Windows sigurno niti trazi niti nudi update biosa , a isto tako ne nudi update niti za jedan firmware tvog hardveraja.
Zacudio bi se koliko brze i stabilnije radi goli win bez tih proizvodacevih apk....
razumijem, hvala puno.
Još jedno pitanje, nisam nikad flashao bios, koliki je to problem i koliki problem mogu napraviti ako podje po zlu?
problem s BIOSom = umjesto funkcionalnog uređaja imaš 'ciglu na žici'. BIOS je osnovni inicijalni soft. Sve je soft (samo ga klasificiramo kao os, driver, firmware.. = systemski, onaj drugi je aplikativni).
noviji laptop /winflash u pravilu ne dozvoljava bez žice.
zapravo, bezveze brbljamo o BIOSu, jer nije problem/tema.. radi.
Kolege i pokoja kolegice, vratimo se temi o Windowsima 10 
Danas problem sa aktivacijom, nakon zamjene diska, što do sada nije bio slučaj ili sam previše reinstalacija napravio. Ipak nakon logiranja na hotmail akount i provjere, uspješno aktivirano.
Da, možda i to, ali do sada sam nakon instalacije, provjerio aktivaciju i bilo je odmah aktivirano, a dana ni nakon nekoliko pokušaja nije, a računalo, odnosno MB je bilo već prethodno aktivirano.
Sa MCTom napraviš USB i napraviš ili upgrade ili čistu instalaciju (bolja ideja).
Kakav vražji DOS....
Sad me je strah update-at bios.
Jeli mogu napraviti samo upgrade ili nesto ste spominjali dos instalaciju?
Ovo mi nudi
Možeš kroz windowse, samo skini tu verziju, pažljivo odradi, isključi sve programe, neka bude na punjaču i ništa ne diraj dok se ne pojavi windows, nakon restartanja.
Ne znam koliko je bitno, sad sam se sjetio dok sam prvi put pokusao instalirati windows 7, laptop mi također nije htio bootati u eufi modu nego sam morao prebaciti u legacy.
Pa sam stoga, napravio bootablni usb preko rufusa sa windows 10 ali sad se ne sjecam jeli stajao legacy ili eufi
A zašto ebeni Rufus kad imaš MCT? Što točno MCTu fali i što krivo napravi?
Al ga komplicirate bezveze... 
a eto, prvo sam naisao na rufus
, ali koliko sam vidio rufus omogucuje i uefi i legacy
opet.. što s MCT? Upravo MCT će napraviti oboje, ostali alati su alati, potrebno neko znanje i time mogućnost pogreške. (MCT nema opcije, next-next.. eliminirana greška korsinika)
to nema veze s tvojim potrebama/željama, želiš li UEFI/legacy, tad tako podesiš. U čemu je problem (pa da je i dalje potrebno ponavljati ili spominjati rufus i sl.)..
media creation tool radi download win 10?
Ja imam svoju verziju win 10 skinuo sa neta
media creation tool radi download win 10?
Ja imam svoju verziju win 10 skinuo sa neta
Ovo postaje zanimljivo. Odoh po kokice ;)
sto cu napisati, da sam je skinuo sa torrenta pa da mi zalipe ban
Ima netko problema sa updejtom Win. Defendera nakon ovog zadnjeg Win update?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Ima netko problema sa updejtom Win. Defendera nakon ovog zadnjeg Win update?
Moj dobro radi na sva četiri kompa.
Je li postoji negdje kao ono prije gdje mogu skinuti clean ISO fajl od zadnje Win10 verzije (Anniversary update) sa nekog MS sajta?
Je li postoji negdje kao ono prije gdje mogu skinuti clean ISO fajl od zadnje Win10 verzije (Anniversary update) sa nekog MS sajta?
Da ima media creation tool
https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10
samo skini alat odaberi postavke dali ćeš na usb/dvd/ iso file na disk 
Insider tema nije baš aktivna pa da pitam ovdje
U insider aplikaciji 'Feedback hub' vidim samo nekoliko komentara valjda sa balkana jer su neki na našem jeziku, kako je kod vas i znate li kako mogu da vidim sve feedback-ove od insajdera ?
Regional postavke su sve na US sa naš raspored tastature
de mi recite kako da skroz iskljucim backup?? sam mi pocne raditi backup, neznam u cemu je problem??
Skini Windows ISO Downloader i s njim skidaj kaj hoćeš, od Sedmice do Desetke, Officea 2007 do 2016.
Više: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool
Kako vam se cini novi Windows File Explorer?
Telefonski file explorer?!
Nah, bolje onda koristiti Total Commander.