Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.924
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
kizo2703 kaže...
blue_tander kaže...

Cccc...znaci kad izadje finalna verzija moram, vratit nazad na 7 pa opet  lud ...zbunjenog 

Da.

Nema tu ''lud ... zbunjenog'', nego si jednostavno trebao pitati, ili samo pročitati neke od naših postova  na prethodnim stranicama.

Prije stavljanja Desetke samo si trebao napraviti system image backup, staviti to ''na sigurno'' (vanjski disk?), čime bi backupirao boot i sistemsku particiju koje bi onda, kad izađe finalna Desetka samo vratio na mjesto, napravio upgrade i aktivaciju Desetke te onda s njom radiš što hoćeš.

Ovako te sada čeka dupli posao.

Ma nije neka frka al eto...

Bwt nakon instalacije 10 tke, vecina stvari radi korektno, osim sto mi se desava ''iskakanje'' drivera za wi fi, tj sam se ugasi, iako sam koristio 8.1 drivere.Primjeti se i osjetno ubrzanje, i sporije mi trosi bateriju na lapu, sto ce dalje bit ostaje da se vidi.

16 godina
neaktivan
blue_tander kaže...

Bwt nakon instalacije 10 tke, vecina stvari radi korektno, osim sto mi se desava ''iskakanje'' drivera za wi fi, tj sam se ugasi, iako sam koristio 8.1 drivere.

Umjesto da sam instaliraš drivere, prvo si trebao upogoniti Windows Updates.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
11 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

Postoji li još stari CP u novijim buildovima ?

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da.

My name is Legion... For we are many!
14 godina
neaktivan

Ovako imam problem sa tom desetkom što se neće prebaciti u sleep mod.Na prvo buildu je htio a na ovom zadnjem ne ima li tko kakvo rješenje?

0 0 hvala 0
14 godina
kizo2703 kaže...
pogotovo što će uskoro i nova verzija (vjerojatno u sljedećih deset dana).

Jel se to meni čini ili već dugo nisu izdali build službeni??? Nešto grdo kemijaju.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Jel se to meni čini ili već dugo nisu izdali build službeni??? Nešto grdo kemijaju.

Nek samo kemijaju. Ništa loše u tome.

Danas izlazi build 10136 za telefone, valjda će onda i novi build za PC uskoro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 16:36 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...

Dapače, samo rok im je blizu. Znači jedan od skorašnjih buildova bi mogao biti i RTM možda.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
odjavljen

Toliko o tim silnim rezervacijama. Kao što je nas par reklo, one su kompletno nepotrebne i tko želi, svejedno će dobiti Win10 (ako ispunjava uvjete).

Rezervacije su bile tu samo da dobiju broj potencijalnih korisnika, da osiguraju dovoljan bandwidth.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Toliko o tim silnim rezervacijama. Kao što je nas par reklo, one su kompletno nepotrebne i tko želi, svejedno će dobiti Win10 (ako ispunjava uvjete).

Rezervacije su bile tu samo da dobiju broj potencijalnih korisnika, da osiguraju dovoljan bandwidth.

-ni to.. samo hype + PR. jer svaka reklama je reklama a ova je free+pozitivna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Dapače, samo rok im je blizu. Znači jedan od skorašnjih buildova bi mogao biti i RTM možda.

Daleko je još taj rok, svašta se dotad može napraviti.

Trenutno je u testiranju 10145, koji bi uskoro mogao doći u Fast ring.

Sum_of_all_fears kaže...

A naravno, rezervacije su samo dizanje hypea.

17 godina
neaktivan

OFF:

ovo "besplatno" dijeljenje win10 me je podsjetilo na film Ja,Robot kad su isto mjenjali ljudima one stare robote za nove i bili svi sretni,a u biti razlog zamjene je bil čisto drugačiji od onog čemu su se ljudi nadali.

ON:

evo i ja rezerviral upgrade sa svoje sedmice samo budem pričekal kad stignu barem mjesec dana prije instalacije da vidim dal budu stvarno radili savršeno ili bude još tu i tam koja dječja bolest(makar sam siguran kad izađe finalna verzija da ne bi smjelo biti nekakvih većih problema nakon toga) pa da onda ne budem trebal rušiti sve i ispočetka stavljati sedmicu koja mi savršeno radi od prvog dana.i ovo oko tih rezervacija se slažem sa vama da je u biti samo dizanje hypea i reklame.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 8:59 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jura kaže...

OFF:

ovo "besplatno" dijeljenje win10 me je podsjetilo na film Ja,Robot kad su isto mjenjali ljudima one stare robote za nove i bili svi sretni,a u biti razlog zamjene je bil čisto drugačiji od onog čemu su se ljudi nadali.

ON:

... pa da onda ne budem trebal rušiti sve i ispočetka stavljati sedmicu koja mi savršeno radi od prvog dana.i ovo oko tih rezervacija se slažem sa vama da je u biti samo dizanje hypea i reklame.

Ne, bez brige, neće te ubiti Windowsi (ako nisu dosad).

Zato u Windowsima postoji nešto, a zove se system image backup - backupiraš systemsku (i boot particiju ako ju imaš),

pa u slučaju da se nešto dogodi ili ti se ne sviđa novi sistem samo vratiš stari na disk.

17 godina

Sjećam se da je bilo priče o tome da će ove apgrejdane verzije izgubit Retail status i da će biti nešto kao OEM?

Dali se zna kak će to izgledati na kraju? Totalna mi je debilana da mi od Retail OSa naprave "OEM" verziju...

S upgradeom ću pričekati jer očekujem probleme u početko s programima i driverima kao što je stvar uvijek kad izađu novi Winsi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Sjećam se da je bilo priče o tome da će ove apgrejdane verzije izgubit Retail status i da će biti nešto kao OEM?

Dali se zna kak će to izgledati na kraju? Totalna mi je debilana da mi od Retail OSa naprave "OEM" verziju...

S upgradeom ću pričekati jer očekujem probleme u početko s programima i driverima kao što je stvar uvijek kad izađu novi Winsi...

Ako ti je licenca Retail, takva će i ostati.

Kakvi problemi? Svi programi i sav hardver koji radi na Sedmici, a pogotovo na Osmici, radi i na Desetki.

16 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Opet jedna te ista (neutemeljena) priča.

Sve što sam imao na Win7 x64 i Win8.1 x64 radi na Desetki (ovim TP verzijama). Sve. Čak i Dead Space, koji na 8.1 nije htio raditi...

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
lllnuclearlll kaže...

Sve što sam imao na Win7 x64 i Win8.1 x64 radi na Desetki (ovim TP verzijama). Sve. Čak i Dead Space, koji na 8.1 nije htio raditi...

OK, nisam probao... No prvo ću isprobati *finalnu verziju* prije nego napravim upgrade, a ne rezervirati već sad pa se zeznuti kad izađu ako neki driver ne radi...

Pitanje mi je više usmjereno na ovo Retail\OEM?

16 godina
odjavljen

A zašto bi od Retaila radili OEM (tj. vezali licencu za PC)? I gdje to piše?

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A sjećam se da je bilo govora o tome prije par mjeseci, ne znam odakle mi, no ostalo mi je u sjećanju...

Iskreno se nadam da pričam gluposti jer ne mogu to ni izguglat 

16 godina
odjavljen

Službeno nije nigdje bilo govora o tome.

16 godina
lllnuclearlll kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
lllnuclearlll kaže...

OK, nisam probao... No prvo ću isprobati *finalnu verziju* prije nego napravim upgrade, a ne rezervirati već sad pa se zeznuti kad izađu ako neki driver ne radi...

Pitanje mi je više usmjereno na ovo Retail\OEM?

- rezervirati pa se zeznuti? LOL ovo je samo hype.. (vrati se par postova unazad..)

- ne moraš rezervirati, možeš, ništa se time neće promijeniti, pa ni tvoje pravo da (ne)nadogradiš... ako OS (među ostalim) zadovoljava req..

- jedino ograničenje je, za sad, godina dana, da to obaviš free. Ništa drugo.

lllnuclearlll kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

A sjećam se da je bilo govora o tome prije par mjeseci, ne znam odakle mi, no ostalo mi je u sjećanju...

Iskreno se nadam da pričam gluposti jer ne mogu to ni izguglat 

- zapravo, postaš tek reda radi.. pa i to je OK, bar bumpamo temu.

- upravo ova tema služi 'upoznavanju' s takvim mogućim problemima. Da te zanimalo učestvovao bi odavno.

17 godina

Gle, znam da je bilo o tome priče, naišao sam čak i po googleu u komentarima gdje ljudi to ispituju, tipa:

http://www.thewindowsclub.com/genuine-windows-10-pirated-windows-8-1-users-opinion

http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_install/does-anyone-know-if-windows-10-will-keep-the/e0e89794-f5ed-43bc-98d2-0dd907ee12be

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/upgrading-from-windows-81-professional-retail/50b6bef4-5fb7-4075-a14b-b5bb012e3d37

Uglavnom mislio sam da se sad zna sigurno što će se desiti pa sam pitao eto tak. što je zabranjeno nešto pitati ili tome forum i služi?

Ako Retail ostaje Retail odlično... Al jasno se sjećam da je bilo govora o tome...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 16:10 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To je neko bezvezno trtljanje nekog random lika... Ako nije na MSovom sajtu, nije službeno.

17 godina

A evo našao sam i par svježih pitanja na MSovom supportu, pa također nitko nema pojma o licencama još, a i vele da je MS škrt na informacijama što se toga tiče...

Iskreno nebi me ni začudilo da je to caka zašto su W10 besplatni... ugl. Vidjet ćemo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 16:26 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...

..

Iskreno nebi me ni začudilo da je to caka zašto su W10 besplatni... ugl. Vidjet ćemo.

- win10 nisu besplatni. Ne miješaj ponudu nadogradnje određenim verzijama..

- Do sad nema besplatnog win (nije ni with bing, ali ukupna cijena može biti 0$ nakon refounda), još neko vriejme da neće biti. Dobiti key ili upgrade nije isto što i besplatan OS. (jer to tad po internetu stvara zabune i opet tisuće ovakvih postova..).

karikirano, da dobijem nagradu npr auto, to ne znači da je auto besplatan. Ako mi zamijene auto staro-za-novo, opet nije besplatan, mada je u tim primjerima cijena nula.

.. nadam se jasnije i naravno da možeš pitati i da forum služi tomu. .. ista stvar piše na x-stranica i nekoliko tema, s napomenom da su u pravilu noviji postovi precizniji.

15 godina

Vidim da je dvoje troje forumaša kroz prijašnjih 10-15 stranica spomenulo buduće Windows 11, pa 12...to tako u microsoftu dalje ne planiraju

LINK   Dakle verzija 11 nije u planu, već žele proizvoditi ćešće ali manje ''zakrpe'', dodatke, servis packove, dok im ne dođe na pamet nova promjena politike, tko zna kada....gospoda hoće nekakvu promjenu licenciranja, no to je za nas koje licencira kao i uvijek ''torrent'' ustvari nebitan podatak.

Podižem si malo hype čitajući okolo o windowsu 10 zadnjih par dana, veselim se i browseru Edge koji je nažalost u malom razvojnom zaostatku u odnosu na W10. Ja sam jedan od onih koji nadograđuje i mijenja operativne sustave rijetko. Imao sam bar 5 godina XP sp2 i sp3, sve Viste sam preskočio, W7 stavio na novokupljeni lap (XP mi ošao u povijest), sve verzije W8 preskočio, i sada zna se, W10 mi je u planu staviti u dual boot sa W7, naravno prethodno system image macrium reflectom...rutina.

btw. Čujem da će jako brzo nakon izlaska windowsa doći ''zakrpe'' pa i new features, pa možda pričekam, vidjet ću.

btw 2.  Nikada ne radim čak ni na programima upgrade, a na operativnom sustavu ni u ludilu, uvijek prakticiram čiste instalacije na novo. Upgrade zna sve sjebati, ne mora ali može, osim toga može ti sustav raditi malo usporenije a da ni ne skužiš, moguće baš iz razloga što upgrade nije najpravilnije sjeo. Zatim mogu ti doći neki problemi a da ni sam ne znaš da je razlog tome loše sjedanje upgradea, na takvim problemima se znaju izgubiti sati i sati. Čista instalacija je majka. Kad želim noviju verziju, skinem ju i instaliram ispočetka prethodno formatirajući disk.

1 0 hvala 1
15 godina

E da, netko je i uspoređivao W8 i W10 u brzini. Joj, ne možeš prazan OS bez programa na njemu uspoređivati sa nekim na koji si nakrcao masu programa od kojih se vjerovatno pola ubacilo u startup računala i stalno radi u pozadini...treba to nagomilano smeće od programa iz startupa pokretati.

Za dobar test performansi trebaju oba dva OS-a biti sviježe instalirani i po default postavkama (i naravno na istom hardware-u).

Inače meni svaki OS može odgovarati, nisam pičkica koja će plakati jer mu pazi ovo ''startup ili desktop'' nije po volji, da mi je vidjeti te likove koji su dizali glas zbog toga u W8, na šta liče. I to geekovi, kao da ti je problem podesiti jednom kako treba po želji (makar uz pomoć tweak alata) i uvijek si miran...ja sam uvijek bio i ostao za onu: ''bitnije su mi performanse i funkcionalnost nego šminka'', zato i prvo gasim aero is sve ostale stvari koje usporavaju računalo i koje ne mislim koristiti.....serem se na weather app i sve ostale, to ću spalit čim uključim prvi put W10, kao da sam retard pa da ne znam staviti accuweather i ostale sa svojim gradom u bookmarkse browsera i pogledat kad me zanima umjesto da mi radi stalno. Cortana ? Reći ću joj ''i will kill you'' i ugasiti je zauvjek. Windows update? haha  

1 6 hvala 1
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...
</sve ču ugasit>

Pa onda ti je Win98 dobar ako ti ne trebaju metro app, Cortana i Aero. Jbt.

16 godina
ALVIN kaže...

Vidim da je dvoje troje forumaša kroz prijašnjih 10-15 stranica spomenulo buduće Windows 11, pa 12...to tako u microsoftu dalje ne planiraju

..

-da i ne..

da, točno, bar za sad dok/ako ne promjene planove (koji su još mutni..).

(ono 'ne' je stilska figura..), jer naziv je nevažan ili verzija (brojčana) jer je upravo skok s 6x, na 10. Windows je windows. Razvojno ime npr Spartan=Edge, Metro/Modern itd...

... ali uvijek se izbacivanjem aktuelne verzije, započinje i nova, novi planovi.. i pri tome je nevažno kako ćeš nazvati OS, npr ne mora biti 11, može biti XI ili X.1 ...ili 15. pa i da uhvate godinu 2015-2016.. Kao i Office, a directx 12 je već određeno ime i tako se reklamiraju VGa ... dal je naziv bitan? Jedino kao prepoznatljiv the brand. Kod windowsa je to upravo windows (ne verzija).

Da, idu na jedan OS, koji će se kao roling distra nadograđivati, ali to je povezano s onom idejom o neprekidnoj naplati korištenja.. umjesto dosadašnje jednokratne prodaje. To je i razlog, jer ako prodaješ jednokratno, tad ti je cilj izbaviti 'novi OS' što češće, ako ga rentaš, tad samo izbaciješ upgradeove... i svima je život lakši (možda i skuplji)..

16 godina
Valentin17 kaže...
kizo2703 kaže...
pogotovo što će uskoro i nova verzija (vjerojatno u sljedećih deset dana).

Samo ti se čini, izlazi jednom mjesečno, jer evo po Buildovima možeš vidjeti kako godina prolati. (I stariš također), zato nemoj živ bio nigdje da žuriš. 

kizo2703 kaže...
* * *

Danas izlazi build 10136 za telefone, valjda će onda i novi build za PC uskoro.

Da da, samo neka ga poliraju, imaju još mjesec i pol. Samo nemojte živi bili te leakene instalirati - ružna iskustva do sada. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice