Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.863
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

Ja sam se tog TPa riješio sa "radnog" stroja i vratio na Win 8.1. Stoji u nekoj virtualki i čeka bolje dane, ovakav kakav je nije baš za nikakvo aktivno korištenje i testiranje na produkcijskom stroju. Svaka čast onim koji to rade.

Jednostavno previše bugova. Prvi build je daleko stabilniji - vidi se da je to samo ušminkani 8.1. Sad kad su počeli više kopati "pod haubom", počeo se raspadati.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
ihush kaže...
Igor666 kaže...

jel ima mozda kakav fix za to raspadanje GUI-a ? lagano ludim, moram kroz dan po 5x restartati komp koliko puta mi se to desava.

- TP? LOL... koristiš pogrešnu ver. za pogrešne stvari, tj mogući su svakakvi problemi i 90% je povezano s ispravnošću HWa + driver. (ostalih 10% može biti bilo koji soft koji koristiš... da ne nabrajam 'ozoglašene').

kakvi hardware + driver ? raspadanje grafike u zadnjoj verziji je poznati problem, pitam dal postoji neki fix jer postoji za druge probleme..za ovo nisam naisao al mozda netko drugi je. i kakve veze ima software koji koristim sa greskama u windowsima

16 godina
odjavljen

TP se raspada iz samo njemu znanih razloga. "Krivi" driver, neka manje popularna komponenta i pogrešan poredak zvijezda i imaš show.

Ne trudi se puno. Taj OS još nije za "general population".

11 godina
protjeran
Envy kaže...

- Ok, znam da moram imati 'pravu' VGA, ali pobogu brate ni ova nije loša. Kada mi tako fino hardverski vrti Office, IE, te MPC-HC ne vidim razloga, zašto običnu sliku (ne mora biti na 3200%) ne može povlačiti (o naprednim filtrima da i ne govorim), pa to breme neka padne na Adobeovu dušu, mislim nije to baš toliko loša kartica. Hardwerska je DX 10.1, ima 1GB DDR2 memorije, kada vrti Race Drive GRID, World in Conflict. Pa skoro i sve nove naslove ali u Low postavkama... bilo kako bilo. u pravu si nova grafulja mi treba i da mi suhim zlatom plate to više niakda neće biti AMD (ništa lično, ovo su samo moja iskustva). Ne zanimaju me ni performanse, je li najbrža u svijetu, je li za manji novac dobija više.. od sada nVida u planu mi je 210 ili 630-tka, a možda još pričekam, puknem mi film i kupim GTX 970. Buka mi je problem.. treba mi pasivna grafulja (dakle 0dB) i na ovoj HD4670 sam ugradio radijator Artic Cooling i sada radi pasivno. Dakle da ne bude da smo skrenuli sa Off Topica, sa Microsoftovim repertoarom sam zadovoljan što se tiče CGA Akceleracije ali sa konkretno Adobeovim - nisam. Iako mislim da bi i Adobe proradio da imam službene Drivere i CCC ali i to neka malo padne i na AMD-ovu dušu.

ATi nikada nije imao tako dobru i široku podršku s driverima kao nVIDIA, tradicija se nastavlja ( http://www.techspot.com/news/48321-amd-drops-windows-8-support-for-radeon-hd-4000-and-older.html) bez obzira što je sada AMD vlasnik ali se trudi za razliku od ATi-a.
nVIDIA osim Windowsa i Linuxa podržava FreeBSD i Solaris, a njihove kartice starije generacije  u rangu tvoje i sada dobivaju nove drivere.

11 godina
protjeran

@kizo2703

Hvala na savjetu, više-manje sve to znam i FYI nije potrebno prekinuti prilikom prvog restarta. Žonglirao sam virtualnim diskom virtualno i nativno te nije bilo problema prilikom podizanja sustava u bilo kojem scenariju.
Mogao sam instalirati Windowse 10 virtualno i pokrenuti ih nativno i obratno, instalirati ih nativno i pokrenuti virtualno, jedino je trebalo pokrenuti repair (Start-up Repair iz naprednih opcija) s instalacijskim ISO-m, a prilikom prvog podizanja Windows namješta novopronađene uređaje.
Toliko jednostavno i dobro radi da ne mogu vjerovati da nisu potrebni neki dodatni trikovi jer obično u takvim situacijama se nešto može zakomplicirati (Murphyjev zakon) a ovdje sve radi u par klikova kao da ništa nije bilo.

0 0 hvala 0
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ja sam se tog TPa riješio sa "radnog" stroja i vratio na Win 8.1. Stoji u nekoj virtualki i čeka bolje dane, ovakav kakav je nije baš za nikakvo aktivno korištenje i testiranje na produkcijskom stroju. Svaka čast onim koji to rade.

Jednostavno previše bugova. Prvi build je daleko stabilniji - vidi se da je to samo ušminkani 8.1. Sad kad su počeli više kopati "pod haubom", počeo se raspadati.

Sum_of_all_fears kaže...

TP se raspada iz samo njemu znanih razloga.

Ne trudi se puno. Taj OS još nije za "general population".

Build 9879 su nešto opako syebali. Da ne spominjem pojavljivanje kopije ikone Computer (iliti ''This PC'') na desktopu nakon svake operacije u File Exploreru, još od prvog builda.

Očito to neće bit gotovo do travnja 2015!

user2013 kaže...

Čim treba nešto popravljat, to nije to! Bez obzira što netko mislio, u istoj situaciji se Appleov OS X pokazao puno bolji - izvadiš disk iz jednog PC-a, staviš ga u drugi, pokreneš - sistem se diže bez ikakvih problema!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 12:16 (kizo2703).
11 godina
protjeran
ihush kaže...
user2013 kaže...

Microsoft me nije razočarao..

Valjda svakom developeru i "early adopteru" kome je namijenjen Tech Preview (Štefice iz ureda sigurno ne instaliraju Windowse 10) i koji bi trebali slati povratne informacije je valjda jednostavnije raditi posebnu particiju i dual boot ili clean install, nego bezbolno kreirati VHD(X) disk i igrati se s OS-om jer su te mogućnosti samo za ukras. Zašto jednostavno kada može komplicirano.
..

{#} višak pljuvačke pa malo po MSu.. (besmisleno).

-ako imaš želju/potrebu (a google baš nije radio taj dan) evo npr prvi linkič na step-by-step onog što te zanima... (radi? tj ako radi ili ne radi to je nešto što bi bilo poželjno postati u ovu temu). Oko štefice i sl. recimo da bi te sad zvo Štef.

Da si pozornije čitao moj post a ne iz konteksta vadio rečenice, onda bi shvatio da nemam problema s instaliranjem Windowsa 10 TP na virtualni disk nebitno koju metodu s raznim varijacijama (npr. kreiranje virtualnog diska u Windowsima preko Disk Managementa, ili CMD-a (Shift+F10) prilikom instalacije) koristio, nativno, virtualizacija, ImageX (nije "polu-ručno", http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722145(v=ws.10).aspx, uzgred budi rečeno koji nije moguće skinuti posebno nego se mora skinuti 1.7 GB WAIK radi 500-ak kB file-a, tipično microsoftovski ), nego je problem update i upgrade na Preview Build (9860 i noviji) ukoliko Win10 "vidi" da se radi o virtualnom disku. U jednom slučaju na samom početku mi javlja error 0Xxxx... a u drugom skine Preview Build, ponudi Install ali mi javlja kako ne mogu instalirati na virtualni uređaj.

Jedno od rješenja tog problema,  je kreirati iz ESD-a ili skinuti već pripremljeni ISO s najnovijim Preview Buildom što nije podržana i službena metoda a drugo je instalacija na pravi disk kao dual boot ili clean install za što nemam volje jer ne želim raditi posebne particije, a clean install još manje jer se radi o Tech Preview-u i prikladniji mi je za testiranje u virtualnom okruženju nego nativnom a podizanje preko VHD-a rješava i premošćuje problem na elegantan način.

Ako imaš suvislo tehničko obrazloženje zašto nije moguće instalirati Preview Build na virtualni disk, volio bih čuti, jer update-ove mogu instalirati, u protivnom moja kritika (ne pljuvačka) upućena Microsoftu i dalje stoji jer ako već imam ovu genijalnu mogućnost nativnog pokretanja sustava preko virtualnog diska kojim zaobilazim gnjavažu reparticioniranja diska onda ne vidim razloga zašto nisam u mogućnosti koristiti sve mogućnosti sustava kojeg su dali na testiranje.

Nekih davnih dana, Microsoftu, nekom glavonji, idiotu ili grupi idiota je smetalo što se Fallout može bez problema pokretati na Windows NT-u, pa su tražili od Interplay Entertainmenta da onemoguće pokretanje Fallouta na računalima koja imaju Windows NT. Ipak, Windows NT je ozbiljan sustav za poslovne korisnike. Zahvaljujući genijalnosti programera Fallouta, danas ta legendarna igra radi i može se pokretati na bilo kojem sustavu i radi odlično.

To se zove kratkovidnost i pokazuje koliko par idiota može učiniti svašta kada im se da mogućnost odlučivanja jer u glavama imaju nekakvu paranoju i ograničenja kojima rade štetu svojim proizvodima. Slični idioti glupavim odlukama su upropastili svojom kratkovidnošću Nokiju, ali to je druga priča.

P.S. Izašao Visual Studio 2013 Community koji je zapravo Professional s određenim ograničenjima navedenima u licenci, vidi se da je Microsoftu stalo do razvijanja aplikacija za njihov ekosustav, developers, developers, developers.

16 godina
kizo2703 kaže...
..

Čim treba nešto popravljat, to nije to! Bez obzira što netko mislio, u istoj situaciji se Appleov OS X pokazao puno bolji - izvadiš disk iz jednog PC-a, staviš ga u drugi, pokreneš - sistem se diže bez ikakvih problema!

-ne baš, mac je ugl identičan HW, ovo radi na 'zdelancima' normalno da mora detektirati novi HW i ponekad restart.. ali radi bez problema, ako je isti/sličan HW jednostavno bootne. Upravo sam u vaganju dali zbog tog krenuti s win7 client (pogotovo serveri, ali njih sam odavno ubacio u VM pa nije big diference, taj fičer je zapravo od 2008-hyperv) na osmicu, ali problem što se prosječan PC 'premalo' kvari da bi krenuo u takav task + za sad GUI+juzerske navike...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
user2013 kaže...
ihush kaže...
user2013 kaže...

Microsoft me nije razočarao..

Valjda svakom developeru i "early adopteru" kome je namijenjen Tech Preview (Štefice iz ureda sigurno ne instaliraju Windowse 10) i koji bi trebali slati povratne informacije je valjda jednostavnije raditi posebnu particiju i dual boot ili clean install, nego bezbolno kreirati VHD(X) disk i igrati se s OS-om jer su te mogućnosti samo za ukras. Zašto jednostavno kada može komplicirano.
..

{#} višak pljuvačke pa malo po MSu.. (besmisleno).

-ako imaš želju/potrebu (a google baš nije radio taj dan) evo npr prvi linkič na step-by-step onog što te zanima... (radi? tj ako radi ili ne radi to je nešto što bi bilo poželjno postati u ovu temu). Oko štefice i sl. recimo da bi te sad zvo Štef.

Da si pozornije čitao moj post a ne iz konteksta vadio rečenice, onda bi shvatio da nemam problema s instaliranjem Windowsa 10 TP na virtualni disk nebitno koju metodu s raznim varijacijama (npr. kreiranje virtualnog diska u Windowsima preko Disk Managementa, ili CMD-a (Shift+F10) prilikom instalacije) koristio, nativno, virtualizacija, ImageX (nije "polu-ručno", http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722145(v=ws.10).aspx, uzgred budi rečeno koji nije moguće skinuti posebno nego se mora skinuti 1.7 GB WAIK radi 500-ak kB file-a, tipično microsoftovski ), nego je problem update i upgrade na Preview Build (9860 i noviji) ukoliko Win10 "vidi" da se radi o virtualnom disku. U jednom slučaju na samom početku mi javlja error 0Xxxx... a u drugom skine Preview Build, ponudi Install ali mi javlja kako ne mogu instalirati na virtualni uređaj.

Jedno od rješenja tog problema,  je kreirati iz ESD-a ili skinuti već pripremljeni ISO s najnovijim Preview Buildom što nije podržana i službena metoda a drugo je instalacija na pravi disk kao dual boot ili clean install za što nemam volje jer ne želim raditi posebne particije, a clean install još manje jer se radi o Tech Preview-u i prikladniji mi je za testiranje u virtualnom okruženju nego nativnom a podizanje preko VHD-a rješava i premošćuje problem na elegantan način.

Ako imaš suvislo tehničko obrazloženje zašto nije moguće instalirati Preview Build na virtualni disk, volio bih čuti, jer update-ove mogu instalirati, u protivnom moja kritika (ne pljuvačka) upućena Microsoftu i dalje stoji jer ako već imam ovu genijalnu mogućnost nativnog pokretanja sustava preko virtualnog diska kojim zaobilazim gnjavažu reparticioniranja diska onda ne vidim razloga zašto nisam u mogućnosti koristiti sve mogućnosti sustava kojeg su dali na testiranje.

Nekih davnih dana, Microsoftu, nekom glavonji, idiotu ili grupi idiota je smetalo što se Fallout može bez problema pokretati na Windows NT-u, pa su tražili od Interplay Entertainmenta da onemoguće pokretanje Fallouta na računalima koja imaju Windows NT. Ipak, Windows NT je ozbiljan sustav za poslovne korisnike. Zahvaljujući genijalnosti programera Fallouta, danas ta legendarna igra radi i može se pokretati na bilo kojem sustavu i radi odlično.

To se zove kratkovidnost i pokazuje koliko par idiota može učiniti svašta kada im se da mogućnost odlučivanja jer u glavama imaju nekakvu paranoju i ograničenja kojima rade štetu svojim proizvodima. Slični idioti glupavim odlukama su upropastili svojom kratkovidnošću Nokiju, ali to je druga priča.

P.S. Izašao Visual Studio 2013 Community koji je zapravo Professional s određenim ograničenjima navedenima u licenci, vidi se da je Microsoftu stalo do razvijanja aplikacija za njihov ekosustav, developers, developers, developers.

prvi odlomak:

- ok, previše postova se nakupi da bi (ja) baš svaki pažljivije pročitao.. padobranski, dešava se, sorry. (+ali). u istim odlomku nastavljaš s problemom upgradea, kojeg ne spominješ u prvom postu niti to da ti install nije problem, zaključi dali si dovoljno precizno opisao problem install-vs-upgrade.. i ovo je TP + interesi MSa (koji ne želi olakšati neke stvari, hint licenca).

- waik, imagex.., bla-bla, koji smisao je npr navođenje 1.7GB ... hint, DISM.exe je dovoljan, imagex je besmislica za TP (ne misliš valjda njega instalirati na hrpu računala?).

(drugi), spomenuto MSova odluka/želja, važnije za test na pravom HWu i provjera kompatibilnosti drivera npr. Smisao TPa nije 'vidjeti' OS jer to možeš i na YT. U VMu bi bio 'isti HW' tad puštanje TPa nema smisla za MS/korisnike/fixeve.. obrnuto, kad se testira na različitom/bezbrojnom HWu to ima smisla + tek tako imaš 'pravi' feeling. (možemo se (ne)slagati, mišljenje...).

(treći), lol, btw, to je tad bilo zbog dx-a, ciljano dvije različite platforme i postojanja npr workstationa. MSova želja/politika .. (+četvrti) dali pogrešna ne znam, ali kao firma su profitabilni, pa mi je nelogično komentirati poslovne odluke (ima propalih firmi...). Taj odlomak-pitanje opet potvrđuju moja prva dva odgovora, MS/interesi... (tj kako ih zaštititi, manje kako nama olakšati).

ps, MSu je oduvijek bilo stalo do tog, oduvijek nude 'the platormu'.. npr 'konkurencija' linux/steam .. bla-bla i game/windoze killer koji samo što nije. DX, MSO, kompatibilnost, uključivanje certifikata od devedesetih u doba modema (i prapočetaka npr online bankinga), HW-driver support.. to su poluge nezamjenjivosti, + naravno alati koji to omogućuju kao VS. Pogledaj tako zaokruženu taktiku, dali je uspješna?

{#}

nadam se da sad nije 'isčupano iz kontkesta' ... proljev me muči kad to spomenu političari, mi imamo poluopravdanje, ograničena forma (tipkanje) a i jeftiniji smo (na forumu z anula kuna).

16 godina
ihush kaže...

-ne baš, mac je ugl identičan HW, ovo radi na 'zdelancima' normalno da mora detektirati novi HW i ponekad restart.. ali radi bez problema, ako je isti/sličan HW jednostavno bootne. Upravo sam u vaganju dali zbog tog krenuti s win7 client (pogotovo serveri, ali njih sam odavno ubacio u VM pa nije big diference, taj fičer je zapravo od 2008-hyperv) na osmicu, ali problem što se prosječan PC 'premalo' kvari da bi krenuo u takav task + za sad GUI+juzerske navike...

Kod OS X-a, nisam mislil na pravi Mac, nego na Hackintosh. I dal sam primjer sa dva potpuno različita kompleta hardvera - jedina slična stvar je bio procesor.

Probaj prvo u virtualki.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Igor666 kaže...
* * * pitam dal postoji neki fix jer postoji za druge probleme..za ovo nisam naisao al mozda netko drugi je. i kakve veze ima software koji koristim sa greskama u windowsima

Da ti odmah kažem da sam našao razlog raspadanja GUI-a a dešava se isključivo kada u MPC-HC gledam filmove, ili serije. Nije mi problem (ako su istom fodleru, a uvijek jesu) pustiti sledeću epizodu TWD-a međutim već treću ne mogu nikako nabosti i slijedi - shutdown pa paljenje nanovo. Dakle probao sam samo taj komad video playera otalo mi opasolutno nitša ne ruši GUI. A račuanar radi kao i uvijek 24/7.

Fix ne postoji, tebe i mene je poharao, da li zbog upgradea OS-a ili nećeg desetok, jednostano ne znam. A još gore nemam vreman da instaliram čistu instalaviju (izašao je i ISO) pa da provjerim jel isto.

Sum_of_all_fears kaže...

* * * Taj OS još nije za "general population".

Tako je, definitivno, (možda bi prvi Build i mogao biti) nije za generalnu publiku ali eto zbog kao što sam gore rekao, ja nemam vremena da vratim 8.1 ili 8... tako da sada jedini problem koji imam jeste da moram resetovati račnar nakon odgeldanog filma ili serije. Ali ako ću šta raditi, pa znao sam juče gro programa otvarat zatvarat, snimat, brisat, pisati.. cijeli dan i ništa nije zaštekalo, ali eto samo da nema te sitnice.

user2013 kaže...
Envy kaže...

* * *

ATi nikada nije imao tako dobru i široku podršku s driverima kao nVIDIA, tradicija se nastavlja ( http://www.techspot.com/news/48321-amd-drops-windows-8-support-for-radeon-hd-4000-and-older.html) bez obzira što je sada AMD vlasnik ali se trudi za razliku od ATi-a.
nVIDIA osim Windowsa i Linuxa podržava FreeBSD i Solaris, a njihove kartice starije generacije  u rangu tvoje i sada dobivaju nove drivere.

Prekipjelo mi je i to je to. AMD (grafički odjel) u moj računar više ne ide, mada moram prizati da mi se sviđaju njihova APU rješenja, probao sam i moram biti objektivan (subjektivno mrzim ATI, a od AMD-a nemam ništa protiv).

Znam da je u nekom CCC izbačena podrška za HD4xxx seriju radi ne znam 10 MB većeg paketa, ali ja mislim da je ova HD4670 možda druga najpopularnija grafička kartica ikada, prva je definitivno GeForce 2 MX, ali jednostavno me nervira da jednostano makar ne podrže CCC uz postojeće drivere, jer driveri funkcionišu očigledno ako ja sa ovim WDDM mogu da igram Race Drive Grid i imam preko 60 fps-ova ili Banished (lijepa city building igrica, dušu dala za odmora), pa DXVA1/2 pofršku.... da ne duljim katastrofa sam razčaran sa ATI-jem.

Čekam GTX-cu 960 ili 950 i to je to.

PS: još jednom tko koristi ovaj Build (bilo u virtualci bilo kao nativni OS) neka skine Modern UI program pod nazivom Insider Hub, tamo se dodaje lista tačno šta radi šta ne radi i tako.

l.p. svima.

16 godina

Ajde Envy ne zezaj...to je gotov priozvod {#}. Šalu na stranu, dečki ja vam se divim koliko volje i živaca imate. Bilo bi pošteno da vam MS pošalje licence key za kad ovo bude POTPUNO gotov proizvod!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Envy kaže...
Igor666 kaže...
* * * pitam dal postoji neki fix jer postoji za druge probleme..za ovo nisam naisao al mozda netko drugi je. i kakve veze ima software koji koristim sa greskama u windowsima

Da ti odmah kažem da sam našao razlog raspadanja GUI-a a dešava se isključivo kada u MPC-HC gledam filmove, ili serije. Nije mi problem (ako su istom fodleru, a uvijek jesu) pustiti sledeću epizodu TWD-a međutim već treću ne mogu nikako nabosti i slijedi - shutdown pa paljenje nanovo. Dakle probao sam samo taj komad video playera otalo mi opasolutno nitša ne ruši GUI. A račuanar radi kao i uvijek 24/7.

Fix ne postoji, tebe i mene je poharao, da li zbog upgradea OS-a ili nećeg desetok, jednostano ne znam. A još gore nemam vreman da instaliram čistu instalaviju (izašao je i ISO) pa da provjerim jel isto.

da, i meni se desava nakon gledanja filmova u MPC-HC-u, ali ne samo onda..nekad  kod obicnog surfanja u firefox-u. ali nasao sam jednostavnije rješenje, samo treba restartat windows explorer preko task managera i onda se opet vrati u normalu. znaci da su u njemu nesto sfušali :)

16 godina
kizo2703 kaže...
...

Probaj prvo u virtualki.

- što? .. sve znam, samo mi se ne da..

- ali naravno (gornji post) odgovor je smuljan, izvadiš hdd, ubodeš u drugi pc.. boota normalno.

Samo kod većih promjena (mbo) može tražiti i restart. Tako da ni mac-hack nisu u nekoj prednosti.

BlackMoon kaže...

Ajde Envy ne zezaj...to je gotov priozvod {#}. Šalu na stranu,..

- ma nastaviti sa šalom..

btw, prvi build je bio OK, njega je hvalio i taj je bio 'gotov' dok je ovaj drugi samo TPovski bugzila. Ali i to je korisno, napokon je shvatio da ATI nije nešto što radi... {#} (nije samo win/driver, to je tako oduvijek, HW/SW-ovski problem, na svim platformama osim OSX ali nije usporedivo).

16 godina
BlackMoon kaže...

Ajde Envy ne zezaj...to je gotov priozvod . Šalu na stranu, dečki ja vam se divim koliko volje i živaca imate. Bilo bi pošteno da vam MS pošalje licence key za kad ovo bude POTPUNO gotov proizvod!

Ajde neka bude na moj račun, možda bi i (c) mogao udariti na tu rečenicu. {#} Drago mi je ako te nasmijajem, a vidim još njih su me poprilično zapamtili. Ali osim što sam ja mislio na prvi Build (mislim 9841 ili tako nekako) jedno ne zaboravi: i Windows XP je bio gotov proizvod, ali bez prvog SP-a on se raspadao naokn što 5 puta ubaciš CD u CD čitač, da i ne govorim da i nakon SP1, blaster, najpoznatiji virus svih vremema, redovito je gasio milione računara diljem svijeta, nakon čega je natjerao MS da napravi SP2 a sjećam se da se sa običnim upitnikom na njihovoj stranici slali lijepo upakovan SP2 na CD-u.

Tako da nemoj misliti da će i finalni novi Windows biti kao švicarski sat.

A što se tiče živaca i volje, ja sam gore već rekao neka moja iskustva. Znači trenutno radi sve, Adobe, MS Office, Autoesk, Mathworks, sve igrice koje sam probao. A što se tiče dobijanja key licenci za MS proizvode, ja ih uredno dobijam, i neki dan mi je Account Technology Strategist za Microsoft BiH, rekao da će me uključiti u MSDNA pretplatu. Ali generalno to nije razlog što ja ne skidam ovaj TP sa račuanra, nego jednostavno nemam vremena niti mi pravi probleme u svakodnevom radu, gdje kada kažem rad ne mislim nageldanje filmova.

I još nešto primjeti: nitko kada govori o skidaju i razočarejnu trećeg builda ne govori na povratak na 7-cu, nekim čudom odjednom 8 i 8.1 rade sasvim dovoljno. Zanimljivo.

Igor666 kaže...
Envy kaže...
* * *

da, i meni se desava nakon gledanja filmova u MPC-HC-u, ali ne samo onda..nekad  kod obicnog surfanja u firefox-u. ali nasao sam jednostavnije rješenje, samo treba restartat windows explorer preko task managera i onda se opet vrati u normalu. znaci da su u njemu nesto sfušali :)

Ok, zahvaljujem, probam ako uopće budem mogao pokrenuti Task Manager. I primjetio sam da kada gasim računar on mi javi da gašenje usporava mislim upravo Windows Explorer, ili File Manager ako me sjećanje služi. Provjerim pa javim. Za sada mi ne smeta da stisnem dugme na kućištu, ugasim računar i ponovo ga upalim nakon 20-tak sekundi.

Što se tiče FF-a koristio sam Waterfox (čisto želio da imam sve 64-bitno na računaru) ali vratio 32-bitni FF radi brata, meni je (osobni utisak odmah da se ogradim) FF katastrofalno postao omražen (dakle ne sjećam se kada sam ga ja koristio), Chrome nužno zlo. IE11 ih pojede za doručak jednostavno, ali opet pitat ću brata jel kod njega pravi probleme.

ihush kaže...

* * * Ali i to je korisno, napokon je shvatio da ATI nije nešto što radi... {#} (nije samo win/driver, to je tako oduvijek, HW/SW-ovski problem * * *

Shvatio sam ja to još od RivaTNT-ica, ali neki vrag me natjera da kupim taj BestBay tadašnji HD4670, ali ovaj korisnik više u svoj računar AMD ne uzima. Srećom samo da je tema uskospecijalizirana inače na ovu predhodnu rečenicu moju, sad bi rat izbio.

l.p. svima

11 godina
protjeran

Možda malo offtopic a možda i nije :

Gledam koliko neki ulože vremena,  truda i znanja da bi uočili bugove i javili microsoftu.  I tako milioni pojedinaca  diljem planete.  I tako je microsoft  dobio free testere.  Aj to je  u redu u linux svijetu gdje je svima sve  dostupno ali i besplatno.   Ovako mi ovo izgleda ko neki vid prevare jer windows  10 nebu besplatan. 

Ms dobro zarađuje i ima para za platiti i developere i testere,  i s obzirom  da svoj  proizvod prodaju,  očekujem  da radi onome ko pljusne pare za to.. 

Nadam se da se neće nitko naljutiti,  ali  zar se ne osjećate  malo namagarčeno kad toliko  vremena  i truda ulazete u nešto  što  ce posle ms prodavati  a vama figa  ....

:-)

1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Gledam koliko neki ulože vremena,  truda i znanja da bi uočili bugove i javili microsoftu.  I tako milioni pojedinaca  diljem planete.  I tako je microsoft  dobio free testere.  Aj to je  u redu u linux svijetu gdje je svima sve  dostupno ali i besplatno.   Ovako mi ovo izgleda ko neki vid prevare jer windows  10 nebu besplatan. 

Ms dobro zarađuje i ima para za platiti i developere i testere,  i s obzirom  da svoj  proizvod prodaju,  očekujem  da radi onome ko pljusne pare za to.. 

Nadam se da se neće nitko naljutiti,  ali  zar se ne osjećate  malo namagarčeno kad toliko  vremena  i truda ulazete u nešto  što  ce posle ms prodavati  a vama figa  ....

Aktivni beta testeri dobiju keyeve (tako je bilo sa Win7 i Win8).

A na što netko troši svoje vrijeme, to nije tvoj problem. Nitko me ne tjera da koristim ovu alphu nit da javljam MSu svoje dojmove i probleme ali ja to svejedno radim jer želim bolji OS. Dobit ću ga free jer imam legalni 8.1 i  osjećam se manje namagarčeno nego neki linux korisnik koji sa svakim novim buildom (bilo čega!) ima nove probleme...

16 godina
bunkermax kaže...

Ima jedna izreka koja kaže "Windowsi su besplatni ako se snađeš". Tako primjerice instaliraš Windows 8.x Enterprise Evaluation i imaš gratis 90+90 dana orginalni Windows. Kada ti prođe tih 6 mjeseci, jednostavno nanovo reinstaliraš Windowse (a ukoliko si dovoljno star sjetit ćeš se Windowsa 98 za kojeg si svaka 3 mjesa morao raditi reinstall jer stvar se jednostavno raspadne) i zahvaljući svojem Microsoft LiveID-u, sve postavke (pa i walllpaper kao i postavke miša) uredno ti se vrate, još ako si dokumente snimao u OneDrive, stvar zvuči toliko dobro da bi netko povjerovao da nije istina. Ali jeste.

Tako ako ćeš lično moje iskustvo zahvaljući Microsoftu ja sam zaradio na desetine hiljada kuna, samom MS-u nisam nikada dao ni lipe. Posebno su mi zanimljivi ovi korisnici koji kupe laptop i radi cijene naši distributeri ubace tvog "Dečka koji obećaje", pa onda usljedim ja sa 8.1 Enterprise Evaluation i uzmem 200 kuna za instalaciju. Isti taj 'Dečko koji obećaje' ne može mi podržati Adobe PS (za kojeg sam legalno dobio u štampariji gdje sam radio) niti omiljenu igricu za razbibrigu. TP (ili da ti bude jednostavnije Windows 10) koristim jer mi isti propušta zvuk kroz HDMI sa nativnim driverima preko grafičke, dok sa Linuxom ne znam uopšte je li to izvodljivo.

Mi se nismo uvrijedili a pogotovo ne namagarčeno a nadam se da sam ti pojasnio malo koncept Microsofta i GNU licence, i zašto netko želi TP na svojem računaru a zatšo netko ne, pa se nadam da se i ti nećeš uvrijediti jer nas vučeš za jezik u u argumentaciju za koju nemaš argumenata i time bespotrebno trolaš temu. Tako da tvoj post definitivno nije Off Topic mada lagano skreće sa teme, pa eto svi se ovdje nadamo da ćeš u sledećom postu u ovom dijelu foruma konkretno pitati nešto za TP ili podjeliti svoja iskustva, jer ovdje se očigdleno netko poprilično namuči da objasni kako primjerice instalirati TP na VHD. L.p. ;)

11 godina
protjeran
ihush kaže...
kizo2703 kaže...
..

Odgovor Kizi i tebi, mislim da ponekad Windows zafrkava radi OEM vs Retail priče pa onda kada se dogodi neka značajnija promjena HW-a, pričinjava probleme, ne toliko iz tehničkih koliko iz licencnih razloga koji su ubačeni u priču s aktivacijom Windowsa.

ihush kaže...

prvi odlomak:

- ok, previše postova se nakupi da bi (ja) baš svaki pažljivije pročitao.. padobranski, dešava se, sorry. (+ali). u istim odlomku nastavljaš s problemom upgradea, kojeg ne spominješ u prvom postu niti to da ti install nije problem, zaključi dali si dovoljno precizno opisao problem install-vs-upgrade.. i ovo je TP + interesi MSa (koji ne želi olakšati neke stvari, hint licenca).

- waik, imagex.., bla-bla, koji smisao je npr navođenje 1.7GB ... hint, DISM.exe je dovoljan, imagex je besmislica za TP (ne misliš valjda njega instalirati na hrpu računala?).

(drugi), spomenuto MSova odluka/želja, važnije za test na pravom HWu i provjera kompatibilnosti drivera npr. Smisao TPa nije 'vidjeti' OS jer to možeš i na YT. U VMu bi bio 'isti HW' tad puštanje TPa nema smisla za MS/korisnike/fixeve.. obrnuto, kad se testira na različitom/bezbrojnom HWu to ima smisla + tek tako imaš 'pravi' feeling. (možemo se (ne)slagati, mišljenje...).

(treći), lol, btw, to je tad bilo zbog dx-a, ciljano dvije različite platforme i postojanja npr workstationa. MSova želja/politika .. (+četvrti) dali pogrešna ne znam, ali kao firma su profitabilni, pa mi je nelogično komentirati poslovne odluke (ima propalih firmi...). Taj odlomak-pitanje opet potvrđuju moja prva dva odgovora, MS/interesi... (tj kako ih zaštititi, manje kako nama olakšati).

ps, MSu je oduvijek bilo stalo do tog, oduvijek nude 'the platormu'.. npr 'konkurencija' linux/steam .. bla-bla i game/windoze killer koji samo što nije. DX, MSO, kompatibilnost, uključivanje certifikata od devedesetih u doba modema (i prapočetaka npr online bankinga), HW-driver support.. to su poluge nezamjenjivosti, + naravno alati koji to omogućuju kao VS. Pogledaj tako zaokruženu taktiku, dali je uspješna?

{#}

nadam se da sad nije 'isčupano iz kontkesta' ... proljev me muči kad to spomenu političari, mi imamo poluopravdanje, ograničena forma (tipkanje) a i jeftiniji smo (na forumu z anula kuna).

Prvi odlomak, nisam bio dovoljno precizan, ali sam bio mišljenja da kada spomenem Preview Build da će se shvatiti što mislim. Smisao navođenja ImageX-a je bilo da se mora skinuti 1.7 GB radi izvlačenja kB file-a umjesto da ga je moguće skinuti negdje s Microsoftovih stranica. Hvala za hint (DISM), to mi je promaklo.

Drugi, u pravu si, kada bi se radilo o virtualizaciji, preko Hyper-V, Virtualbox, VMware, Xen, QEMU itd., ali podizanje preko VHD-a je nativno, osim što se radi o virtualnom disku na koji se spremaju podaci.

Treći, to je bila ograničena i priglupa odluka, umjetna diversifikacija proizvoda na temelju nekakvih fiks ideja, a izbacivanje Windowsa XP je pokazalo svu glupost prijašnjih odluka.

http://www.destructoid.com/gdc-fallout-worked-too-well-to-be-certified-by-microsoft-223474.phtml

Microsoft rejected Fallout from Windows 95 certification because the game functioned normally in Windows NT - {#}{#}

To solve the problem, a launcher program was written so that it would simply fail to launch the game in Windows NT, thus ensuring that certification would be approved

P.S. Prema zadnjim potezima, ovo s davanjem VS-a 2013 Professional (Community) besplatno, je pametan i mudar potez, koliko je pravovremen, vrijeme će pokazati, time im je stalo privući developere i podebljati aplikacije za svoj ekosustav a to ne mogu sa slabo dostupnim komercijalnim verzijama alata. To je jedini način, jer konkurencija sa svojim Free/OpenSource IDE alatima je nemilosrdna i stišće sa svih strana.

Tvoje postove i tijek misli je ponekad teško pratiti bez par čitanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 16:35 (user2013).
11 godina
protjeran
Envy kaže...

user2013 kaže...

Prekipjelo mi je i to je to. AMD (grafički odjel) u moj računar više ne ide, mada moram prizati da mi se sviđaju njihova APU rješenja, probao sam i moram biti objektivan (subjektivno mrzim ATI, a od AMD-a nemam ništa protiv).

Znam da je u nekom CCC izbačena podrška za HD4xxx seriju radi ne znam 10 MB većeg paketa, ali ja mislim da je ova HD4670 možda druga najpopularnija grafička kartica ikada, prva je definitivno GeForce 2 MX, ali jednostavno me nervira da jednostano makar ne podrže CCC uz postojeće drivere, jer driveri funkcionišu očigledno ako ja sa ovim WDDM mogu da igram Race Drive Grid i imam preko 60 fps-ova ili Banished (lijepa city building igrica, dušu dala za odmora), pa DXVA1/2 pofršku.... da ne duljim katastrofa sam razčaran sa ATI-jem.

Čekam GTX-cu 960 ili 950 i to je to.

PS: još jednom tko koristi ovaj Build (bilo u virtualci bilo kao nativni OS) neka skine Modern UI program pod nazivom Insider Hub, tamo se dodaje lista tačno šta radi šta ne radi i tako.

l.p. svima.

Dugo vremena sam koristio Radeon kao best buy alternativu sličnim modelima GeForce-a sa ponekim izmjenama proizvođača, jer je nVIDIA znala dobro držati visoku cijenu i iskorištavala činjenicu kako ima uspješan proizvod svojim jačim verzijama GPU-a, ali sveukupno, igre su se na kraju i na slabijim (jeftinijim) GeForce proizvodima solidno izvršavale jer puno developera ima ugovore s nVIDIA-om ("The way it's meant to be played") pa se igre optimiziraju za njihove grafičke.

Svaka čast za Mantle, ali teško da ću ikada više staviti Radeon u svoj stroj ili AMD CPU, nakon Athlon-a 64 S939.

Šteta da se AMD i nVIDIA nisu spojili, jer sam volio kombinaciju AMD-ovih procesora i nVIDIA nForce čipseta + GPU, čak je i ovdje ATi radio nekakve čipset poluproizvode za AMD ali i za Intela.

Glede APU rješenja tu si u pravu, odlična su svojim grafičkim perfomansama naspram Intela.

11 godina
protjeran
Envy kaže...

Tako da tvoj post definitivno nije Off Topic mada lagano skreće sa teme, pa eto svi se ovdje nadamo da ćeš u sledećom postu u ovom dijelu foruma konkretno pitati nešto za TP ili podjeliti svoja iskustva, jer ovdje se očigdleno netko poprilično namuči da objasni kako primjerice instalirati TP na VHD. L.p. ;)

Imam dovoljno godina da se sjećam vremena i prije win95.  {#}

Windows 10 ću koristiti kada izađe finalna verzija , i unaprijed znam ( a nisam vidovit ) da će problema biti, kao što ih je i dosada bilo na svim 

operativnim sustavima bez obzira na proizvođača, pa će onda biti i prilike za konkretnija pitanja i dojmove.

{#}

14 godina

Jel itko od vas rjesio survey od windows insidera? Ja jesam, dao im cak i svoj broj haha

sup bro?
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Strm kaže...

Jel itko od vas rjesio survey od windows insidera? Ja jesam, dao im cak i svoj broj haha

Sad ga se ne budeš riješio. {#}

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
user2013 kaže...
Envy kaže...

user2013 kaže...

Prekipjelo mi je i to je to. * * *

* * *

Šteta da se AMD i nVIDIA nisu spojili, jer sam volio kombinaciju AMD-ovih procesora i nVIDIA nForce čipseta + GPU, čak je i ovdje ATi radio nekakve čipset poluproizvode za AMD ali i za Intela.

Glede APU rješenja tu si u pravu, odlična su svojim grafičkim perfomansama naspram Intela.

Treba biti realan da niti jednoj firmi nije mjesto na svakom polju u IT-u. Jednog Intela ne zanima softver i dobro je da je tako. Što se tiče nForce čipova jesu to bili čipsetovi na stereoidima, i bili su jedini ako si htio tadašnji Quad SLI ili slične egzibicije.. ALI.. isti taj čip sada pravi gro problema u windowsima TP i ranijim betama prvih 8-ca. Nvidia nek ostane na ovim čipovima za grafičke procesora i procesorima za napredne vektorske proračune (tj za superračunare ili super computing) i biće na tronu.

Ali gledam primjerice google koji se u sve miješa: hoće FB da zamjeni sa G+-om, Wndows sa Chomiumom, IE sa Chrome i što je njagore taj (meni lično omraženi) Andorid za koji dobiješ 4.0 verziju pa onda moliš boga goće li ti uređaj dobiti podršku na 4.1 pa sve do 4.4.4., jer eto vidno bolje radi od 4.4.3. Ista stvar će biti i sa 5-com. U pretraživajnu i emailu Google je bog-i-batina ali u ostalim rješenjima, ruku na srce jednostavno nisu kvaliteni, ili fali neka karka.

Tako da što se tiče AMD-a samog, uvijek će ostati taj faktor privlačnosti da je BestBuy rješenje jer neki dan sam vidio taj tkzv. APU A10, mene je šokirao: Crysis ide bez po muke. I mora se priznati da su trenutno AMD-ovi CPU-ovi stabilni kao platiforma jer su se sjetili da mogu i oni praviti čipsetove nego taj dio prebacivati na omraženu VIA-u ili SiS. Ne ponovolio se više nikome.

bunkermax kaže...
* * *

Imam dovoljno godina da se sjećam vremena i prije win95.  {#}

Windows 10 ću koristiti kada izađe finalna verzija , i unaprijed znam ( a nisam vidovit ) da će problema biti, kao što ih je i dosada bilo na svim 

operativnim sustavima bez obzira na proizvođača, pa će onda biti i prilike za konkretnija pitanja i dojmove.

{#}

Ništa carko moj, tu smo da pripomognemo. O tome da svaki OS ima problema ili ne.. hm.. to je sada diskutabilno i ne bih ulazio u to. Samo eto, ovo je tema da mi koji koristimo TP, razmjenimo neka iskustva. Dakle ja evo pišem ti sa TP-a, učim, polažem Ciscove ispite, igram dvije igrice kad stignem, koristim Adobeove alate, Triblove, Office 2013.. i da hoću da se vratim na 8.1 (7 ne dolazi u obzir) nemam vremena to sve da sredim. {#}

Strm kaže...

Šta to znači i meni izlijeće?

Dakle da nastavimo:

Juče su dvije zakrpe stigle KB3018943 i KB3019269 ali ne'am pojma šta su popravile a šta ne.

Problem sa NUM diodama su prijavili mnogi iz svakog djela svijeta, na tome se radi.

Ako se GUI raspadne, restart Explorera vraća stvar u normalu nisam imao prilike (a sada ću upravo) geldati nešto na MPC-HC pa da vidim je li tu šta riješeno.

Tune.In prestane sa pjevanjem kada se isti minimizira (ne i kada je pretovren u prozor), ali meni ne smeta jer imam Dual monitor

Piratski Adobe Acrobat Pro XI (X imamlegalan) mi je konačno proradio što nije htio ni u trial u predhodnim verzijama Windowsa, ili možda jeste ali se ne sjećam, ali prije da nije radio. Toliko od mene za sada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 15:45 (Envy).
14 godina
neaktivan

Neznam za vas, ali od jučerašnjeg updatea ruši mi se Dota 2 :D

Tako da je ocjena Win10 sa 10 pala na 0.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
yeo kaže...

Realno.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
14 godina
yeo kaže...

Ovo i ptice na grani znaju, ali to je testna verzija, tako da ne treba očekivati čuda.

To je verzija koja se stavlja u vm, a ne kao primarna.

16 godina
ihush kaže...

- ali naravno (gornji post) odgovor je smuljan, izvadiš hdd, ubodeš u drugi pc.. boota normalno.

Samo kod većih promjena (mbo) može tražiti i restart. Tako da ni mac-hack nisu u nekoj prednosti.

Da, boota normalno, i ne, nema restarta. Jedini restart koji sam ja ''ručno'' napravio je bio zbog ''Repair permissions'' na cijelom disku!

Valentin17 kaže...

Ovo i ptice na grani znaju, ali to je testna verzija, tako da ne treba očekivati čuda.

To je verzija koja se stavlja u vm, a ne kao primarna.

Ma stavi ga i na disk, nije bitno, ALI ne kao jedini, ''radni'' OS! I ne treba se onda čuditi ko pura dreku kad nešto zašteka, ovo ipak NIJE gotovi proizvod!

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 18:23 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...

I ne treba se onda čuditi ko pura dreku kad nešto zašteka, ovo ipak NIJE gotovi proizvod!

Tako je. {#}

17 godina
Idući Windows 10 build stiže u siječnju 2015

Nakon što je Microsoft početkom ovog mjeseca izdao Windows 10 Technical Preview build 9879 inačicu novog operativnog sustava, brojne glasine i procurjele informacije su ukazivale da će se prije kraja godine pojaviti još jedan build, no do toga ipak neće doći.

Naime, Gabe Aul, inženjer koji radi na Windowsima 10 i održava kontakte s beta testerima preko Twittera, uputio je e-mail svima koji sudjeluju u "Windows Insider" programu, u kojem navodi da će iduća testna build inačica biti izdana u siječnju 2015., s "hrpom uzbudljivih novih stvari".

Aul dakako nije iznio nikakve informacije o novim značajkama koje testeri mogu očekivati, no još jednom im je uputio apel da nastave sa slanjem "feedbacka" kako bi pomogli Microsoftu u unaprjeđivanju novog operativnog sustava.  

Sve korisnike vjerojatno najviše zanima kada će se pojaviti prva stabilna inačica Windowsa 10, a prema dosadašnjim glasinama ona bi mogla stići u travnju 2015., no lansiranje bi se moglo odgoditi na nekoliko mjeseci ukoliko u razvoju dođe do nekakvih problema,

Microsoft ujedno radi i na Windows Phone 10 OS-u, a neki su partneri navodno već dobili ranu build inačicu, pa bi korisnici novi mobilni operativni sustav mogli isprobati početkom 2015., dok će se izlazak stabilne inačice vjerojatno poklopiti s izlaskom desktop OS-a. 

IZVOR

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice