Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.909.277
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito

Koristim Windows Defender

14 godina
neaktivan

Čudno, ja imam EAM i on je kompatibilan koliko sam skužio. Probaj resetirat WU.

14 godina
odjavljen

Koji na kraju trebam skinut? Imam Pro x64

14 godina
odjavljen

Kako?

14 godina
neaktivan
14 godina
odjavljen
14 godina
neaktivan

Imaš li instalirani neki drugi program koji radi u real-time kao dodatak antivirusu kao npr. Malwarebytes, VoodooShield i sl.? Probaj privremeno ugasiti Defender...

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Reinstaliram Windowse na desktop PCju, instaliram FCU 1709 i Windows Update skida i instalira isti taj FCU 1709. 

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Stigo danas KB4074588.

A ovaj prije njega mi nikako nije dolazio i morao sam ručno skinut i instalirat.

Sad ovaj drka pišu izgleda.

0 0 hvala 0
16 godina

-klik.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Windows 10 - općenito

Kod mene pak drugi cirkus.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jedno ažuriranje nije bilo pušteno preko Windows Updatea, već samo u katalog pa da ga korisnici instaliraju ručno. Budući da se ažuriranje trebalo skinuti i instalirati ručno, ja ga nisam instalirao jer čim nije na WU, nije ni važno.

To ažuriranje što je stiglo u katalog, a ne na WU je znalo izbacivati neku pogrešku tijekom instalacije nekogo drugog updatea. Ne sjećam se pogreške koja se prikazivala, ali iz Microsofta su rekli kako su izdali neki update koji riješava hrpu toga, izmeđuostaloga i taj problemčić.

Meni sad malo prije nije htjelo na desktop PCju (koji je tada bio bez ShutUp10!), instalirati ažuriranje za Windows Defender, ali nisam se na to obazirao budući da sam nakon toga instalirao Emsija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 14:18 (Marko :D).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Zna netko jel moguće podestiti slijedeće: npr. nekakav program kao ugrađeni Windows kalkukator, da stalno bude up-front, bez obzira dok se ja prebacujem u druge prozore?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj DeskPins.

8 godina
protjeran
honor8 kaže...

Stigo danas KB4074588.

A ovaj prije njega mi nikako nije dolazio i morao sam ručno skinut i instalirat.

Sad ovaj drka pišu izgleda.

Ne pronađoh rješenje za ovo, šta god pokušam isto dobivam, manual download, windows update troubleshooter itd. svaki put greška.

Na kraju sam probao onaj meltdown update uklonit po savjetu sa nekog foruma blesavog i opet se isto dešavalo, a kad sam probao opet taj KB4056892 instalirat opet ista greška, nemam živaca sad za traganjem fixa stoga pauziram update.

Fino sam napravio restore od prije koji dan kad je sve bilo tip top i zblokao mrtvi update do dalnjeg.

Prije sam držao win update na manual i prebacim na automatic jer sam mislio da mi zbog toga nije htio stići KB4056892 i da sam ga zbog toga morao ručno skidat i instalirat.

Kako god bole me brige dok sve radi tip top. 

14 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Imaš li instalirani neki drugi program koji radi u real-time kao dodatak antivirusu kao npr. Malwarebytes, VoodooShield i sl.? Probaj privremeno ugasiti Defender...

Ugasio, radi sad sve kak spada.

Hvala

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 18:20 (Marko :D).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Nisam znao šta na poluvremenu tekmi pa sam odradio ovi update sa ISO datotekom. 

Danas sam jedno 2 sata tragao bespućima neta i pokušavao sve što mi je u moći i opet nisam ništa napravio, a ovo je trajalo 15 min max i sve je sređeno, stvarno nekad čovjek sam sebe glupim pravi.

Jedino što mi nije na kraju jasno zbog čega mi se zbrkao update, baš sam ja čovjek koji ne dira ono što ne treba i et opet sranje nastade.

Kako god apdejtovan sam na 248.

1 0 hvala 1
17 godina
Koji update sa ISO datotekom? Pojasni malo?
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Najvjerovatnije je preko MCT-a napravio bootabilni USB i onda pokrenuo nadogradnju.

8 godina
protjeran
djigibao kaže...
Koji update sa ISO datotekom? Pojasni malo?

media creation tool

Nova instalacija sa zadržavanjem aplikacija ili ti ga u narodu poznato kao upgrade.

Baš se neprecizno izražavam.

Nakon upgradea i dalje je bila prethodna verzija, ali ovaj put je update na 244 prošao bez problema.

Mislim se zbog čega mi se zbrljavio update i ne nadolazim. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 22:17 (honor8).
17 godina
...mogao si odmah tako napisat da te svi razumiju...
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
8 godina
protjeran
djigibao kaže...
...mogao si odmah tako napisat da te svi razumiju...

Jako sam umoran i onda brljavim dok pišem i pričam.  

7 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

zna li tko ima li kakva caka oko umrežavanja dva kompjutora s win 10 koji su u istoj kućnoj mreži?

probao sam svašta što sam našao po webu ali ništa ne funkcionira

0 0 hvala 0
16 godina

-postaviš/dodaš usera+pass,  u mrežnim postavkama daberi work/kućnu mrežu, to se pojavi kad prvi put spojiš mrežu, kasnije moraš potražiti, razlika work defaultno dijeli file&print, kućna multimediju.. ako user nije definiran, ovisno o postavkama i winver, neće dozvoliti spajanje s drugim username&passom (trenutni user na drugom računau i njegov pass, dok odabir mreže dozvoljava ili zaključava sav mrežni promet, bez tog je sve firewallano-zaključano). Home nema usermanagera, Pro i ostale imaju. Ako je home u postavkama/CPu traži user-dodavanje.. + pass mora postojati, ne može biti prazno. Da bi radilo, user&pass moraju biti kao s onog računala koje se spaja, ni tamo ne može biti prazno.. mora biti normalan pass.

-nekom folderu kojeg želiš dijeliti (tek tad je vidljiv na mreži, dostupan drugima), nikako dijeliti C:\ ... bilo što drugo, može s destopa, može drugi disk.. bilo što/gdje od usera i drugih diskoava, dok se C:\ posebno kontrolira od sysa i nemaš puni admin pristup. Defaultno kad se podešava share za folder/disk, dozvoljava se guest acc, dodaj users s pravom čitanja-pisanja ako želiš (guest defaultno ima read-čitanje). Kako? ... desni klik na folder, posljednja stavka, idi po redu naći ćeš, ponovi dok nisi zadovoljan, ukloniti share je lako.

-nakon tog, otvori win explorer-mreža.. i vidjet ćeš mrežne uređaje (računala, router..), browsaj.. i tad radi. Share/mreža je vidljiva s tog računala, ako nije tad nisi svs napravio.. tad je vidljiva i ostalima. Ako je samo vidljivo ali ne dozvoljava, tad je user&pass + permisioni (koji se definiraju za grupe usera, guest-user-admin itd..) koje nisi definirao kad si kreirao share na folderu, ponovi..

-mreža s dhcpom će raditi automatski (vidljivo).. ali moguće je i kašnjenje dok se podaci-postavke-share pojave kroz router.. refresh.. na ručno postavljenoj mreži (fix ip.. bez dhcpa) računala ne moraju biti vidljiva u browsanju, ali su tu, ukucaš ip adresu.. DHCP je praktičniji, kad je potrebno fixni-ip, to se obavi u routeru (rezervacija po MAC adresi) ako nudi tu opciju ... zato da se ne promjene ip adrese npr printera i sl. kod svakog reseta routera (jer tad uređaji dobiju ip po redu, promjenjivo..).

dodatak (iliti pametovanje kao btw..) :)

-mreža je mreža, univerzalna, nije stvar win, winver.. nekog OSa. Sve mreže (u jednini) su jedna mreža, ista, ista pravila. win-lin-osx.. devicesi, nema razlike u tim pravilima. Razlika je 'samo' na konkretnom uređaju, postavke sigurnosti-dozvole ili zabrane, antivirus i sl. XP-w7-10.. razlika je samo u defaultima, permisionima koje se svremenom postrožavalo, pa je sad to sve potrebno dozvoliti da bi radilo.

-svaki problem/test, započeti s ping(anjem).. localhost-127.0.0.1, pogledati ip računala, pingati ga (to značli da driver-mrežna radi).. ping routera (npr 192.168.1.1) .. ping drugog uređaja, ako to računalo ne odgovara tad je firewall/AV.. postavke, na tom računalu ili firewall routera (nije čak isto lan-wlan, npr AMIS, kroz wlan propušta, ... ovisno o verziji softa-firmwareu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.2.2018 10:33 (ihush).
16 godina
odjavljen
Suckov kaže...

zna li tko ima li kakva caka oko umrežavanja dva kompjutora s win 10 koji su u istoj kućnoj mreži?

probao sam svašta što sam našao po webu ali ništa ne funkcionira

Mozda bi mogao malo opsirniji opis. Kako se pokusava i sa kojom opremom.

Ovako mi lici da je problem u kablu koji nije crossover.

9 godina
Radi o bez user-pass prijave !

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

imate li problema s windows updateom. skine mi samo definicije antivirusa i izbaci poruku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dar01 kaže...

imate li problema s windows updateom. skine mi samo definicije antivirusa i izbaci poruku

Sve je uredno kod mene...

Some people are so poor... all they have is money!
11 godina
dar01 kaže...

Win10 je po ovome OK ...samo si mu ti na neki od načina onemogučio ažuriranja... :(

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice