Napravio clean install Windows 10. OS se dosta sporije diže i duže gasi od 8.1 !
Kod vas ?
Napravio clean install Windows 10. OS se dosta sporije diže i duže gasi od 8.1 !
Kod vas ?
Instalirao 10 na laptop da isprobam ali svako malo kad stisnem start mi se smrzne kompletni taskbar. Užasno iritatntno. Ima netko slični problem ili kakvo rješenje?
Kod vas ?
Ja sam napravio upgrade i boot traje par sekundi dulje nego na 8.1 (sa SSD-a), taman da se osjeti, onaj dio od upisa passworda do responzivnog desktopa ziher traje nekoliko sekundi dulje.
ja nemam problema ali nisam ni oduševljen nekim debilnim funkcijama odnosno nedostacima istih.
i ružan mi je Windows
sedmica mi već nedostaje.. možda je vratim
Kod vas ?
Da i kod mene se osjetno sporije diže a monitor/prikljucen na tv/se odmah poslije par sekundi ugasi
mada cujem da komp još neko vrijeme radi.Na kompu gdje je dualboot sa Linuxom je još gora situacija
ali je i to podnošljivo i zasad necu ništa dirati.
To po sporije dizanje mislite na welcome screen što duže vrti?
I ja sam vidio razliku u dizanju, a u shutdownu pogotovo (preko 30 sec). A sad zadnjih par dana se gasi za 5 sec. I dalje duže od 8ice al prihvatljivo!
Jeste li radili clean install? Kod mene je brze nego na osmici.
Dobro večer (jutro kako kome). Dali se isplati instalirati 10-tku? Uzeo sam novi SSD i nabavio sam novi key za Win 8.1 Pro. Pa me zanima dali odmah kad dobije opciju da napravim upgrade napravim ili da čekam još da se svi driveri slože?
Kod mene 10 i s nadogradnjom leti, još nemam potrebe radit clean install.
Microsoft has released another cumulative update for Windows 10
Well, if there was any doubt that Microsoft would be pushing out updates quickly, you can put it to bed as the company has released yet another update. Cumulative update 3, which is now live via Windows Update, is rolling out to users around the world.
This is the third update in less than two weeks for the OS and while the support page is not live, the last update was primarily patching security vulnerabilities.
The supporting documentation for the update can be found here, KB3081438 (although it is not live yet).
Seeing that Microsoft is moving to a service model for the OS, this type of update should be somewhat frequent as they will more proactively update the core OS, instead of releasing major service upgrades every few years. Considering that three updates have come in less than two weeks, we will be curious to see if the company continues to patch the OS with non-security related updates regularly or if this is only happening because the OS is brand new.
You can download the update now - and while we did not have any issues installing the bits, let us know if you encounter any problems with the installation.
Samo da javim kako je sve prošlo dobro s novim update-om nema nikakvih problema.
Danas sam napravio clean install i sad nakon instalacije ne pokazuje mi se ikona od windows defendera dole kod sata kad se windows boota, jel zna netko razlog tome? Nije nes pretjerano bitno al naviko sam da je tamo pa tako ujedno znam i da radi..
EDIT:
Skuzio, bila iskljucena opcija pokazivanja ikone za WD..
I dalje ne radi.
Zar se prikazivala i na 8/8.1? Toga se bogme ne sjećam. Možda je bila neka ikonica u kombinaciji 7 i MSE-a?
To sam nasao na netu tj kazu da nekim po defaultu se pokazuje nekima ne, i ono insider sam od 5 mj i od tad mi se i pokazivalo i posto sam danas isao radit clean install vise mi se ne pokazuje..
To sam nasao na netu tj kazu da nekim po defaultu se pokazuje nekima ne, i ono insider sam od 5 mj i od tad mi se i pokazivalo i posto sam danas isao radit clean install vise mi se ne pokazuje..
To ti nije toliko bitno jer bi dobio obavijest kada ti Defender ne bi radio, a nemaš instaliran drugi antivirusni program. :)
Jel za nas insider-e normalno da za status aktivacije pod slmgr/xpr pise Notification mode?
Za one koji prije windows loga imaju black screen,ja sam ga uspio preskocit time da sam stavil first boot na ssd,naime jos od stavljanja sedmice ja imam na usb first boot po defaultu,i sad stavim na ssd i preskoci mi i black screen i win 10 loading screen i direkt u desktop (maknuo sam login screen od desetke) i sada sam za 5 sec na desktopu
Pa eto mozda nekom pomogne...
Jel za nas insider-e normalno da za status aktivacije pod slmgr/xpr pise Notification mode?
Ne, Notification mode znači da Windows nije aktiviran.
Provjeri pod System (This PC -> Properties) ili Settings -> Update & Security -> Activation.
I provjeri jesi li uopće uključio Insider mode.
Ne, Notification mode znači da Windows nije aktiviran.
Provjeri pod System (This PC -> Properties) ili Settings -> Update & Security -> Activation.
I provjeri jesi li uopće uključio Insider mode.
Po ovome nije aktivirano al nije mi jasno zasto, jesam insider sam, al na slowu.
EDIT: slika je zavrsila u tvom citatu o.O.
Pozdrav dobri ljudi :D , evo nisam bas u toku sa ovim windowsima a tija bi vas nesto pitat pa ako bi mi mogli pomoc, UGLAVNOM
Mislim se hocu li nadogradit Sa WINDOWS 7 ULTIMATE SP1 (vjerovatno je pirat verzija ,, nisam ja instalira) na WINDOWS 10 ili da pricekam jos koji mjesec zbog drivera i tako to...
Imam 50GB samo slobodno Na C disku ALI me zapravo najvise brine to sta je pirat verzija pa neznam ocu li uopcu moci to nadogradit. Ajte molim ako moze ko pomoc :D
Po ovome nije aktivirano al nije mi jasno zasto, jesam insider sam, al na slowu.
To je pod aktivacijom.
Šta piše pod Windows Updates, Advanced?
Jesi ti negdje upisival ključ kod instalacije? Ako jesi, to je problem - ključ ne upisuješ nigdje i sistem se sam aktivira!
Pozdrav dobri ljudi :D , evo nisam bas u toku sa ovim windowsima a tija bi vas nesto pitat pa ako bi mi mogli pomoc, UGLAVNOM
Mislim se hocu li nadogradit Sa WINDOWS 7 ULTIMATE SP1 (vjerovatno je pirat verzija ,, nisam ja instalira) na WINDOWS 10 ili da pricekam jos koji mjesec zbog drivera i tako to...
Imam 50GB samo slobodno Na C disku ALI me zapravo najvise brine to sta je pirat verzija pa neznam ocu li uopcu moci to nadogradit. Ajte molim ako moze ko pomoc :D
Slobodno nadogradi bez obzira sto je pirat jer zasad je bitno da je aktivirano a nije bitno kako.
Stoga iskoristi priliku
To je pod aktivacijom.
Šta piše pod Windows Updates, Advanced?
Jesi ti negdje upisival ključ kod instalacije? Ako jesi, to je problem - ključ ne upisuješ nigdje i sistem se sam aktivira!
Da sam u insider programu i to je to.
Nisam upisivao key, to sam skipo i na kraju se samo prijavio s mailom koji mi je i do sad bio. Cito sam na netu da moze bit problem zbog toga sto su microsoftovi serveri pretprani pa et vidit cemo a vremenom..
Za one koji prije windows loga imaju black screen,ja sam ga uspio preskocit time da sam stavil first boot na ssd,naime jos od stavljanja sedmice ja imam na usb first boot po defaultu,i sad stavim na ssd i preskoci mi i black screen i win 10 loading screen i direkt u desktop (maknuo sam login screen od desetke) i sada sam za 5 sec na desktopu
Pa eto mozda nekom pomogne...
ja imam dugačak period nakon windows loga i desktopa gdje je ekran crn i apsolutno ništa ne pokazuje
Jeli itko imao problema sa zvukom nakon ovog updatea? Konstatno "beepce" ako zvuk ne ugasim i probao sam update drivere, ugasiti beepove ne pomaze nista...
Jeli itko imao problema sa zvukom nakon ovog updatea? Konstatno "beepce" ako zvuk ne ugasim i probao sam update drivere, ugasiti beepove ne pomaze nista...
Ma kako to pišti? Znači li to da ne možeš slušati ništa ili zvuk luduje samo ako nema nikakvog drugog izvora?
Odmah da kazem da imam Win 8.1 koje sam dobio sa lapom,pa me zanima par pitanja:
1-Ako mi se slucajno ne svide Win 10,mogu li se vratiti na 8.1?
2-Kako da se vratim na Win 8 ,kada su mi OEM Win?
3-Ima li razlike u FPS-u u igrama između Win 8 i 10?
4-Moze li se Win 10 gasiti jednostavnim spustanjem ekrana na lapu,isto tako i paliti podizanjem?
5-Sta je sa driverima?(Na stranici za laptop imam samo drivere za Win 8)
6-Ima li uopce smisla prelaziti sa osmice na desetku ako sa iznimno zadovoljan sa osmicom?
Zaista bih bio zahvalan na odgovorima,kojim su oni možda idotski,ali ja zaista ne znam i ne zelim se pokajati!
Hvala!