Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.898.796
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

-ovisno o verziji/licenci.. neće/hoće se moći isključiti autoupdate. ... a, insideri ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
ihush kaže...

a, insideri ...

Ništa od toga, nisam pop... da im zauvijek testiram taj OS, ne bi ni za plaću, a kamoli za licencu koju ću imati na ovaj ili onaj način.

Ko voli, neka izvoli, ja sam svoje završio.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 16:40 (Valentin17).
16 godina

opet..

-ne insider verzija (to je drugi razlog, postponanje killswicha).

-normalne ver, imaju/nemaju opciju autopupdate izbora. Npr Pro ima, Home nema. (još samo čekamo da se i službeno pojave RTMovi i nazivi (jednog) OSa..). Ostaje prčkanje po reg i gpo..

edit: neka prikrivena ideja da će home juzeri biti free testeri za poslovne... kao fast ring, al za đabe. Dok neka US odvjetnička kuća ne zatraži naplatu.. ili EU-komisija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 16:47 (ihush).
15 godina

Ostajete li insideri nakon izlaska Windowsa 10?

17 DA ("pravi" insider)
2 DA (dok traje licenca)
15 NE
Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...

hmm, stavil sam da, al to još nikaj nije sigurno, prvo me zanima na koji način bude to funkcioniralo, dal bude i dalje bilo fast i slow ring i kolko često se budu izbacivali upgrejdi....sve zavisi....a i kozna kolko če koštat licenda w10, ak bu neka razumna cijena kupim...to se bu tek vidlo nakon izlaska w10

edit: nebrinem opče za upgrejd jer mi ovo več neznam ni sam koji upgrejd i nikakvih problema...

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 17:00 (mrakky).
14 godina
http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

2 0 hvala 4
17 godina

Nikako mi neda OneDrive aplikaciju instalirat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Windows Defender možeš i sad isključit oliti ugasit aktivnu zaštitu i to je to.

Opet ti se upali sam od sebe.

ps. osobno se klonim windows update-a godinama, nikad mi nije donio ništa dobro, samo probleme, znam da nisam jedini.

Ima par dana da sam instalirao Bitdefender Internet Security i evo, još uvijek se Windows Defender nije upalio sam od sebe. 

No, dobro, to je samo moje iskustvo.

Tigar Krezumica
15 godina

http://www.neowin.net/news/windows-10-will-not-rtm-this-week

Ipak RTM neće stići ovaj tjedan nego će ga pokušati stići riješiti do sredine sljedećeg. Žele ga približiti perfekciji prije izlaska

0 0 hvala 0
14 godina

Build 10166 downloadan i spreman za instalaciju.

Izgleda da su ovi iz MS-a proučili kako se upgradeaju distribucije Linuxa i odlučili isto primjeniti za Windowse. TU za njih.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Windows Defender možeš i sad isključit oliti ugasit aktivnu zaštitu i to je to.

Opet ti se upali sam od sebe.

ps. osobno se klonim windows update-a godinama, nikad mi nije donio ništa dobro, samo probleme, znam da nisam jedini.

Ima par dana da sam instalirao Bitdefender Internet Security i evo, još uvijek se Windows Defender nije upalio sam od sebe. 

No, dobro, to je samo moje iskustvo.

Windows defender se automaski gasi kada se stavi neki drugi AV i nece se upaliti dokle god je drugi AV na PC-u.

Ako nema nikakvog drugog AV na PC-u osim Win. Def. onda se on ne moze ugasiti za stalno tj. moze samo privremeno (moguce da ga neki korisnici uspiju ugasiti na silu....).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

Windows defender se automaski gasi kada se stavi neki drugi AV i nece se upaliti dokle god je drugi AV na PC-u.

Ako nema nikakvog drugog AV na PC-u osim Win. Def. onda se on ne moze ugasiti za stalno tj. moze samo privremeno (moguce da ga neki korisnici uspiju ugasiti na silu....).

OK, kolega 

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 21:57 (fromcelltohell).
10 godina
neaktivan

Build 10166 instaliran.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 23:47 (polori).

0 5 hvala 0
17 godina
polori kaže...

Build 10166 instaliran.

Već se vozi 10166...

Šta neznaš uhvatit screenshot? Nego sa mobitelom slikat? DFQ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 23:58 (doktor1).
11 godina
neaktivan
polori kaže...

Build 10166 instaliran.

kojim krumpirom je ovo slikano 

...My life, My game, My rules...
17 godina
SoynTech kaže...
polori kaže...

Build 10166 instaliran.

kojim krumpirom je ovo slikano 

This is so hard.

16 godina
neaktivan
mrakky kaže...
sirka666 kaže...

hmm, stavil sam da, al to još nikaj nije sigurno, prvo me zanima na koji način bude to funkcioniralo, dal bude i dalje bilo fast i slow ring i kolko često se budu izbacivali upgrejdi....sve zavisi....a i kozna kolko če koštat licenda w10, ak bu neka razumna cijena kupim...to se bu tek vidlo nakon izlaska w10

edit: nebrinem opče za upgrejd jer mi ovo več neznam ni sam koji upgrejd i nikakvih problema...

Ako imas originalni kljuc na windows 7, 8, 8.1 dobices pravo na besplatnu nadogradnju tokom prve godine od izlaska nakon toga bi ti trebao kostati 135 eura da nadogradis. Ako nemas originalni kljuc i hoces da kupis desetku onda Windows home verzija ce kostati 135 eura a pro verzija 180 eura.  E sad jel to razumna cijena ili ne ti prosudi sam...po meni nije. Po meni bi bilo bolje da su uveli godisnju pretplatu od 15 eura nego ovo i zbog nacina kako je to apple odradio skidam im kapu...

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Kod mene je ovo samo dijelom bilo točno. Defender se nakon instalacije Eset Smart Security doista sam ugasio, međutim kod svakog restarta se pojavljivala obavijest kako je Defender isključen. Ovo sam riješio tek kad sam u postavkama za pokretanje programa kod boot-a odčekirao Defender.

Zora puca, biće dana ...
17 godina

evo problema, start mi se urušava, čini mi se nakon instalacije insider hup-a, probal sam ga uninstalirat i prek powershela, al neide, probo ukicavat one naredbe iz powershela koje su radile na prijašnjim bildovima, al štani, ima ko kakav prijedlog, sve ostale morern app rade besprijekorno...

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

http://www.tenforums.com/antivirus-firewalls-system-security/5879-permanently-disable-windows-defender.html

Preko Command prompta sam ugasio windows defender , i stoji mi ugasen vec sat vremena. Znači sa ovog foruma gore post broj 6 daje uputu.

Sad si moram naći kako isključiti čak 3 stalno aktivna procesa od touch pada kojeg ne koristim, ne vidim ih pod servisima za ugasiti, hmmmm, niti u opcijama touchpada.

Također cortanin servis koji se u task manageru zove "search" ne mogu ugasiti a zauzima najvise rama.....a sama cortana mi je ugasena, stvarno ludo, to treba naci kako ugasiti

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz momci, moze pitanje, do kad se moze uzeti kopija windows 10 besplatno, dali traje do 29.og ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne.

Pročitaj zadnjih 4-5 stranica.

My name is Legion... For we are many!
12 godina
neaktivan

Isprike ako je već ovo pitanje postavljeno, ali nešto sam pročitao da kod upgradea sa trenutnog OS-a (7,8,8.1) će biti moguće odabrati i .iso za download kako bi se mogao napraviti clean install.

Da li je to istina ili samo neka glupa glasina?

Naime, ja bih svakako radije stavio clean install nego samo update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Isto odgovoreno 10ak puta - vjerojatno će se moći, nema razloga da se ne može, ali nitko nije još ništa potvrdio.

16 godina
neaktivan
Moci ce se gabe aul je u jednom od twitova naveo da ce se moci napraviti clean install ali nakon sto uradis upgrade. Proguglaj naci ces twit lako.
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
polori kaže...

Build 10166 instaliran.

Već se vozi 10166...

Šta neznaš uhvatit screenshot? Nego sa mobitelom slikat? DFQ?

Kakvi su ti to crni Tabovi? Jel to neka tema?

Usput, ne mogu nikako pogasiti onaj Input indicator (HRV) u desnom kutu kod sata. Svaki put kad startam računalo ono se vrati. A gasi se u postavkama pod Turn system icons on/off.

Eto da nebi netko rekao da build 10162 radi skoro savršeno. Inače sam na "slow ring" i na slow rig.

17 godina
Žohar kaže...

Kakvi su ti to crni Tabovi? Jel to neka tema?

Tema; ima svjetla i tamna

14 godina
neaktivan

Dakle ako sam dobro procitao po netu, windows 10 se moze uzeti besplatno unutar jedne godine, ako nakon jedne godine ne uzmemo free copy moramo ga kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Build 10166 downloadan i spreman za instalaciju.

Izgleda da su ovi iz MS-a proučili kako se upgradeaju distribucije Linuxa i odlučili isto primjeniti za Windowse. TU za njih.

Kaj je tu novo? Pa to se radi već od builda 10158.

Rodić kaže...

Dakle ako sam dobro procitao po netu, windows 10 se moze uzeti besplatno unutar jedne godine, ako nakon jedne godine ne uzmemo free copy moramo ga kupiti?

Da, točno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
odjavljen
Rodić kaže...

Ako imaš legalni Windows7 SP1 Home/Pro/Ultimate ili Windows 8.1/Pro. Enterprise verzije nisu uključene u to, za njih nema free upgrade.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice