Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.892.879
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
razermario kaže...

Pozzz...

Dali ste primijetili kad ste se prebacivali sa win 7 / 8.1 na win 10 neek razlike u igrama , a i opcenito mislim na bolje ? 

- da, automatski AA zaglađuje rubove u Tetrisu, lakše složiti (ne moraš slagati 'stepenice') i boje su življe.  ...

instaliraj, probaj, vidi.. (trial period postoji kao u ostalim verzijama).

jednog dana, kad dx12... do tad možeš birati 7-8-10 (po najavi MSa koji za sad neće pustiti noviji dx i ie na starije win).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Adware zastita u Windows Defender

Microsoft je objavio kako se moze dodati PUA zastita u Windows Defender   - KLIK

Za one koji ne znaju ili im se ne da prtljat po Registry-u postoji .reg datoteka koja to omogucava, samo se skine i instalira.

Download.reg

Ovo se nalazi u .reg datoteci:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\MpEngine]
"MpEnablePus"=dword:00000001

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Pollux36 kaže...

Huh...kako da dođem do toga ako ti nije problem objasniti....hvala ti!

Klik lijevom tipkom miša na Start, klik lijevom tipkom miša na All Programs, zatim klik lijevom tipkom miša na Accessories, zatim klik desnom tipkom miša na Command Prompt i odaberi Run as administrator. Nakon toga u Command Promptu ukucaš što trebaš. Ako nisi prijavljen kao administrator računaj da ćeš morati unijeti korisničko ime i lozinku.

Hvala puno,riješio sam :-D

10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi pomoć nesto mi je windows startup zvuk.

Pod opcije sound- play sound at startup je čekirana ali zvuka nema

Znam da sam ga imao poslje prvog podizanja sustava(clean install) al sad sam skućio da ga nisam čuo već dosta dugo.

Dali netko zna o čem se radi

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...

Bratić ima neki laptop s samo 2gb rama, cpu amd e3 300 mislim, hoće li mu raditi win 10 32 bit?

Pogledaj moju "zvijer" od računala (multi boot varijanta). Sve što mi treba za kućnu upotrebu radi bez problema. Istina malo sam atipičan slučaj jer računalo ne koristim za igranje. 

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
Windows 10 - općenito

jel postoji nacin da se instalira microsoft framework .net4.0 na desetku jer mi izbacuje da vec postoji noviji .net framework   treba mi za jednu igricu

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 22:01 (ucoxxx).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel ima ikakav način da se ovaj AdFender koristi bez proxya... Blokira mi WU, neki forumi i sl...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
VeNN kaže...

Jedno kratko pitanje; jesu li u desetki popravili file transfer u MTP-u i onaj dosadni popup kod prebacivanja mp4. i sl. datoteka prisutan u win7?

A kakav je bio problem u tome?

Živcira me taj "feature" koji mi kod svakog kopiranja filmova/glazbe nudi tu convert opciju, a uređaji na koje kopiram mogu bez problema pročitati te datoteke bez konvertiranja. Nema ni "don't show in the future" opcije, pa sam prisiljen svaki put raditi još dodatnih par klikova bez veze, a da ne pričam o tome kako sam par puta stavio više toga na kopiranje da bi se nakon pola sata vratio faking pop up-u za konvert i 0% prenešenih fajlova.

Da li je ista stvar i u win 10 ili su izgladili te prijenose?

15 godina
ucoxxx kaže...

jel postoji nacin da se instalira microsoft framework .net4.0 na desetku jer mi izbacuje da vec postoji noviji .net framework   treba mi za jednu igricu

Pa makni NET.Framework...

Some people are so poor... all they have is money!
13 godina
andi.cro kaže...
ucoxxx kaže...

Pa makni NET.Framework...

hvala rijesio sam na drugi nacin trebao mi je x86 a ne x64  

14 godina
odjavljen
VeNN kaže...
Dex.pwn kaže...
VeNN kaže...

Jedno kratko pitanje; jesu li u desetki popravili file transfer u MTP-u i onaj dosadni popup kod prebacivanja mp4. i sl. datoteka prisutan u win7?

A kakav je bio problem u tome?

Živcira me taj "feature" koji mi kod svakog kopiranja filmova/glazbe nudi tu convert opciju, a uređaji na koje kopiram mogu bez problema pročitati te datoteke bez konvertiranja. Nema ni "don't show in the future" opcije, pa sam prisiljen svaki put raditi još dodatnih par klikova bez veze, a da ne pričam o tome kako sam par puta stavio više toga na kopiranje da bi se nakon pola sata vratio faking pop up-u za konvert i 0% prenešenih fajlova.

Da li je ista stvar i u win 10 ili su izgladili te prijenose?

Kopiro sam sve i svašta i nikad nisam dobio takvo nešto, ako sam te dobro shvatio.

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ako pričaš o win10, onda super, tnx.

Trenutno sam još na 7 i taj MTP prijenos mi je katastrofa kod prijenosa na mobitel ili tablet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

imam  dva "problema " za win10 xD da li mi moze netko reci da li se moze ukloniti na kalkulatoru history/memory, tj samo da imam brojke i rezultat? i da li vama ucitava sporo slike kada ih pokrecete? primjetio sam da kod tako tih nekih stvari mi relativno sporo otvara(8gb rama, i5 2500k, cisto sumnjam da je problem u hardwaru xD)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel ima još neki AdBlocker a da radi bez korištenja proxya i da funkcionira na Edgeu?

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Postoji Adguard, 6 mjeseci free - Download

Evo par slika postavki, info o licenci i zauzece RAM-a

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 22:29 (djigibao).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
djigibao kaže...

Postoji Adguard, 6 mjeseci free - Download

Evo par slika postavki, info o licenci i zauzece RAM-a

Jel koristi on proxy? Korištenje proxya koji je naštimao AdFender mi je onemogučio WU, Edge zeza i sl.

17 godina

Ne koristi Proxy.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Lijep pozdrav svima. Zadnjih dana ne mogu raditi screenshotove sa win+ prtSc. Ekra se onako zatamni kao i prije kod screenshotova, ali se ne napravi novi screenshot folder u Pictures folderu. Sta bih mogla pokusati? Trazila sam i neki super jednostavni program za to...koji ce isto sa tipkom skrinsot napraviti i spremiti...ali ne rade u full screenu,npr u igrama na FB. Molim pomoc glede toga.

Isto tako, nestale mi ikone iz Control Panela...ynam da je najavljeno da ce se CP ugasiti....ali misilm da to nije to..jer ja udem u CP ali je sve prazno..

Unaprijed hvala na pomoci.

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Tebi se nekaj zmrdalo!

Probaj sa dism i sfc scannow provjeriti jel su sistemske datoteke v redu!

Ak ne uspijes, probaj iz backupa vratiti na staro ili mozda sistem restore prije problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
AxLiNa kaže...

Lijep pozdrav svima. Zadnjih dana ne mogu raditi screenshotove sa win+ prtSc. Ekra se onako zatamni kao i prije kod screenshotova, ali se ne napravi novi screenshot folder u Pictures folderu. Sta bih mogla pokusati? Trazila sam i neki super jednostavni program za to...koji ce isto sa tipkom skrinsot napraviti i spremiti...ali ne rade u full screenu,npr u igrama na FB. Molim pomoc glede toga.

Isto tako, nestale mi ikone iz Control Panela...ynam da je najavljeno da ce se CP ugasiti....ali misilm da to nije to..jer ja udem u CP ali je sve prazno..

Ovako odokativno, može svašta te zezati , od samih windowsa, preko instaliranih aplikacija i upravljačkih programa pa možda i do neispravnog hardvera.

Ako hoćeš preciznije, onda daj više podataka :

-koji su windowsi, jesu li legalni ili imaš gore kakve aktivatore ili crackove, koliko je stara instalacija ( kad su instalirani )

-kaj još imaš sve gore od aplikacija

-koji hardver je u pitanju , ploča, cpu, ram , hdd , napajanje , grafika , ...

-imaš li sve najnovije upravljačke programe ( drajvere ) , naravno službene i prilagođene baš za tvoj os ...

14 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
AxLiNa kaže...

Ovako odokativno, može svašta te zezati , od samih windowsa, preko instaliranih aplikacija i upravljačkih programa pa možda i do neispravnog hardvera.

Ako hoćeš preciznije, onda daj više podataka :

-koji su windowsi, jesu li legalni ili imaš gore kakve aktivatore ili crackove, koliko je stara instalacija ( kad su instalirani )

-kaj još imaš sve gore od aplikacija

-koji hardver je u pitanju , ploča, cpu, ram , hdd , napajanje , grafika , ...

-imaš li sve najnovije upravljačke programe ( drajvere ) , naravno službene i prilagođene baš za tvoj os ...

Windowsi su 10, rađen upgrade sa sedmice....a pošto je sedmica bila aktivirana, kada sam upgradeala, i desetka je bila aktivirana. Instalirani su čim je izašao taj ugrade, programa imam razno raznih uglavnom za sllike, glazbu, videa...Ad aware, avast...

e sad , ovo piše na laptopu... Intel Celeron P4600, Intel HD Graphics, 4 GB ddr Memory, a drivere nisam ručno skoro updateala.... sve sam mililsla da se to automatizmom odradi..

A za screenshotove, to je radilo do prekjučer, i od onda više neće....zatamni ekran kao i uvijek, aloi u screenshot folderu nema ništa...ako obrišem screenshot folder, ne napravi ga automatski....

15 godina
Windows 10 - općenito

Uradi prvo dism i sfc...evo ti link sa uputama LINK

Javi se ak ne rijesis problem da kopamo dalje.

Mene bi vise zabrinjavalo kaj nema niš u cntrl panel nego ovo sa slikanjem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AxLiNa kaže...
.. 

A za screenshotove, to je radilo do prekjučer, i od onda više neće....zatamni ekran kao i uvijek, aloi u screenshot folderu nema ništa...ako obrišem screenshot folder, ne napravi ga automatski....

- 90% da si ga muvnula.. 7% provjeri tipke, fn+.. probaj 'starinski' način, (aktivni prozor) ALT + prnscr i paste u paint ili bilo što grafičkog.. provjeri defaultne keybindinge.. (tipkovničke kratice).

edit:

ili, umjesto traženja uzroka, kriraj novog juzera (local), logiraj se i vidi dali je stanje isto..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 17:10 (ihush).
14 godina
neaktivan

Za scannow kaže d je našao neke corrupt fajlve i popravio, a za DISM je uključen već preko eset minuta, ali se išta ne dogaađa.

11 godina
protjeran
@axlina

A jel bi ti bio problem napraviti cistu golu instalaciju windows 10 - tke. ?

Tako bi bili sigurni da je temelj ispravan...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako BAŠ BAŠ budem morala, napraviti ću to...ali nekako bih najradije to izbjegla, tj pokušala sve drugo prvo.. Imam ja backup Win 10 koji am napravila odmah nakon upgradea... Napravila sam ga sa Lazesoft Recovery Suitom i kad idem vratiti image, kaže da ne može zaključati disk....

16 godina
AxLiNa kaže...

Ako BAŠ BAŠ budem morala, napraviti ću to...ali nekako bih najradije to izbjegla, tj pokušala sve drugo prvo.. Imam ja backup Win 10 koji am napravila odmah nakon upgradea... Napravila sam ga sa Lazesoft Recovery Suitom i kad idem vratiti image, kaže da ne može zaključati disk....

- napravit ćeš ''to''?? -pa nije to nešto BAŠ posebnog.

- scannow je dao razlog, nešto je fixano..

- napravi clean, zaboravi backup pogotovo dodatnim alatima. (naravno, bitne stvari backupiraš na sigurno).

- počistiti disk do kraja (brisanje svega, particija.. može i chek, često su disk ili RAM uzrok ovakvih grešaka. .. ili kemijanje MSa koje svakih par dana nešto ..

skini posljednji build, aktivrat će se automatski..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 18:33 (ihush).
15 godina
AxLiNa kaže...

Za scannow kaže d je našao neke corrupt fajlve i popravio, a za DISM je uključen već preko eset minuta, ali se išta ne dogaađa.

Ajd stavi nam ovđe CBS.log, možda ufatimo kakvu poveznicu onoga što je uspio fixat!

btw:Jesi uradila "Restart" nakon fixanja?  I...kak si snimila screnshoot?

11 godina
protjeran
@axlina

Nadogradnja sedmice na desetku zna biti problematicna jer je to veliki skok i na tisuce je kuknjave na tu temu. I sam microsoft sugerira clean install kao bolju alternativu. Skini 1511 iso windowsa 10 i rukni instalaciju a prethodno backupiraj tebi bitne podatke na vanjski medij i formatiraj cjeli hdd i sve particije.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesam, restart sam odradila....

Skrinštot sam napravila sam jingom, ali kad sa njim ili bili kojim drugim alatom radim skrinšto igara u full screenu izađe mi i snimi mi sve, i što treba i ne treba....a pošto su igre u flasu na FB, i jako štekaju, kada mi izađe iz FS, flash se sruši...

edit: log je velik 9MB, kada proba zalijepiti podatke iz loga, pojavi se pješčani sat i sve zašteka...

edit2: nakon restarta sam opet pokušala scannow...nije ništa našao..a DISM je uspješno odrađen :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 20:05 (AxLiNa).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice