meni na lapu traje oko 20-30sek...i ne čini mi se uopće sporo
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.365.563
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se windowsi dižu za 10 sekundi. Ali samo zahvaljujući Asrock instant boot-u
pa jel se komp potpno ugasi pa ti se digne za 10 sek ili uđe u stajne hibernacije ?
Meni se windowsi dižu za 10 sekundi. Ali samo zahvaljujući Asrock instant boot-u
pa jel se komp potpno ugasi pa ti se digne za 10 sek ili uđe u stajne hibernacije ?
Ima obje opcije. Fast mode i Regular mode. U fast modu ode samo u hibernaciju i diže se za 1-2 sekunde. Kad odaberem regular mode onda isto ode u nekakvu hibernaciju, ali mogu ga i ištekat iz struje ako hoću i kad ga upalim svejedno se diže ko da je bio u hibernaciji. Kad se pali ne piše starting windows nego resuming windows, nemam pojma gdje se čuvaju postavke budući da ga mogu potpuno iskopčati, ali radi.
Ima obje opcije. Fast mode i Regular mode. U fast modu ode samo u hibernaciju i diže se za 1-2 sekunde. Kad odaberem regular mode onda isto ode u nekakvu hibernaciju, ali mogu ga i ištekat iz struje ako hoću i kad ga upalim svejedno se diže ko da je bio u hibernaciji. Kad se pali ne piše starting windows nego resuming windows, nemam pojma gdje se čuvaju postavke budući da ga mogu potpuno iskopčati, ali radi.
Na disku.
Windows je odličan. Stabilan, brz... Sve što treba.
E ljudi, imam jedno pitanje. Dakle, koliko treba sekundi da vam se komp boota? Od početnog ekrana( starting windows) pa dok se ne pojavi desktop.
Imam C2Q 9400 4*3 GHz, 3GB DDR2, HD4870 pa s takvom koffiguracijom bootanje traje 30-35 sek pa imam osjećaj da nešta nije u redu...
Prije 3 dana sam formatirao disk i stavio svjezu 7icu pa mi sad ide dosta brzo, od trenutka paljenja kompa dosta malo, a od trenutka kad se windowsi startaju pa do trenutka kad se SVE pokrenulo da mogu radit je nekih 15sekundi, a nakon godinu dana rada je više, ali nikad pola minute... Malo provjeri komp sa antivirusnim alatima ako sta ima...
E ljudi, imam jedno pitanje. Dakle, koliko treba sekundi da vam se komp boota? Od početnog ekrana( starting windows) pa dok se ne pojavi desktop.
Imam C2Q 9400 4*3 GHz, 3GB DDR2, HD4870 pa s takvom koffiguracijom bootanje traje 30-35 sek pa imam osjećaj da nešta nije u redu...
Prije 3 dana sam formatirao disk i stavio svjezu 7icu pa mi sad ide dosta brzo, od trenutka paljenja kompa dosta malo, a od trenutka kad se windowsi startaju pa do trenutka kad se SVE pokrenulo da mogu radit je nekih 15sekundi, a nakon godinu dana rada je više, ali nikad pola minute... Malo provjeri komp sa antivirusnim alatima ako sta ima...
a jesam, skenirao sam pa nema ništa...stvarno ne znam do čega je. Mislim, nije da mi smeta, ali opet ne kužim kako neki ljudi sa slabijim kompom imaju bolje vrijeme bootanja. Jel to možda zbog prevelike particije? Imam particiju samo za windowse od 100GB... :L
Na disku.
Mislim da u RAM-u
RAM se briše kad se isključi struja...
Da, istina.
ali ima neka fora i sa RAM memorijom, znam da sam procitao u uputstvima ili negdje, budem probao naci
Ram se ne briše kad se isključi struja!!
Ne vjeruješ? Stavi windowse u hibernaciju ,isključi PC iz struje ,odnesi ga gdi hoćeš (možeš i u Ameriku) ,uključi ponovno kabel i klik na power button i kaj se dogodi?! Resume Windows!!
Normalno ,preduvjet je da je hibernacija omogućena!!
Ali ,ako se isključi struja kad je u standby-u ,da ,onda će se obrisat sve iz rama i boot počinje od nule!!
Ram se ne briše kad se isključi struja!!
Ne vjeruješ? Stavi windowse u hibernaciju ,isključi PC iz struje ,odnesi ga gdi hoćeš (možeš i u Ameriku) ,uključi ponovno kabel i klik na power button i kaj se dogodi?! Resume Windows!!
Normalno ,preduvjet je da je hibernacija omogućena!!
Ali ,ako se isključi struja kad je u standby-u ,da ,onda će se obrisat sve iz rama i boot počinje od nule!!
Kada ideš u hibernaciju svi podatci iz rama se zapišu u pagefile na HDD-u. Kada upališ nazad PC sve se opet zapiše nazad u RAM.
Svi podatci koji su se nalazili u RAM-u kada je nestala struja su izgubljeni/izbrisani.
Isprike za off topic ali da ne otvaram posebnu temu zbog 2-3 odgovora na moje pitanje:
Sta je meni najbolje za taj Instant Boot, regular ili fast mode? (a da trosi sto manje struje, ipak ce uskoro poskupljenje)
i da li onda sa tim mode-om mogu iskopcati komp iz struje a da mi se kasnije svejedno instant boota?
Kada ideš u hibernaciju svi podatci iz rama se zapišu u pagefile na HDD-u. Kada upališ nazad PC sve se opet zapiše nazad u RAM.
Svi podatci koji su se nalazili u RAM-u kada je nestala struja su izgubljeni/izbrisani.
Jeste ,istina je ,ali - ja recimo ne koristim pagefile na kanti sa 8 gb rama ,a opet se uredno vraća iz hibernacije i kad je struja bila isključena!!
Jeste ,istina je ,ali - ja recimo ne koristim pagefile na kanti sa 8 gb rama ,a opet se uredno vraća iz hibernacije i kad je struja bila isključena!!
Pagefile.sys se koristi kao dopuna fizičkoj memoriji, za hibernaciju se koristi hiberfil.sys,
isključi skrivanje sistemskih datoteka, obe dadoteke se vide u rootu sistemske particije.
Pagefile.sys se koristi kao dopuna fizičkoj memoriji, za hibernaciju se koristi hiberfil.sys,
isključi skrivanje sistemskih datoteka, obe dadoteke se vide u rootu sistemske particije.
Sve to znam ,sve to vidim ,i znam kaj čemu služi!! Objasni dečkima iznad!!
Usput ,otišlo se debelo u OT ,vratimo se na dojmove!!
Sve to znam ,sve to vidim ,i znam kaj čemu služi!! Objasni dečkima iznad!!
Usput ,otišlo se debelo u OT ,vratimo se na dojmove!!
Gledajući tvoje postove iznad, čini mi se da tebi prvom treba objasniti neke osnovne pojmove kod računala.
Onda da se vratimo na dojmove, poslije isprobavanja raznih verzija i buildova prije mjesec dana sam se skrasio na Win7 64bit original, prije sam se i znao češće vraćati u XP u dual bootu
zbog poneke aplikacije koju još nisam prebacio u Win7,sad sam gotovo isključivo u sedmici. Driveri su naravno sami instalirani za sve osim neke Genius web kamerice koju nisam uspio upogoniti.
Popis program u start meniju bih više volio da se otvori u punoj širini kao u XP, vjerojatno se negdje to može podesiti ali nisam nešto ni tražio previše.
Disk poslije restarta zna roštati poprilično dugo ali ga rijetko restartam, gotovo uvijek idem na hibernate ali opet mi smeta kada vidim da nešto radi a komp je u idleu.
Također bi bilo zgodno da aktivne programe ne kombinira u istu ikonu ali da ostanu male ikone, nešto kao "never combine, hide labels", ovako se sve to razvuče po task baru.
jel bi možda dobio na performansama 64bitnim sustavom ?
koliko GB rama imas ako je 4+ da.. 32 bitni prepoznaje najvise 3.25GB
koliko GB rama imas ako je 4+ da.. 32 bitni prepoznaje najvise 3.25GB
imam 3 GB ali mislim uskoro nadograditi na možda 4 ili 6 GB DDR2
testirao sam boot time programom Boot Racer i po njemu vrijeme bootanja mi je odlično, od paljenja kompa do full desktopa 56 sek, tj. manje od minute mora biti ako je sve u redu sa kompom :)) sad asm happy i moj život opet ima smisla...haha ;))
testirao sam boot time programom Boot Racer i po njemu vrijeme bootanja mi je odlično, od paljenja kompa do full desktopa 56 sek, tj. manje od minute mora biti ako je sve u redu sa kompom :)) sad asm happy i moj život opet ima smisla...haha ;))
Meni je rekord stim programom 30sec
Ali obicno u prosjeku mi je oko 35sec (iako nisam mijenjao nista oko startupa)
valjda kak mu dodje...
Gledajući tvoje postove iznad, čini mi se da tebi prvom treba objasniti neke osnovne pojmove kod računala.
?????????????????
1. Popis program u start meniju bih više volio da se otvori u punoj širini kao u XP, vjerojatno se negdje to može podesiti ali nisam nešto ni tražio previše.
2. Disk poslije restarta zna roštati poprilično dugo ali ga rijetko restartam, gotovo uvijek idem na hibernate ali opet mi smeta kada vidim da nešto radi a komp je u idleu.
1. Nažalost ,klasičnog start menija nema u Sedmici i ne možeš ništa podesiti u Windowsima ,ali zato ima već nekoliko verzija na netu : KLIK 1 , pa čak i sa Aerom - KLIK 2 .
2. Zato jel Windows Search stalno radi i ndeksira fileove na PC-u.
Uvijek ga možeš isključiti u Services ,ali onda ništa od brzog nalaženja fileova i foldera.
?????????????????
kizo, radna memorija ne pamti kada nema struje i uopće ne služi tome, služi isključivo kao spremnik za brzi dohvat podataka procesoru (i DMA enabled komponentama ala grafičke npr.)
inače, najbolje su mi priče o virusima koji ostaju aktivni u radnoj memoriji i nakon sistem reboota... pa da bi se uklonili treba isključiti kabel iz struje prije ponovnog paljenja, ovakve priče bi čovjek očekivao od baba na placi a ne na informatičkom forumu
imam jedno pitanje u vezi win 7
da li win7 32-bit očitava 3 GB RAM-a ili 4 GB RAM-a
ja imam 32-bitni operativni sistem i 2 GB RAM-a i ako si stavim još 2 GB rama hoće li mi win7 ikoristiti samo 3 GB ili sva 4 GB ??
Po ko zna koji put - ni 3GB, ni 4GB, nego 3.25GB.
Po ko zna koji put - ni 3GB, ni 4GB, nego 3.25GB.
uglavnom,isplati li mi se onda sa 2 GB nadograditi na 4 GB ako imam 32-bitni OS
Od viška RAMa glava ne boli, a kasnije možda instaliraš koji 64-bit OS pa će svih 4GB bit iskorišteno.