalje aktiviran i nema nikakvi drugi problema...dali je mozda neko imao slican problem ili neko zna rijesenje...evo slika kad pokrenem store

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 13:02 (seyo71).
17 godina
neaktivan
Windows 8

Ja se registrovao za onaj upgrade za 15 dolara :D Iako sam kupio laptop prije 2 godine stavio sam da sma ove godine kupio, ukucao svoj S/N windows-a 7 i prihvatio mi je sistem registraciju. Pa sad cu vidjeti 26. oktobra da li ce da mi dozvole kupovinu za 15 dolara :D 

Ako ovo ne uspije ionako iduce sedmice trebam ganjati DreamSpark Premium nalog pa ako izganjam imacu backup plan :D

http://vgm.tv/
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 14:08 (dex3108).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Imam prvi ozbiljniji problem. Ni jedna GFWL igra mi ne radi, ne želi se ni pokrenuti. Probao sam više inačica Games for Windows LIVE-a instalirati. Da li još netko ima te probleme i mogu li se riješiti?

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
seyo71 kaže...

cisto iz radoznalosti sam isprobo ovaj program za backup..napravio sam backup aktivacije na osmici (nisam prenosio aktivaciju,samo sam pokreno program da napravi backup) i nakon tako sam primjetio da mi neradi trgovina (store)..evo vec treci dan ista stvar,sve vise sumnjam da je to bas zbog tog backupa...a sistem je i dalje aktiviran i nema nikakvi drugi problema...dali je mozda neko imao slican problem ili neko zna rijesenje...evo slika kad pokrenem store

Meni radi store nakon back up-a aktivacije samo što ja nisam to radio na istoj instalaciji.... trebao si na D diči privremeno još jednu osmicu pa isprobavati da li radi back up aktivacije a ne ovako.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 16:36 (Oldy).
16 godina
kizo2703 kaže...
Mitch kaže...

Ha?! Windows ,bilo koji ,je RTM sve do izlaska prvog SP-a. Neće biti razlike između ovog sada i onog koji izađe ''službeno'' 26.10.

Jedini ''problem'' je aktivacija. {#}

Zato sam i napisao ono gore

NiramX kaže...
Mitch kaže...

RTM je finalni proizvod.

No sh.it sherlock

13 godina
Oldy kaže...
seyo71 kaže...

Meni radi store nakon back up-a aktivacije samo što ja nisam to radio na istoj instalaciji.... trebao si na D diči privremeno još jednu osmicu pa isprobavati da li radi back up aktivacije a ne ovako.

Hmmm   radoznalost nekad kosta..dali je moguce da je uzrok backup aktivacije..nerade mi ni igrice XBOX-pinball i ninja fruits

16 godina
Windows 8

A ne znam jer to nisam radio na isti način, ja sam ponovno instalirao jer sam očito bio nešto smrdao,

i iskoristio taj back up aktivacije a usput eto  i isprobao ba li radi.

0 0 hvala 0
16 godina
Oldy kaže...

Sve sam napravil na istoj instalaciji i sve uredno radi.

16 godina
Windows 8

Eto onda radi i na istoj tko će ga znati više.... 100 konfi 100 čudi... :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

možda ipak bude nešto od aera u osmici

http://bbs.pcbeta.com/viewthread-1125358-1-1.html

sve razumijete, jel {#}

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 17:16 (jurluk).

0 0 hvala 1
16 godina

Tog kineza se čeka već mjesec dana. Čim su se pojavile prve slike RTM-a bez Aera ,počelo se pričat da radi na tome.

Sad je pitanje ,hoće li ovo bit ,do kraja KOJEG tjedna će to biti ,ili je to samo Photoshop.

Nadajmo se najboljem.

16 godina
Windows 8

što su ove strelice naprijed nazad sa sedmice? Ne kužim osim ako ne misli uvaliti explorer sa sedmice u osmicu meni baš i nije uspjelo hehe :)

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice