Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.942
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Mislio sam ti napisati opcije koje ti se nude, ali ajmo kraćim putem!

Kakvi su ti planovi za taj disk?

Želiš samo izvući podatke sa njega ili zadržati podatke na njemu i instalirati novi OS na novoj konfiguraciji?

EDIT: Malo bolje sam pročitao tvoj post i otprilike skužio što planiraš. Možeš C particiju formatirati i na nju instalirati novi OS, a na D ostaju podaci!

Iako, ako su jako važni podaci, ja bih na tvom mjestu prvo njih spremio, ako imaš mogućnosti!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 23:21 (godo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Windows 7 - općenito
godo kaže...

Mislio sam ti napisati opcije koje ti se nude, ali ajmo kraćim putem!

Kakvi su ti planovi za taj disk?

Želiš samo izvući podatke sa njega ili zadržati podatke na njemu i instalirati novi OS na novoj konfiguraciji?

EDIT: Malo bolje sam pročitao tvoj post i otprilike skužio što planiraš. Možeš C particiju formatirati i na nju instalirati novi OS, a na D ostaju podaci!

Iako, ako su jako važni podaci, ja bih na tvom mjestu prvo njih spremio, ako imaš mogućnosti!

hvala na pomoci.budem ostavio podatke na d,c znaci formatiram te napravim instalaciju w7.

Gigi D`Agostino
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam problem s pomicanjem prozora.

Evo siguran sam da iz priložene slike znate o čemu riječ (bar neko) jer nez kako da ovo opišem... slika govori tisuću rječi.... 

Dakle kako popravit ovo? Nemam pojma kako mi je došlo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dr. zlo kaže...

Imam problem s pomicanjem prozora.

- Desni klik na "My computer", odaberi "properties", zatim "change settings", pa "advanced",

pa kod ovoga gdje piše "Visual effects...",

odaberi "settings", stavi kvačicu na postavu označenu na slici, dalje samo ideš "ok".

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 7:49 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Lopoc kaže...

Jel u pravilu koristite C disk samo za windowse ili i ostale programe? Ja na C spremam skoro sve programe + windows, a na D i eksterne igru, muziku, filmove. Sad me zanima bi li bilo pametnije možda ostaviti samo winse na C-u?

Moram se quoteat jel planiram uskoro reinstalirat winse pa me zanimaju vaša mišljenja :)

15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Ono što ne moraš naknadno instalirati ne moraš na C!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Ne kužim što hoćeš reć. Možeš li malo drukčije preformulirat rečenicu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Hoće reći da ako je isti disk, da ti je onda svejedno. Osobno sve stavljam na D particiju diska, jer mi je tako urednije. Jedino dokumente, desktop slike i par stvarčica stavljam u već napravljene mape poput Music, i sl. Ali svaka instalacija nečega ide na d. Ali to samo radi urednosti. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Evo da ne otvaram novu temu pitat cu tu,instalirao sam windows 7 x64 ultimate,međutim ikone su blago kockaste,mutne,font teksta je isto velik,znači čista instalacija windowsa.Instalirao sam sve moguće update-ove,drivere za grafu,directx,javu itd međutim nema pomoći.Šta da radim?

hvala svima :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

clear type/ namjesti

razlučivost / namjesti

Cum sapienti viro libenter diserimus
11 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

clear type/ namjesti

razlučivost / namjesti

Razlučivost namjestio a što se tiče clear type meni je na 125% default jel imam monitor rezolucije 1680/1050

16 godina
olujan 1 kaže...

Razlučivost namjestio a što se tiče clear type meni je na 125% default jel imam monitor rezolucije 1680/1050

To i je glavni uzrok svega ,pogotovo ako je loš ekran (recimo ,TN matrica).

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
olujan 1 kaže...

To i je glavni uzrok svega ,pogotovo ako je loš ekran (recimo ,TN matrica).

Mislim da to nema veze sa monitorom,jel sam još prije znao instalirat windowse i nije bilo nikakvih problema.Prije 2,3 mjeseca sam stavio još jednu gigu rama u komp,može li ona šta zezat?

16 godina
olujan 1 kaže...

Mislim da to nema veze sa monitorom,jel sam još prije znao instalirat windowse i nije bilo nikakvih problema.Prije 2,3 mjeseca sam stavio još jednu gigu rama u komp,može li ona šta zezat?

Ne znam ,probaj onda bez nje.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Zna li ko šta je ovo, zašto se pojavljuje i kako ga popraviti ?

Captain Mutant
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Zna li ko šta je ovo, zašto se pojavljuje i kako ga popraviti ?

Razloga može biti milijardu.

Kako popraviti? Za početak ,najjednostavnije ,možda klikom na prvu opciju?!

Ubuduće ,da se izbjegne ponavljanje toga ,koristi opciju ''Eject'' na desnom kliku ili u systrayu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 16:18 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav svima,

Kao što vidite na slici imam problem sa prikazom pojedinih prozora/programa.Stavio sam sve na default,na najveću moguću rezoluciju,windows size mi je na 100%,imam najnovije drivere,ali jednostavno neznam kako da riješim više problem.Stavio sam i na small prikaz ikona i ništa.Molim pomoć! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 15:23 (olujan 1).

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 7 - općenito

Neznam dali sam post stavio u pravu temu (ako nisam, neka ga moderatori uklone). Zanima me kako i gdje u windows 7 os-u mogu vidjeti kada je i u koje vrijeme racunalo upaljeno ili ugašeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
myfiles4you kaže...

Neznam dali sam post stavio u pravu temu (ako nisam, neka ga moderatori uklone). Zanima me kako i gdje u windows 7 os-u mogu vidjeti kada je i u koje vrijeme racunalo upaljeno ili ugašeno?

-sporedna je verzija OSa.. btw, google ne radi? npr. ili..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 21:15 (ihush).
14 godina
Windows 7 - općenito

Nisam nikad instalirao/skidao Win 7 a trebao bi na jedan komp procesor intel core i3 i 4 gb rama

koju mi ediciju preporucujete da stavim koja je najstabilnija,komp uglavnom sluzi za surf

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kaw_liga kaže...

Nisam nikad instalirao/skidao Win 7 a trebao bi na jedan komp procesor intel core i3 i 4 gb rama

koju mi ediciju preporucujete da stavim koja je najstabilnija,komp uglavnom sluzi za surf

Windows 7 je dosta stabilan bez obzira na ediciju tako da možeš kupit bilo koju.

Ja sam imao Ultimate verziju i bio sam prezadovoljan.

nicky.sl
14 godina
kaw_liga kaže...

- Sve verzije su ti iste kaj se tiče stabilnosti i zahtjevnosti (osim home basic), nema baš nikakve razlike.

- Ako kupuješ, onda kupi Home Premium, ako stavljaš ...., onda stavi Ultimate.

- Možeš razmislit i o win 8.1, ipak je to najnovija verzija win, u kombinaciji sa classic shellom se riješavaš

svih problema. ;D

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 20:33 (Valentin17).
14 godina

Khmmm mislio sam skiniti {#} {#} znaci nema neke razlike,mislio sam da ima kao u xp sp1,sp2 itd ...onda znaci Ultimate da skinem moze li lokacija odakle 

14 godina
kaw_liga kaže...

Khmmm mislio sam skiniti {#} {#} znaci nema neke razlike,mislio sam da ima kao u xp sp1,sp2 itd ...onda znaci Ultimate da skinem moze li lokacija odakle 

Windows 7 Ultimate SP1 64Bit: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-59465.iso

- Nema razlike. {#}

12 godina
kaw_liga kaže...

SP postoji i za Win7.

Skini HP ako nemaš potrebe za mogućnostima koje ima Ultimate.

17 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam problem , dosta često mi se smrzava komp u zadnje vrijeme nakon čega ga moram resetirat. I to totalno nasumično. Nekad se ne smrzne cijeli dan nekad 5 put dnevno. Testirao sam ram i odvrtio prime 95 te nije bilo nikakvih grešaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HarryPlopper kaže...

dosta često mi se smrzava komp

- Pitaj ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/zamrzavanje-racunala/36589.aspx

16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Ljudi da vas pitam, da li je u redu stavit servis od Windowsa "Windows Driver Foundation- User-mode Driver Framework" na Automatic umjesto Manual kako je po defaultu, jer kad mi je na Manual svaki put kad upalim/resetiram  Windowse i kad prvi put nakon toga spojim USB stick, treba mu vremena da učita stick i izbacuje mi svaki put "Event ID 11 The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\DR1" i "Event ID 51 An error was detected on device \Device\Harddisk1\DR3 during a paging operation", a kad je taj servis na Automatic nema nikakvog Eventa i stick učita odmah. Ali to se pojavljivalo samo prvi put kad ubacim stick poslije paljenja/restarta Windowsa, nakon toga ga mogu spojit i iskopčat 100 puta neće izbacit nikakav Event. Na Windows 8.1 i na manual radi najnormalnije, dakle nije do sticka, niti do matične ploče. Windowsi su čisti od virusa i original su. Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 18:48 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
14 godina
PlayMaker10 kaže...

- Ako ti sve radi OK na taj način, onda ostavi kako je, ništa se neće dogoditi. {#}

16 godina

vjerojatno bugovit chispet-driver... možda update BIOSa ili noviji (ponekad stariji) driver, pa sve do tog da je neki utils ('optimizatori', antivirusi i sl) krivac.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 20:29 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice