Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.892.667
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

...to bi bilo to (dole na slici) šte se tiče ver. 10240/16.07.2015 ili da čekamo 29....?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Čekaj 29.7 za clean install. Čemu radi 12 dana sve radit iznova...

My name is Legion... For we are many!
15 godina
protjeran

Meni isto veli da je trajno aktiviran, al ja ga vrtim u virtualboxu. Valjda će bit moguće nakon 29. 07. skinut iso i opet aktivirat.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo da kazem da oni kljucevi s reddit-a rade.... uzeo sam win 8 pro...uplatio preko paypal-a 22 dolara jer kupac placa namete i dobio sam serial nakon par minuta..

skinio sam i onaj The Ultimate PID Checker i pokazao je da kljuc valja...

danas sam instaliro win na zenin laptop i uredno aktiviro win sve ok...jos cu kolegi isto uzet jedan isto

i da ja nisam imo win 10 app za rezervaciju iako sam skinio sve update-ove....tako da nije samo da je nema ako nemas update za win 8 su KB3035583 i KB2976978, pregledo sam i oba sam imo al ikone nije bilo.... al mi je pomogao onaj tutorijal s gdje se u Notepadu iskopira kod i pokrene sa CMD-om

tutorijal je ovdje, i predlazem da ga Summ_of_all_fears ubaci tamo u FAQ

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

jel moguce da win10 uzima vise rama od 8.1 ? 8.1 je u uzimala oko 900mb rama kad nemam nista otvoreno a win 10 uzima oko 1.1gb rama kad nema nista otvoreno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DangerousB kaže...

jel moguce da win10 uzima vise rama od 8.1 ? 8.1 je u uzimala oko 900mb rama kad nemam nista otvoreno a win 10 uzima oko 1.1gb rama kad nema nista otvoreno

Sve je danas moguće samo nije mi jasno što te zabrinjava 200 MB rama kad imaš još 7 giga na raspolaganju???

Čemu se opterečivat nebitnim stvarima na ovu pasju vručinu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina

Meni i dalje Windows 10 nije brz kao 8.1 :/

Windows 8.1 mi se boota u 18-22 sekunde i čim dođe na desktop odma mogu otvarati Chrome i ostale aplikacije dok to nije slučaj na desetki. Često mi se dešava da se i sam Task manager pali po 6-8 sekundi a na startup-u zauzeće HDD-a skoro pa 100% od procesa Antimalware Service Executable i System. Probao sam i defragmentirati ali nije baš pomoglo, vjerujem da tu samo clean install pomaže. 

Tako da jedva čekam napraviti clean install krajem mjeseca jer ovako imam osječaj kao da je zatrpan svime i svačime...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

Meni i dalje Windows 10 nije brz kao 8.1 :/

Windows 8.1 mi se boota u 18-22 sekunde i čim dođe na desktop odma mogu otvarati Chrome i ostale aplikacije dok to nije slučaj na desetki. Često mi se dešava da se i sam Task manager pali po 6-8 sekundi a na startup-u zauzeće HDD-a skoro pa 100% od procesa Antimalware Service Executable i System. Probao sam i defragmentirati ali nije baš pomoglo, vjerujem da tu samo clean install pomaže. 

Tako da jedva čekam napraviti clean install krajem mjeseca jer ovako imam osječaj kao da je zatrpan svime i svačime...

Pomaže i vraćanje na tvorničke postavke

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 13:06 (nicky.sl).
16 godina
nicky.sl kaže...
DangerousB kaže...

Sve je danas moguće samo nije mi jasno što te zabrinjava 200 MB rama kad imaš još 7 giga na raspolaganju???

Čemu se opterečivat nebitnim stvarima na ovu pasju vručinu

ma nisam se zabrinuo  hahah nego onako govorim sto sam uocio nista strasno nije :)

14 godina

Evo novosti o aktivaciji Enterprise verzije:

As we prepare for the public release of Windows 10, pre-release product keys will no longer activate Insider Preview.

For Enterprise editions, starting with Build 10240, you’ll need to activate with your organization’s Volume License keys (KMS or MAK) or VL keys acquired via MSDN subscription. VL keys will be made available via Volume Licensing Service Center (VLSC) and MSDN soon, stay tuned.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Je li neko slucajno pokusao napraviti celan install sa novim RTM buildom 10240? Nesto su spominjali da je preporuceno samo upgrade uraditi sa zadnje insider verzije 10166.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Je li neko slucajno pokusao napraviti celan install sa novim RTM buildom 10240?

Ja sam isprobao, meni radi kao zmaj i to Enterprise verzija.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina

dal je taj 10240 finalni ili? jer komp mi uzasno steka, prepun je smeća i mislim da ako budem ceko do 29. ce mi crknit. samo mi se pali oko minute i pol (win 8.1)

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maxy0 kaže...

dal je taj 10240 finalni ili? jer komp mi uzasno steka, prepun je smeća i mislim da ako budem ceko do 29. ce mi crknit. samo mi se pali oko minute i pol (win 8.1)

Vrati ga na tvorničke postavke

14 godina
maxy0 kaže...

To vjerojatno je RTM build, ali moguće je da Microsoft u onom buildu koji izađe 29.07. još bude uključio npr. neke zakrpe koje iziđu u međuvremenu, moguće su i tko zna kakve još izmjene.

Moja preporuka je da se strpiš do 29.07. i onda instaliraš ono što bude bilo službeni i konačni Win 10 OS.

nicky.sl kaže...

Vrati ga na tvorničke postavke

Trenutno riješenje je ovo što predlaže kolega, http://www.7tutorials.com/how-refresh-windows-8-installation-without-losing-your-data

Onda 29.07. samo nadogradiš na 10 Enterprise ili Pro, po željama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 19:25 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Almin94 kaže...

Je li neko slucajno pokusao napraviti celan install sa novim RTM buildom 10240?

Ja sam isprobao, meni radi kao zmaj i to Enterprise verzija.

Cekaj, koji key si koristio? Ne zeli mi prihvatiti niti one insider kljuceve a niti original.

14 godina
Almin94 kaže...

Cekaj, koji key si koristio? Ne zeli mi prihvatiti niti one insider kljuceve a niti original.

Taj dio samo preskočiš (skip), ne upisuješ ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 19:35 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Almin94 kaže...

Taj dio samo preskočiš (skip), ne upisuješ ništa.

Tako sam i uradio, ali onda mi stalno javlja da treba aktivirati windows...

10 godina

Ni meni nije prihvatilo nijedan key, ali sam onda čisto bezveze pokrenuo "kaemes aktivejtor" :) za office i win 8.1 i aktiviralo mi je win 10 enterprise...;)

0 0 hvala 1
16 godina

Opet ne rade notifikacije za e-mail. Ovo više postaje smiješno...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
BlackMoon kaže...

Opet nesto neradi...vec je smijesno to kod tebe..hahaha

16 godina
galinjo24 kaže...
BlackMoon kaže...

Opet nesto neradi...vec je smijesno to kod tebe..hahaha

Pa dobro, koju se kitu praviš pametan a nisi ni provao? Pa ne bi za kurac pisao da nešto ne radi, ako radi? Bolje provjeri i sam, nego šta pizdekaš i trolaš ode. Pun mi te je k. više...Te notifikacije nisu nikad proradile kako treba, ali to je za tebe viša matematika provjeriti. Lakše se rugati, ma daj skini mi se

14 godina
Almin94 kaže...
 Tako sam i uradio, ali onda mi stalno javlja da treba aktivirati windows...

Normalno da ti javlja kad nemaš orginal kopiju, a ne možeš je niti imati kad OS još nije niti izašao.

Besplatno se "šlepati" ne možeš kao što radi ekipa s pro verzijom, moraš pribjeći trikovima.

ps. imaš PM.

16 godina

pitanje za one koji koriste win10 pošto nisam isprobavao testnu verziju, koliko od prilike zauzimaju (da znam koliko da na ssd-u ostavim slobodno) i ukoliko ima netko ko se bavi programiranjem da mi kaže dali su podržani debuggeri i to (c, c++, c#)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
16 godina

Poanta je da niti jedna metro app koju je napisao MS ne radi kako treba. App glazba je totalno rudimentalna, nikakvih dodatnih opcija za poboljšanje zvuka nema, ne može učitati covere niti podatke iz tagova upisanih u fajl. Videozapis je priča za sebe, po novom, više ne poznaje 5.1 zvuk, kod .mkv fajlova pri učitavanju titlova jednostavno počne štekati, pa se sruši. Ako titlove i prikaže, prikaže ih u gornjem lijevom kutu. Sprd a ne aplikacija! App "kamera" prepoznaje oko 2% web kamera kojih ima na tržištu, ili točnije, ako nije Microsoft kamera, zaboravi da će raditi. App "fotografije" se svako malo sruši pri učitavanju slika. Jedva upotrebljiva. I na kraju o app "Pošta" sam sve rekao. Notifikacije malo rade, pa ne rade pa prorade i taman kad prorade dođe nadogradnja za njih pa opet ne rade! Sramotno za jedan Microsoft da ne zna napisati modernu aplikaciju. Sve ste ovo mogli sami otkriti, međutim većini ovdje je bitniji dx12 i koliko više fps-ova imate kad igrate Call Of Duty. To najbolje govori o vašoj zrelosti i IT pismenosti. Nazdravlje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 20:17 (BlackMoon).
Moj PC  
2 2 hvala 1
16 godina
sibica kaže...

Ni meni nije prihvatilo nijedan key, ali sam onda čisto bezveze pokrenuo "kaemes aktivejtor" :) za office i win 8.1 i aktiviralo mi je win 10 enterprise...;)

Kako se tačno zove aktivator... ako može napiši ovdje ili u PM.ž

Inače već nez nam koji put se iznerviram, neće službeni key za ENT verziju.. i prihvaća key ali da aktivira ni da čuje.

15 godina

Blackmoon, skuliraj se. Očito ti nisi dovoljno pismen, mogao si pročitat da Windows još nije gotov i da će biti bugova.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 20:21 (x18x05x).
15 godina
BlackMoon kaže...

Meni rade notifikacije...i od prvog builda sam insider...pozdrav nadrk...

16 godina
x18x05x kaže...
Blacmoon, skuliraj se. Očito ti nisi dovoljno pismen, mogao si pročitat da Windows još nije gotov i da će biti bugova.

Ovo su bugovi koji se vuku još od prvih preview verzija i dočekali su RTM. Pisano je o njima, prijavljivano i od mene i ostalih članova na Insider hub-u, ali oni u Redmondu ili se prave blesavi ili su retardirani ili ne znaju ništa!

16 godina
galinjo24 kaže...
BlackMoon kaže...

Meni rade notifikacije...i od prvog builda sam insider...pozdrav nadrk...

Ne laži, ne rade ti. Ili ti prorade pa nakon restarta opet ne rade. Pa na Insider hubu imaš stotine postova o tome!

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 20:24 (BlackMoon).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice