E bilo je i vrime da se i mene sjete i pošalju mi taj fu..en build 10525
Blago tebi ako te međuverzije zaobilaze. Meni je znalo doći po tri međuverzije u nekoliko dana, doduše, tamo pred službeni izlazak Desetke.
Blago tebi ako te međuverzije zaobilaze. Meni je znalo doći po tri međuverzije u nekoliko dana, doduše, tamo pred službeni izlazak Desetke.
Je al ja bi tija da me ne zaobilaze
Sad sam htio stavit Hrvatski jezik na komp (build 10525) i gle sranjca nema ga hoću reć ovo čudo ne podržava Hrv jezik.
Može bit da mi nije nudilo nadogradnju zato što sam bio na Hrvatskom jeziku a pošto sam sinoć prebacio na Engleski eto nadogradnje.
Stoga ako nekom ne dolazi build 10525 a na Hrv. jeziku je nek se prebaci na Engleski pa možda upali.
Ovo ništa nije potvrđeno ovo je samo moja pretpostavka izvađena iz vlastitog slučaja.
Pa pisalo je na raznim stranciama da ovaj build ne podržava jezike...
Here are the known issues in the Windows 10 preview build 10525
"Optional languages packs will not be available during the initial launch of this flight, it will be available later this week."
Također prisutni lag spikeovi (ping se penje u nebesa) u trajanju od 10sec do 60sec, ovisno.
Ugašen update, nema AV, firewall off, pratim net promet u Task Manageru i nema nikakvog čuda od prometa. No lag je i dalje tu. Nekoliko igara je u pitanju, BF4, LoL, Rovket League.
Također prisutni lag spikeovi (ping se penje u nebesa) u trajanju od 10sec do 60sec, ovisno.
Ugašen update, nema AV, firewall off, pratim net promet u Task Manageru i nema nikakvog čuda od prometa. No lag je i dalje tu. Nekoliko igara je u pitanju, BF4, LoL, Rovket League.
pokusaj ovo(meni je pomoglo):
to samo ako si preko wifi-a povezan i ako imas intel wifi karticu...
ja sam imao takve probleme i na win 8,8.1 i na 10-i samo ovo napravim i nema vise ping spike-ova
Jel netko zna kako odvuću shortcut u Windows Start meni, ono sa desktopa, meni ne da.I pin to start menu mi ne radi, neće.
I mogu samo reći da ovi Windowsi uopće nisu sramežljivi sa RAM memorijom.Win 8.1 je bio daleko sramežljiviji.Ne čini mi se neka optimizacija, kao pa šta, 8 GB je već standard, dajmo Windozama da jedu RAM, šta ćemo gubiti vrijeme na optimizaciju.
Jel netko zna kako odvuću shortcut u Windows Start meni, ono sa desktopa, meni ne da.I pin to start menu mi ne radi, neće.
I mogu samo reći da ovi Windowsi uopće nisu sramežljivi sa RAM memorijom.Win 8.1 je bio daleko sramežljiviji.Ne čini mi se neka optimizacija, kao pa šta, 8 GB je već standard, dajmo Windozama da jedu RAM, šta ćemo gubiti vrijeme na optimizaciju.
Kod mene desni klik na shortcut nudi opciju Pin to start.
Sto se tice RAM-a oko 700MB (slika s virtualne masine), na "pravom" PC-u oko 1GB
Još su stari Rimljani govorili: "prazni ram je bačen ram" .
kako da saznam na kojem jeziku je windows key? Jer na mom kompu je US jezik i kad sam skinuo hrv. mi nije htjelo instalirat. Sad imam frendov laptop star par godina,on je stavio hrv jezik al nije bio na hrv...pa me zanima kak mogu saznat izvorno kakav je jezik bio da mogu skinut taj jezik i napravit clean install...hvalaa
Ima li resenja za ovo?!
Postupak:
-stisnuti Windows logo tipku, upisati: gpedit.msc pa Enter
-u gpeditoru otvoriti pod computer configuration: administrative templates-windows components-windows update
-pod windows update setting dovoljno je podesiti:
1. configure windows update na notify for download and notify for install
2.Allow auto updates immediate installation na disabled
takoder u gpeditoru se dosta toga da slozit po volji korisnika i vrlo je koristan
Da li netko zna zašto svi insajderi nisu dobili update 10525 build ?
Možda radi ovog što sam naveo par postova ranije
Nije li smisao Insider programa koristiti US verziju? Mislim da se ona prva izrađuje. Ipak treba vremena oko prilagođavanja svih jezičnih paketa.
To si u pravu ima smisla
Razlog više da ostanem na hrvatskom.
Zna li netko točno_
uspješno sam upgradeao W7 na W10,
želio bih napraviti clean install,
pa zna li tko kak ide onda sa aktivacijom trebam li ključ il tak nešto?
Sada mi piše da je W10 aktiviran.
EDIT:
Sve rjeseno, nakon aktivacije preko upgradea,
moze se odradit clean install. Aktivacija se automatski odradi cim se spoji na internet.
Prilikom instalacije koraci se preskacu (za upisat kod).
To je to!
Jel se ikako može preko OneDrivea otvoriti .rtf tako da isti dokument gledaš preko preglednika? Jedan dokument mogu otvoriti al drugi(taj .rtf) moram preuzeti i tek onda otvoriti. Hvala
namjestio sam da kad mi se pali komp da netrebas upisivati nikakvi lozinku.. medutim kada ga stavim u sleep i upalim ga trebam. kako to rijesiti?
Još su stari Rimljani govorili: "prazni ram je bačen ram" .
Ne znam, meni 10tka u 'hladnom pogonu' sa samo Chrome-om u kojem browsam tu po forumu troši oko 2GB memorije, to mi se ne čini puno (Koliko se sjećam 10tka je trošila barem 2,5GB..).
Wireshark.
Glasswire
Na stolnom instalirao bez problema Windows 10 Pro, tj. upgrade, ali na laptopu nema nikakve šanse, prošao sam sve vrste grešaka, odradio što je trebalo i naravno sada sam zapeo na zadnjoj i već danima ne nalazim riješenje, probao sve s neta i neće, navodno ima neke veze sa particijama. U laptopu imam SSD a u mjestu gdje je DVD/RW mi je stavljen isto HDD. Pa ako netko može pomoći s greškom možda, ako ne, preko torretna skidam upravo Windows 10 Pro 64 full verzija, pa me zanima dali je netko probao upgrade na taj način preko CD-a ili USB-a? Dali upgrade odradi lijepo kao i online?
Ako navodno ima veze sa particijama, mogao si ih screenshotati (Disk Management) a ne skidati Windowse sa torrenta i onda se čuditi kako ih aktivirati...