razlog nije $$$$
ja sam si prije par tjedana instaliro build 7100...i stvarno je super......tj...brzo radi na mojoj konfi(moj pc)...a nije nista pretjerano....
razlog nije $$$$
ja sam si prije par tjedana instaliro build 7100...i stvarno je super......tj...brzo radi na mojoj konfi(moj pc)...a nije nista pretjerano....
Istalirao sam RC i zadovoljan sam.Kako da maknem onaj desktop.ini iz startup-a?
Istalirao sam RC i zadovoljan sam.Kako da maknem onaj desktop.ini iz startup-a?
Primjetio sam jedan bug u buildu 7100, naime kursor miša se pretvori u uzdužnu liniju i ostaje takav sve do restarta. Zanima me da li se još nekome to dogodilo? U prijašnjim buildovima nikada mi se to nije desilo a evo sada 2 puta u 2 dana. Screenshot kursora nikako nisam uspio napraviti :)) ,pokušao sa print screen ali ne može tako ....
Primjetio sam jedan bug u buildu 7100, naime kursor miša se pretvori u uzdužnu liniju i ostaje takav sve do restarta. Zanima me da li se još nekome to dogodilo? U prijašnjim buildovima nikada mi se to nije desilo a evo sada 2 puta u 2 dana. Screenshot kursora nikako nisam uspio napraviti :)) ,pokušao sa print screen ali ne može tako ....
Windows 7 još uvijek ima ostatke ostataka. Kada će Microsoft potpuno preći na 64-bit i očistiti kernel od starog koda? Tko još koristi 8 i 16-bitne programe? Živimo u 2009. godini!!! Izgleda da je Microsoftu bitnija kompatibilnost sa drevnim aplikacijama nego kvaliteta i performanse na današnjem hardveru. Razlog tome je očito $$$.
Upozorenja nikad dosta pa eto ako već skidate RC skinite ga od M$-a (kad je već besplatno), jer izgleda da se netko igrao sa onom verzijom koja je procurila 24. 4.: http://www.eweek.com/c/a/Security/Pirated-Windows-7-Builds-a-Botnet-With-Trojan-456054/
Većina hardvera koji nešto vrijedi ima već dugo 64-bitne drivere. I to ne od Viste, već još daleko ranije od Servera 2003 i XP-a 64. Socijalni hardver tzv. "noname" ionako nikome nije bitan jer je potrošna roba.
Većina hardvera koji nešto vrijedi ima već dugo 64-bitne drivere. I to ne od Viste, već još daleko ranije od Servera 2003 i XP-a 64. Socijalni hardver tzv. "noname" ionako nikome nije bitan jer je potrošna roba.
nema to veze sa 32bitnim driverima, vec ti to govori o samoj firmi koja je izbacila proizvod koji nema podrsku za aktualne tehnologije. Isto ko da proizvodjac radi maticne koje npr nemaju podrsku za PCIXpress vec sve serije maticnih imaju samo AGP (karikiram).
ja takodjer izbjegavam kupovati jeftinjace. pokaze se u skoroj buducnosti kao neisplativa investicija (kvar, support i slicno).
dobro da skuzio....sam...
to "noname" nevalja nista i ja sam skuzio ja imam neko noname napajanje.....pa to je za poludit sad bum uskoro kupio novi komp.....pa necu mijenjati.....
no dobro....ja mislim da mi polako tecemo u offtopic......tema je windows 7 ---dojmovi...;)
Nije baš o Windows7 RC-u,ali da sad ne otvaram novu temu:
Evo informacija: Dobio sam mail od Microsofta,Download the Windows Server 2008 R2 RC
Znači,dostupan je za download.Samo treba napraviti ili se logirati s već postojećim accountom i skinut.
EDIT: Evo još jedan bolji,to jest direct link (ušteda od par klikova u odnosu na prvi).
Evo informacija: Dobio sam mail od Microsofta,Download the Windows Server 2008 R2 RC
Znači,dostupan je za download.Samo treba napraviti ili se logirati s već postojećim accountom i skinut.
EDIT: Evo još jedan bolji,to jest direct link (ušteda od par klikova u odnosu na prvi).
Evo instalirao i ja Win 7 i odma problemi. Ne radi mi ni jedan bandwidth monitor kojeg sam probal. Jel ima neko neki da radi, a da je jednostavan. Treba mi samo da broji mjesečni promet i da je vidljiv u system trayu (tak da se vidi kad teče promet a kad ne). Ne radi mi ni zvuk na DVB Vieweru. To moram sad rijesit.
Inaće ono što sam primjetio da prilikom instalacije grafičkih drivera nije bilo restarta, za razliku od viste, gdje je bilo makar isto nebi trebalo. Firefox mi izgleda ružnije nek na xp-u.
Evo instalirao i ja Win 7 i odma problemi. Ne radi mi ni jedan bandwidth monitor kojeg sam probal. Jel ima neko neki da radi, a da je jednostavan. Treba mi samo da broji mjesečni promet i da je vidljiv u system trayu (tak da se vidi kad teče promet a kad ne). Ne radi mi ni zvuk na DVB Vieweru. To moram sad rijesit.
Inaće ono što sam primjetio da prilikom instalacije grafičkih drivera nije bilo restarta, za razliku od viste, gdje je bilo makar isto nebi trebalo. Firefox mi izgleda ružnije nek na xp-u.
Ne radi mi ni jedan bandwidth monitor kojeg sam probal. Jel ima neko neki da radi, a da je jednostavan. Treba mi samo da broji mjesečni promet i da je vidljiv u system trayu (tak da se vidi kad teče promet a kad ne).
Jedno pitanje : imam windows 7 build 7000 i želio bi ih nadograditi na build 7100 ; da li to znači da će se windowsi samo updejtati ili će se ponovno instalirat ?
moraš napravit backup i sve ispočetka,upgrade se nemože napravit...
moraš napravit backup i sve ispočetka,upgrade se nemože napravit...
Jedno pitanje : imam windows 7 build 7000 i želio bi ih nadograditi na build 7100 ; da li to znači da će se windowsi samo updejtati ili će se ponovno instalirat ?
Evo za glavni OS imam 7-icu RC 64 bita i za sada je sve stabilno.
Mi može netko reći razlike između : build 7000 , 7048 , 7057 ; da li se oni moraju instalirati kao build 7100 ili se mogu ažurirati na build 7000 koji trenutačno imam ?
Mi može netko reći razlike između : build 7000 , 7048 , 7057 ; da li se oni moraju instalirati kao build 7100 ili se mogu ažurirati na build 7000 koji trenutačno imam ?
E ,a sad malo o hrvatskoj verziji RC-a
Kao prvo ,instalacija je više-manje prošla isto kao i kod originalnog RC-a ,osim drivera za zvučnu i grafičku karticu ,koji jednostavno nisu nađeni ,bez objašnjenja. Napominjem da je u engleskoj verziji prije dva tjedna sve bilo “out of a box“, jel ipak nisu neke bijesne komponente – grafička je Gainward GF 9800GT 1GB ,a zvučna M-AUDIO Audiophile 2496. Jedino sam za njih bil napravil upgrade drivera i stavil softwer. Sve bi bilo u redu da DriverMax radi kako treba ,međutim i on je imal nekih problema sa instalacijom ,a čini mi se da je uzrok bio jezik. Jel instalacijom engleskog i prebacivanjem sistema na njega sve je bilo u redu.
Inače ,u ovih tjedan dana primjetio sam da je ovaj “naš“ RC nešto sporiji od originala ,posebno u paljenju – gašenju ,kod otvaranja nekih programa treba mu i po minutu (Office aplikacije ,Firefox). A tu je i potrošnja memorije koja je u prosjeku veća za 20 % u idle-u ,nešto manje izražena u radu s više aplikacija. A inače mi je isti broj programa i servisa koji se vrte kao i u original RC-u.
Aktivirat se može s bilo kojim RC ključem ,tako da ga može probat ko hoće. Samo bi trebalo potražit jel ga je neko stavil negdje za download ili na seeding.. Da imam brži upload stavil bi ga ja ,ovak bi to sa 256 kbs trajalo danima.
Evo, ja sam stavio 7100 i nakon par dana korištenja mogu reći da sam - jednostavno - zadovoljan.
Nisam naletio na nikakve greške kao greške, nisam instalirao ni jedan jedini driver, igrao sam X-men origins (Wolverine)- radi kak treba.
U usporedbi s Vistom- Vista je koristila 33% od 4GB Rama sa svim programima (AVG, Power ISO i slično kaj koristim) dok se ovdje vrti na nešto manje (recimo 28%)
U ovom trenutku dok ovo pišem, pogledao sam - i build 7100 je uzeo 33%
Dakle- po mom mišljenju- ne osjeti se bitna razlika u potrošnji resursa.
Sviđa mi se malo pristupačnije sučelje, i nešto malo manji broj upozorenja pri pokretanju nekih programa...
I više neznam- s pojavom Viste i 7ice kakva je potreba za prilagođavanjem korisničkih sučelja (win customize, i transformation packovi) jer windowsi mi zbilja super izgledaju.
Primjetio sam da su mi se neki updatei instalirali, dakle nema ni problema s ažuriranjem OSa...
Do daljnjeg planiram ostaviti ovaj OS na računalu.