U ovom forumu imaš temu na kojoj je obavijest kako možeš sudjelovati u izradi prijevoda.
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.367.017
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako misliš na Win 7 Croatian Beta ,u tome i sudjelujem i upravo je ta Sedmica na hrvatskom ,skinuta s Microsoft Connecta problematična. Spora ,ruši se desktop kak sam opisal prije i ima problema sa instalacijama softwera. I to se događa na dva PC-a ,potpuno različita.
A napominjem da apsolutno nikakvih problema nije bilo u original RC-u.
Ako misliš na Win 7 Croatian Beta ,u tome i sudjelujem i upravo je ta Sedmica na hrvatskom ,skinuta s Microsoft Connecta problematična. Spora ,ruši se desktop kak sam opisal prije i ima problema sa instalacijama softwera. I to se događa na dva PC-a ,potpuno različita.
A napominjem da apsolutno nikakvih problema nije bilo u original RC-u.

moguce....ali nemora biti.....LOL
ako uopce izađe taj build bas me zanima dali ce imati ovu temu za sat...kao sto je na slici prikazano
Glup je! Mučio se da napravi fake screenshot a nije maknuo shortcut od Photoshopa sa deska. LOL
moguce....ali nemora biti.....LOL
ako uopce izađe taj build bas me zanima dali ce imati ovu temu za sat...kao sto je na slici prikazano
ok...ako si siguran 100%....znam i zasto.....zato si pretplatnik MSDN-a--.......i mozes vidjeti koji su buildovi najnoviji.
MSDN nema ništa novije od RC-a :)
Postoje drugi izvori... :P npr. Microsoft... ^^
blue screen of death izbaci quota underflow
ako netko nes nade o tome nek javi...build 7127
7127? - Kad ćete vi djeco naučiti razlog zašto nešto nije vama dostupno? 7127 nisi nabavio legalnim putem, nego si uzeo build (koji je k tome imao dva "release to the wild" od kojih je jedan fake nered) koji je u razvoju i dostupan je samo interno.
Ne kužim, što očekujete i što nedostaje legalno dostupnom i stabilnom 7100?
7127? - Kad ćete vi djeco naučiti razlog zašto nešto nije vama dostupno? 7127 nisi nabavio legalnim putem, nego si uzeo build (koji je k tome imao dva "release to the wild" od kojih je jedan fake nered) koji je u razvoju i dostupan je samo interno.
Ako ja i moji kolege možemo raditi na 7100 bez ikakvih problema, ne vidim zašto nebi mogao i ti? - "Brži"? U čemu OS može biti brži i to drastično od RC verzije? - RC nije spor, a kako RC nije spor, ne vidim što tu ima biti brže? Pola milisekunde kraće otvara Windows Explorer u odnosu na sadašnjih pola sekunde? - Ja trenutno imam otvoreno 40-tak prozora, RAM pun na 6.5/8GB i računalo nije ugašeno već skoro tjedan dana i ne vidim apsolutno nikakvu sporost jer je cijelu sustav savršeno responsivan. Do RTM-a u srpnju/kolovozu (kad već) nema potrebe za reinstalaciju.
eh sad vec sam jedanput donloado win7rc za M$ starnica mogu li opet??
idem probat
7127 Partial Changelog;
- new memtest for x86 and x64
- changes to migration tools/functions
- changes to hardware compatibility functions
- install.wim changed from 2.115GB to 2.229GB (x86) / 2.772GB to 2.969GB (x64) [most likely drivers added along with changes to system ident/test tools]
- changes to restore functions (rollback.exe and others)
- a few .dll's are now gone
- testplugin.dll added
- changes to system rating score
- lots of little changes but nothing groundbreaking. Most of the changes look to be all about compatibility and adding new products to win7 support (i.e. new laptops that are about to be released that are not on the market yet)
ja...sam na 7100...vec dugo....i mogu reci da mi se ni jednom nije pojavio BSOD.....windowsi su stvarno stabilni i brzi....(vidi moj pc))....
a sto se tice potrosnje rama sada stojim...ovako
u trenutku dok ovo pisem ukljuceno je...:avira,chrome,taskbar,windows live messenger i torrent...736mb
Imao sam danas također 2 BSOD za redom,ali to je bilo zato što sam dodao još RAM-a u stroj,OC i RAM i proc i još i grafu.
Čim sam spustio frekvencije malo,odmah je bilo sve ok izuzev boota,koji sam popravio brzo s repair alatom.
Što se potrošnje resursa tiče,zadovoljan.Momentalno guta 812 mb.
Uključena 2 docka,EVGA precision,Avira,Mozilla(3 taba otvoreno),
4 gadgeta.
Najiritantnija pojava kod Windowsa 7 mi je upravljanje RAM memorijom.Naime, imam 4GB RAM-a, i živcira me kad mi prilikom instalacije nekog softwarea ili kod raspakiravanja većih datoteka windowsi izjedu i do 3700 MB RAM-a, pa mi se komp uspori.To nikako ne razumijem, čemu to.
Na Visti se to nije dešavalo, a na sedmici da.Ispočetka sam mislio da je to do prijašnjih buildova (7057 64bit i 7077 64bit), ali ista stvar mi se uredno dešava i na 7100 64bit verziji.
Vjerojatno ste se pitali gdje je Quick launch u Windows 7-ici?
E pa on je po defaultu skriven.Da biste ga povratili pratite ove upute:
1.Kliknite na prazno mjesto na vasem taskbaru i odaberite New toolbar (slika 1)
2.U liniji Folder upisite slijedece:%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch i kliknite na Select folder (slika 2)
3.I to je to.Sada imate Quick launch u Windows 7-ici!
Najiritantnija pojava kod Windowsa 7 mi je upravljanje RAM memorijom.Naime, imam 4GB RAM-a, i živcira me kad mi prilikom instalacije nekog softwarea ili kod raspakiravanja većih datoteka windowsi izjedu i do 3700 MB RAM-a, pa mi se komp uspori.To nikako ne razumijem, čemu to.
Na Visti se to nije dešavalo, a na sedmici da.Ispočetka sam mislio da je to do prijašnjih buildova (7057 64bit i 7077 64bit), ali ista stvar mi se uredno dešava i na 7100 64bit verziji.
Hmm, nisam imao taj problem iako sam ga vidio. Stavi novi installer, mislim da je 4.5 novi.
Build 7140 o kojem je pisano je fake
Build 7127 nije fake, ali je prije par sati izašao i build 7137
Windows 7 Build 7137 x86:
File Name: 7137.0.090521-1745_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso
MD5: 2f7520915dff55380e979e67ae4687db
SHA1: ff9c8751095e77be0fd4a0a0a937e3eab0c18943
CRC32: 3d4eef0c
Size: 2.37GB
Windows 7 Build 7137 x64:
File Name: 7137.0.090521-1745_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
MD5: 0d863472414efc337d032e8ed33c347b
SHA1: 8e35d15281a554fd890ad682249e485b9b82278c
CRC32: 06047573
Size: 3.04
Još nema službenog changeloga, evo neslužbenog:
- improved compatibility with all hardware
- reduced number of bugs
- with goal to achive above some new bugs might me introduced
- major UI changed, windows learns now from your previous actions what you did and might do in the future
- new kernel 6.2 takes much less memory and new api functions introduced
- all language packs are loaded from web according to your gps or wifi location
Jel se vi pucate u vene s tim Bildovima ili kaj.... pa ljudovi turite rc1 7100 i sve ok, s microsoftove stranice., pa to ljudi stavili da se testira
a poslje brate odresis kesu i ...platiš fino... a nas trud koriste.. bespla testiranje pa ti vidi... bespla radna snaga...
pa Bil se mora nekako jos malo obogatiti..
POZZ
bdw. ak niste culi več su u opticaju i Black verzije.. strava zar ne
Jel se vi pucate u vene s tim Bildovima ili kaj.... pa ljudovi turite rc1 7100 i sve ok, s microsoftove stranice., pa to ljudi stavili da se testira
a poslje brate odresis kesu i ...platiš fino... a nas trud koriste.. bespla testiranje pa ti vidi... bespla radna snaga...
pa Bil se mora nekako jos malo obogatiti..
POZZ
bdw. ak niste culi več su u opticaju i Black verzije.. strava zar ne