Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.913.818
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
protjeran
Re: Windows 10 - općenito

@ivan72478

Pitam te to zato da vidimo kako si dosao do tog filea za upgrade biosa, jer mozda i nije bio bios bas za tvoju plocu, a tada bi rjesenje bilo novi flash biosa ovaj puta sa ispravnom verzijom.

Znaci, jesi li sam trazio bios file, ili si imao instaliran neki utility koji ti je automatikom ponudio upgrade biosa , ili imas plocu koja omogucuje live bios update iz samog bios sucelja ?
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

@bunkermax

Razumijem, sad nisam siguran, uglavnom:

Nakon instalacije windows-a, ubacio sam instalacijski cd sa driverima koji sam dobio uz laptop i on mi je instalirao neke drivere i cini mi se neki driver utility koji mi je provjeravao jesu li instalirani driveri up to date.

Nakon toga sam otisao na sluzbenu acer-ovu stranicu da pokupim najnovije drivere.

I kad su sve instalacije bile gotove, nakon nekih 15ak minuta mi se u taskbaru pojavila notifikacija da imam update bios-a i to sam pokrenuo.

Nisam 100% siguran ali mislim da je windows pokrenuo taj update. i to je to

0 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Da, sad je forenzika laksa, neki acerov apk je povukao bios.

Na tvom mjestu, ja bih rucno skinuo najnoviji bios bas za tvoj device, manualno bih flasao bios ( tako da smo nakon toga sigurni da sam bios nije problem ) . Naime, ako taj acerov apk nije bas za win 10, ko zna kakva je ocitanja imao i kaj je povukao. Npr, ja ti imam samsungov laptop, i samsung isto ima sw upgrade utility koji na win 8.1 radi ok a na win 10 totalno podivlja i nudi takve bedastoće da nije za vjerovat tko nije vidio, iako uz taj sw apk stoji da je i za win10.

Nakon rucnog flasha biosa ja bih instalirao clean win 10, pustio ga dan dva da povuce sve nadogradnje i drajvere, te ukoliko bi radom laptopa bio tada zadovoljan nema nikakve stvarne potrebe za acerovim aplikacijama.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nastavak, jer nemrem edit sa moba :

Znaci, nakon clean instala pusti windowse dan dva da oni sami indtaliraju iz win updatea sve nadogradnje i drajvere. Ne koristi acerove aplikacije niti taj cd....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ali meni se taj update pojavio nakon sto sam instalirao sve drivere koje mi je acer ponudio.

Mislim da je windows 10 tražio taj update.

Sto se tice cd-a, prije par dana sam instalirao win7 i stavio taj instalacijski cd sa driverima, i nije mi uopce ponudio niti jedan driver, tek sa 10kom mi je ponudiio drivere.

Zar ce win10 sam pokupiti drivere za nvidia graficku i ostalo???

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ivan72478 kaže...

Zar ce win10 sam pokupiti drivere za nvidia graficku i ostalo???

Hoce, sve odradi sam.

Just when i thought i was out..they pull me back in...
11 godina
protjeran

Windows sigurno niti trazi niti nudi update biosa , a isto tako ne nudi update niti za jedan firmware tvog hardveraja.

Zacudio bi se koliko brze i stabilnije radi goli win bez tih proizvodacevih apk....
11 godina
protjeran

Windows sigurno niti trazi niti nudi update biosa , a isto tako ne nudi update niti za jedan firmware tvog hardveraja.

Zacudio bi se koliko brze i stabilnije radi goli win bez tih proizvodacevih apk....
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

razumijem, hvala puno.

Još jedno pitanje, nisam nikad flashao bios, koliki je to problem i koliki problem mogu napraviti ako podje po zlu?

0 0 hvala 0
16 godina

problem s BIOSom = umjesto funkcionalnog uređaja imaš 'ciglu na žici'. BIOS je osnovni inicijalni soft. Sve je soft (samo ga klasificiramo kao os, driver, firmware.. = systemski, onaj drugi je aplikativni).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran

Nije flash biosa nikaj komplicirano i traje minutu. Samo moras skinuti bios bas za tvoju plocu tj laptop. Imas hrpu uputa za dos flash na netu i youtube tutotijala, ili otvori temu bas za to... I pazi da ti je tad na bateriji koja mora biti napunjena, a istekaj ga iz struje...
16 godina
bunkermax kaže...

Nije flash biosa nikaj komplicirano i traje minutu. Samo moras skinuti bios bas za tvoju plocu tj laptop. Imas hrpu uputa za dos flash na netu i youtube tutotijala, ili otvori temu bas za to... I pazi da ti je tad na bateriji koja mora biti napunjena, a istekaj ga iz struje...

noviji laptop /winflash u pravilu ne dozvoljava bez žice.

zapravo, bezveze brbljamo o BIOSu, jer nije problem/tema.. radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 13:16 (ihush).
11 godina
protjeran
Kako koji, mislim da ce prije biti da baterija mora biti na odredjenom stupnju napunjenosti. Ak je covjek pehista, mozda nestane struje u kriticnom trenutku pa tih par milisekundi dok elektronika odradi svoje bude katastrofalno...

Uostalom, i ako njegov devices to neda bez struje, dobice popup o tome na vrijeme pa bu odmah znao kako dalje...

Pusti covjeka nek se uci...

😊 🎁
14 godina
Windows 10 - općenito

Kolege i pokoja kolegice, vratimo se temi o Windowsima 10 

1 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Danas  problem sa aktivacijom, nakon zamjene diska, što do sada nije bio slučaj ili sam previše reinstalacija napravio. Ipak nakon logiranja na hotmail akount i provjere, uspješno aktivirano.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Mozda su samo serveri bili optereceniji...
16 godina
bunkermax kaže...
Mozda su samo serveri bili optereceniji...

Da, možda i to, ali do sada sam nakon instalacije, provjerio aktivaciju i bilo je odmah aktivirano, a dana ni nakon nekoliko pokušaja nije, a računalo, odnosno MB je bilo već prethodno aktivirano.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Sad me je strah update-at bios.

Jeli mogu napraviti samo upgrade ili nesto ste spominjali dos instalaciju?

Ovo mi nudi

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sa MCTom napraviš USB i napraviš ili upgrade ili čistu instalaciju (bolja ideja).

Kakav vražji DOS....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ivan72478 kaže...

Sad me je strah update-at bios.

Jeli mogu napraviti samo upgrade ili nesto ste spominjali dos instalaciju?

Ovo mi nudi

Možeš kroz windowse, samo skini tu verziju, pažljivo odradi, isključi sve programe, neka bude na punjaču i ništa ne diraj dok se ne pojavi windows, nakon restartanja.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ne znam koliko je bitno, sad sam se sjetio dok sam prvi put pokusao instalirati windows 7, laptop mi također nije htio bootati u eufi modu nego sam morao prebaciti u legacy.

Pa sam stoga, napravio bootablni usb preko rufusa sa windows 10 ali sad se ne sjecam jeli stajao legacy ili eufi

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A zašto ebeni Rufus kad imaš MCT? Što točno MCTu fali i što krivo napravi?

Al ga komplicirate bezveze...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

a eto, prvo sam naisao na rufus , ali koliko sam vidio rufus omogucuje i uefi i legacy

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 18:53 (ivan72478).

0 0 hvala 0
16 godina

opet.. što s MCT? Upravo MCT će napraviti oboje, ostali alati su alati, potrebno neko znanje i time mogućnost pogreške. (MCT nema opcije, next-next.. eliminirana greška korsinika)

to nema veze s tvojim potrebama/željama, želiš li UEFI/legacy, tad tako podesiš. U čemu je problem (pa da je i dalje potrebno ponavljati ili spominjati rufus i sl.)..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 19:28 (ihush).
11 godina
protjeran

A bas ste odlucili covjeka sprecavati u ucenju...

😊

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

media creation tool radi download win 10?

Ja imam svoju verziju win 10 skinuo sa neta

0 1 hvala 0
16 godina
ivan72478 kaže...

media creation tool radi download win 10?

Ja imam svoju verziju win 10 skinuo sa neta

Ovo postaje zanimljivo. Odoh po kokice ;)

morrisoN
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

sto cu napisati, da sam je skinuo sa torrenta pa da mi zalipe ban

0 1 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Ima netko problema sa updejtom Win. Defendera nakon ovog zadnjeg Win update?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
djigibao kaže...

Ima netko problema sa updejtom Win. Defendera nakon ovog zadnjeg Win update?

Moj dobro radi na sva četiri kompa.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice