Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.902.837
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Sve aplikacije iz zelenog store-a su redom nekompaktibilne s ovim windowsima. Neke se ruše, neke rade, ali ne kako treba. Samo ono što dođe kroz plavi store igra...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Istina a plavi store oliti beta ne radi, mislim radi al nemogu ništa skinut uvik mi izbaci poruku da pokusam kasnije i da nesto nije u redu s moje strane.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Možda je već bilo govora o tome, ali me zanima hoće li se na kraju win 10 plaćati nakon besplatnog korištenja od 1god? Imam orginal win 8.1, pa me zanima ako prijeđem na win 10 i napravim upgrade hoće li se nakon 1 god korištenja početi plaćati na mjesečnoj bazi kao šta sam čuo i pročitao na dosta portala, ali službeno MS još ništa nije potvrdio.

12 godina

E pa dok MS ne potvrdi nitko nemože sa sigurnošću ništa niti reć. Ja koliko sam shvatio ta jedna godina je za besplatnu nadogradnju sa win 7 i 8.1 a poslije te godine će se nadogradnja plaćat. Licenca bi trebala trajat zauvjek

16 godina
odjavljen
misho_hrnjak kaže...

Možda je već bilo govora o tome, ali me zanima hoće li se na kraju win 10 plaćati nakon besplatnog korištenja od 1god? Imam orginal win 8.1, pa me zanima ako prijeđem na win 10 i napravim upgrade hoće li se nakon 1 god korištenja početi plaćati na mjesečnoj bazi kao šta sam čuo i pročitao na dosta portala, ali službeno MS još ništa nije potvrdio.

Ovdje lijepo piše.

Ja ne znam otkud ljudima ideja da će se korištenje plaćati nakon prve godine...

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
misho_hrnjak kaže...

Ovdje lijepo piše.

Jasno mi je da ako imaš licencu odnosno ako si kupio npr w8, možeš besplatno nadograditi i dobivati update. Ali moje pitanje je hoće li i dalje nakon 1god nesmetano raditi update ako ne platiš?

16 godina
odjavljen

Da! Ovo "besplatni upgrade" se odnosi na mogućnost da sa Win7 ili Win8.1 prijeđe na Win10, ne na same updateove u Windowsima... Čitati sa razumijevanjem!

15 godina

Dreamspark premium i biti ce odmah cista instalacija win 10 sa keyem

16 godina
misho_hrnjak kaže...

-budućnost možeš vidjeti iz graha.. nije najpouzdanije. AKo se računa interes/želja MSa tad je promjena naplatnog modela prema naplati usluge, micropayment, dnevni/mjesec/god.. uz što se veže i 'free' soft/OS.. kupnja minecrafta, skypea, MSO+cloud.. i 'devices' (ne samo PC, mobilna platforma, jer na desktop PCju dominira i nema više širenja.. a 'devices' je x-puta šira baza). Trenutna cifra je 99$/god (nekima OK, većini neisplativo u odonosu na jednokratno plaćanje licence za OS.. +TPB).

-zaključak ili odgovor što će biti?.. pa bit će ono što MS kao kompanija vidi kao profitabilnije. Ima sve potrebne alate, licence, bazu.. isto pokušava i Canonical/Ubuntu.. kao što donekle slično radi google, apple.. ali budućnost ne treba nagađati, to je task za vidovitog Milana, ne za ITjevce..

-jednokratne licence, sve su 'beskonačne'. Tko ima npr DOS-win-XP.. (itd) može vječno korsititi. .. ''ali'', support, hardware/driveri, dodatci kao antivirus, flash, (bacit pogled na temu skype) tj (reducirano) internetske potrebe prisiljavaju korisnika na nadogradnju. Ako je npr XP ukinut support, tad izbor ne postoji osim korisnik koji ne ovisi o tim novim stvarima (poslovno vrlo teško npr banking, porezni,.. kućni još manje, npr gaming i surfanje..).

MS ima directx, ima MSO, ima (skraćeno) platformu/sistem = mini univerzum (poluge) koje to osiguravaju (nasuprot Canonicala... ili ozbiljnom suparniku kao Android).. pa čak i verziju MSOa za Android.

-tko ima npr win7, može biti miran do 2020. jednako kao što je do 2014. bio XP. Koliko nakon toga može birati? w8=2018., 8.1 nema definiran datum, recimo 20te. itd.

-win10 je plan objediniti (+ proširiti, zamijeniti jednu ovisnost drugom, olakšati MSu tranziciju, ne korisniku jer orisniku je zapravo svejdno.. i odgovara mu stariji model).

-dali će se u tom periodu npr win10 promijeniti? Neće, ali za 3 godine će to možda biti win11.. recimo da će ovih 5 godina biti tranzitne. Još samo da vidimo prema kojem modelu.

btw, MS može vrlo lako eliminirati pirateriju, dovoljno da je računalu potreban internet... u slučaju online usluga (usporedite npr s online igrama, WoT, minecraft.. ili bilo koja online usluga, pa i npr mobitel-bon..), tad je piraterija softa na PCju sporedna (uzpravo zato idu na naplatu usluga + lakše im je naplatiti neki 'malnji' iznos više puta.. ukupno veći profit i neograničeno trajanje..)

-tad se eliminira ikakva potreba trajnijeg OSa, npr koji je tad besplatan, kao i npr Skype, flash.. ali za korištenje morate imati internet i plaćati uslugu kao što danas plaćamo ISPa, IPTV itd..

-pa jedno hipotetsko..(?) -želite li besplatan OS? Imate već odavno npr linux, to je odgovor. Na kraju plaća se, samo pitanje što/koliko, kurva ili doktor.

Sum_of_all_fears kaže...

-da. Taj dio je jasan. Godinu dana MS nudi nadogradnju. Inače se svaki OS kupuje, dakle ovo je free ponuda koja je otvorena godinu dana (nema razlike oko npr MaxTVa i sl ponuda..).

-ono što ih zbunjuje je novi model.. + novinari +najave.. i gornji text..

misho_hrnjak kaže...
..

Jasno mi je da ako imaš licencu odnosno ako si kupio npr w8, možeš besplatno nadograditi i dobivati update. Ali moje pitanje je hoće li i dalje nakon 1god nesmetano raditi update ako ne platiš?

- za svaki win imaš roadmap.. i garantirani support.

-npr i dalje možeš koristiti XP, ali više nema nadogradnji (osim banke koje su direktno od MSa to naručile i platile..). Soft je vječan, jednokratna licenca je jednom plaćena i nije vremenski ograničena. Support je obaveza svakog proizvođača (ne samo PC-IT.. može biti autio/frižider..) i zakonom propisana nazovimo 'garancija' = 'servis' kao pandan supporta u ITu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 11:17 (ihush).
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima, iman jedno pitanje pa ako može mala pomoć.

Koristim win8.1 (pirat) i htio bi upgrade na Win10 ali uz mogućnost vraćanja (bilo kada) na Win8.1. Znam da postoji rollback, ali recimo ako ja Win8.1 nadogradim na win10 build 10130 i nakon toga iziđe neki novi build i instaliram njega, mogu li se onda vratiti na win8.1 preko rollback?

I da, neman baš prostora za čuvati sve one Windows.old mape. Može li neki prijedlog kako to najlakše izvesti?

Hvala :)

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kloniraj disk i vraćaj po potrebi.

17 godina

Nakon updatea na 10130 i sda 10135 kod gašenja i resetiranja mi se javalja ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dde server.. ugl povezano s XP, koristiš neki stari soft ili npr Acrobat.. drži neki mrežni resurs, update i sl.

win10 su još uvjek TP, ne radi sve, pogotovo stariji soft/utilsi i sl. jer ih MS ne želi...

il sfc /scannow možda oštećen HDD .. i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 17:04 (ihush).
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nakon updatea na 10130 i sda 10135 kod gašenja i resetiranja mi se javalja ovo

ihush kaže...

dde server.. ugl povezano s XP, koristiš neki stari soft ili npr Acrobat.. drži neki mrežni resurs, update i sl.

win10 su još uvjek TP, ne radi sve, pogotovo stariji soft/utilsi i sl. jer ih MS ne želi...

il sfc /scannow možda oštećen HDD .. i sl.

Bug u sistemu, poznat  MS-u - javlja se od builda 10122 (skoro) svima.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
neaktivan

Također se ista stvar događa i kod mene, od builda 10122. Nije neki problem kada se naviknete na jedan klik više pri gašenju računala

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
15 godina
Ivan_hacker kaže...

Također se ista stvar događa i kod mene, od builda 10122. Nije neki problem kada se naviknete na jedan klik više pri gašenju računala

Meni se ugasi normalno, samo se error pojavi, skoro ne stignem ni kliknuti jer se računalo izgasi.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan

Meni se javlja samo kod restarta, ne i kod gašenja sistema. I to ne svaki put, nego ''kak mu puhne''.

Jel neko probal napravit upgrade na 10135? Ne na Wzorov homebrew, nego na original?

Jeste da po opisima nema nekih novosti, ali, ko zna šta se može nać.

Ja sam ga sinoć skinul, ali nemam sad vremena za instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 21:41 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Meni se javlja samo kod restarta, ne i kod gašenja sistema. I to ne svaki put, nego ''kak mu puhne''.

Jel neko probal napravit upgrade na 10135? Ne na Wzorov homebrew, nego na original?

Jeste da po opisima nema nekih novosti, ali, ko zna šta se može nać.

Ja sam ga sinoć skinul, ali nemam sad vremena za instalaciju.

Hoce uskoro 10135 kroz update?

16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

To ti može odgovoriti samo GabeAul.

Ali s obzirom da nema skoro nikakvih novosti u 10135, vjerojatno će to biti neki s većom cifrom.

17 godina
kizo2703 kaže...

Bug u sistemu, poznat  MS-u - javlja se od builda 10122 (skoro) svima.

Kada gasim sa tipkom na kućištu ne javlaj mi tu grešku...

16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

S obzirom da je 10135 winmain branch, čisto sumnjam. 10135.0.150531-1700.winmain_prs_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_EN-US

Prije da će to biti 10144 fbl_impressive, kojih sada ima najviše u databaseu. Pitanje je samo kada će to biti.

doktor1 kaže...

Kada gasim sa tipkom na kućištu ne javlaj mi tu grešku...

Ni meni ne javlja grešku kad ga gasim, nego samo kad restartam.

12 godina

Meni komp ne baca nikakvu gresku ni kod gasenja ni kod resetiranja al zato laptop ne propusta priliku i baca gresku i kod gasenja i kod reseta ?!!?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
nicky.sl kaže...

Meni komp ne baca nikakvu gresku ni kod gasenja ni kod resetiranja al zato laptop ne propusta priliku i baca gresku i kod gasenja i kod reseta ?!!?

Laptop nadoknađuje ovo što komp propušta odraditi.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina

Moze bit, al srićom ne gasim ga često jerbo je on za download

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Je li istina da ti Microsoft da besplatnu Desetku SAMO DA TE ŠPIJUNIRA? BTW Je li istina da na Desetki neću moći učitati pržen CD?

EOS @ounce96
Moj PC  
2 13 hvala 0
16 godina
odjavljen

Odi trolaj negdje drugdje...

14 godina
Flexan22 kaže...

Je li istina da ti Microsoft da besplatnu Desetku SAMO DA TE ŠPIJUNIRA? BTW Je li istina da na Desetki neću moći učitati pržen CD?

Nije istina. Besplatnu 10-tku dobiješ ako uploadaš kućni video uradak XXX sadržaja. Što se tiče prženih CD-a učitava samo one pržene na maslinovom ulju.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 15:02 (mario.L_hr).
12 godina
mario.L_hr kaže...
Flexan22 kaže...

Nij istina. Besplatnu 10-tku dobiješ ako uploadaš kućni video uradak XXX sadržaja. Što se tiče pržanih CD-a učitava samo one pržene na maslinovom ulju.

Nije istina meni je 10-ka učitala i one pržene na biljnom ulju a i one dvd-ove frigane na svinjskoj masti

14 godina

Kad si ti hacker.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
nicky.sl kaže...

Nije istina meni je 10-ka učitala i one pržene na biljnom ulju a i one dvd-ove frigane na svinjskoj masti

A zato meni ne očitava... ja samo u fritezi na palminom ulju pržim... ugh ... hvala na infu dečki

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 15:08 (WackyZG).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice