Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.419
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

didocice, dakle ipak je win-fičer..

-HPov probook 65xx. nešto. indikator za zvuk 'mute' je pogrešne boje (narančasto) ali radi, normalna boja je plava. To je jedan od blentavijih 'problema' jer osim boje diode sve je OK. (pa ne može biti npr nedostatk HPovog toolsa i sl. ili driver).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 12:18 (ihush).

0 0 hvala 0
16 godina

Ne radi mi OneDrive , ima li tko sličan problem? Rješenje?

Uređivano: Ima nešto ovdje, sad ću da probam: http://winsupersite.com/windows-10/heres-fix-some-onedrive-problems-windows-technical-preview-build-9879

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 19:51 (Envy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Envy kaže...
franciskod kaže...

Meni nece da pali lampice na tipkovnici (num lock, scroll lock i caps lock). Prepozna kada je pritisnuta ali nece upaliti lampicu. {#}

I ja da javim isti problem. :D

Hah, niste jedini... Umalo sam poludio kad mi je maloprije sisterka upalila caps a ja počeo tako pisati mail... Dobro da ga nisam takvoga poslao (malo Java String ponavljanja i opcije toLowercase pa nisam morao tipkati od nule)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
15 godina
Envy kaže...
franciskod kaže...

Meni nece da pali lampice na tipkovnici (num lock, scroll lock i caps lock). Prepozna kada je pritisnuta ali nece upaliti lampicu. {#}

I ja da javim isti problem. :D

I kod mene be rade lampice , ali tipke funkcioniraju.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 19:57 (joyjoy).
16 godina

Problem sa OneDriveom, CapsLock i sl diodama, zPC Settings i sl ovdje sve opisano:

http://www.infoworld.com/article/2847264/operating-systems/hidden-tricks-and-fixes-in-windows-10-build-9879.html

Još uvijek ne mogu da popravim OneDrive, isti je skinut sa ModernUI dio Start menija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

Problem sa OneDriveom, CapsLock i sl diodama, zPC Settings i sl ovdje sve opisano:

http://www.infoworld.com/article/2847264/operating-systems/hidden-tricks-and-fixes-in-windows-10-build-9879.html

Još uvijek ne mogu da popravim OneDrive, isti je skinut sa ModernUI dio Start menija.

Well, koliko vidim, previše sranja. Preskačem, osim na virtualki.

Tak i tak se neda instalirati direktno na .vhd, pa se neću niti zayebavat! Samo ću isključit OneDrive na toj virtualki da mi ne syebe ostatak podataka.

Nije mi jasno kaj je falilo ''smart fileovima''. Opet izmišljaju toplu vodu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 22:11 (kizo2703).
11 godina
protjeran

Pingvini uspjeli ubaciti sabotere  ?   

:-)

0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Well, koliko vidim, previše sranja. Preskačem, osim na virtualki.

Tak i tak se neda instalirati direktno na .vhd, pa se neću niti zayebavat! Samo ću isključit OneDrive na toj virtualki da mi ne syebe ostatak podataka.

Ovo za zPC je popravljeno iz predhodnog Builda, meni nije bilo jasno jel ja to imam neki virus ili koji će đavo z slovo u PC Settingsu?!?! Tek sam sada pročitao da je to popravljeno.

Problemi sa LED-icama na tastaturi nisu mi bitni toliko, vjerujem da će neki Update to porpaviti vrlo brzo, vjerujem u narednih 48 sati.

Što se tiče OneDrive, za podatke se ne brini, sve što ti je u oblaku tu i ostaje (i ja sam se bio zabrinuo, ali provjerio sam i sve ok, i jako teško da ćeš i uspjeti nešto pokvariti ono što ti se nalati u oblaku), ali problem je što OneDrive - ne radi.

Inače tek kada sam počeo da kopiram sve iz OneDrive foldera sa računara na stik, vidio sam da umjesti korištenih 5 i kusur GB meni prebacuje sićušnih 300 MB, onda sam skontao da je riječ o tim tkzb. "smart fileovima". Za sada ne mogu ti reći šta mi više godi, volio bih i jare i pare, jer i jedno i drugo ima svojih prednosti i mana i upravo ti smart fajlovi su mi bili razlog zašto ne mogu brzo listati slike u OneDrive (kroz Explorer naravno) kao što to radim u drugim folderima. [Uređivano: Jer ipak nemamo 100Mbps sDSL doma, ali ti smart fileovi mogu itekako poslužiti tko god si je kupio Office 365 i počeo puniti 10 TB prostora]

Inače tko ne zna i tko je pobornik starog Start menija iz 8 i 8.1 može probati novu verziju. Upute su ovdje:

http://www.winbeta.org/news/how-enable-early-version-new-start-screen-windows-10-build-9879

ili još bolje, budući da je vrlo vrlo vrlo kako to korisnik iz vide kaže, bugoviti, bolje i ne pobati, možete jednostavno pogeldati ovdje:

Inače novi Start meni će se zvati Continuum (jel se meni čini ili ima neka serija koja se ovako zove?) i doći će u novom Buildu početkom sledeće godine, u ovom se može probati, ali moja preporuka - ne dirajte.

Što se tiče ostatka rada OS-a (dakle šminka me ne zanima npr da se sada one dvije ikone kraj start ikone mogu ukloniti niti tro-prste geste (tko ima monitor sa Touch Screenom vjerujem da će biti oduševljen) mogu reći da radi za sada bezprijekorno. kompletan Adobe, Autodesk, Trimble, tu za sada nema problema.

Eto budući da je meni (luđaku kao po običaju) svaki Alfa Windows ujedno i nativni i jedini Windows čak i u domenu posla kojeg radim, mogu iz prve ruke odmah da vam kažem šta će da valja a šta neće. tako da ću ili ovaj post ili ovaj dio podforumiam popunjavati.

l.p. svima.

PS: Uvijek kada se sjetim: "

I nabijem ja više ovaj Silverlight!!

Tko to više koristi u svemiru?! "

Hoću da se upišam od smijeha {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 23:07 (Envy).
16 godina
Envy kaže...

Što se tiče ostatka rada OS-a (dakle šminka me ne zanima npr da se sada one dvije ikone kraj start ikone mogu ukloniti niti tro-prste geste (tko ima monitor sa Touch Screenom vjerujem da će biti oduševljen) mogu reći da radi za sada bezprijekorno. kompletan Adobe, Autodesk, Trimble, tu za sada nema problema.

Eto budući da je meni (luđaku kao po običaju) svaki Alfa Windows ujedno i nativni i jedini Windows čak i u domenu posla kojeg radim, mogu iz prve ruke odmah da vam kažem šta će da valja a šta neće. tako da ću ili ovaj post ili ovaj dio podforumiam popunjavati.

PS: Uvijek kada se sjetim: "

I nabijem ja više ovaj Silverlight!!

Tko to više koristi u svemiru?! "

Hoću da se upišam od smijeha {#}

Sve radi normalno, samo kaj su usrali s novim ikonama. Izgledaju bože sačuvaj.

Geste su i za trackpad, ne samo za touch.

Da, pa kaj sam nekaj krivo rekel? Nek napokon nabave pošteni softver za forum, ovo je više smijurija!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

* * *

(1) Sve radi normalno, samo kaj su usrali s novim ikonama. Izgledaju bože sačuvaj.

(2) Geste su i za trackpad, ne samo za touch.

(3) Da, pa kaj sam nekaj krivo rekel? Nek napokon nabave pošteni softver za forum, ovo je više smijurija!

Hm.. šta da ti kažem:

(1) Taj flat minimalizam mi se nekako sviđa mada sada ovo je stvar ukusa. Posebno mi se sviđa kada primjerice u jednom foderu imam jedan film a u drugom više filmove drugačije su ikone, ovaj sa jednim filmom izgelda kao otvorena fascikla, a ovaj sa više filmova (ili datoteka) kao ppoluotvorena (ovo je na View pa na Large icone)

Kad smo već kod ikona je li u 8.1 ili 8 postojao enki klizač koji mi smanjuje ikone, ovdje su mi postavljene samo klasični pristup iz 7-ce.

(2) Ehh.. nemam ni jedno ni drugo, ali tko ima Laptop vjerujem da će se obradovati.

(3), Ništa krivo, pogodio si u sridu i svaki put mi popraviš dan kada se sjetim.. pogtovo one ikone sa puškom, i razlog što sam ih izbacio iz citata je upravo: "Pronađen je nedozvoljeni HTML kod" Baš kao što kažeš, smijurija.. ali o tom po tom, za sada nam je bitan sadržaj knjige a korice i omot neka idu Bugovoj redakciji na dušu :D

17 godina
Kad se ide updejtat na novi Build to je onda cijeli OS ili samo malo veci update?

Vec vise od pola sata skida...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...
Kad se ide updejtat na novi Build to je onda cijeli OS ili samo malo veci update?

Vec vise od pola sata skida...

Ne znam šta će ti skinuti i koliko toga, ali da - to je cijeli OS i instalacija će biti kao da instaliraš nanovo čist OS osim onog djela gdje kucaš podatek Gdje ćeš staviti OS, Regiju, Ime i sl. Dakle kada konačno se skine, i krene nadograđivati, u zavisnosti od hardwera moež proći i do pola sata pa i sat vremena.

Inače još uvijk (mislim, nisam provjerio) nema opcija da se odabere način za Update (ono tipa: downloaduj ali nemoj instalirati, ili pitaj pa onda dowladuj) nego se to mora kroz onaj Group Policy ili kako se već zove omogućiti. Tako da u mom slučaju, ja sam to već prije par sedmica omogućio tako da su se Windowsi skinuli bez da sam i znao. I kada mi je rekoa da uradim updat NOW, kontam obični neki update, ali sam vidio da on zapravo instalira nanovo Windowse. Prvo što sam pomislio da je nešto krenulo po zlu (ja sam nešto petljao oko ručnog brisanja Windows.old fodlera) ali kada su se Windowsi konačno instalirali vidio sam da je novi Build u pitanju. Sory na podužem objašnjenju.

17 godina

Skinulo se i instalacija je skoro pri kraju, radi se o Virtualnoj masini

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Evo ja se valjam od smijeha, jer sam se sjetio jednog posta našeg forum user-a, kako je ovo za njega gotov proizvod i proglašava ga default OS-om....{#}{#}.Prepoznati će se on sam....

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

Skinulo se i instalacija je skoro pri kraju, radi se o Virtualnoj masini

A ne znam da li probaš novi Build ili novi Windows (6,4), ako je to novi Build a nije ti jedini OS kao meni, onda se džaba samo mučiš i gubiš vrijeme, sve što novi Build donosi možeš na nekom videu ili neke slike pogledati. (Mislim da ima vijest i na Bug Online)

Poblem je što je sam Microsoft po pvi puta počeo da sluša ove (nas) beta korisnike i jednostavno se zaokreće novim pravilima, sami su rekli da će od sada dosta rjeđe izdavati ove glavne vezije Windowsa (tipa Developer Preview, Consumer Preview, Relaese Preview, mislim da će biti još samo Consumer) a dosta češće ove sitne Buildove (evo 3 Windowsa u mjesec dana) tako da smo fakat pokusni kunići. + Sama nadogradnja OS-a je čista novost, mene fascinira jer mi apsolutno sve sačuva, ali bukvlano primjerice otvorenu sesiju mi vrati u Chromeu, ili sliku u Lightroomu. 

Dakle na TP-u koji su oni pokazali (to je bilo nešto interno) tu je bio i Notification centar i ne znam, dosta nekih stvari koji kada je konačno javnosti TP pušten toga nije bilo. I tu dosta stvari treba ubaciti, prvo taj novi Start Menu (ne ovaj sada u ova 3 Builda) koje može se vidjeti kako izgleda (stiže tek sledeće godine), zatim čekaju kada će Cortanu da ubace, pa DirectX 12, te potpunu Integraciju Notification Centra, Novi IE12 (preodpostavljam) čak i u ovom 3. buildu za Insidere tek 10% korisnika vidi novi IE11 tkzv Clean ili kako već.

Dakle ja ga koristim od prvog dana, neke probleme su rješili u roku od sat vremena a neke u roku od 24 sata, nikakav bauk uzeći u obzir da na samom Windowsu 8.1 imaš prvi ogromni update od skoro 600-700 MB što je stršano. Tako kada sam otišao da skinem ovaj 8.1 Industry Pro sa DreamSparka, vidio sam da se ne zove više tako nego Windows 8.1 with Update, sa sasvim novim setom ključeva, tako da sam gratis dobio osam Windowsa verzije 8.1 (o serverima da i ne govorim).

Ali ono što prosječnog korisnika zanima jeste aplikativni dio, i tu za sada nemam nikakvih prigovora, jer ja nisam netko tko će držati gro instaliranih stvari. Još uvijek Ahilova peta mog sistema je ATI-jeva grafička kartica koja ima drivere za 8 ali ne i za 8.1 Windowse.. tako da sam faktički primoran da koristim ovaj TP jer on mi bez ikakvih problema sa onim WDDM v1.1 driverima propušta zvuk kroz HDMI za što mi je na 8.1 trebao CCC na LCD Televizor.  (zanimljivo u Sound opcijama propustit će zvuk kroz bilo što što nađe primjerice Bluetooth na telefonu ili tabletu).

Ulavnom savjet: Tko ne želi se zateći grlom u jabuke neka postavi Update Builda na Slow a ne na Fast. 

16 godina
kizo2703 kaže...
* * * Samo ću isključit OneDrive na toj virtualki da mi ne syebe ostatak podataka.

Pročepio OneDrive. Do mene je bilo, PC sa kojim je povezan nije bio istog imena kao ovaj sa ovog Builda. Isključio proces, tamo u web browseru odpojio stari PC u Web dijelu OneDrivea i porkenuo proces i sve sinhornizacija krenula. Downladuje 697,4 MB od 4,3 GB. 

BlackMoon kaže...

Evo ja se valjam od smijeha, jer sam se sjetio jednog posta našeg forum user-a, kako je ovo za njega gotov proizvod i proglašava ga default OS-om.Prepoznati će se on sam....

Slobodno me spomeni, da ti mogu odgovoriti kako valja.

Prvi Build je (i dalje stojim) faktički gotov proizvod, za razliku od 8.1 on mi kroz instalaciju instalira drivere od WLAN kartice, tako da nemam potrebe za fizičkim LAN-om, ako ću se prijaviti sa svojim Windows LiveiD računom, ALI takav gotov proizvod ne bi mogao dobiti čak ni Windows 8.2 ime, jer te Virrtualne desktpe, i Novi hybridni Start menu je mogao doći kroz Update. Dalje.. ovaj Windows sa WDDM v1.1 driverima od grafičke uredno popušta zvuk na HDMI za razliku od 7, 8 i 8.1 morao si imati CCC. Što na mojoj HD4670 ga je ne moguće instalirati na 8 ili 8.1. 

Međutim stvar je ako ćeš nešto sasvim novo kao što je Notification Centar, Cortana vrtualni assisten, Continuum star menu, DirectX12, novi render u IE12 (iako je i u IE11 miljama ispred Chroam i FF-a) itd itd, onda to uzima danak.

Dakle i dalje ga proglašavam mojim defaultnim OS-om, i ako ga nisi koristio, (mogu ti dopustiti preko TeamViewera da probaš malo), i a ako ga ne želiš nikako koristiti niti u virtualci, možešfino da razguliš sa ovog foruma jer ovo je dio foruma koji se zove "Dojmovi i Problemi", a prozivat me možeš tamo u redovnim vijestima koje izlaze vezano za WIndows TP.

l.p. 

17 godina
Envy kaže...

Slobodno me spomeni, da ti mogu odgovoriti kako valja.

Prvi Build je (i dalje stojim) faktički gotov proizvod, za razliku od 8.1 on mi kroz instalaciju instalira drivere od WLAN kartice, tako da nemam potrebe za fizičkim LAN-om, ako ću se prijaviti sa svojim Windows LiveiD računom, ALI takav gotov proizvod ne bi mogao dobiti čak ni Windows 8.2 ime, jer te Virrtualne desktpe, i Novi hybridni Start menu je mogao doći kroz Update. Dalje.. ovaj Windows sa WDDM v1.1 driverima od grafičke uredno popušta zvuk na HDMI za razliku od 7, 8 i 8.1 morao si imati CCC. Što na mojoj HD4670 ga je ne moguće instalirati na 8 ili 8.1. 

Međutim stvar je ako ćeš nešto sasvim novo kao što je Notification Centar, Cortana vrtualni assisten, Continuum star menu, DirectX12, novi render u IE12 (iako je i u IE11 miljama ispred Chroam i FF-a) itd itd, onda to uzima danak.

Dakle i dalje ga proglašavam mojim defaultnim OS-om, i ako ga nisi koristio, (mogu ti dopustiti preko TeamViewera da probaš malo), i a ako ga ne želiš nikako koristiti niti u virtualci, možešfino da razguliš sa ovog foruma jer ovo je dio foruma koji se zove "Dojmovi i Problemi", a prozivat me možeš tamo u redovnim vijestima koje izlaze vezano za WIndows TP.

l.p. 

Ak smatraš to gotovim proizvodom, kaj buš onda tek reko za finalnu verziju win10{#}

16 godina
zvonac kaže...
..

Ak smatraš to gotovim proizvodom, kaj buš onda tek reko za finalnu verziju win10{#}

- tema je TP, smisao je da oni kojima je to potrebno, na vrijeme upoznaju probleme/prilagodba i sl... dok je ovakav post beskorsitan (krtizirajući Envyjevu izjavu, koja JE smisao teme). Imaš neki problem, fix, pitanje?? -Pa da se vratimo na topic.

11 godina
protjeran

Microsoft me nije razočarao, ostao je dosljedan sebi i čudnim odlukama. Nisam bio u mogućnosti instalirati Preview Build na VHD, veli da nije moguće instalirati na virtualni disk. Zatim probao preko Hyper-V, VirtualBox, s VMware-om se nisam gnjavio, dobijem error 0x8#######.
Valjda svakom developeru i "early adopteru" kome je namijenjen Tech Preview (Štefice iz ureda sigurno ne instaliraju Windowse 10) i koji bi trebali slati povratne informacije je valjda jednostavnije raditi posebnu particiju i dual boot ili clean install, nego bezbolno kreirati VHD(X) disk i igrati se s OS-om jer su te mogućnosti samo za ukras. Zašto jednostavno kada može komplicirano.

Uspio sam napraviti upgrade s AIO ISO verzijom Windowsa 10 davno instaliranih u VirtualBoxu koji sam išao skidati s torrenta, budući da je skidanje na klasičan način s prvotno potrebnim Akamai-em ili preko browserskog download managera gdje svako malo puca veza a resume ne radi, bilo ubitačno, torrent tehnologiju u legalne svrhe korporacije poput Microsofta tek trebaju usvojiti. Je li ekipa napravila neke modifikacije možda i s neželjenim posljedicama s originalnim ISO-m koji uz mogućnost biranja arhitekture omogućuje instalaciju Preview Builda, ne znam, spreman sam riskirati, glavno da radi.
Jedino je još trebalo konvertirati VDI u VHD i igra se mogla nastaviti.

Kada pokrenem nativno preko VHD-a i pokušam provjeriti je li došao novi Preview Build, prikazuje mi error 0x8#######, pokrenem isti VHD putem VirtualBoxa i sve radi, "No new preview build was found, please try again later". Pravo Microsoftovski.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 13:18 (user2013).

0 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

zvonac kaže...

Ne koristite ga, smatrate nečije izjave smiješnima? Suzdržite se onda!

Poanta ovog threada i jesu dojmovi ,problemi na koje se nailazi, upozorenja na bugove.

Ako netko ovaj OS smatra dobrim (pa čak i gotovim proizvodom!), ali opet je aktivan i daje svoje dojmove i upozorava na probleme, tko ste vi da ga osuđujete?!

user2013 kaže...

Microsoft me nije razočarao, ostao je dosljedan sebi i čudnim odlukama. Nisam bio u mogućnosti instalirati Preview Build na VHD, veli da nije moguće instalirati na virtualni disk. Zatim probao preko Hyper-V, VirtualBox, s VMware-om se nisam gnjavio, dobijem error 0x8#######.

Može se, ali zaobilazno, instalirati i na vhd. U VMware Playeru ili Workstationu napravite mašinu za Windows 8, zatvorite ju i u Disk Managementu napravite vhd.

[Preporuka: disk može biti od 30 do 80 gb, ako imate dovoljno prostora napravite fiksni, ako ne, ''dinamically expanding'']

U virtualnoj mašini maknite već napravljeni vmdk disk i stavite taj vhd umjesto njega!

Jednostavno, kad želite staviti vhd, idete na Add,

obavezno staviti na SATA
i onda ''Use existing disk''
 , ''Browse'', i tu staviti ''All files''.
Izaberite vhd i gotovo!

Normalno instalirajte Windowse, samo, nakon prvog reboota, ODMAH UGASITE VIRTUALNU MAŠINU.

Stavite taj vhd u bootmanager sa EasyBCD-om,

rebootajte PC - instalacija će se nastaviti na novom hardveru. Gotova priča.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 19:32 (kizo2703).
16 godina
user2013 kaže...

Microsoft me nije razočarao..

Valjda svakom developeru i "early adopteru" kome je namijenjen Tech Preview (Štefice iz ureda sigurno ne instaliraju Windowse 10) i koji bi trebali slati povratne informacije je valjda jednostavnije raditi posebnu particiju i dual boot ili clean install, nego bezbolno kreirati VHD(X) disk i igrati se s OS-om jer su te mogućnosti samo za ukras. Zašto jednostavno kada može komplicirano.
..

{#} višak pljuvačke pa malo po MSu.. (besmisleno).

-ako imaš želju/potrebu (a google baš nije radio taj dan) evo npr prvi linkič na step-by-step onog što te zanima... (radi? tj ako radi ili ne radi to je nešto što bi bilo poželjno postati u ovu temu). Oko štefice i sl. recimo da bi te sad zvo Štef.

16 godina

Idemo dalje sa iskustvima. U zadnjem Buildu ima MODERN UI program pod nazivom Insider Hub, svojevrstan forum i jedno okupljalište svih Insidera pa evo par informacija koga zanima:

Sledeći BUILDThis will be the last new build of the year for Windows Insiders. We’ll be using the time over the holidays to continue making refinements both to the product and to our engineering system. That doesn't mean we won't have Insider Hub updates though—new missions, announcements, and other news will continue to roll in over the next few weeks, so keep the feedback coming! In early 2015, we’ll have another preview build for you to play with.

Dakle ovo je zadnji Build ove godine, updejta će da bude ali tek početak godine sledeći Build.

Trenutno poznati problemi:

- In some cases you may get a black screen when trying to log-in or unlock. The only option is to hold the power button to hard reboot.

- You will be unable to connect to Distributed File System network locations.

- Some systems may see disk growth of 20GB+ due to driver install duplication. On systems with low disk space this can block setup and cause a rollback to the previous build.

- Skype calls will disconnect and Music will stop playing if apps are minimized.

- There are several known issues with screen sharing with Lync.

Međutim što se tiče mene, aplikativni dio radi savršeno, ali definitivno ovaj treći Build je nestabilniji od drugog a opet ovaj je nestabilniji od onog prvog TP-a.

Trenutni moji problemi su da se GUI kompletno raspadne, dešava se to kada pustim film preko FullScreena i onda kada se vratim sat zablokira, desni klik na Notification Centar crn ekran i kako mišem povlačim vidim izbor, uglavnom kada sat stane OS je na koljenima. To moram snimiti ovim svojim BlackBerijemjer izgleda da problem imam samo ja, nitko više u svemiru.

Uglavnom sumanjm na nadogradnju, oduešvila me upočetku, ali ja nikada u životu nisam nadogradio OS, sve Clean instalacije... pa ću da probam ili ponovo ili povratak ne na 8.1 nego na 8.0 radi usrane AMD-ve HD46xx grafulje, ALI kada budem imao vremena, ovako meni ne smeta ni do aprila da radim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 23:38 (Envy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel' mi može netko reći zašto ne mogu instalirati Windowse 10? Naime, probao sam boot-ati više puta, pržiti DVD sa različitim brzinama, čak i sa USB-a, no ništa od toga nije dalo rezultat.

Prilikom svakog mog pokušaja događa se to da kad se pojavi izbornik odabira jezika:

čim mrvicu pomaknem pokazivač miša, zaslon totalno poblesavi i počne miješati piksele, ostavlja trag piksela za sobom. Sa takvim nečim jednostavno više bude nemoguće izabrati išta od ponuđenog, jer se nakon par pomaka miša cijeli zaslon "izmiješa".

Nije baš slično, jer moj ostavlja crvene piksele gdje god prođe strelica, ali ovako nešto se događa:

Moram napomenuti da sam imao identičan problem sa Windows 8 i 8.1 instalacijom, sa .iso file-oveima skinutih sa neta. Nakon što sam skinuo i spržio drugačiji .iso, sa službene stranice (preko fakulteta), normalno je prošla instalacija i sve radi.

.iso file od Widnowsa 10 Techinal Preview-a sa skidao više puta sa MS službene stranice, 64-bitnu verziju USA, 64-bitnu verzija United Kingdom i 64-bitni Enterprise nešto. I ništa od toga nije radilo...

Eto, molim za pomoć. Napominjem da je sa grafičkom sve u redu, sve vrti. Instalacija XP-a, Viste, 7-ice i 8.1 na kraju rade savršeno.

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-opet problematičan medij-iso, postavke u biosu (vidi requirements) ili ozoglašen nVidia chipset. TP nije baš za svaki hw....

14 godina
Envy kaže...

Međutim što se tiče mene, aplikativni dio radi savršeno, ali definitivno ovaj treći Build je nestabilniji od drugog a opet ovaj je nestabilniji od onog prvog TP-a.

Trenutni moji problemi su da se GUI kompletno raspadne, dešava se to kada pustim film preko FullScreena i onda kada se vratim sat zablokira, desni klik na Notification Centar crn ekran i kako mišem povlačim vidim izbor, uglavnom kada sat stane OS je na koljenima. To moram snimiti ovim svojim BlackBerijem jer izgleda da problem imam samo ja, nitko više u svemiru.

isti problem, GUI se jednostavno raspadne, jedino restart pomaze, a nekad ni onda nije kako spada...a ovo za sat nisam primijetio..

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-opet problematičan medij-iso, postavke u biosu (vidi requirements) ili ozoglašen nVidia chipset. TP nije baš za svaki hw....

Provjerio sam requirements, ne piše ništa za BIOS postavke. A što je sa tim ozoglađenim nVidia chipsetom? Uglavnom, krajnji proizvod bi trebao normalno raditi?

ZOTAC: It's Time to Play.
16 godina
Igor666 kaže...
Envy kaže...

* * *

isti problem, GUI se jednostavno raspadne, jedino restart pomaze, a nekad ni onda nije kako spada...a ovo za sat nisam primijetio..

Dobro je da nisam sam, da ne moram testirati primjerice Clean instalacijom ili probati Enterprise TP..

Uglavnom, nisam očekivao da će noviji build biti gori i nestabilniji od predhodnog, izgleda da je Microsoftu više stalo da nam pokaže šta će to da bude u novim Windowsima nego na stablinosti.

Prvi Build je bio kao što rekoh gotov proizvod (ali kao što rekoh to je proizvod koj ne može dobiti ni 8.2 ime), jedino što sam primjetio nije htio K-Lite Mega Codec Pack (u par dana su ovi iz K-Lite ispravili to, barem kako Kizo zaže, meni je i MPC-HC bio dovoljan) ali to je problem developera, tako sam uvijek imao problema sa instalacijom Adobeovih alata na Serveru 2003 (po meni najbolji OS iz Redmonda) jednostavno kaže "ne zna koji je to OS", bezveze, ali to se moglo lako rješiti tako da se u registiju promjeni ime samog OS-a.

Dakle, Coninuum (novi start Menu) nemoj ni pokušati probati, bolje pogledaj na Youtube kako se raspada ljudima.

DmL kaže...
ihush kaže...

Provjerio sam requirements, ne piše ništa za BIOS postavke. A što je sa tim ozoglađenim nVidia chipsetom? Uglavnom, krajnji proizvod bi trebao normalno raditi?

Ako si isti problem imao i sa 8, 8.1 i sada sa TP uglavnom do tvog hardwera je, ne bi sumnjao u mediji (mada, sada su lutrijske šanse da ti pržilica nije dobra bila baš na svim OS-ovima). Isto predpostavljam da kada pričaš o 8 i 8.1 da si pričao o betama, ili ako ne... ispravi me.

Ali generalno kolega ihush ti je dobro rekao, tako da ti ja još mogu dodati svoja dva iskustva. BSoD nisam vidio dok nisam podigao nasilno memoriju na 800 MHz (sa 667 MHz, iako su oba tipa memorije (1+1)+(1+1)GB klasificirane kao 800 MHz-ne ali eto, nisu iste one latencine i sl. Poenta egozični i OC-an hardwera se kloni, uvijek u betama pravi probleme.

I drugo iskustvo je instalacija final 8.1 sa USB sticka na par računara, nekada je tačno zapela instalacija na npr. 68%, zaključio sam da stik ne valja, i onda ISO file + Hash provjera + DVD na sporo sniamnje + verifikacija, i 8.1 Enterprise Evaluation išao na svaki računar k'o podmazan.

16 godina
DmL kaže...
ihush kaže...

- NX, SSE, VT itd. stvari koje HW mora podržavati i moraju biti omogućene u BIOSu.

- nV je često bio problematičan chipset (u odnosu na druge, najgori), realno je očekivati npr da nije supportan i sl. npr smetnja koja se javlja bi logično bila u vezi s VGA, ali to može biti zbog MBO-chispeta (razne mem.adrese/IRQ.. na 'pogrešnim' mjestima), bezveze sad bubam, možda da se diseblira LAN ili Audio... kao primjer.

- krajnji proizvod? tko zna, ali za svaki HW je potreban driver, manje korišten, stariji chipset možda izbace iz supporta ...

... to je možda i 'fix' za tvoj problem, daj driver za vrijeme installa prije izbora diska (može s USB i sl), možda pomogne.

14 godina

jel ima mozda kakav fix za to raspadanje GUI-a ? lagano ludim, moram kroz dan po 5x restartati komp koliko puta mi se to desava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Igor666 kaže...

jel ima mozda kakav fix za to raspadanje GUI-a ? lagano ludim, moram kroz dan po 5x restartati komp koliko puta mi se to desava.

- TP? LOL... koristiš pogrešnu ver. za pogrešne stvari, tj mogući su svakakvi problemi i 90% je povezano s ispravnošću HWa + driver. (ostalih 10% može biti bilo koji soft koji koristiš... da ne nabrajam 'ozoglašene').

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice