Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.361
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
Sum_of_all_fears kaže...

4 sekunde od gumba za paljenje do login screena, dakle 6-7 do spremnog desktopa.

Možda čovjek nema dobre drivere za gumb?

Freak Show Inc.
17 godina
Windows 10 - općenito

Tocno vrijeme boot-a se moze vidjeti u Even Viewer:

1. Application & Services
  2. Microsoft
  3. Windows
  4. Diagnostics-Performance
  5. Operational
  6. Filter Current Log -> 100
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 4
16 godina
odjavljen

Moguće

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
13 godina
izvone kaže...

sto se tice g2a kljuceva,frend je uzeo i njemu dan danas radi,ja sam ih bio uzeo 4 i 3 su blacklistana odmah a 4. je nakon par mjeseci....javio se u g2a i morao prvo imat chat s MS-om da oni potvrde da su kljucevi BL,to screenshotat i dat u g2a,nakon toga su mi vratili pare,samo je to vracanje trajalo mjesec dana jer imaju neku proceduru...tj valjda im je taj reseler trebao vratit pare pa oni meni...ugl kljuc je kao te potrefi a ako dobis BL onda je procedura mukotrpna...

mene jako zivcira ovo bootanje na 10-ki na 7-mici trajalo svega 15 sec,ovdje minutu...(imam ssd samo s win i ssd samo s programima,dakle trebalo bi brzo),napravio bih clean instal...al moja je bila jogurt sedmica i sad imam aktiviranu desetku PRO...dodao sam neki zastarjeli racun od ms-a i sad me zanima jeli kljuc povezan s tim accountom od ms-a..jer radio bi clean install a nezelim sad izgubit tu pro verziju...

Ako si napravio vec upgrade na win 10 i ako je aktivan, onda slobodno mozes napraviti clean install, kljuc je ostao povezan za maticnu 100% provjereno radi. Kod instalacija samo preskociti kada trazi key.

17 godina
djigibao kaže...

Tocno vrijeme boot-a se moze vidjeti u Even Viewer:

1. Application & Services
  2. Microsoft
  3. Windows
  4. Diagnostics-Performance
  5. Operational
  6. Filter Current Log -> 100

Ovak mi piše: 16418ms

15 godina
Windows 10 - općenito

@djigibao meni pise 51117ms...a od dana kad je dstavljena 10-ka samo raste bilo je 21000 i svaki dan dobim vise i vise...to mi se pojavljuje neki black screen prije samog windows 10 loga i tamo stoji 30 sek...

@sum,meni je tako na sedmici bilo,fulkl brzo,ovo je katastrofa,si radio nesto posebno da si to postigal?

@brkan ako je tako odmah sada ide na clean install

EDIT: moze netko dat link od iso datoteke,ili to skinem preko media creation toola?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 15:34 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...
Ovak mi piše: 16418ms 

Eto, oko 16sec

izvone kaže...

@djigibao meni pise 51117ms...a od dana kad je dstavljena 10-ka samo raste bilo je 21000 i svaki dan dobim vise i vise...to mi se pojavljuje neki black screen prije samog windows 10 loga i tamo stoji 30 sek...

51sec

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Zasto nema opcije hibernate i zasto kad izgasim pc i ponovo upalim ostane vrijeme rada racunara, kao da je bio u hibernaciji.Tek nakon restarta se ponisti
16 godina
next'24 kaže...
Zasto nema opcije hibernate i zasto kad izgasim pc i ponovo upalim ostane vrijeme rada racunara, kao da je bio u hibernaciji.Tek nakon restarta se ponisti

Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings

morrisoN
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ovaj Edge je u zadnje vrijeme ko IE, ide mi na živce, fbom ne mogu surfat kako treba... Pišem i odjednom više ne želi upisivat slova, kao da mi je krepala tipkovnica... Stalno imam ovaj kružić da loaduje nešto

0 0 hvala 0
16 godina
morrisoN kaže...
next'24 kaže...

Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings

mislim da to nije to nego da mora iskljucit brzo paljenje kompa, ali nisam probavo ja sam ostavio kako je trenutno xD upali se komp za <20 sec 

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Na Windows 7 mi nije ponudilo preko Windows Update servisa da nadogradim na Windows 10. Ja mislim da je do toga jer nisam jedno vrijeme nikakve update radio, pa prvo njih moram instalirati (ponudjeni trenutno). I da, trenutni Windows mi je aktiviran.

Ali svakako planiram skinuti piratsku verziju pa odraditi clean install.

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
Almin94 kaže...

Jesi li siguran u ovo?

Mislim da to nije točno.

Evo ok je, sve fercera. 

17 godina
Windows 10 - općenito

Brijem da te ključeve koje prodaju ziher su popaljeni sa nekih kompova na koje su stavljeni VL ključevi, pa kad komp ode u kućnu upotrebu i korisnik iskoristi svoj ključ sa kompa/laptopa onda ti ga blacklistaju. Mi smo kupovali masu retail windoza koje nisu nikada aktivirane jer su kompovi imagirani i išli preko VL, da sam bio pametan... prodavao bih i ja te ključeve, što oem što retail... par tisuća ključeva :PPP

ps. šteta što nisu dali insiderima nekih mjesec dana da stave finalnu verziju gdje god požele ... zeznuli su me pa mi ostao doma jedan sa XP-om iako radi već 7 godina bez greške :)

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 20:59 (zbuzanic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Prešao bih ovaj vikend sa Windowsa 7 64 bit na Windows 10. Zanima me da li se isplati sad prelaziti ili je bolje sačekati koji mjesec kad izađu servis packovi ?

Marko Ištuk
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko008 kaže...

Prešao bih ovaj vikend sa Windowsa 7 64 bit na Windows 10. Zanima me da li se isplati sad prelaziti ili je bolje sačekati koji mjesec kad izađu servis packovi ?

Prelazi!

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Decki, gdje u postavkama sloziti da mi komp se sam ne pali dok je u sleep modu? stavim ga u sleep i nakon nekoliko minuta sam se upali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kicmabrajker kaže...

Decki, gdje u postavkama sloziti da mi komp se sam ne pali dok je u sleep modu? stavim ga u sleep i nakon nekoliko minuta sam se upali.

Idi u Device manager i kod tipkovnice, miša pa i network adaptera pod Power Management isključi Allow this device to wake computer. Meni se redovito sam pali ako nije sve to poisključeno.

---Life is ours, we live it our way---
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Što se tiče key-a, odmah kada je izašao win 8.1 bio sam ga uzeo preko programa key finder ultimate, taj ključ i danas dan radi preko njega je i win 10 aktiviran.

Izgleda taj program nije više funkcionalan kako vidim jer ne postavljaju ključeve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 21:33 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
vrinho kaže...
kicmabrajker kaže...

Idi u Device manager i kod tipkovnice, miša pa i network adaptera pod Power Management isključi Allow this device to wake computer. Meni se redovito sam pali ako nije sve to poisključeno.

Meni se pali i kad je to odčekirano

14 godina
Dex.pwn kaže...
vrinho kaže...
kicmabrajker kaže...

Meni se pali i kad je to odčekirano

Ama baš sve si odčekirao? Pogledaj još pod USB kontrolere, ima i tamo. Kod mene prvo kad snimim Windows idem odčekirati ovo kod miša i tipkovnice jer se inače obavezno pali iz sleepa. Tako mi je bilo kod Win 7, 8.1 i sad na Desetki. Ne znam što bi još moglo biti, nešto su pisali ovdje za neku postavku u BIOS-u da ima također.

---Life is ours, we live it our way---
17 godina
vrinho kaže...
kicmabrajker kaže...

Može ostati paljenje na magic packet (zadnji checkbox), u tom slučaju ga jedino magic packet može probuditi (kad se pošalje (W)ake (o)n (L)an poruka na mrežnu karticu), a taj se paket (poruka) mora striktno poslati mašini (specifična MAC adresa, port, subnet) pa ga u praksi neće ništa paliti. Tako ja imam složeno da si mogu paliti mašine s udaljene lokacije, odn. preko daljinaca na smartphoneima i tabletima. Ima još na jednom mjestu u postavkama power managementa opcija da sistem sam budi kantu zbog obavljanja ažuriranja, od desetke i špijuniranja  i obavljanja raznoraznih nepotrebnih gluposti (znači Power Options, change plan settings, Change advanced power settings, Sleep i ugasiti Allow wake timers).

Deckard
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ekipa, jel od vas tko ima problem s gašenjem laptopa? Imam laptop Dell Inspirion 17 5748 i imam problem da kada stisnem shutdown, napiše se Shuting Down i ekran ugasi i ono se "čuje" kako se komp ugasio ali on ostane raditi, čuje se ventilator. Prvi put sam to primjetio jer sam ga navečer ugasio i iskopčao iz struje a ujutro baterija prazna. I doslovno ga onda moram još dodatno gasiti na tipku. Najbolje od svega je što sam imao Tehnical Preview 2 mjeseca na tom laptopu i takav problem mi se nikad nije dogodio dok nisam upgradeo na punu verziju. Tražio po internetu pa vidim da su ljudi imali problema s Intel Rapid Storage vragom pa sam ga i blokirao i ništa, onda sam ga obrisao i ništa. Svi driveri su update-ani i fastboot je ugašen u postavkama. Ovo je stvarno već postalo iritantno. Najbolje je što se nekad čak ni ne čuje ventilator i ja mislim da je sve u redu. iskopčam iz struje i do jutra, baterija na nuli. S baterijom je sve u redu. Jednom sam ga tako bio ugasio i ostavio ukopčanog u struju do jutra i bio je pakleno vruć, kao da je cijelu noć nešto "radio". Najbolje što prije technical previewa i ovih windowsa, imao sam 3 ili 4 Linux distroa na njemu i nikad ni slican problem. Tek nakon što sam upgradeo na desetku. I da, napravio sam i clean install nakon tjedan dana da vidim hoće pomoći i nista od toga.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Evo ne znam gdje da pitam pa ću ovdje. Zna li mi netko, bar odokativno reći koliko će me koštat kod informatičara nekog skidanje ovog ubuntu-a i stavljanje windowsa 7 ili 10?

EDIT: Naime, novi laptop imam i došao mi je s linux ubuntu-om, a ja želim windowse stavit.

A gde je pečat?
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 10:47 (i4s).

0 0 hvala 0
15 godina
i4s kaže...

Evo ne znam gdje da pitam pa ću ovdje. Zna li mi netko, bar odokativno reći koliko će me koštat kod informatičara nekog skidanje ovog ubuntu-a i stavljanje windowsa 7 ili 10?

EDIT: Naime, novi laptop imam i došao mi je s linux ubuntu-om, a ja želim windowse stavit.

Moja firma takve stvari naplačiva 200kn 

16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...
i4s kaže...

zajedno sa windozima?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina
neaktivan
Zura kaže...
ERROR1911 kaže...
i4s kaže...

zajedno sa windozima?

Jeftino ili skupo? A još s nekim antivirusom?

I, ne znam, da dam nekome ko to zna napravit bez informatičara, strah me da ne bude kakvih problema..

A gde je pečat?
15 godina
Zura kaže...
ERROR1911 kaže...
i4s kaže...

zajedno sa windozima?

Naravno!

i4s kaže...
Zura kaže...
ERROR1911 kaže...
i4s kaže...

zajedno sa windozima?

Jeftino ili skupo? A još s nekim antivirusom?

I, ne znam, da dam nekome ko to zna napravit bez informatičara, strah me da ne bude kakvih problema..

U cijeni je windoze s osnovnom programskim paketom, i free antivirus. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 11:20 (ERROR1911).
11 godina
neaktivan
i4s kaže...

Najbolje je da to odradiš sam..Kakvo plaćanje prodavačima magle..

Instalirati windows je mačji kašalj, par klikova..

Kako to napraviti možeš se informirati i ovdje na forumu..Postoje cijele teme..Na forumu ti se može i pomoći sa odgovorima..

Ako znaš napisati post na forumu onda znaš i instalirati windows..

10 godina
neaktivan

i4s;I, ne znam, da dam nekome ko to zna napravit bez informatičara, strah me da ne bude kakvih problema..

Slobodno daj nekome tko zna podici sustav ili radi ili ne radi a problemi se mogu pojaviti poslije bez obzira tko ti podigao sustav.Moj ti je savjet Windows 10-odlican je iako sam ja nekako navikao na Linux koji i sada koristim iako imam na ovom kompu i Win10

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 12:00 (bojdo).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice