Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.141
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
Taraba kaže...

Pozz, imam jedno pitanje za one bolje upućene forumaše oko W10 update-ova. Naime, ja sam još na 1607 buildu, i update-vi za taj build dolaze mislim jednom mjesečno ili tak nešto, znači da li je u nekoj konačnici problem ili se mora preći na W10 Creator obzirom da mi ga je jedan dan samo instalirao, nije mi se svidjelo nešto pa sam napravio rollback na 1607 build? Da li će MS i dalje podržavati starije buildove ili će ih zanemariti?

Na starom laptopu, Win verzija 1607, slika update:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako da stavim na USB WIN 10 prije creator updejta i kako da osiguram da se win 10 SAM ne updejta cim stavim NON creator verziju?

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Kako da stavim na USB WIN 10 prije creator updejta i kako da osiguram da se win 10 SAM ne updejta cim stavim NON creator verziju?

Skini https://rufus.akeo.ie/ za izradu USBa.

Ugasi update koristeći tutorial, https://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/,

odjeljak sa "Group Policy" gledaj, odradi kako piše i to je sve.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
13 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Plot twist. Ipak duža podrška za 1607. (Barem za Clover Trail.)

https://www.ghacks.net/2017/07/20/microsoft-extends-support-of-windows-10-version-1607-to-2023/

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 8:53 (NiramX).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

vrijedi li i za mobilnu verziju?

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav, uskoro kupujem freeos laptop i želio bih instalirati W10. Kupit ću onaj OEM key za par dolara, a zanima me instalacija. Koji je najbolji i najčišći način? Planiram skinuit preko Windows Creation Toola W10, hrvatski jezik x64 kao ISO datoteku i onda napraviti bootabilni USB.

Zanima me hoću li moći instalirati to bez ključa, tj. da ključ unesem poslije instalacije ili ću morati (i moći?) unijeti taj OEM key?

Također, zanima me koja je verzija taj ISO koji se skine preko toola, najnoviji June build ili je pak neki stariji pa se mora skidati dosta updateova?

Hvala.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 18:15 (KiX777).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Pozdrav, uskoro kupujem freeos laptop i želio bih instalirati W10. Kupit ću onaj OEM key za par dolara, a zanima me instalacija. Koji je najbolji i najčišći način? Planiram skinuit preko Windows Creation Toola W10, hrvatski jezik x64 kao ISO datoteku i onda napraviti bootabilni USB.

Zanima me hoću li moći instalirati to bez ključa, tj. da ključ unesem poslije instalacije ili ću morati (i moći?) unijeti taj OEM key?

Također, zanima me koja je verzija taj ISO koji se skine preko toola, najnoviji June build ili je pak neki stariji pa se mora skidati dosta updateova?

Hvala.

Ovdje skini Windows 10 instalaciju koju snimis na USB stick (min 6 GB moras imat), instaliraj s njega i imas mjesec dana da aktiviras windoze.

Mislim da tada imas najnoviju verziju.

Battlenet - TheProdigy#2234
13 godina
Windows 10 - općenito

Hvala, samo još da pitam, koje odabrati, Creators ili Anniversary izdanje, koja je razlika?

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
16 godina
KiX777 kaže...

Hvala.

- kluč možeš naknadno.. (to je stvar installera, prije nije dozvoljavao 'next'..), možeš čak i (kao) upgrade, npr s home na pro (omoguće se neke dodatne opcije koje home nema) u bilo kojem trenu kroz opciju izmjene/unosa ključa (aktivacija).

- prije instalacije podesiti BIOS prema potrebi (uefi-legacy i sve povezano jer nakon kreiranja particije neke stvari ne možeš mijenjati kao npr GPT-MBR), poželjno je i pribaviti drivere (za lan-wlan..) može od sličnog modela koji dolazi s win (nevažan model ili brand, hp-lenovo-asus..) jer je zapravo stvar samo u chipu-hardwareu koji je ugl isti, ali automatika možda neće povući (necertificiran driver i sl.).

veličina 6GB .. je za 'mix' verziju, čista 32 ili 64 je duplo manja, sad su sve ujedinjene kao home-pro.. ali, da, najzgodnije je skinuti 'sve' i staviti na stik od 8GB .. (5-6 potrebno, +na ostatak može driver, key-lic itd..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 22:21 (ihush).
17 godina
Windows 10 - općenito
Vozim win7 pro.. Kakva je sad situacija nakon silnih nadogradnji desetke?
Brzina, stabilnost spram sedmice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...
Brzina, stabilnost spram sedmice?

Meni je još od bete sve radilo bez ikakvih problema.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 16:24 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Bok, imam instaliranu 10ku otprilike godinu dana. Imao sam raznih problema s njom, neke sam rješio, a neke čak ni njihova korisnička služba nije uspila rješiti (npr. da mi je cpu fan speed prakticki stalno na 100% iako je laptop hladan ili tek upaljen),no to mi nije bitno sada.

Dobio sam novu 10ku, educated version, i sad bi napravio clean install. Prijašnju verziju sam instalirao i to na legacy mode jer mi na uefi nije htjelo bootat.
Sada bih ovu stavio na usb preko rufusa, a volio bih da mi netko kaze koje postavke da stavim i kako točno to napraviti.
Svi podaci su mi na hdd-u, a instaliram windows na ssd tako da cu samo njega formatirati

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nemas tu sta puno podesavati. Sa rufusom napravis bootabilni USB i botas sa njega i to je to.... Sve ostalo si vec radio.....

A zasto ne resetujes windowse umjesto instalacije?

16 godina
Windows 10 - općenito

MS-creation tools napravi 'pravi' (bootabilan, s uefi+legacy bootom) medij. Tad neovisno o mogućnostima/postavkama BIOSa imaš izbor boota, radi. S Rufusom (običan alat) moraš znati što radiš..

1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Hvala, probam pa se javim. Ne bih dirao bios jer ne ga ne razumijem. Cini mi se da mi je prilikom prosle instalacije nesto otislo po krivu, pa zato ne zeli bootat u uefi modu.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito
Pozdrav.. imam instaliranu desetku, kolko vidim, OS build je 10586.1007..
Koja je zadnja dostupna verzija? Update mi niš ne nudi..
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4018124 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 16:25 (Gogo222).
9 godina
zvonac kaže...
Pozdrav.. imam instaliranu desetku, kolko vidim, OS build je 10586.1007..
Koja je zadnja dostupna verzija? Update mi niš ne nudi..

https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4025344/windows-10-update-kb4025344

To je prastara druga po redu 1511 verzija.

Instaliraj Creators Update 1703.

10 godina
Windows 10 - općenito

jel mi može netko dati neku uputu za aktivaciju windows 10 pro, ako ne ovdje u inbox možda, hvala 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Cansee kaže...

jel mi može netko dati neku uputu za aktivaciju windows 10 pro, ako ne ovdje u inbox možda, hvala 

Lipo kupiš licencu i aktiviraš.

Pomalo, šegavo i vajka!
12 godina
neaktivan
Cansee kaže...

yo ho ho yo ho ho

13 godina
protjeran
Truljo kaže...
Cansee kaže...

Ili ga jednostavno koristiš bez aktivacije. Zasada funkcionira. 

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako ugasiti ovaj proces, nema u servisima?

Ovo je valjda COrtana,?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NiramX kaže...
Truljo kaže...
Cansee kaže...

Ili ga jednostavno koristiš bez aktivacije. Zasada funkcionira. 

Ili kupiti ključ online za par $ ???

Some people are so poor... all they have is money!
12 godina
neaktivan
Where ever wil be injustice there wil always be ☠⛵⚓
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

MS-creation tools napravi 'pravi' (bootabilan, s uefi+legacy bootom) medij. Tad neovisno o mogućnostima/postavkama BIOSa imaš izbor boota, radi. S Rufusom (običan alat) moraš znati što radiš..

Pokušao sam preko MCT napraviti usb, dakle prvu opciju stavim create installation media for another PC, a nakon toga ne stavljam USB flash drive (jer mi tu uopce ne ponudi da odaberem iso file koji mi je na kompu), nego stavim opciju ISO file zar ne?

I onda počinje download windowsa?!

16 godina

-ne, počinju problemi .. :)

(jer, ako klik-next treba dodatno objašnjavati, tad će problema biti..)

-ako imaš ISO, možeš kreirati install medij, možeš koristiti npr MSov dvd2usb, jedino ne znaš kakav je iso, tj kakav je boot (uefi-legacy), dok modificirane (slipstream, neorigigi) odbija snimati.

ako već imaš ispravan-pravi iso, tad nema potrebe skidati ga.. odnosno, kad skineš iso imaš iso i ako ga ne možeš snimiti na željeni medij i dalje nemaš dobar-pravi install medij.

tako zakomplicirati, tako jednostavnu stvar.. :)

ponovo, klikaj, odaberi, snimi, bootaj.. radi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 16:21 (ihush).
12 godina
neaktivan
Danas dolazimo do vremena out-of-the-box gdje sve radi onog trena cim upalis tablet pc mob, tako da je cak i to next kao programiranje linuxa😁🤐
12 godina
neaktivan
Danas dolazimo do vremena out-of-the-box gdje sve radi onog trena cim upalis tablet pc mob, tako da je cak i to next kao programiranje linuxa😁🤐
12 godina
neaktivan
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice