Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.253
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Nakon nadogradnje na win 8.1 napravio sam cleen install i nisam kucao kljuc prilikom instalacije, i windows 10 je i dalje ostao aktiviran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 11:40 (RealMadrid4Ever).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

@realmadrid

Mogu te zamoliti detalje clean instala  ?   Imaš neki iso za clean instal ili neka druga opcija iz vec instalirane desetke. .. ?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
bunkermax kaže...

@realmadrid

Mogu te zamoliti detalje clean instala  ?   Imaš neki iso za clean instal ili neka druga opcija iz vec instalirane desetke. .. ?

Vjerojatno je skinuo iso s ms-ove stranice i odradio clean instal kao i svakog drugog windowsa.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
15 godina
neaktivan

Nema službeni iso, ali imaš na onoj stranici esd update spakiran u iso i rufusom napraviš bootable usb.

Uneseš key sa stranice i aktviraš preko cmd.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Ma bilo je neke spike na ms blogu da ce se iz instalirane desetke moci odraditi neka vrsta refresha i time imati situaciju clean instala , sto ce biti posebno zgodno za micanje smeca iz oem verzija.....

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To postoji još od Windowsa 8.0.

14 godina
zrimo kaže...
kruskar kaže...

U Insideru sam ja odavno ;)

Evo uspio sam putem CMD-a rješiti ono što sam trebao,opet su mi mogučnosti prilagodbi moguće,jest da u svojstva sistema ne piše da je aktiviran ali on se tako ponaša.

Da može i tako evo ako nekoga zanima ima cijela procedura aktivacije, znači slobodno možete skidati iso i clean install.

http://winaero.com/blog/how-to-activate-windows-10-build-10240/

na isti način sam aktivirao čistu instalaciju win 10 10240

ali do 13.01.2016

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 12:15 (valisaurea).
14 godina
valisaurea kaže...
zrimo kaže...
kruskar kaže...

U Insideru sam ja odavno ;)

Evo uspio sam putem CMD-a rješiti ono što sam trebao,opet su mi mogučnosti prilagodbi moguće,jest da u svojstva sistema ne piše da je aktiviran ali on se tako ponaša.

Da može i tako evo ako nekoga zanima ima cijela procedura aktivacije, znači slobodno možete skidati iso i clean install.

http://winaero.com/blog/how-to-activate-windows-10-build-10240/

na isti način sam aktivirao čistu instalaciju win 10 10240

ali do 13.01.2016

Također i moj isto do 13.1.2016.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
15 godina

Kako vidjeti do kada vrijedi?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
16 godina
odjavljen

slmgr.vbs /dlv

ili winver

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 12:31 (Sum_of_all_fears).
12 godina
neaktivan
Imam orginalni win 7 i bila su mi iskljucena azuriranja, nedavno sam ih ukljucio ali mi jos nije dosla ona ikonica za rezervaciju win 10, kako doci do nje i da li je moguce rezervisati sa piratskim windowsom
16 godina
odjavljen

Odgovoreno 54127 puta. Pročitaj temu!

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 12:43 (Sum_of_all_fears).
15 godina

Gdje sad vidjeti datum ili je za stalno aktiviran?

16 godina
x18x05x kaže...

slmgr.vbs /xpr

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
kizo2703 kaže...
x18x05x kaže...

slmgr.vbs /xpr

Za stalno.

12 godina
kizo2703 kaže...
x18x05x kaže...

slmgr.vbs /xpr

Znači meni ja sad windows trajno aktiviran ili ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:16 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan

E svašta meni na desktopu na kojem je bio narodni Win 8.1 urađen upgrade i Win 10 je aktiviran za stalno a na laptopu na kojem sam bio insider i nije bio prošao upgrade pa sam radio clean install Win 10 aktiviran do 13.01.2016.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:14 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I kod mene piše ovako nisam ništa od feedbacka radio te sam imao WIN 10 od builda 10130 i stalno sam bio u fast ringu.

Jel ovo znači da sad imam win 10 đabe za stalno ili na 1god?

...My life, My game, My rules...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I na laptopu sam napravio upgrade s 8.1 x64 pro i ostali su aktivirani. Međutim ovih 5 parcijalnih znamenki nisu dio mog ključa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...
 Znači meni ja sad windows trajno aktiviran ili ?

Ako nešto ne promjene do 29.07., onda je aktivacija trajna.

Osobno mi je to jako sumnjivo jer uloženo je puno truda,  akt.... za 8.1 bez problema aktivira Win 10 za stalno, zvuči prelako.

Druga stvar su insideri, meni na drugom PCu Pro verzija pokazuje da je isto trajno aktivirana, nadograđena je sa builda 10159,

a naglasili su da će insideri koristiti verzije koje ističu kao i do sada.

Još dosta toga moramo provjeriti, ostaje nam da sačekamo i vidimo.

PC za posao tako i tako dalje ostaje na Win 7 Enterprise orginalu, dok god 7 ima podršku, kad je izgubi firma će vidjeti što dalje, s tim nemam ništa.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:33 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Da i drugim ljudima je čitam po netu sumnjivo jer ih dosta ima aktiviran windows s istim keyem sad hoće li išta mijenjati nakon 29.07. tko zna.

Ako imate narodnu stariju verziju Windowsa znači nikako ne radite clean install idite na upgrade i imate Win 10 aktiviran za stalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:36 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
zrimo kaže...

1. Da i drugim ljudima je čitam po netu sumnjivo jer ih dosta ima aktiviran windows s istim keyem sad hoće li išta mijenjati nakon 29.07. tko zna.

2. Ako imate narodnu stariju verziju Windowsa znači nikako ne radite clean install idite na upgrade i imate Win 10 aktiviran za stalno.

Možeš raditi i clean install, ak... "plovi" prostranstvima weba, pričao sam nakratko sa autorom, lik vjeruje da to neće ostati tako nakon 29.07.,

sad je pitanje koliko dugo to ostaje tako jer navodno server kod aktivacije bilježi HW ID i prema tome vrši aktivaciju, danas ide, sutra više ne ide.

Ja imam "image" kopije od oba računala na kojima je sada 10, ako "prdne" GHOST disk unutra i vraća sve natrag, a onda gledamo što i kako dalje,

"insider" ja neću biti sigurno pa makar i kupio orginal ili čak ostao na 8.1.

zrimo kaže...

Da i drugim ljudima je čitam po netu sumnjivo jer ih dosta ima aktiviran windows s istim keyem sad hoće li išta mijenjati nakon 29.07. tko zna.

Ako imate narodnu stariju verziju Windowsa znači nikako ne radite clean install idite na upgrade i imate Win 10 aktiviran za stalno.

Možda 10240 nije baš RTM, Microsoft možda dopušta aktivaciju onima koji instaliraju build 10240 i koji su već prije imali aktivirani OS,

nakon 29.07. Microsoftu je lakše na "crnu listu" staviti taj jedan key, pa sva ekipa odjednom "pada u vodu", ne moraju se jako mučiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:55 (Valentin17).
10 godina

Meni je update povukao ovu zadnju verziju win 10. Piše mi kako imam win 10 enterprise. Jedino mi piše kako mi nisu aktivirani? Zna li netko key kojim mogu pokušati napraviti aktivaciju?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ne postoji.  Na oem windowsima 8 , ako uradiš refresh , to nije otklonilo hrpu aplikacija predinstaliranih u windowse od strane proizvođača hardvera.

A također ako i na oem windowsima 8 ideš na onu opciju clean instala ( kroz napredni oporavak opcije ) , on te vrati na tvorničko stanje unutar kojeg su opet predinstalirane sve one proizvođačeve aplikacije.

Za windows 10 sam na ms blogu pročitao da je ms doskočio tome, i da će kroz napredne opcije oporavka biti omogućen refresh na način da će se pritom samo instalirati čisti windowsi bez one gomile softvera kojeg utrpa oem proizvođač...   Obično za taj vid oporavka se windowsi naslanjaju na iso image koji je ili umetnut u usb-dvd ili je na skrivenoj recovery particiji... Od nekud mora potegnuti datoteke da bi izvršio clean instal..   

Ima li išta od tih naprednih opcija oporavka zasada u windowsima 10 ..?

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/03/16/how-windows-10-achieves-its-compact-footprint/

http://www.howtogeek.com/216751/bloatware-banished-windows-10-eliminates-the-need-to-ever-reinstall-windows-on-new-pcs/

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 14:56 (bunkermax).
16 godina
bunkermax kaže...
Tonči kaže...

Ne postoji.  Na oem windowsima 8 , ako uradiš refresh , to nije otklonilo hrpu aplikacija predinstaliranih u windowse od strane proizvođača hardvera.

A također ako i na oem windowsima 8 ideš na onu opciju clean instala ( kroz napredni oporavak opcije ) , on te vrati na tvorničko stanje unutar kojeg su opet predinstalirane sve one proizvođačeve aplikacije.

Za windows 10 sam na ms blogu pročitao da je ms doskočio tome, i da će kroz napredne opcije oporavka biti omogućen refresh na način da će se pritom samo instalirati čisti windowsi bez one gomile softvera kojeg utrpa oem proizvođač...   Obično za taj vid oporavka se windowsi naslanjaju na iso image koji je ili umetnut u usb-dvd ili je na skrivenoj recovery particiji... Od nekud mora potegnuti datoteke da bi izvršio clean instal..   

Ima li išta od tih naprednih opcija oporavka zasada u windowsima 10 ..?

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/03/16/how-windows-10-achieves-its-compact-footprint/

http://www.howtogeek.com/216751/bloatware-banished-windows-10-eliminates-the-need-to-ever-reinstall-windows-on-new-pcs/

...

Sad sam otišao pogledati na Shift + restart i dvije su opcije: 

Reset Windows and keep files

Reset Windows and dont keep files

S obzirom da je ovo ipak TP i čista je instalacija, mislim da nitko od nas neće vidjeti treću opciju, ukoliko će postojati, Reset and remove bloatware. Mislim da će i dalje biti 2 opcije ali ćeš sa Reset and dont keep files izbrisati i bloatware. Treba pričekati da HP i Dell 29.7. stave u prodaju laptope s predinstaliranim Win 10 pa pratiti vijesti i forume, sigurno će netko javiti da li je i kako označena ta funkcija. 

12 godina

Imam jednu zanimljivu (rekla-kazala) priču koja se tiče insidera, naime izgleda da ćemo dobit licencu za desetku koja je vezana uz našu mail adresu (korištenu u insider programu).

Sad živi bili pa vidili laže li lik iz Microsoftova predstavnistva u Švicarskoj.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
...My life, My game, My rules...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

jel ima kakva mogucnost widgets da se dobiju kao win 8 sto je bilo? i da jel moguce kako na edge staviti na pocetnu stranicu gdje pise top sites da poredam svoje omiljene stranice?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 16:20 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...

Imam jednu zanimljivu (rekla-kazala) priču koja se tiče insidera, naime izgleda da ćemo dobit licencu za desetku koja je vezana uz našu mail adresu (korištenu u insider programu).

Sad živi bili pa vidili laže li lik iz Microsoftova predstavnistva u Švicarskoj.

Ma insideri budu sigurno dobili licencu, sad je pitanje kakvu, da li će to biti nešto što ističe, nešto čime te prisiljavaju ustvari da instaliraš nove buildove, isprobavaš nove stvari, budeš testni poligon.

Što će se dogoditi ako odlučiš da više ne želiš biti "insider", nadalje,"insidere" se bude stalno pratilo, gdje je tu privatnost, pogotovo kad mu daš da vidi tvoju mail adresu.

Ja osobno niti sebi niti ikome drugome ne želim takvo nešto, ja sam prebacio obje svoje instalacije win 10 na local account sa Microsoft Accounta, za mene je to završeno za sva vremena,

nema teorije da ja njima dopustim da oni prate što ja radim, ako ne bude išlo na "onaj" način, izdvojit ću potrebnu količinu novaca, kupiti orginal i gotovo, problem riješen, tako i tako jednom

bude došlo vrijeme (windows as a service) da ga svi budu morali "kupiti", odnosno izvojiti jednu manju svotu novca da bi ga i dalje koristili, slično što Apple radi sada.

14 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

@realmadrid

Ovako, skinuo sam ESD i napravio iso, satim sam s rufusom napravio USB, prvo sam napravio nadogradnju windows 8.1 da provjerim aktivaciju, nadogradnju sam napravio tako sto sam pokrenuo setup direkt iz iso slike koju sam prethodno mounto, nakon nadogradnje sam odradio format ssd/a i napravio cistu instalaciju s tim da sam preskocio unos kljuca.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice