Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.903.459
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
10 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
nicky.sl kaže...

E bilo je i vrime da se i mene sjete i pošalju mi taj fu..en build 10525

Blago tebi ako te međuverzije zaobilaze. Meni je znalo doći po tri međuverzije u nekoliko dana, doduše, tamo pred službeni izlazak Desetke.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

E bilo je i vrime da se i mene sjete i pošalju mi taj fu..en build 10525

Blago tebi ako te međuverzije zaobilaze. Meni je znalo doći po tri međuverzije u nekoliko dana, doduše, tamo pred službeni izlazak Desetke.

Je al ja bi tija da me ne zaobilaze

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
Windows 10 - općenito

Sad sam htio stavit Hrvatski jezik na komp (build 10525) i gle sranjca nema ga hoću reć ovo čudo ne podržava Hrv jezik.

Može bit da mi nije nudilo nadogradnju zato što sam bio na Hrvatskom jeziku a pošto sam sinoć prebacio na Engleski eto nadogradnje.

Stoga ako nekom ne dolazi build 10525 a na Hrv. jeziku je nek se prebaci na Engleski pa možda upali.

Ovo ništa nije potvrđeno ovo je samo moja pretpostavka izvađena iz vlastitog slučaja.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Windows 10 - općenito

Pa pisalo je na raznim stranciama da ovaj build ne podržava jezike...

Here are the known issues in the Windows 10 preview build 10525

"Optional languages packs will not be available during the initial launch of this flight, it will be available later this week."

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 17:25 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Ima li resenja za ovo?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

Također prisutni lag spikeovi (ping se penje u nebesa) u trajanju od 10sec do 60sec, ovisno.

Ugašen update, nema AV, firewall off, pratim net promet u Task Manageru i nema nikakvog čuda od prometa. No lag je i dalje tu. Nekoliko igara je u pitanju, BF4, LoL, Rovket League.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ima li resenja za ovo?!

Jesi probao ovaj tool? Sakriješ update drivera i više ga neće skidat.

12 godina
guls kaže...

Također prisutni lag spikeovi (ping se penje u nebesa) u trajanju od 10sec do 60sec, ovisno.

Ugašen update, nema AV, firewall off, pratim net promet u Task Manageru i nema nikakvog čuda od prometa. No lag je i dalje tu. Nekoliko igara je u pitanju, BF4, LoL, Rovket League.

pokusaj ovo(meni je pomoglo):

1. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Class > {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
  2. Now you see a list of folders: 0001, 0002, 0003 and so on... Click each folder until you see a key named 'AdapterModel' containing the name of your WLAN adapter.
  3. Scroll to the bottom until you find a key named 'ScanningWhenAssociated', Change its value to 0

to samo ako si preko wifi-a povezan i ako imas intel wifi karticu...

ja sam imao takve probleme i na win  8,8.1 i na 10-i samo ovo napravim i nema vise ping spike-ova

"Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again."
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel netko zna kako odvuću shortcut u Windows Start meni, ono sa desktopa, meni ne da.I pin to start menu mi ne radi, neće.

I mogu samo reći da ovi Windowsi uopće nisu sramežljivi sa RAM memorijom.Win 8.1 je bio daleko sramežljiviji.Ne čini mi se neka optimizacija, kao pa šta, 8 GB je već standard, dajmo Windozama da jedu RAM, šta ćemo gubiti vrijeme na optimizaciju.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Baotica kaže...

Jel netko zna kako odvuću shortcut u Windows Start meni, ono sa desktopa, meni ne da.I pin to start menu mi ne radi, neće.

I mogu samo reći da ovi Windowsi uopće nisu sramežljivi sa RAM memorijom.Win 8.1 je bio daleko sramežljiviji.Ne čini mi se neka optimizacija, kao pa šta, 8 GB je već standard, dajmo Windozama da jedu RAM, šta ćemo gubiti vrijeme na optimizaciju.

Kod mene desni klik na shortcut nudi opciju Pin to start.

Sto se tice RAM-a oko 700MB (slika s virtualne masine), na "pravom" PC-u oko 1GB

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Baotica kaže...

Još su stari Rimljani govorili: "prazni ram je bačen ram"  .

Deckard
16 godina
Windows 10 - općenito

kako da saznam na kojem jeziku je windows key? Jer na mom kompu je US jezik i kad sam skinuo hrv. mi nije htjelo instalirat. Sad imam frendov laptop star par godina,on je stavio hrv jezik al nije bio na hrv...pa me zanima kak mogu saznat izvorno kakav je jezik bio da mogu skinut taj jezik i napravit clean install...hvalaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ima li resenja za ovo?!

Postupak:

-stisnuti Windows logo tipku, upisati: gpedit.msc pa Enter

-u gpeditoru otvoriti pod computer configuration: administrative templates-windows components-windows update

-pod windows update setting dovoljno je podesiti:

1. configure windows update na notify for download and notify for install

2.Allow auto updates immediate installation na disabled

takoder u gpeditoru se dosta toga da slozit po volji korisnika i vrlo je koristan

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li netko zna zašto svi insajderi nisu dobili update 10525 build ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
jigsaw5063 kaže...

Možda radi ovog što sam naveo par postova ranije

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=183&jumpto=4759308&sort=asc&view=flat

14 godina
jigsaw5063 kaže...

Nije li smisao Insider programa koristiti US verziju? Mislim da se ona prva izrađuje. Ipak treba vremena oko prilagođavanja svih jezičnih paketa.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

To si u pravu ima smisla

16 godina
Windows 10 - općenito

Razlog više da ostanem na hrvatskom.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Zna li netko točno_

uspješno sam upgradeao W7 na W10,

želio bih napraviti clean install,

pa zna li tko kak ide onda sa aktivacijom trebam li ključ il tak nešto?

Sada mi piše da je W10 aktiviran.

EDIT:
Sve rjeseno, nakon aktivacije preko upgradea,

moze se odradit clean install. Aktivacija se automatski odradi cim se spoji na internet.

Prilikom instalacije koraci se preskacu (za upisat kod).

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 16:30 (Paradox1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

To je to!

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel se ikako može preko OneDrivea otvoriti .rtf tako da isti dokument gledaš preko preglednika? Jedan dokument mogu otvoriti al drugi(taj .rtf) moram preuzeti i tek onda otvoriti. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

namjestio sam da kad mi se pali komp da netrebas upisivati nikakvi lozinku.. medutim kada ga stavim u sleep i upalim ga trebam. kako to rijesiti?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Ovako

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
deckard kaže...
Baotica kaže...

Još su stari Rimljani govorili: "prazni ram je bačen ram"  .

Ne znam, meni 10tka u 'hladnom pogonu' sa samo Chrome-om u kojem browsam tu po forumu troši oko 2GB memorije, to mi se ne čini puno (Koliko se sjećam 10tka je trošila barem 2,5GB..).

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Windows 10 - općenito
postoji li nesto za windows 10 tipa network monitor ili tak nes di mogu vidit mreznu aktivnost cijelog sistema znam postoji u preko task managera u perfomanceu al htio bi neki programcic di bi mi cucil u taskbaru i direktno videl promet ulazni i izlazni cijelo vrijeme
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Wireshark.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
geek_boy kaže...
postoji li nesto za windows 10 tipa network monitor ili tak nes di mogu vidit mreznu aktivnost cijelog sistema znam postoji u preko task managera u perfomanceu al htio bi neki programcic di bi mi cucil u taskbaru i direktno videl promet ulazni i izlazni cijelo vrijeme

Glasswire

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
network monitor
15 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Na stolnom instalirao bez problema Windows 10 Pro, tj. upgrade, ali na laptopu nema nikakve šanse, prošao sam sve vrste grešaka, odradio što je trebalo i naravno sada sam zapeo na zadnjoj i već danima ne nalazim riješenje, probao sve s neta i neće, navodno ima neke veze sa particijama. U laptopu imam SSD a u mjestu gdje je DVD/RW mi je stavljen isto HDD. Pa ako netko može pomoći s greškom možda, ako ne, preko torretna skidam upravo Windows 10 Pro 64 full verzija, pa me zanima dali je netko probao upgrade na taj način preko CD-a ili USB-a? Dali upgrade odradi lijepo kao i online?

Ovako mi prvo bude da skinem ponuđeno Ovako mi prvo bude da skinem ponuđeno

I onda mi izbaci ovu grešku. I onda mi izbaci ovu grešku.