Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.903.240
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Evo jedan mali trik za sve kojima je dosadna bijela boja title bara. Šteta što ovako nije po defaultu.

Kako to izgleda kod mene

Swedish latin super funk.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Lijepo je pročitati da Edge sve više oduševljava brzinom. Ja sam neki dan isprobao na kratko 10162, Edge je brz ali mi još nije na nivou tweak-anog firefoxa, no zadovoljan sam, nakon što dođe adblock dobiti će još malo na brzini i to će onda biti to. A vjerovatno će se i njega dati malo podesiti da radi još brže, kao i cijele windowse. Ostalo osim brzine ne mogu komentirati jer za to treba duže i ozbiljnije testiranje/korištenje....O kompletu W10 također prvi dojmovi ok, puno toga se lako da podesiti prema željama.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
ALVIN kaže...

Lijepo je pročitati da Edge sve više oduševljava brzinom. Ja sam neki dan isprobao na kratko 10162, Edge je brz ali mi još nije na nivou tweak-anog firefoxa, no zadovoljan sam, nakon što dođe adblock dobiti će još malo na brzini i to će onda biti to. A vjerovatno će se i njega dati malo podesiti da radi još brže, kao i cijele windowse. Ostalo osim brzine ne mogu komentirati jer za to treba duže i ozbiljnije testiranje/korištenje....O kompletu W10 također prvi dojmovi ok, puno toga se lako da podesiti prema željama.

Jesi li ti to instalirao neoptimiziranu verziju??? 

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
mario.L_hr kaže...

Naravno, samo sam nakon instalacije par sitnica isključio, nije mi se dalo išta puno zezati i podešavati preview verziju koju ne mislim koristiti, niti više isprobavati. Htio sam uglavnom samo pogledati kako će proći instalacija i kako radi Edge, provrtio sam malo šta se nudi od opcija za podešavanje i to je to. Čekam prvi RTM iso sa microsoft stranice, na njemu ću se malo više zabavljati, a verziju RTM-a koju planiram instalirati na par godina na PC ću pričekati za skidanje možda do 11-og mjeseca, do tada će W10 dodatno speglati i pozakrpavati, pronaći će se i najbolje aktivacije, najbolji tweakovi itd., nema potrebe previše žuriti

15 godina
ALVIN kaže...
mario.L_hr kaže...

Naravno, samo sam nakon instalacije par sitnica isključio, nije mi se dalo išta puno zezati i podešavati preview verziju koju ne mislim koristiti, niti više isprobavati. Htio sam uglavnom samo pogledati kako će proći instalacija i kako radi Edge, provrtio sam malo šta se nudi od opcija za podešavanje i to je to. Čekam prvi RTM iso sa microsoft stranice, na njemu ću se malo više zabavljati, a verziju RTM-a koju planiram instalirati na par godina na PC ću pričekati za skidanje možda do 11-og mjeseca, do tada će W10 dodatno speglati i pozakrpavati, pronaći će se i najbolje aktivacije, najbolji tweakovi itd., nema potrebe previše žuriti

Najbolje aktivacije hahahah

12 godina
galinjo24 kaže...
ALVIN kaže...
mario.L_hr kaže...

Najbolje aktivacije hahahah

To on misli na Windows 10 TPB verziju oliti ga The Pirate Bay verziju

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
nicky.sl kaže...

To on misli na Windows 10 TPB verziju oliti ga The Pirate Bay verziju

Tako je. ili malo bolja varijanta, iso windowsa skinuti sa microsoftove stranice a samo aktivaciju sa alternatinih izvora. od prijatelja sa interneta.

a dok prijatelji ne riješe aktivaciju može se koristiti trial period od minimum 30 dana....no frks, no žurba

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 14:57 (ALVIN).
16 godina
odjavljen

Gubi se odavle sa tim pričama o loaderima i cirkusima.

Zabranjena rasprava o piratskom softveru.

P.S. Što nisi rekao da ti Windowsi niš ne valjalju i da je tvoj tvikani ikspe najbolji?

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 18:00 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Gubi se odavle sa tim pričama o loaderima i cirkusima.

Zabranjena rasprava o piratskom softveru.

P.S. Što nisi rekao da ti Windowsi niš ne valjalju i da je tvoj tvikani ikspe najbolji?

LOL, ne izvodi svoje zaključke (pokušavanje tumačenja pravila u svoju korist), kolega nije niti stavljao linkove za pirat software, niti tražio pomoć za piratiziranje softwera, samo je natuknuo nešto,

to se možda može nazvati off-topicom i to laganim, nikako ne ovime što ti kažeš.

Ne moram jako niti gledati i odmah vidim da ti i ostala TD ekipa liječite svoje frustracije prema ljudima koji se eto ne slažu s vama.

ps. ti nisi moderator ovdje, a i da jesi, nemaš pravo koristiti ovake izraze tipa "gubi se", forum nije niti tvoj, niti od onoga Kizota i da sam ja moderator i da dođeš tamo gdje ja uvodim red, odmah bi išao na hlađenje. NHF.

ps. 2 i ovo je off-topic.

Sum_of_all_fears kaže...

Lik je 4 stranice svima dizao tlak i sad tu pametuje. Ako sam negdje progriješio, dobit ću opomenu/karton.

Bonus - lik nema pojma. Al stvarno nema.

Možda je liku cilj trollanje, takve stvari moderator mora riješavati, ono što prosječan korisnik foruma može napraviti je kliknuti "prijavi" i gotovo, a ne koristiti izraze tipa "gubi se" i ulaziti u raspravu s takvima,

na taj način još više poticati spam i trollanje ne samo njegovo, nego i ostalih ljudi na forumu.

Da li lik ima ili nema pojma ja ne znam, nešto malo njegovih postova sam pročitao, a to nije dovoljno ni za kakvu procjenu.

Ovdje vlada takvo nekakvo okružje, svi bi uvodili red, svi bi bili šerifi, a istovremeno i sami krše pravila naširoko, na PCE toga nema, zaje... jednom, to ti je prvi i zadnji puta, a ovdje neki misle da su Bogom dani.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 18:43 (Valentin17).
16 godina
odjavljen

Lik je 4 stranice svima dizao tlak i sad tu pametuje. Ako sam negdje progriješio, dobit ću opomenu/karton.

Bonus - lik nema pojma. Al stvarno nema.

My name is Legion... For we are many!
16 godina

Koliko idotarija je kolega ALVIN napisao u ovoj temi to nisam već duže sreo. Nadam se da kolega nije informatičar ili se smatra istim 

Zanm da je pfftopic no pošto Vas pratim, morao samo ovo napisati, da netko ne nasjedne na ovakve majstorije. 

Jedina dobra tvrdnja mu je da je čista instalacija bolja od upgrade-a,

Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
plavi08 kaže...

Koliko idotarija je kolega ALVIN napisao u ovoj temi to nisam već duže sreo. Nadam se da kolega nije informatičar ili se smatra istim 

Čekaj, idem "tvikat" Windows 10 da na šest jezgri nemam "šiljke" kod korištenja procesora...

ŠiljciTM kod pokretanja Firefoxa!! Fresh install, delete all programs, remove wallpaper, buy GTX 980 TI...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 18:48 (doktor1).
17 godina

kodnoime probaj ovo:

i možeš instalirati bez beda. Barem sam ja uspio na svojoj staroj kanti :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 18:47 (roby777).
16 godina
doktor1 kaže...
plavi08 kaže...

Čekaj, idem "tvikat" Windows 10 da na šest jezgri nemam "šiljke" kod korištenja procesora...

ŠiljciTM kod pokretanja Firefoxa!! Fresh install, delete all programs, remove wallpaper, buy GTX 980 TI...

Lažeš. U pozadini vrtiš 4k video sa BSP-om 

Al ugasi taj prokleti areo, to je izum sotone.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 18:51 (plavi08).
15 godina

Izasli win 10 driveri za amd kartuše

15 godina

XP sam zadnji puta koristio prije 2 godine, bio mi je ok, kao što mi je sada ok W7 i bit će W10....ne pamtim šta sam pričao prije 2 godine, ako si mi ti zapamtio svaka čast, očito ti je to jako bitno kad pamtiš

15 godina
plavi08 kaže...

I to su pojedinci osporavali....sve će osporvati samo da bi se svađali i pametovali, to je tako kad se neko pravi gazda na forumu, kao što je kolega Valentin primjetio

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 21:40 (ALVIN).
17 godina
ALVIN kaže...
plavi08 kaže...

I to su pojedinci osporavali....sve će osporvati samo da bi se svađali i pametovali, to je tako kad se neko pravi gazda na forumu, kao što je kolega Valentin primjetio

Već sam od prelaska na Win 10 koji mi je primarni OS do sada nakupio mnoštvo toga; driveri, dokumenti, slike, programi, igre, itd...

Kada mi se ponudi upgrade sa Insider Preview Builda na "normalni" build neće mi past napamet ponovno formatirat cjeli disk i ponovno se zajebavat sa time. Nekad davno kada sam instalirane Windows i možda svega 10 GB dodatnih "pizdarija" to nije bio nikakav problem, ali sada nemam volje se zajebavat sa time!

Windows 8/8.1 sam imao od njegovog izlaska pa do prošli mjesec i uz normalno održavanje Windowsa nisam imao nikakvih problema; a vjerovatno nebi još niti prelazio na desetku da nisam mjenjo matičnu i procesor te mi je osmica "prolupala"...

I baš me zanima koliko će dobit onaj tko formatira disk i napravi clean install ili nekto poput mene tko napravi samo upgrade; vjerovatno neće dobit ništa po pitanju performansi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 22:03 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...
ALVIN kaže...
plavi08 kaže...

Već sam od prelaska na Win 10 koji mi je primarni OS do sada nakupio mnoštvo toga; driveri, dokumenti, slike, programi, igre, itd...

Kada mi se ponudi upgrade sa Insider Preview Builda na "normalni" build neće mi past napamet ponovno formatirat cjeli disk i ponovno se zajebavat sa time. Nekad davno kada sam instalirane Windows i možda svega 10 GB dodatnih "pizdarija" to nije bio nikakav problem, ali sada nemam volje se zajebavat sa time!

Windows 8/8.1 sam imao od njegovog izlaska pa do prošli mjesec i uz normalno održavanje Windowsa nisam imao nikakvih problema; a vjerovatno nebi još niti prelazio na desetku da nisam mjenjo matičnu i procesor te mi je osmica "prolupala"...

I baš me zanima koliko će dobit onaj tko formatira disk i napravi clean install ili nekto poput mene tko napravi samo upgrade; vjerovatno neće dobit ništa po pitanju performansi...

Moje mišljenje je ovako. Za prosječnog juzera je upgrade way 2 go. Jer kako si rekao to je dosta napredovalo i funkcionira uredno. Utjecaj na performanse je za prosječnog juzera minimalan, zanemariv, nebitan.

No za nekog tko želi imati ispelgan osjeti se razlika. Ne u samom ponašanju OS-a. Nego u ponašanju raznih aplikacija. Jer ti registry sarži svašta. Pa onda ako imaš neke opskurdne aplikacije znaju se posvađati jer se vežu na neku komponentu starog sustava koja sad postoji u novome al ju ovaj jednostavno ne vidi ( dobro reinstalacija samo tog programa je jedno od rješenja). Pa ti se događaju "čudni" problem sa standarnim aplikacijama.  I sl. A pošto danas fakat nije problem i ne traju te instalacije vječno ( više traje poslije podešavanje koja u pravilu i radiš nakon upgradea) ja preporučam clean instal. No naravno sve treba izvagati (npr kaj mi pada još na pamet je mogući problem sa pojedinim licencama kad radiš clean instal).

Usput spmenuo si hrpu dokumenata i sl. Preporučam ti da si radiš particiju. I dokumente i filove držiš odvojeno od particije di je OS. Može i same winse preusmjeriti tamo. Usput ja za svaki slučaj napravim sinhronizaciju i my documents sa OS particije. Stavim svaki dan u 10 navečer. Pa kad je komp upaljen se napravi. Uglavnom poanta je u tome da nemaš previše brige sa podacima kad radiš reinstalaciju. Ti formatiraš OS particiju. Dok sve ostaje na drugoj. Pretpostavaljam da to znaš. No za svaki slučaj.

15 godina
neaktivan

Imaju li negdje dostupni Windows 10 driveri za Intel HD3000, osim na Windows Update koji ih ne zeli skinuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Jel preko win update ili sa stranice?

12 godina
malina22 kaže...
galinjo24 kaže...

Jel preko win update ili sa stranice?

Već ih imaš preko win updatea tako da netrebaš skidat, evo ovdje san napisa moj slučaj http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-catalyst-topic-o-driverima/58470.aspx?page=197&jumpto=4712891&sort=asc&view=flat

16 godina
neaktivan

Ja sam do sada koristio beta verziju drivera jer ona sto je Win povlacio sa update-om pravila mi probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
malina22 kaže...

Ja sam do sada koristio beta verziju drivera jer ona sto je Win povlacio sa update-om pravila mi probleme.

Nije men radila probleme nikakve

16 godina
neaktivan

Došli smo i do builda 10.0.10500.

Kad će više RTM, koji je najavljen za ovaj tjedan?

Iako Brandon LeBlanc najavljuje novi buid, ali ne kaže da će to biti RTM.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
kizo2703 kaže...
Kad će više RTM, koji je najavljen za ovaj tjedan?

"Petak, dan za metak" i dan za ribe.

15 godina

Nadam se da će se napokon u RTM-u windowsa 10 PRO moći isključiti automatic windows update, a možda i ubace jednostavnu sklopku za isključiti windows defender. Šta još ? Da ubace u Edge jednostavnu opciju za uklanjanje ikona gore kao što su ''share'' ili ''note'' koje ne koristimo, također i mijenjanje boje scrollbara na Edgeu bi bilo fantastično ali to će malo sutra obaviti, u dark edgeu se scroll bar ne vidi lakoćom (iako imam dobar vid), ne skrola svako kotačićem miša.

0 1 hvala 0
12 godina
ALVIN kaže...

Nadam se da će se napokon u RTM-u windowsa 10 PRO moći isključiti automatic windows update, a možda i ubace jednostavnu sklopku za isključiti windows defender. Šta još ? Da ubace u Edge jednostavnu opciju za uklanjanje ikona gore kao što su ''share'' ili ''note'' koje ne koristimo, također i mijenjanje boje scrollbara na Edgeu bi bilo fantastično ali to će malo sutra obaviti, u dark edgeu se scroll bar ne vidi lakoćom (iako imam dobar vid), ne skrola svako kotačićem miša.

Za update mi nije ni bitno jer ionako sam oduvik na automatskom updateu a Windows Defender možeš i sad isključit oliti ugasit aktivnu zaštitu i to je to.

14 godina
nicky.sl kaže...

Windows Defender možeš i sad isključit oliti ugasit aktivnu zaštitu i to je to.

Opet ti se upali sam od sebe.

ps. osobno se klonim windows update-a godinama, nikad mi nije donio ništa dobro, samo probleme, znam da nisam jedini.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 16:33 (Valentin17).
15 godina

Za gašenje windows defendera nisam isprobao onaj jedan mislim comand prompt tweak, budem, a za windows update sam isključio njegov servis (u windows services), negdje sam pročitao da to gašenje servisa za WU ne pomaže, vidjet ćemo, dosta toga se promjenilo u ponašanjima sustava između preview buildova....Windows defender niti ne dozvoljava da mu se isključi servis, posivljen je.

0 2 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice