Windows 11 - općenito izdvojena tema

poruka: 999
|
čitano: 455.448
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
2 godine
Re: Windows 11 - općenito
Valentin17 kaže...

Meni radi kako treba, nema problema nikakvih. SSDovi nisu skupi, uzmeš jedan i fino isprobaš da vidiš kako radi.

Za probu onoga što ću ionako imati ubrzo instalirano u finalnoj verziji kupovati ssd? Inače razlozi zašto bih ga instalirao su u postu iznad tvog, ili ide kao main system ili ga uopće neću instalirati a pogotovo neću kupovati ssd ili particionirati postojeći i instaliravati usporedo s glavnim. Hvala na infou o stabilnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 17:16 (notloB).
3 godine
notloB kaže...
ihush kaže...

-nema, osim što su 'tamagučasti'.. no to je ok, uobičajen ms :)

-sam os je isti, odličan.. izmjene guija-menija-gluposti su 'problem' dok nekima to izgleda super, što će reć, opet za svakog juzera ovisi, kriterij, navika-potreba-razno.. ili 100 ljudi.. 200 sisa :)

Btw. ako tko nije znao, novi 24h2 će imati odnosno ima sada u preview fazi značajan gain u igrama na amd zen4 i zen5 platformama, za ranije ne znam dok intel nije ništa od tih izmjena profitirao, pitam i razmišljam bih li ga instalirao da provjerim ima li boljitka i u negejmerskim vodama.

Kakakv gain? mozda da su mjerili u barem zadnjin 50 updejtova pa da imamo neki avg, glupost! Kupi Intel pa nebus imao te  dropove i gainove od par posto u bilo cemu

13 godina
notloB kaže...

Za probu onoga što ću ionako imati ubrzo instalirano u finalnoj verziji kupovati ssd? Inače razlozi zašto bih ga instalirao su u postu iznad tvog, ili ide kao main system ili ga uopće neću instalirati a pogotovo neću kupovati ssd ili particionirati postojeći i instaliravati usporedo s glavnim. Hvala na infou o stabilnosti.

Ti radi kako tebi odgovara. Ja sam dao preporuku kako bi ja napravio.

2 godine
Valentin17 kaže...

Ti radi kako tebi odgovara. Ja sam dao preporuku kako bi ja napravio.

Pa zar to nije glupo, kupovati ssd da bi na njega instalirao wins samo kako bih izbenchao proc na njemu?

Boris grozni kaže...

Kakakv gain? mozda da su mjerili u barem zadnjin 50 updejtova pa da imamo neki avg, glupost! Kupi Intel pa nebus imao te  dropove i gainove od par posto u bilo cemu

Molim te ne obraćaj mi se s glupostima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 17:57 (notloB).
13 godina
notloB kaže...

Pa zar to nije glupo, kupovati ssd da bi na njega instalirao wins samo kako bih izbenchao proc na njemu?

Ovisi kako kome. Meni recimo nije glupo i meni ta informacija vrijedi te novce. SSD neće propast, uvijek se može iskoristit i dobro je imati u rezervi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 18:04 (Valentin17).
2 godine
Valentin17 kaže...
notloB kaže...

Ovisi kako kome. Meni recimo nije glupo i meni ta informacija vrijedi te novce. SSD neće propast, uvijek se može iskoristit i dobro je imati u rezervi.

Ne znam što da ti kažem osim da se ne slažem s tobom, već imam popunjena 3 nvme na ploči, imam jedan i u pričuvi i jedan sata ssd u pričuvi, ne da mi se niti kopati po kućištu a kamo li ići u grad kupovati novi radi pišljivog bencha, u obzir mi dolazi jedino upgrade postojećeg ukoliko je stabilan a po odgovorima je i onda usput i zbenchati, trud i novci se ne isplate za nešto što ću ionako kad tad doznati iz yubitubija ili ukoliko to nitko ne napravi, u što sumnjam, u vrlo kratkom vremenu do izlaska 24h2 u finalnoj verziji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 18:14 (notloB).
13 godina
Valentin17 kaže...
notloB kaže...

Malo blesavo da neko daje 20-40 eura samo za ssd za jedan test, skida kablove sa kucista, otvara bocnu stranicu, skida ssd, spaja novi ssd, stavlja win 11, testira, aha ne valja, ajmo sve nazad. Više nego grozno.

Zasto ta informacija ako može bit besplatna ne bude besplatna. Samo treba bit snalažljiv, kolko vidim notlob ima dovoljno prostora da napravi backup/image trenutnih windowsa na neki ssd/hdd sa recimo Macrium reflect programom za backup ili nekim drugim programom, stavi win 11 na glavni ssd i testira, ako mu se ne svidja napravi restore prethodnog backupa u 5 minuta, i vratio je sve u prvobitno stanje. Dobio je informaciju i uštedio je 20-40 eura bez ikakve drkancije oko kučišta.

Ja se ne sječam kad sam zadnji put instalirao windowse, imam sve podešeno i redovno kad je sve u redu sa winsima radim backup/image, ako dodje do kakvih problema, vratim taj backup/image nazad na glavni ssd i imam sve podešeno, od programa, postavki, browsera itd. Sve u cca 3-4 minute.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 18:24 (Cryogenic).
5 godina
Windows 11 - općenito

Pozdrav... Baš se pitam, je li mi bolje instalirati OS na zaseban SSD ili je sasvim valjano samo napraviti posebnu particiju na većem SSDu za OS a ostalo (poput igara i programa) držat na drugoj particiji? Na koje bi probleme kasnije mogao naići ako sve stavim na jedan fizički SSD u više particija?

How do you want to do this?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Windows 11 - općenito

Pozdrav. Imam pitanje, windows mi se sporo pokreće (oko 1 minute ), slika se na monitoru pojavi tek nakon 40ak sekundi nakon što pokrenem komp. Dok drugi komp sa lošijim specifikacijama se upali duplo brže. Što bi mogao biti problem (btw isto je bilo i na wind 10, novi su windowsi) ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2024 20:34 (boki707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
boki707 kaže...

Pozdrav. Imam pitanje, windows mi se sporo pokreće (oko 1 minute ), slika se na monitoru pojavi tek nakon 40ak sekundi nakon što pokrenem komp. Dok drugi komp sa lošijim specifikacijama se upali duplo brže. Što bi mogao biti problem (btw isto je bilo i na wind 10, novi su windowsi) ?

Upali regedit, nađi/find ULPS, i promijeni sa "1" na "0".

13 godina
boki707 kaže...

Trebao bi provjeriti BIOS/UEFI postavke i ukoliko ti Fast Boot nije omogučen, omoguči ga.

Pogledaj u Task Manager-u  karticu Startup i onemogući programe koji ti nisu potrebni odmah nakon starta sistema. U postavkama napajanja  provjeri da li je opcija Fast Startup omogućen. Možda da uradiiš SFC  i DISM.

To su samo neki od mogučih uzroka koje bi trebao provjeriti.

9 godina

Probao sam prvo sa find ULPS sa 1 na 0 i nista.

U biosu uopce ne mogu naci fast boot, gledam po netu sa istim biosom kod drugih ima kod mene ne... ovo polazni programi i to sam odavno ugasio

2 godine
boki707 kaže...

U biosu uopce ne mogu naci fast boot, gledam po netu sa istim biosom kod drugih ima kod mene ne... ovo polazni programi i to sam odavno ugasio

Fast boot ti je win postavka a ne bios.

Boot je na am5 dulji nego na am4 a kod mene ovisi o postavkama memorije, na mojoj ploči kod svakog boota ploča iznova trenira memoriju i zato je dulji, ne znam koliko znaš o biosu, vjerujem malo, ukoliko se usudiš nađi postavku u namiještanjima biosa i enablaj postavku "memory context restore" i "power down" - disable u namiještanjima memorije u biosu i boot će biti osjetno kraći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 14:22 (notloB).
9 godina

Uključeno je u windowsu. 

2 godine
boki707 kaže...

Uključeno je u windowsu. 

To je to, gore u mom prošlom postu sam ti objasnio zašto je kod mene spor boot, možeš barem pogledati u svom biosu one dvije postavke pa nas obavijestiti, najvjerojatnije se nalaze pod advanced memory postavkama, nisam siguran za msi ploče. Ukoliko ih misliš mijenjati trebao bi promijeniti obje odmah a ne jednu pa drugu nakon reboota.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 14:24 (notloB).
9 godina

Ovo sam našao

2 godine
boki707 kaže...

Ovo sam našao

Čini mi se da nisi u advanced modu nego jednostavnom EZ modu, stisni f7 pa će te prebaciti u advanced bios mode.

9 godina

Druga slika je advance mode

2 godine
boki707 kaže...

Druga slika je advance mode

Onda u amd overclocking... čini mi se jedino logično

Na slici ispod sam našao kako bi to trebalo izgledati u MSI biosu...

Na ovom linku je i podrobnije objašnjeno ono što sam ti objašnjavao iznad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 14:59 (notloB).
13 godina
boki707 kaže...

Mene je laptop sa amd grafuljom zajebavao i nasao na netu da treba "enable ulps" stavit sa 1 na 0 i nije više zajebavalo, odnosno nisam više čekao oko minute da dođe slika nakon paljenja laptopa,  ako tebi to ne pomaže onda to smrdi na nešto veći problem pogotovo ako su friški windowsi u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 15:40 (Cryogenic).
2 godine
Cryogenic kaže...

Mene je laptop sa amd grafuljom zajebavao i nasao na netu da treba "enable ulps" stavit sa 1 na 0 i nije više zajebavalo, ako tebi ti ne pomaže onda to smrdi na nešto veći problem pogotovo ako su friški windowsi u pitanju.

Moji winsi se bootaju još sporije od njegovog a stvar je u treningu memorije na am5, klasična boljka za tu platformu dok je amd nije popravio agesom i boljom podrškom za memoriju, kod mene postavke za brži boot ne rade kako treba odnosno ukoliko se ne trenira memorija kod svakog boota imam različitih problema s winsima, od klasičnog bsoda do problema sa sec. bootom itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 16:00 (notloB).
9 mjeseci
Windows 11 - općenito

Dobar dan forumaši moze jedno pitanje 

Naime instalirao sam windows 11 na novi laptop koji je imao free dos i laptop nema lan port a nije mi se instaliralo sugirno puno drivera, sto ja znam nije za touchpad, wifi, skidao sam sa sluzbene hp stranice i instalirao driver i za WiFi i touchpad ali i dalje nisu aktivirani dali mi netko moze pomoc, hvala vam puno

0 0 hvala 0
14 godina

Ako imate wifi antenu koja je plug&play odmah ce win 11 prepoznati,tako sam ja uspio.

TP-Link TL-WN822N USB TP-Link TL-WN822N USB
9 mjeseci
Windows 11 - općenito

Nemam antenu 🙆

0 0 hvala 0
9 mjeseci
Windows 11 - općenito

Ima li netko jos nekakvu ideju, hvala 

0 0 hvala 0
16 godina

Možda da probaš povezati mobitel s laptopom putem USB-a i na mobitelu uključiti dijeljenje mreže. Možda ti net proradi pa ti preuzme drivere.

13 godina
Jedanjedini1988 kaže...

Naime instalirao sam windows 11 na novi laptop koji je imao free dos i laptop nema lan port a nije mi se instaliralo sugirno puno drivera, sto ja znam nije za touchpad, wifi, skidao sam sa sluzbene hp stranice i instalirao driver i za WiFi i touchpad ali i dalje nisu aktivirani dali mi netko moze pomoc, hvala vam puno

Možda nisi skinuo prave drivere iako sumnjam. A možda negdje postoji gumb prekidač ili nešto gdje moraš uključiti WI-fi neka kombinacija sa FN tipkom i F tipkom ili određeni gumb za wi fi, ili u control panelu odabrati touchpad, ili trebaš neki software od touch pada, a ne samo driver. Jesu li u control panelu vidljivi wi fi i touch pad uređaji, ili imaju žuti uskličnik. 

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1
9 mjeseci

Vidljivi su imaju zuti uskličnik, ja san instalirao ovo ljeto na jedan laptop windowse i bila mi je ista situacija sa driver ima  ali on ima lan port pa san lako instalirao drivere a ovaj nema lan port nema neke drivere uopce

13 godina
Jedanjedini1988 kaže...

Pogledaj ovdje, nudi se više mogučih rješenja.

15 godina
Windows 11 - općenito

Ako imaš u device manageru žuti uskličnik, nisi skinuo prave drivere. Nema razloga da ti wifi ne proradi s ispravnim.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice