Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.010
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

razlog nije $$$$

ja sam si prije par tjedana instaliro build 7100...i stvarno je super......tj...brzo radi na mojoj konfi(moj pc)...a nije nista pretjerano....

Ivan"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 - dojmovi
lzgr kaže...

Istalirao sam RC i zadovoljan sam.Kako da maknem onaj desktop.ini iz startup-a?

RC nema nikakav desktop.ini problem.
16 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Istalirao sam RC i zadovoljan sam.Kako da maknem onaj desktop.ini iz startup-a?

ti vjerovatno imas instaliran build 7057.......kod builda 7100 toga nema....

u bugu br.198 na str 34.....ima objasnjenje,...kako to maknuti...
Ivan"
17 godina
Window 7 - dojmovi

Primjetio sam jedan bug u buildu   7100, naime kursor miša se pretvori u uzdužnu liniju i ostaje takav sve do restarta. Zanima me da li se još nekome to dogodilo? U prijašnjim buildovima nikada mi se to nije desilo a evo sada 2 puta u 2 dana. Screenshot kursora nikako nisam uspio napraviti :)) ,pokušao sa print screen ali ne može tako ....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoka kaže...

Primjetio sam jedan bug u buildu   7100, naime kursor miša se pretvori u uzdužnu liniju i ostaje takav sve do restarta. Zanima me da li se još nekome to dogodilo? U prijašnjim buildovima nikada mi se to nije desilo a evo sada 2 puta u 2 dana. Screenshot kursora nikako nisam uspio napraviti :)) ,pokušao sa print screen ali ne može tako ....

meni se to nedesava, no ako imas nekih problema ili bugova....onda to pisi u ovu temu
Ivan"
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 7:38 (ivan_1995).
17 godina
DragonShit kaže...

Windows 7 još uvijek ima ostatke ostataka. Kada će Microsoft potpuno preći na 64-bit i očistiti kernel od starog koda? Tko još koristi 8 i 16-bitne programe? Živimo u 2009. godini!!! Izgleda da je Microsoftu bitnija kompatibilnost sa drevnim aplikacijama nego kvaliteta i performanse na današnjem hardveru. Razlog tome je očito $$$.

A i to bi se dalo rijuešiti nekim virtualnim izvršavanjem... prastari programi ne bi baš patili da se izvršavaju par postotaka sporije nego direktno jer i tako bi se vrtile par tisuća puta brže nego na originalnim strojevima :)

A tu je i problem konpatibilnosti sa hardverom jer još uvijek je previše hardveraja za koji nema 64-bitnih drivera a koji se još masovno koristi. Uostalom i Vista je najviše poljuvana da loše radi na starom hardveru i sad je kao to poboljšano u Win7... i sad zamisli da izdaju samo 64bitnu verziju, to bi tek propalo...
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

Upozorenja nikad dosta pa eto ako već skidate RC skinite ga od M$-a (kad je već besplatno), jer izgleda da se netko igrao sa onom verzijom koja je procurila 24. 4.: http://www.eweek.com/c/a/Security/Pirated-Windows-7-Builds-a-Botnet-With-Trojan-456054/

There’s a part of me in the chaos that’s quiet, and there’s a part of you that wants me to riot

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Većina hardvera koji nešto vrijedi ima već dugo 64-bitne drivere. I to ne od Viste, već još daleko ranije od Servera 2003 i XP-a 64. Socijalni hardver tzv. "noname" ionako nikome nije bitan jer je potrošna roba.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Većina hardvera koji nešto vrijedi ima već dugo 64-bitne drivere. I to ne od Viste, već još daleko ranije od Servera 2003 i XP-a 64. Socijalni hardver tzv. "noname" ionako nikome nije bitan jer je potrošna roba.

a zasto mislis da ne vrijedi hardver koji ima 32bitne drivere.....
Ivan"
17 godina
Window 7 - dojmovi

nema to veze sa 32bitnim driverima, vec ti to govori o samoj firmi koja je izbacila proizvod koji nema podrsku za aktualne tehnologije. Isto ko da proizvodjac radi maticne koje npr nemaju podrsku za PCIXpress vec sve serije maticnih imaju samo AGP (karikiram).

ja takodjer izbjegavam kupovati jeftinjace. pokaze se u skoroj buducnosti kao neisplativa investicija (kvar, support i slicno).

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 15:54 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

dobro da skuzio....sam...

to "noname" nevalja nista i ja sam skuzio ja imam neko noname napajanje.....pa to je za poludit sad bum uskoro kupio novi komp.....pa necu mijenjati.....

no dobro....ja mislim da mi polako tecemo u offtopic......tema je windows 7 ---dojmovi...;)

Ivan"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Window 7 - dojmovi

Nije baš o Windows7 RC-u,ali da sad ne otvaram novu temu:

Evo informacija: Dobio sam mail od Microsofta,Download the Windows Server 2008 R2 RC‏

Znači,dostupan je za download.Samo treba napraviti ili se logirati s već postojećim accountom i skinut.

EDIT: Evo još jedan bolji,to jest direct link    (ušteda od par klikova u odnosu na prvi).

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

Evo informacija: Dobio sam mail od Microsofta,Download the Windows Server 2008 R2 RC‏

Znači,dostupan je za download.Samo treba napraviti ili se logirati s već postojećim accountom i skinut.

EDIT: Evo još jedan bolji,to jest direct link    (ušteda od par klikova u odnosu na prvi).

ae sad na laptop zelim stavit Windows 7. Koju verziju da stavim? koja je najstabilnija? ova 2008? ili obican RC?
16 godina
neaktivan
divines kaže...
fromcelltohell kaže...

ae sad na laptop zelim stavit Windows 7. Koju verziju da stavim? koja je najstabilnija? ova 2008? ili obican RC?
Ma to ti je Windows server a ne windows 7. Ne trebaš njega vjerujem.

Odavde ti skini Windows 7 RC
Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
16 godina
Bellatrix kaže...
divines kaže...
fromcelltohell kaže...

Ma to ti je Windows server a ne windows 7. Ne trebaš njega vjerujem.

Odavde ti skini Windows 7 RC
 Tako je,BellatrixOsmijeh Zato sam i naglasio da nije Windows 7,
ali sam htio podjelit link...i da ne otvaram novu temu,postavio sam ovdje.
Znači,treba samo pročitati napisano s razumijevanjem.
http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

Evo instalirao i ja Win 7 i odma problemi. Ne radi mi ni jedan bandwidth monitor kojeg sam probal. Jel ima neko neki da radi, a da je jednostavan. Treba mi samo da broji mjesečni promet i da je vidljiv u system trayu (tak da se vidi kad teče promet a kad ne). Ne radi mi ni zvuk na DVB Vieweru. To moram sad rijesit.

Inaće ono što sam primjetio da prilikom instalacije grafičkih drivera nije bilo restarta, za razliku od viste, gdje je bilo makar isto nebi trebalo. Firefox mi izgleda ružnije nek na xp-u.

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlackM kaže...

Evo instalirao i ja Win 7 i odma problemi. Ne radi mi ni jedan bandwidth monitor kojeg sam probal. Jel ima neko neki da radi, a da je jednostavan. Treba mi samo da broji mjesečni promet i da je vidljiv u system trayu (tak da se vidi kad teče promet a kad ne). Ne radi mi ni zvuk na DVB Vieweru. To moram sad rijesit.

Inaće ono što sam primjetio da prilikom instalacije grafičkih drivera nije bilo restarta, za razliku od viste, gdje je bilo makar isto nebi trebalo. Firefox mi izgleda ružnije nek na xp-u.

Ja koristim Flat pa mi ne treba; ali sam vidio dok sam si birao Gadgete da je bilo ponuđeno nekoliko Bandwidth monitora, pa pogledaj tamo.

Što se tiče ružnoće prikaza, radi se vjerojatno o tome da ti je uključen ClearType za cijele Windowse. Ja sam ga prebacio na standard (smooth font edge) pa izgleda ljepše (meni).
16 godina
neaktivan
TomoR kaže...
Što se tiče ružnoće prikaza, radi se vjerojatno o tome da ti je uključen ClearType za cijele Windowse. Ja sam ga prebacio na standard (smooth font edge) pa izgleda ljepše (meni).
 Di to ga prebaciš? Pod Display mi se nalazi Adjust ClearType Text i tu mogu odabrat od par ponuđenih.

Edit: Pod standard je, pretpostavljam, isključen. Tad je prikaz još gori.
***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 16:32 (BlackM).
16 godina
BlackM kaže...
 Di to ga prebaciš? Pod Display mi se nalazi Adjust ClearType Text i tu mogu odabrat od par ponuđenih.

Prikaz možeš prilagodit i u Computer -> Properties -> Advanced System Properties -> Performance. Tu možeš prilagodit neke naprednije stvari - animacije ,sjene ,vizualne stilove upravljačkih gumbi u sistemu. Ali ,sve to ima malo veze s FF-om i njegovim prikazom. Tu ovisi najviše ovisi o temi koju imaš ,ako je problem samo u prikazu Firefoxa.
I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 19:11 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Ne radi mi ni jedan bandwidth monitor kojeg sam probal. Jel ima neko neki da radi, a da je jednostavan. Treba mi samo da broji mjesečni promet i da je vidljiv u system trayu (tak da se vidi kad teče promet a kad ne).

Probaj Bitmeter. Malo resursa troši i jednostavan je. Ja ga koristim na win7 i sve je uredu. http://codebox.no-ip.net/controller?page=bitmeter2
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

Jedno pitanje : imam windows 7 build 7000 i želio bi ih nadograditi na build 7100 ; da li to znači da će se windowsi samo updejtati ili će se ponovno instalirat ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moraš napravit backup i sve ispočetka,upgrade se nemože napravit...

16 godina
neaktivan
funkymaniac kaže...

moraš napravit backup i sve ispočetka,upgrade se nemože napravit...

ipak se moze napraviti.....;), no jako jako je komplicirano...;)

pa ti je bolje nanovo instalirati build 7100(rc)
>$#$$$$%&ivan<
16 godina
neaktivan
SANJIN3 kaže...

Jedno pitanje : imam windows 7 build 7000 i želio bi ih nadograditi na build 7100 ; da li to znači da će se windowsi samo updejtati ili će se ponovno instalirat ?

Mislim da ćeš morati uraditi formatiranje te particije na kojoj se nalazi build 7000. Imaš li kojim slučajem dual boot? Ako da, digni drugi OS i formatiraj iz njega particiju na kojoj je taj win 7.
Pokreni instalaciju RC-a, instaliraj na čistu particiju.
Ako nemaš dual boot, formatiraj setupom ili pak nekim alatom za formatiranje koji formatira prije dizanja samog OS-a.
Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

Evo za glavni OS imam 7-icu RC 64 bita i za sada je sve stabilno.

AGP je zakon, a socket 478 legenda :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

Mi može netko reći razlike između : build 7000 , 7048 , 7057 ; da li se oni moraju instalirati kao build 7100 ili se mogu ažurirati na build 7000 koji trenutačno imam ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Window 7 - dojmovi /Windows 7 hr -prvi dojmovi
SANJIN3 kaže...

Mi može netko reći razlike između : build 7000 , 7048 , 7057 ; da li se oni moraju instalirati kao build 7100 ili se mogu ažurirati na build 7000 koji trenutačno imam ?

Razlike su u tome da je svaki noviji build ispeglaniji ,rješeni su neki bugovi iz prethodne verzije ,neki novi se opet pojave itd. Uglavnom ,veći broj bolji build. I ne isplati se više radit upgrade sad kad se 7100 može skinut s M$ovih stranica. Jednostavno - backupiraj build koji imaš i  instaliraj 7100.

E ,a sad malo o hrvatskoj verziji RC-a

Kao prvo ,instalacija je više-manje prošla isto kao i kod originalnog RC-a ,osim drivera za zvučnu i grafičku karticu ,koji jednostavno nisu nađeni ,bez objašnjenja. Napominjem da je u engleskoj verziji  prije dva tjedna sve bilo “out of a box“, jel ipak nisu neke bijesne komponente – grafička je  Gainward GF 9800GT 1GB ,a zvučna M-AUDIO Audiophile 2496. Jedino sam za njih bil napravil upgrade drivera i stavil softwer. Sve bi bilo u redu da DriverMax radi kako treba ,međutim i on je imal nekih problema sa instalacijom ,a čini mi se da je uzrok bio jezik. Jel instalacijom engleskog i prebacivanjem sistema na njega sve je bilo u redu.

Inače ,u ovih tjedan dana primjetio sam da je ovaj “naš“ RC nešto sporiji od originala ,posebno u paljenju – gašenju ,kod otvaranja nekih programa treba mu i po minutu (Office aplikacije ,Firefox). A tu je i potrošnja memorije koja je u prosjeku veća za 20 % u idle-u ,nešto manje izražena u radu s više aplikacija. A inače mi je isti broj programa i servisa koji se vrte kao i u original RC-u.

Aktivirat se može s bilo kojim RC ključem ,tako da ga može probat ko hoće. Samo bi trebalo potražit jel ga je neko stavil negdje za download ili na seeding.. Da imam brži upload stavil bi ga ja ,ovak bi to sa 256 kbs trajalo danima.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 20:24 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

evo mene na win7 7127 i office 2010 :D

za sad sve radi ko ura....

slikica u prilogu

7127+office 7127+office
eXtreme overclocker
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Window 7 - dojmovi

Evo, ja sam stavio 7100 i nakon par dana korištenja mogu reći da sam -  jednostavno - zadovoljan.

Nisam naletio na nikakve greške kao greške,   nisam instalirao ni jedan jedini driver,    igrao sam   X-men origins (Wolverine)-  radi kak treba.

U usporedbi  s  Vistom-          Vista je koristila  33%  od 4GB  Rama  sa svim programima (AVG,  Power ISO  i slično kaj koristim)   dok se ovdje vrti  na nešto manje (recimo 28%)

U ovom trenutku dok ovo pišem, pogledao sam  -  i build 7100  je uzeo 33%  

Dakle- po mom mišljenju- ne osjeti se bitna razlika u potrošnji resursa.

Sviđa mi se  malo pristupačnije sučelje,  i nešto malo manji broj upozorenja pri pokretanju nekih  programa...

I više neznam- s pojavom Viste  i 7ice   kakva je potreba za   prilagođavanjem korisničkih sučelja (win customize,  i transformation packovi)  jer windowsi mi zbilja super izgledaju.

Primjetio sam da su mi se neki updatei instalirali,  dakle  nema ni problema s ažuriranjem OSa...

Do daljnjeg  planiram ostaviti ovaj OS na računalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlackM kaže...
TomoR kaže...
 Ah, na praznom desktopu sam pritisnuo F1 (digne se help), ukucao cleartype i od ponuđenih odgovora 2-3 je riješio problem (inače je negdje skriveno pod Appearance); ima čak i web bazirani pregled za usporedbu i fino podešavanje ClearType-a.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice