Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.465
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
mario.L_hr kaže...
Miki77 kaže...

Napravio sam to ali i dalje on povuce nesto od officea. Resetiram komp, i opet je sve tu.

Bas cudno.

Pa probaj promijeniti Update Options unutar samog Officea.

I to sam napravio, sto i inace radim.

Tek nakon iskljucivanja racunala je bilo dobro.

TrustNo1
10 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Ako prilikom instalacije kliknem na upgrade: Install windows and keep files... hoće li mi sve igre, podaci... ostati na računalu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...

hoće li mi sve igre, podaci... ostati na računalu?

Hoće, iako bih ja svejedno na tvome mjestu napravio "backup" svega bitnoga.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

hoće li mi sve igre, podaci... ostati na računalu?

Hoće, iako bih ja svejedno na tvome mjestu napravio "backup" svega bitnoga.

znači neće mi se obrisati igre, sve će ostati na svojem mjestu?

14 godina
pqweasdyxc kaže...
sve će ostati na svojem mjestu?

Hoće, to i je smisao nadogradnje, iako je "čista" instalacija 10 puta bolja opcija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 21:55 (Valentin17).
17 godina
Microsoft suspends Windows Insider builds as it preps for Windows 10 launch

Builds 10162 and 10166 will no longer be offered over Windows Update, and whatever build you're on will show as "up to date" if you check for new builds.

ISOs for build 10162 will be taken down from the Home page - Windows Insider Program site, and pre-release keys will no longer activate builds.
Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina

Danas sam imao potrebu nazvati MS podršku oko prijateljevog mobitela koji ima na sebi windoze, i usput priupitah onako kad nam stižu win 10. Kaže mi svima jednako a to je 29.07. ali imate godinu dana da preuzmete svoju dozivotnu verziju win10 ali pazi sad ovo kaj mi čovjek veli ( off the record), nemojte instalirati update novih windoze ako mislite u tih godinu mjenjati hardver u desktop računalu jer se novi win 10 vezu uz win7/8 ključ i zatečeni hardware. Reko kaj je sad to? Što to znači, da ja nakon upgrade nemogu više mjenjati ploču, proc itd? Veli on nažalost da. O jebemu koja je to banana pa nemog vjerovat. Isto tako mi je rekao da MS može do zadnjeg dana prije puštanja win 10 u upgrade promjeniti mišljenje pa da win10 bude moguće imati i nakon zamjene hardware što je u biti i normalno jer ja sam kupio win7 retail koji je koštao 3k kuna u odnosu na oem koji je bio 1,5k pa očekujm da onda ako se vežu na moj win7 ključ budu isto retail. Sve u svemu morao sam to s vama podijeliti jer pratim ovu temu i informacije koje dijelite oko win10.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
odjavljen

Nije rekao ništa novo. Retail licence će i dalje biti retail, a OEM će i dalje ostati OEM. Vjerojatno.

My name is Legion... For we are many!
10 godina

E vidiš i ja sam tako mislio pa mi reko da neće biti tako iako imam retail win 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ako budu zeznuli retail svi če se buniti. Nema smisla da ako je licenca retail da se ne može prebaciti. 

''It's not broken, It's a game feature''

0 0 hvala 1
16 godina
If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
kizo2703 kaže...

Na više mjesta je spomenuto da izgleda da je.

16 godina
Valentin17 kaže...

Na više mjesta je spomenuto da izgleda da je.

Pitanje je samo retoričko, ne doslovno, s obzirom da Desetka sutra ulazi u RTM fazu.

Windows 10 RTM: 10.0.10240.16384

Windows 7 RTM build string: 6.1.7600.16384

Windows 8 RTM build string: 6.2.9200.16384

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 22:04 (kizo2703).
14 godina

Zacudo danas su mi proradile notifikacije za mail i live plocica za mail na ver 10166, izgleda da se je samo trebalo reinstalirati aplikaciju mail

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
kizo2703 kaže...
Windows 10 RTM: 10.0.10240.16384

Windows 7 RTM build string: 6.1.7600.16384

Windows 7 RTM build string: 6.2.9200.16384

Baš sad i ja to gledam, odmah su mu te brojke bile poznate.

15 godina

Hoce li taj build doci prije 29.og?

16 godina
galinjo24 kaže...

Hoce li taj build doci prije 29.og?

Time will tell ... neki ga već imaju.

17 godina

Windows 10 malo jeftiniji u pred-prodaji (ne znam da li je ovo samo za S.A.D.):

Windows 10 will indeed be free for those running Windows 7 or 8.1 on their computers, but for everyone else, the operating system will be available with a price tag of $119.99 for the Home version and $199.99 for the Pro package in the United States.

Some retailers are now taking pre-orders for Windows 10, so in case you already want to purchase the new operating system, you can do it today and also benefit from a small discount.

Newegg is one of the first retailers to offer us Windows 10, and what’s more, the Home version costs only $89.99, while Pro version can be yours for $129.99, as @WinObs discovered today.

This discount is only available for a limited time, so you need to hurry up if you really want to take advantage of the offer and purchase Windows 10 at a lower price.

Note that Newegg requires you to enter a promo code for every purchase you make in order to cut down the price of Windows 10, and below are the codes for both Windows 10 Home and Pro:

Windows 10 Home discount code: EMCAVKR222

Windows 10 Pro discount code: EMCAVKR223

In the rest of the world, Windows 10 will be available at the same prices as Windows 8, which could vary by country depending on taxes.

IZVOR

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

je ko primjetio da na insider sajtu od ms nema više, tj. je zatamnjeno za skidanje insider preview-a, nekaj se dešava, možemo očekavit upgrejd uskoro na rtm, a i maloprije mi wu povuko drajvere za nvidiu 353.50, koji nepostoje opče na sajtu od nvide, pa sam malo išo češrkat po netu i neki kažu da su to rtm drajveri, ovo nikaj nije službeno od ms-a, sam pretpostavljam, a i bilo bi krajnje vrijeme za rtm, kaj ne?

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mrakky kaže...

je ko primjetio da na insider sajtu od ms nema više, tj. je zatamnjeno za skidanje insider preview-a, nekaj se dešava, možemo očekavit upgrejd uskoro na rtm, a i maloprije mi wu povuko drajvere za nvidiu 353.50, koji nepostoje opče na sajtu od nvide, pa sam malo išo češrkat po netu i neki kažu da su to rtm drajveri, ovo nikaj nije službeno od ms-a, sam pretpostavljam, a i bilo bi krajnje vrijeme za rtm, kaj ne?

Sve je trenutno suspendirano, jer se čeka RTM.

17 godina

Instaliro sam one drivere preko updatea, nesto mi je Gefroce exp, nvidia control panel i dok je ovdje prije pokazivalo dx12 sada pokazuje dx11.2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Instaliro sam one drivere preko updatea, nesto mi je Gefroce exp, nvidia control panel i dok je ovdje prije pokazivalo dx12 sada pokazuje dx11.2

meni je isto nestal nv ex, al nakon restarta se pojavil i dxdiag mi je dx12

mrakky
17 godina

Ajde pogledaj pod Display tab dali je uopće aktiviran dx12. Jer smatram da ako je ovo RTM driver kako se spominje dx12 bi trebao biti aktivan preko drivera. To do sada nije bio slučaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kod mene je aktivan u dxdiag.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sada je sve proradilo i nema dx12 u driverima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam baš u toku na forumu, evo imam i ja probleme. Čini mi se kakav 'memory leak' ili kakav virus. Naime, kad igram FC4(v1.03), odmah mi izbaci grešku Windows low on memory. Na win8.1 nisam imao ovih problema, pozadinski procesi oko 950MB i Far CRy4 i sve je uredno radilo. Sada na win10 10162 mi je 1,2Gb zauzeće  memorije, a kad započnem igrat, javi grešku. Isto tako, grafička kao da zauzima puno više ovog VRAM-a(dinamic)(CAT15.7). Ako netko zna išta, ili je ovo još do ovih preview windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
doktor1 kaže...

Sada je sve proradilo i nema dx12 u driverima...

Ako je u pitanju GTX 750ti iz tvog profila nije ni čudo što nema dx-a12 jer ga prema nvidijinim speckama niti ne podržava

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
nicky.sl kaže...

Ako je u pitanju GTX 750ti iz tvog profila nije ni čudo što nema dx-a12 jer ga prema nvidijinim speckama niti ne podržava

Informirat se prije:

Over 70% of gaming PCs are now DX11 based. NVIDIA will support the DX12 API on all the DX11-class GPUs it has shipped; these belong to the Fermi, Kepler and Maxwell architectural families.

16 godina
mrakky kaže...

je ko primjetio da na insider sajtu od ms nema više, tj. je zatamnjeno za skidanje insider preview-a, nekaj se dešava, ...

Kao što je i najavljeno prekjučer, a i kolega je to prenio jučer.

djigibao kaže...

Windows 10 malo jeftiniji u pred-prodaji (ne znam da li je ovo samo za S.A.D.):

IZVOR

To vrijedi samo za USA.

12 godina
doktor1 kaže...
nicky.sl kaže...

Informirat se prije:

Over 70% of gaming PCs are now DX11 based. NVIDIA will support the DX12 API on all the DX11-class GPUs it has shipped; these belong to the Fermi, Kepler and Maxwell architectural families.

Pardonček ako sam pogriješio jer nisam baš na ti s nvidijama ali ja na njihovoj stranici nisam vidio da podržavaju dx12.

Primite moje isprike ako sam pogriješio

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice