Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.878.272
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Re: Windows 10 - općenito
Judg3 Dr3dd kaže...

Nadogradnja na win 10 prošla bez problema, nakon malo štimanja i novih drivera za grafičku sve radi kao i prije. Doduše boot je par sekundi sporiji, ali nek' to prođe pod dječje bolesti. Međutim, po meni, Win 10 pati od jednog banalnog problema o kojem ne vidim da se ovdje govori: ružan je.

Laički, Win 10 je osmica na koju su natrag nalijepljeni Start menu i Taskbar iz Win 7, ali uz ostatke grozomornog "modern" Metro dizajna. Rugoba, butt-ugly, ružan brate k'o pseto. Sve sivo, uglato, dvodimenzionalno, nema prozirnosti, preveliki fontovi, ikone kao iz vrtića, a ispod bezveznih smartphone Settingsa stoji stari desktop Control panel.

Šteta je novi sustav pokvariti lošim vizualnim dojmom. Nije ni čudo da ga nakon lijepe šarene sedmice daju besplatno :-)    

I tebi ću reć da se o ukusima ne raspravlja.

Meni nije ružan, nije neki lipotan al nije ni ružan.

Sedmica je bila puno lipša tu se potpuno slažem s tobom.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
Judg3 Dr3dd kaže...
 Sve sivo, uglato, dvodimenzionalno, nema prozirnosti, preveliki fontovi,

Većinom dizajn svega i svaega danas.... Od aplikacija do internet stranica sve do Widnwosa... T

15 godina
Judg3 Dr3dd kaže...

Nadogradnja na win 10 prošla bez problema, nakon malo štimanja i novih drivera za grafičku sve radi kao i prije. Doduše boot je par sekundi sporiji, ali nek' to prođe pod dječje bolesti. Međutim, po meni, Win 10 pati od jednog banalnog problema o kojem ne vidim da se ovdje govori: ružan je.

Laički, Win 10 je osmica na koju su natrag nalijepljeni Start menu i Taskbar iz Win 7, ali uz ostatke grozomornog "modern" Metro dizajna. Rugoba, butt-ugly, ružan brate k'o pseto. Sve sivo, uglato, dvodimenzionalno, nema prozirnosti, preveliki fontovi, ikone kao iz vrtića, a ispod bezveznih smartphone Settingsa stoji stari desktop Control panel.

Šteta je novi sustav pokvariti lošim vizualnim dojmom. Nije ni čudo da ga nakon lijepe šarene sedmice daju besplatno :-)    

Po meni, Win10 bas ima moderan i lijep minimalisticki dizajn. Sedmica je vec malo zastarjela sto se toga tice, mada nemogu jos rec da je ruzna.

Ali naravno, o ukusima se ne raspravlja.

15 godina
Windows 10 - općenito

Vista je ionako ljepša od sedmice tako da su rasprave glupe, kao da ne možeš staviti koju god želiš temu i moddati ga. Ljudi zaboravljate da je ovo Windows i da ima milijun programa za uljepšavanje.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...
deckard kaže...
Dex.pwn kaže...

Oke sad mi je više pun kurac hibernacije i sleep moda... Isključio sam sve, ama baš sve konponente koje mogu upalit računalo i opet mi se sam od sebe pali, bez ikakvog razloga.

Provjeri u postavkama mrežne kartice da ti možda nije ugašen Wake on LAN, a ostavljen upaljen Wake on Magic Packet ili tako nešto. Moje mašine po mreži su složene oduvijek da ih se pali na WoL, a iz nekog razloga Win10 su ugasili tu opciju na mrežnim karticama tako da mi je kante i vjetar budio iz sleepa  . SAIB ak si to već pogledao, nisam čitao starije postove.

ne razumijem ovo za SAIB, gdje se to nalazi? WoL u BIOSu nemam(vidi MBO pod "Moj PC")

Uf, kako mi se krivo omaklo SAIB, trebalo je pisati SAJB (kratica za sorry ak je bilo, tako se napiše po forumima kad nisi siguran dal je to već bilo spomenuto ili ne a ja nisam čitao tvoje ranije postove oko problema...)... Uglavnom... Odi u device manager, nađi mrežnu karticu, odi u postavke mrežne i na panel Power Management pa provjer da li ti je možda uključena opcija "Allow this device to wake the computer" i istovremeno isključena Only allow a magic packet to wake the computer. Meni se komp palio sam od sebe (u stvari ga je nešto preko mreže palilo) jer je desetka ugasila ovu zadnju opciju. Provjeri to za svaki slučaj.

Deckard
17 godina
Judg3 Dr3dd kaže...

Iako se o ukusima ne raspravlja meni su Win 8 i 8.1 izgledali ljepše što se tiće UI elemenata i kolorizacije. S tim da mi sad start u desetki ipak bolje izgleda. Na desetki me razočarao font po settingsima i u Edgeu, ružan brate, možda još i ne tako ružan koliko nazubljen.

Deckard
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Erasmus kaže...

Ja ne mogu vjerovati da Edge nema opciju biranja gdje će downloadati nego se sve trpa u Downloads folder. A nakon skidanja nečega nemaš ni opciju da odeš u taj folder.

How to change the default Microsoft Edge download location  

vidio sam to. No i dalje je jedna lokacija

Ultimate Intelligence Project
11 godina
neaktivan
Judg3 Dr3dd kaže...

Ljepota je prolazna. Kao što je netko već napisao o ukusu se ne raspravlja. Ionako imaš tema za promjenu pa deri, ili nađeš neke alternative.

14 godina
Windows 10 - općenito

Koliko u principu traje proces clean install-a na Windowse 10.....ajmo reći uključujući instalaciju potrebnog softvera (grafika, zvuk, miš, itd).. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...
Okej, ušao sam u BIOS i sve Wake Up komponente su bile na Disable i opet mi se pali bez razloga. Sutra stavim sliku, na mobu sam... Ovo mora ići na forum Winsa

Eo slike

Klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 13:16 (Dex.pwn).
15 godina
Gale92 kaže...

Koliko u principu traje proces clean install-a na Windowse 10.....ajmo reći uključujući instalaciju potrebnog softvera (grafika, zvuk, miš, itd).. 

Nekih 20 minuta Windows + možda 30 minuta 10ak programa sa ninite.com, drivere i updateove je povukao sam tako da je u tih 30 minuta uračunata i grafika.

Swedish latin super funk.
16 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Pitanje je dosta tulavo složeno pa stiže i tulavi odgovor.

Nekih 3 sata. 15min Windows + 10 Office + 10min driveri (i razni utilsi) + ~2h VS 2015 + 20min MSSQL 2014

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 14:14 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

nekom duže nekom kraće, nije kod svih isto, zavisi koliko dodatnog softvera imaš za instalirati, a sami windows cirka se instalira u 20ak minuta do pola sata, + driveri idu dosta brzo cirka 10ak do 15 minuta, ajmo reći u grubo nek ti treba sat vremena u najgorem slučaju za windowse i drivere, ostalo otpada na dodatni software koji ti treba za rad

17 godina
kale_fotograf kaže...
Gale92 kaže...

nekom duže nekom kraće, nije kod svih isto, zavisi koliko dodatnog softvera imaš za instalirati,

to si dobro rekao

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Koji je najboljti tool za počistiti winse, registrije, i smeća koja ostanu?

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Disk Cleanup.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
odjavljen
Tommy_123 kaže...

Koji je najboljti tool za počistiti winse, registrije, i smeća koja ostanu?

Ovo je sasvim dovoljno. Nikakvi CCleaneri i slične pizdarije.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
15 godina
neaktivan
4mal kaže...
kale_fotograf kaže...
Gale92 kaže...

nekom duže nekom kraće, nije kod svih isto, zavisi koliko dodatnog softvera imaš za instalirati,

to si dobro rekao

a da jbg, razlika je imaš li SSD ili mehanički ili PCI disk pod broj 1, pod broj 2 razlika je treba li ti masa alata koji su teški sami po sebi (autocad, photoshop, premiere itd itd) ili imaš samo alate tipa office i manje zahtjevne

16 godina
Windows 10 - općenito

imam jedno pitanje, zbog nekog razloga mi je sada kod sata tamo gdje mi je pisaloi samo HR sada pise ENG HR (jer imam na engleskom windowse ali hrvatsku tipkovnicu ) :S volio bih vratiti na staro da mi pise samo HR, kada klioknem na to pojavi mi se da biram kao dal hocu englesku ili hrvatsku tipkovnicu iako znam da sam izbriso englesku tipkovnicu tamo u opcijama kada sam dodavao hrvatsku tipkovnicu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

imam jedno pitanje, zbog nekog razloga mi je sada kod sata tamo gdje mi je pisaloi samo HR sada pise ENG HR (jer imam na engleskom windowse ali hrvatsku tipkovnicu ) :S volio bih vratiti na staro da mi pise samo HR, kada klioknem na to pojavi mi se da biram kao dal hocu englesku ili hrvatsku tipkovnicu iako znam da sam izbriso englesku tipkovnicu tamo u opcijama kada sam dodavao hrvatsku tipkovnicu

Control panel -jezične postavke - mogućnosti

i promjena regije

16 godina
Zdenko51 kaže...
Imsovcanin kaže...

Control panel -jezične postavke - mogućnosti

i promjena regije

pa imam tamo nastimanio sve kao i prije kad sam imo samo HR :S

16 godina
Imsovcanin kaže...

Obriši englesku tipkovnicu: Klikni na Options

i tu ostavi samo hrvatsku.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

slijedece godine u to vrijeme bude chrome 157, firefox 113 a edge mozda dode na 1.1.

Steam: charmander2005
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Stavio upgrade sa win 8.1. na desetku sve 5 proslo i odmah stavio clean install,opet sve 5 al zvuk banana... nikak narihtat da radi kak spada..primjer... prije dok gledam film recimo dts format,na receiveru je bilo pojacano mozda ni do pola a treslo je kak treba,sad moram pojacat skoro duplo da bi bilo kao prije ali od bassa ni b... btw nisam noob ,sve 5 puta narihtao ali nis....  ak je 5.1 digital radi ali se jedva cuje kako netko prica...neznam kaj se dogadja...ako itko ima neko rjesenje nek napise,jel vidim po forumima da nisam jedini....konfa pod moj pc...pozzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Od ove nove verzije Firefoxa widnows search mi automatski ide na Google, a ne na Bing. Ništa nisam mjenjo osim ove opcije u samom firefoxu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Imsovcanin kaže...

Obriši englesku tipkovnicu: Klikni na Options i tu ostavi samo hrvatsku. 

problem je sto tamo nema engleske tipkovnice xD samo hrvatske... 

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav. Htio sam napravit upgrade sa win 7 pro i skinuo sam onaj tool. Stavim upgrade this PC i onda mi dode do problem.

Ostavio sam 2 sata i i dalje je bilo na 0%. Probao sam kasnije stavit na usb, ali isto mi se progress ne mice s 0%.

Kako da popravim to? Gledo sam netu, ali nisam nasao nista sta bi mi pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imsovcanin kaže...

problem je sto tamo nema engleske tipkovnice xD samo hrvatske... 

Ali vjerojatno ima na nekom drugom PC-u sa Osmicom ili Desetkom, a uključena ti je sinhronizacija. Dakle, jeli je?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
sirka666 kaže...

Nekih 20 minuta Windows + možda 30 minuta 10ak programa sa ninite.com, drivere i updateove je povukao sam tako da je u tih 30 minuta uračunata i grafika.

Sutra mi dolazi SSD pa ide svježa instalacija. Zanima me dali ninte automatski skida i instalira programe koji se označe ili samo radi update?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice